0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Планиране на бременност
« Отговор #200 -: Април 23, 2007, 00:49:15 am »
Здравейте д-р Даскалов.
Въпроса ми е следния, пия "Улкопрол" заради новооткрит застрит, може ли да окаже някакво вредно въздействие ако забременея по това време? Друго, което ме интересува е, възможно ли е от херпесна инфекция в 5-6г.с. да спре развитието на плода /"кухо яйце"/.

Не е добре да приемате улкопрол по време на планиране на бременност, лекарството е в група С по критериите на FDA (можете да си правите справки тук - http://www.safefetus.com/Search.asp). Да, херпесната инфекция в ранен срок на бременността може да увреди плода и да доведе до "кухо яйце".
Здравейте,д-р Даскалов!
Това-за херпесната инфекция ме притесни.Бихте ли ми отговорили дали "херпесна инфекция" и "поява на херпес" е едно и също.На мен ми се появява херпес почти ежемесечно.Възможно ли е това да е причина за незадържане на бременност?
Благодаря!

Важно уточнение е, че става въпрос за генитален херпес, тип ІІ,  а не за букарлен, по устата, тип І.
  Гениталният херпес застрашава най-вече новороденото и в по-малка степен бременността. Би могъл да попречи на забременяването само с тов, че передизвиква болки и съответно болезнен коитус.
« Отговор #201 -: Април 23, 2007, 00:52:02 am »
Здравейте д-р Даскалов!
Миналия месец според мен нямах овулация, тъй като си правих тестове за овулация и всеки ден си меря БТ. Този месец продължавам със същите процедури, но още е рано за тези дни. Въпросът ми е възможно ли е и нормално ли е два месеца поред да липсва овулация?
Предварително Ви благодаря!

Принципно е възможно да няма овулация в няколко последователни месеца. Това не е нормално. Начинът да се установи със сигурност дали има овулация са фоликулометриите /ултразвукови изследвания/.
*
« Отговор #202 -: Април 23, 2007, 09:21:02 am »
Здравейте д-р Даскалов!Искам да Ви попитам относно отрицателния резус фактор.При една първа бременност и последвал  аборт в чужда държава ми биха директно ваксина срещу антитела,докато тук в България при следващ аборт преди две години първо ме изследваха и след като установиха,че няма наличие на антитела не се стигна до ваксина.Коя практика е правилната?Възможно ли е след две години да са се образували антитела без да е имало наличие на бременност?Благодаря Ви предварително!
*
« Отговор #203 -: Април 23, 2007, 17:24:27 pm »
Здравейте д-р Даскалов. Предварително ви благодаря за вниманието и отговора, който очаквам. Правим опити за бебе сравнително от скоро (3 месеца), но за съжаление не съм първа младост и тъй като за момента опитите са безуспешни реших да не губя повече време и да направя профилактично необходимите изследвания. За целта бях на лекар, който ми назначи изследвания които предстои да направя. По време на прегледа с ултразвук ми откри миома, въпреки че до сега съм ходила на стандартните профилактични прегледи (последно преди 20 дни) и винаги резултата е бил че всичко е наред..?! Лекарят ми каза че миомата е далече от матката и не може да е причина за забавянето на бебето и с това разговора за нея приклучи. Аз напълно блокирах и тъй като цялото ми внимание беше насочено към проблеми директно свързани със забременяването просто забравих да го попитам какво предстои да се прави с тази миома...?!  Това много ме притеснява и тъй като ще ходя отново при него чак след 10 дни ще съм ви благодарна ако ми обясните накратко до колко трябва да се притеснявам  и какво ме очаква? Благодаря ви.
« Отговор #204 -: Април 24, 2007, 19:46:54 pm »
   Здравейте!
 Ами хайде едно въпросче и от мен - Значи на 25г съм, имам син на 5г,преди 2г и половина си сложих спирала, като бяхме решили,че няма да имаме второ дете.Да  ама не-променихме си решението! Средата на септември 2006г я свалих,през тези 2г докато бях с нея,не я понасях добре,имах невероятне болки при менструация,прекалено обилна и 2 месеца преди да я сваля, постоянна ми се гадеше и поддържах температура-37,5.
  Сега съм добре с малки изключения  :wink: Вече 7 месеца се опитваме да зачена,следя си редовно овулацията,НО когато се стигне до цервикалната слуз-такава нямам или поне не забелязвам да имам!
  По зреме на първата си бременност напълнях много с около 30кг,като се има в предвид,че не съм се хранела като бременна-никога нищо не ми си и прияждало,абе хранела съм се по 1-2 пъти на ден и то предимно плодове и зеленчуци,а родих сина са 4,200кг  :oops:
  Тези килограми и до сега не можах да ги сваля,въпреки 5г диети,глад и спорт от моя страна  :(
  Въпросът  ми е - може ли килограмите ми да са проблем при зачеването и може ли спиралата да е оставила някакъв проблем след себе си?
   Предварително Благодаря!
« Последна редакция: Април 24, 2007, 19:49:37 pm от kote »
*

