0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Планиране на бременност
« Отговор #240 -: Май 27, 2007, 11:16:28 am »
Здравейте, д-р Даскалов!
Бях ви писала преди време, че ме оперираха от извънматочна бременност и отстраниха дясната тръба. Направих цветна снимка, а ето и резултатите: "ХСГ - мат.кухина се контрастира - с двурога форма, без дефекти в изпълването. Дясната тръба - ампутирана. Лявата - с голям хидросалпингс, не пропусна к.м. в абдоминалната кухина." Въпросът ми е какво да предприема от тук нататък? Имам ли шансове с ин витро? Тази двурога матка би ли ми създала проблеми? На въпроса ми към лекуващият ми лекар за хидросалпингса той отговори, че това е контрастното вещество..., но не го разбрах (не е от разговорливите и не посмях да питам отново). Прeдварително благодаря!
  Трябва да се прецени, евентуално с лапароскопско изседване, дали в действителност има хидросалпингс /задържане на течност в маточната тръба, дължащо се най-често на запушване/. Ако наистина е така, трябва да се обсъди премахването на маточната тръба, тъй като хидросалпингсът намалява значително шансовете за успех при ин витро  процедура.

Благодаря Ви, д-р Даскалов!
« Отговор #241 -: Май 27, 2007, 12:43:55 pm »
Здравейте Д-р Даскалов,

Ние правим опити от 2.5 години - безуспешно, направили сме почти всички изследвания за стерилитет без лапароскопия. Това което искам да Ви попитам е за коментар на резултатите ми от теста за Хламидия.
IgG- 10 - при реф.граници - 0 до 11
IgM - 5 - при реф.граници - 0 до 11

IgG- 10 по-скоро ме интересува, защото е граничен и се чудя дали показва че някога съм имала хламидия. Не съм лекувала такава, но преди около 6 години имах възпаление на яйчниците и тогава ми назначиха антибиотик(не знам дали това има връзка). Снимката на тръбите показва че са проходими, но аз се чудя дали може да имам някакви други сраствания които пречат на забременяването. Докторът ми не намери резултатите за обезпокоителни, но аз искам да попитам и Вас за второ мнение. 
Благодаря Ви.
« Последна редакция: Май 28, 2007, 21:10:38 pm от buba_ste »
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #242 -: Май 27, 2007, 12:50:02 pm »
Благодаря Ви за отговора, д-р Даскалов. От този МЦ вече меря БТ ректално пък ще видим какво ще покаже. Дано всичко е наред :)

*

Toonchi

« Отговор #243 -: Май 27, 2007, 19:49:16 pm »
Бих искала да Ви попитам за употребата на обикновен лубрикант (K.Y. gelly) преди полов контакт -- действително ли пречи на опитите за забременяване? Ако да, има ли друг заместител който препоръчвате да се използва за увлажняване при опити за зачеване? Благодаря.
*
« Отговор #244 -: Май 27, 2007, 20:27:49 pm »
При нас има мъжки фактор-спермограмата е с много ниски показатели-15%подвижност.Аз съм на 37,а той на 35 така че нямаме много време за чакане.Много моля за спешен отговор-Какво може да се направи в случея,като се има предвид,че многократно е лекувано с различни антибиотици и нищо.Правихме посявка на еякулат и нищо не стана.Какво бихте ни препоръчали като специалист?Чакам с нетърпение....
*
« Отговор #245 -: Юни 04, 2007, 13:59:24 pm »
Здравейте,д-р Даскалов!Искам да ви попитам,нормално ли е след взимане на цитонамзка да имам кърваво зацапване?Не съм бременна все още,но правим опити след мисед и се притеснявам за това зацапване,от какво може да е?Благодаря Ви предварително!
*
« Отговор #246 -: Юни 05, 2007, 19:40:22 pm »
Здрвейте, д-р Даскалов,
Искам да попитам следното (не знам доколко точно ще се изразя): на какво се дължат болката и напрежението в гърдите във втората фаза на цикъла (боло то след овулация или непосредствено преди мензис)- високи или ниски нива на прогестерон или някакъв друг хормонален дисбаланс?
*
« Отговор #247 -: Юни 05, 2007, 21:27:58 pm »
Здравейте , д-р Даскалов. Искам да пусна изследване на хормони , но в момента пия Фемикур ( витекс ). Въпросът ми е трябва ли да изчакам да приключа с витекса и тогава да направя изследването или мога да го направя още сега на следващия цикъл?

« Отговор #248 -: Юни 06, 2007, 22:08:18 pm »
Д-р Даскалов, имам няколко въпроса. Преди 6 дни - на 01.06. след спукване на окоплодния мехур и изтичане на окоплодните води в 18 г.с., ми бе направен кюртаж.

