Здравейте д-р Даскалов, радвам се че има такива хора, като вас, които помагат безвъзмездно. Благодаря Ви, че сте тук-със нас.
А ето и моята история накратко: На 25 години съм, от 2005 година правим опити за бебе, през същата година ми откриха киста на яйчника, последва лечение,но тя не се махна и януари 2006 год., кистата бе премахната с коремна операция (и двата ми яйчника са запазени). Хистологията показа-ендометриоза(шоколадова киста). Не последва лечение(така прецени док.), освен, че ми изписа витамини и фолиева к-на. След операцията нямах усложнения. Док. каза да правим опити за бебе до м.октомври, но не се получи. Октомври 2006-първа инсеминация, ноември-втора, трета-февруари и четвърта-април 2007. Всичките не успешни. Налични причини според док. няма. Правена ми е хидротубация-тръби проходими, всички назначени изследвания-в норма, овулация-на лице, редовен МЦ, добра спермограма. Юни 2007 дойде ред и на ин витрото. Бях стимулирана с клостилбегит, от пункцията (на 3-ти юни) извадиха 4 яйцеклетки, от които 2 се оплодиха, започнаха да се делят, и тях ги върнаха по време на трансфера на 5-ти юни. Изписаха ми само нош-па до 10-ти юни и утрогестан-вагинално 3 по 2, до теста за бременност на 19 юни, който за съжаление се оказа отрицателен (по мой изчисления датат за МЦ ми бе 18-ти юни, никога не ми е закъснявало с повече от еди ден). Обадих се на док. и тя каза да продължа с утрогестана и на 22 юни отнова да направя тест, ако няма до тогава МЦ. Направих-отрицателен. Исках да отида на кръвен тест, но се оказа, че в нашия град няма подобна услуга. Док. каза да спирам глобулките и ако до другата седмица няма МЦ да отида на преглед.
Моля Ви, за вашето мнение. След като нямам МЦ, имам ли някаква надежда? Къде могат да се търсят причините за липса на бременност и от ин витрото и по принцип?
Ще се радвам да чуя Вашето компетентно мнение. Извинявам се за дългите писания.
Успех Ви желая, в личен и професионален план.