Марина

« Отговор #205 -: Април 26, 2007, 17:44:37 pm »
Здравейте,аз днес се регистрирах и изчетох почти целия форум,а сега искам да Ви попитам и за моя проблем.Със съпруга ми вече 5 год.правим неуспешни опити за дете,при което вече почти сме се отчаяли.Ходихме при няколко лекаря и винаги мнението е няма проблем.Тръбите ми са проходими-правих снимка.Последно ми стимулираха яйчниците първо с прегнил,следващия мес.пурегон всичко беше наред и ми сложиха пак прегнил последвалия преглед показа,че всичко е наред,но пак не забременях и ми препоръчаха за сега да прекратя,понеже не виждали причина нито в мен нито в съпруга ми да нямаме дете.Въпроса ми е в спермограмата нормално ли е слобоподв.са общо 59% и неподв.41% според нашия лекар е нормално,а не са ли нужни някакви стимуланти,понеже според друг лекар има нужда?Какво е Вашето мнение?Много искаме дете,а то не става-аз съм на 31 а съпруга ми на 35год. :oops:
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #206 -: Април 26, 2007, 18:51:29 pm »
Здравейте :)
Сигурно както много момичета и аз си мислех, че да забременееш е нещо съвсем лесно и естествено. Но вече 9 месеца (я, какво съвпадение) нещо не ни се получава. Е, всъщност и опитите ни не винаги са били съвсем последователни... Та вече реших да взема в свои ръце нещата и така попаднах на този сайт. Много ми помага. Започнах да попълвам и своя овулационен календар. Искам да попитам дали има значение къде точно си меря температурата и с какъв термометър(сега го правя орално - с обикновен живачен термометър)

*

Марина

« Отговор #207 -: Април 27, 2007, 13:54:03 pm »
Здравейте,аз днес се регистрирах и изчетох почти целия форум,а сега искам да Ви попитам и за моя проблем.Със съпруга ми вече 5 год.правим неуспешни опити за дете,при което вече почти сме се отчаяли.Ходихме при няколко лекаря и винаги мнението е няма проблем.Тръбите ми са проходими-правих снимка.Последно ми стимулираха яйчниците първо с прегнил,следващия мес.пурегон всичко беше наред и ми сложиха пак прегнил последвалия преглед показа,че всичко е наред,но пак не забременях и ми препоръчаха за сега да прекратя,понеже не виждали причина нито в мен нито в съпруга ми да нямаме дете.Въпроса ми е в спермограмата нормално ли е слобоподв.и подвижните са общо 59% и неподв.41% според нашия лекар е нормално,а не са ли нужни някакви стимуланти,понеже според друг лекар има нужда?Какво е Вашето мнение?Много искаме дете,а то не става-аз съм на 31 а съпруга ми на 35год. :oops:
« Отговор #208 -: Април 27, 2007, 15:05:11 pm »
Здравейте, д-р Даскалов!
Със съпруга ми планираме скоро да започваме опитите за бебе. При микробиология ми бе открит бета хемолитичен стрептокок, който не изчезна след лечение с антибиотик. Искам да Ви питам, дали това е  пречка да се започва с опитите за забременяване? Опасен ли е този стрептокок за плода? Как би могъл да се излекува, след като е толкова упорит? Тези бактерии предават ли се по полов път? Партньорът ми трябва ли да се изследва за тези бактерии и да се лекува и той,защото такова нещо не бе предписано от гинеколога ми? Също така често ми се появяват влагалищни гъбични инфекции. Това опасно ли е при евентуална бременност?
Предварително Ви брагодаря!
« Последна редакция: Май 09, 2007, 16:26:17 pm от lady-bird »
« Отговор #209 -: Май 08, 2007, 10:26:18 am »
Здравейте, д-р Даскалов!
Бих искала да ви попитам и аз за себе си.Бременна съм за втори път.Може би много рано отидох на преглед, едва 5дни закъснение, но тестът за бременност ми отчете положителен резултат.Гинеколожката ми каза, че за  :bfp1:сега не се вижда ембрион,а само плоден сак и ми даде час чак за след месец.Съобщих и че с първата бременност съм лежала в 7г.с. в "Шейново" за задържане, защото бях прокървила и тя ми изписа Дуфастон 2х1т. да пия поне докато отида следващият път при нея и не отчете жив ембрион.Изписа ми да пия фолиева киселина и нош-па при нужда.Моля ви кажете ми правилно ли постъпи моята лекарка и дали трябва да направя нещо друго?Предварително благодаря за отговорът ви.
« Последна редакция: Май 10, 2007, 09:27:56 am от livelo »
*
« Отговор #210 -: Май 09, 2007, 15:47:41 pm »
Здравейте др. Даскалов