П.П. Да уточня: Бременноста настъпи след второ инвитро след 11год стерилитет.

Въпросите ми са:

1. Колко време след кюртажа е нормално да кървиш?
    2. Кога трябва да спаднат гърдите, защото при мен до вчера /5-ти ден след аборта/ не ме боляха, но днес  от сутринта ги чувствам огромни, надути и са много болезнени, а също и твърди? Между другото пия капки "Метилергобревин" - 3х20капки.
    3. Колко дни се пие антибиотик? Аз пих само 3 дни "Доксициклин".
    4. Колко време след аборт може да се пробва за бебе, било по естествен начин, било чрез инвитро?

Благодаря предварително за отговорите!
« Отговор #249 -: Юни 08, 2007, 14:35:53 pm »
Здравейте, д-р Даскалов,
Моят въпрос е свързан с ентерококите.
На 22 май си правих микробиология, която в последствие се оказа напълно чиста. Още на следващия ден почнах да чувствам сърбеж. Тъй като микробиологията беше чиста не се притеснихме особено и продължихме с опитите за бебе. Но тъй като сърбежа не спря и приятелят ми също заочна да се оплаква. Кожата около главичката почна да се лющи. Направих нова микробиология в която е отбелязано "e.feacalis след обогатяване". Овулацята ми беше на 1 юни и лекаря реши да не рискуваме и не предприехме никакво лечение до идване на цикъла.
Въпроса ми е - опасно ли е това и няма ли все пак някакъв начин за лекуване.
*
« Отговор #250 -: Юни 09, 2007, 15:18:13 pm »

Д-р Васил Даскалов, акушер–гинеколог

МБАЛ “Торакс”, ул. "Димитър Цончев" № 5 – Пловдив

Тел:    0898 / 20-60-05,
      сл. тел. 032 / 621-620

Здравейте, бъдещи майки!

За мен е удоволствие да бъда с вас по време на важните етапи в планирането на бременността.

Чувствайте се свободни да задавате своите въпроси по темите и проблемите, които ви вълнуват. Ще се постарая да бъда максимално полезен и да отговарям на въпросите ви в рамките на няколко дни.

Представям на вниманието ви следния материал:
Пренатален скрининг, женска консултация

Д-р Васил Даскалов
Здравейте д-р Даскалов!Сега видях,4е отговаряте на въпроси!Аз съм с поликистозни яйчници.Омъжена съм от 6 години и немога да забременея!Тестостерона ми беше висок,но пих Диане и се нормализира,цикълът ми въобще го нямяше,идваше ми след прием на оргаметрил.И така след толкова време леарят ми ми направи лапароскопия,фенистрация на яйчниците.Сега за първи път ми дойде без лекарства.Лапарото ми го правиха на 20 април,на 22 ми дойде,и после ми дойде 4ак на 37ден.На 9 ден от цикъла ходих на УЗ доктора ми каза,4е има фоликул 12.5мм и 4е според него овулация ще има на 16,17 ден,но на 13-я ден пак да отида на УЗ.Това беше вчера,отидох и той ми каза,че този фоликул не зрее и пак е с същите размери,и 4е яйчниците мн бързо са започнали да възвръщат старата си структора.Каза ми след 1 седмица пак да отида на УЗ.Вие какво ще ме посъветвате?Дали този фоликул ще се развие,дали изобщо овулация ще има,Какво да правя.Направих лапароскопия,а сега накъде? Извинявам се за дългото и объркано писмо!Много съм отчаяна,ве4е загубих всякакви надежди!Благодаря!
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!

*

Toonchi

« Отговор #251 -: Юни 10, 2007, 21:28:51 pm »
Здравейте Avi25,

Споменала сте че имате поликистозни яйчници -- можете ли да ми кажете какво точно е лекарството Диане което използвате?  Благодаря!
*
« Отговор #252 -: Юни 10, 2007, 23:23:19 pm »
Здравейте Avi25,

Споменала сте че имате поликистозни яйчници -- можете ли да ми кажете какво точно е лекарството Диане което използвате?  Благодаря!

Диане35,хормонални,ка4их 10кг от тях
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!

« Отговор #253 -: Юни 11, 2007, 08:51:28 am »
Avi2,
освен тестостерон други хормони изследвани ли са. Аз също съм с поликистоза и е много важно да се разбере причината за нея. Мисля че е добре да отидеш на гинеколог-ендокринолог и след като се установи причината да се търси начин за лечение.
*
« Отговор #254 -: Юни 11, 2007, 09:43:09 am »
Avi2,
освен тестостерон други хормони изследвани ли са. Аз също съм с поликистоза и е много важно да се разбере причината за нея. Мисля че е добре да отидеш на гинеколог-ендокринолог и след като се установи причината да се търси начин за лечение.
Изследвани са ми всички хормони,само тестостерона ми беше висок!А ти какви изследвания си правила?
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!