Нека и аz ви попитам zа моя проблем. Имам аденом на хипофиzата 3 мм. и един сонтанен аборт в 12 г.с. преди 3 месеца. Каzаха ми, че е въzможно причината да е аденома и че трябва да продължа лечението и по време на бременността. Това го каzва ендокринологът ми, но аz искам и мнение на гинеколог, zатова се обръ6там към вас. Сега пия достинекс по 1 таблетка в понеделник и половин в четвъртък. Трябва ли да спра достинекса и да продължа с не6то друго ако zабременея или трябва да спра всякакви медикаменти? Благодаря ви.
« Отговор #211 -: Май 13, 2007, 14:51:02 pm »
Здравейте, д-р Даскалов!
Бях ви писала преди време, че ме оперираха от извънматочна бременност и отстраниха дясната тръба. Направих цветна снимка, а ето и резултатите: "ХСГ - мат.кухина се контрастира - с двурога форма, без дефекти в изпълването. Дясната тръба - ампутирана. Лявата - с голям хидросалпингс, не пропусна к.м. в абдоминалната кухина." Въпросът ми е какво да предприема от тук нататък? Имам ли шансове с ин витро? Тази двурога матка би ли ми създала проблеми? На въпроса ми към лекуващият ми лекар за хидросалпингса той отговори, че това е контрастното вещество..., но не го разбрах (не е от разговорливите и не посмях да питам отново). Прeдварително благодаря!
« Отговор #212 -: Май 17, 2007, 16:16:27 pm »
Здравейте д-р Даскалов!
Първата ми бременност беше на 27 години.Имах нормална бременнот и раждане на здраво детенце.Втората бременност беше прекъсната по съвет на гинеколга ми тъй като присъствах по време на ренгенова снимка на синът ми.
В момента съм на 31 години.
Третата бременност приключи преди 2 седмици.На 17 ден от закъснението получих леко кървене и постъпване във болница със диагноза missed abortion.Кървенето спря след 1-2 часа.На следващия ден ме преглеждаха двама доктори и просто ги чух да коментират за синдром на изчезващия близнак(искам да уточня че лично на мен не ми беше обяснено за този синдром и че прегледа не беше със вагинален ехограф)Само казаха че плодния сак не отговаря на седмиците и че е празен, но ако се говори за по-късно оплождане всичко е ок.Изписаха ми две инжекции прегнил 5000единици и уточняване за наличие на зародиш до 1 седмица.Извинявам се че съм толкова подробна, но просто искам да бъда по-ясна при задаване то на въпросът ми.И така след 2 дена пак УЗИ-много добре оформен сак, без зародиш.След още 2 дена пак УЗИ, но този път на друг коремен ехограф уж по-точен и доктора беше категоричен че няма смисъл да се чака повече и най-добре да ме изчистят.А така се надявах че наистина има зародиш, имах всчки симптоми както при първата бременност притесняваше ме само че от време на време получавах леки кафеви или розови зацапвания..И така..просто за няколко дена престой във болница бях тотално психически срината, и макар че бях твърдо решила дороволно да напусна болницата и да посетя Вашата клиника..просто рухнах!И на 4 май ме изчистиха със вакум.Така и не разбрах какво се случи със мен, дали наистина имаше зародиш или не, дали не избързах със това мое решение, имах само леко зацапване 1-2 пъти на ден!
Въпросът ми е кога ще бъде най-удачно, да ми направите преглед и необходими изследвания с оглед на това как е протекла последната ми бременност и подготовката за бъдеща бременност?Кога най-рано мога отново да забременея?
Отново приемете моите извинения, ако съм Ви оттегчила със моите обяснения!
Преварително Ви благодаря!
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?
« Отговор #213 -: Май 17, 2007, 19:16:15 pm »
Здравейте д-р Даскалов моля за съвет
през есента на миналата година бях при вас за консултация
след като прегледахте резултатите ми препоръчахте да се консултирам със специалисти в София и през октомври отидох на консултация при д-р Стаменов - той ми препоръча да направим няколко инсеминации. Тъй като не съм от София и нямах възможност да пътувам за инсеминации  реших да ги направя с досега лекуващият ме лекар.