« Отговор #255 -: Юни 11, 2007, 13:46:01 pm »
На мен лично ЛХ-то ми е много високо. Но знам, че хормоните на щитовидната жлеза също могат да доведат до подобни проблеми, както и пролактин. Аз всъщност не разбирам много, така че може би да изчакаме какво ще каже д-р Даскалов. Ho за поликистозата трябва да има някаква причина и след като тестостерона ти е в норма вече...
« Отговор #256 -: Юни 14, 2007, 09:27:39 am »
Здравейте Д-р Даскалов!
На 37 год. съм,правиме опит с мъжа ми за дете отскоро, имам 1 аборт преди 10 год и преди година имах киста на яй4ника,която излекувах.Искам да Ви попитам,трябва ли си направя някакви изследвания предварително.Не сме боледували от сериозни болести.Мъжа ми е с 11 години по-млад от мен,и двамата сме спортисти.
И още нещо-имам стафилококова инфекциа,която така и не се е излекувала до момента,но рядко се появява на последак,тя ще попре4и ли на бебето,при едно бъдещо забременяване?
Благодаря за вниманието!
sportuvam,tancuvam,obi4am da se dvija
« Отговор #257 -: Юни 14, 2007, 11:30:45 am »
Здравейте, Д-р Даскалов! Налага ми се да ползвам сега глобули Гино-Певарил, а правим опити за бебче. Въпросът ми е пречат ли те на забременяването? Ползвам ги късно вечер, точно преди сън. Предварително Ви благодаря!
« Отговор #258 -: Юни 14, 2007, 16:12:04 pm »
здравейте,д-р даскалов!аз съм от стара загора интересува ме какви изследвания е добре да нося със себе си при едно евентуално посещение при вас.благодаря предварително!
*
« Отговор #259 -: Юни 17, 2007, 01:03:23 am »

Д-р Васил Даскалов, акушер–гинеколог

МБАЛ “Торакс”, ул. "Димитър Цончев" № 5 – Пловдив

Тел:    0898 / 20-60-05,
      сл. тел. 032 / 621-620

Здравейте, бъдещи майки!

За мен е удоволствие да бъда с вас по време на важните етапи в планирането на бременността.

Чувствайте се свободни да задавате своите въпроси по темите и проблемите, които ви вълнуват. Ще се постарая да бъда максимално полезен и да отговарям на въпросите ви в рамките на няколко дни.

Представям на вниманието ви следния материал:
Пренатален скрининг, женска консултация

Д-р Васил Даскалов
Здравейте д-р Даскалов!Сега видях,4е отговаряте на въпроси!Аз съм с поликистозни яйчници.Омъжена съм от 6 години и немога да забременея!Тестостерона ми беше висок,но пих Диане и се нормализира,цикълът ми въобще го нямяше,идваше ми след прием на оргаметрил.И така след толкова време леарят ми ми направи лапароскопия,фенистрация на яйчниците.Сега за първи път ми дойде без лекарства.Лапарото ми го правиха на 20 април,на 22 ми дойде,и после ми дойде 4ак на 37ден.На 9 ден от цикъла ходих на УЗ доктора ми каза,4е има фоликул 12.5мм и 4е според него овулация ще има на 16,17 ден,но на 13-я ден пак да отида на УЗ.Това беше вчера,отидох и той ми каза,че този фоликул не зрее и пак е с същите размери,и 4е яйчниците мн бързо са започнали да възвръщат старата си структора.Каза ми след 1 седмица пак да отида на УЗ.Вие какво ще ме посъветвате?Дали този фоликул ще се развие,дали изобщо овулация ще има,Какво да правя.Направих лапароскопия,а сега накъде? Извинявам се за дългото и объркано писмо!Много съм отчаяна,ве4е загубих всякакви надежди!Благодаря!
Здравейте отново!Вчера бях на УЗ,пак няма зрели фоликули ,започнали са пак да се образуват кистички.попитах доктора какво следва от тук нататък,каза ми другата седмица пак да отида на УЗ,и после   клостил бегит.Също ми каза,че има вероятност пак да не ми дойде и ако е така пак ще пия оргаметрил Нали уж след лапарото поне цикъла щеше да се нормализира?Каза ми,че съм му първия случай след лапаро толкова бързо да почнат да се образуват кисти.Но аз съм правила през живота си 2 курса по 3 месеца с клостил,не е ли опасно?Той това го знае.Образувам фоликули но не се развиват Обяснете ми защо става така,на какво се дължи?Дайте ми съвет какво да правя
Вчерашния ден е история!
Утрешния е мистерия!
Днешният е дар от Бога!