на 28.04.2007 г. направихме инсеминация - всичко беше добре и при мен и при мъжа ми - прегнил ми се би ден и половина преди инсеминацията. След 3 дневно закъснение вчера си направих ЧХГ - и то беше със стойност 45,6 , много се зарадвах и не посмях да кажа на никой освен на съпруга ми. Но днес ми дойде цикъла - не е някакво зацапване, а редовен цикъл. Моля за съвет какви изследвания да си направя за да се открие причината за неразвитието на бремеността. Благодаря ви много.
« Отговор #214 -: Май 18, 2007, 18:55:44 pm »
Здравейте, д-р Даскалов!
След фоликулометрия през този месец, лекуващият ме лекар каза, че имам някакъв синдром (не помня името му), заради който фоликулите на яйчниците ми нарастват от 14 мм на 30 мм, но не се пукат. Искам да Ви попитам как точно се казва този синдром и при неговото наличие какво се предприема, за да се осъществи успешно забременяване?
 Искам да споделя, че ми бе направена оперативна лапароскопия през м. февруари т.г.,която показва проходими тръби (да дясната тръба има колянце т.е. някакво завъртване, но тръбата е проходима, така пише в резултата от лапароскопията). Лекуващият ме лекар препоръчва да се направи хидротубация. Необходима ли е хидротубация при положение, че лапароскопията е показала проходими тръби? Имам също така и цветна снимка (макар и непрофесионално направена, защото според нея нямам матка), на която се забелязва нагъване на тръбите, но пак течността е минала.
 Благодаря Ви много за Вашия отговор!
*
« Отговор #215 -: Май 18, 2007, 21:44:11 pm »
Здравейте д-р Даскалов.При нас уж всичко ни е наред-цветна снимка и двете тръби са проходими имам две хидротубации защото едната е завъртяна и уж да било по-сигурно че всичко е наред.Спермограмата на съпруга ми е много добра-заключението е :нормални показатели на спермалния анализ.Имам една бременност преди 7 години която за моя радост завърши отлично имам си дъщеричка.Сега се борим за второ.От една година се влача по доктори и за сега нищо.Стимулирана съм с Клостилбегит 4 пъти и пак нищо.От няколко месеца не съм си посещавала докторката.Надявах се че ще стане.Моля посъветвайте ме какви изследвания трябва още да направим и къде може да е причината.Започвам да се отчайвам все пак 5 години опити не са никака малко време-долу горе от толкова време правим опити за второ дете.Предварително ви благодаря.
« Отговор #216 -: Май 19, 2007, 23:37:19 pm »
  Здравйете Д-р Даскалов
  Имам чиста микробиология, ЧПВ -отицателен и засега излекувана хламидия.
Два месеца след излекуването на хламидяита, цитонамазката и биопсията дадаха диягноза Цин 1. Гинекологът ми препоръча само витамини.

Как Вие би лекувале подобен случай?
   Дали хламидяита може да е направила дисплазията?
   Смятате ли че трбва да направя и други изледвания относно причината за Цин1?
   Дали със Цин 1 могат да се продолжат опитите за дете? 

Много Ви благодаря
« Отговор #217 -: Май 20, 2007, 14:28:16 pm »
Здравeйте Д-р Даскалов,
Имам връзка от 6 години от 4-5 години правим опити за бебенце. Аз съм с бъбречна трансплантация. Направих си всички изследвания - казват че няма проблем! Аз съм на 30 години мисля си, че е време вече за бебенце - ама не става. Вярно е, че много работя, а то трябвало да съм по-спокойна - ама живот. Бъбречната ми трансплантация е направена 1990 г. - бъбрекът е свикнал с организма ми, но бебенце не става.Дайте съвет. Благодаря Ви предварително.
« Отговор #218 -: Май 21, 2007, 11:55:10 am »
Д.р Даскалов интересувам се дали пречи употребата на Seretide diskus на забременяването при жената.Правя си инхалации заради астма.Питам защото в листовката пише да съобщим на лекаря в случай че се правят опити за забременяване.Пулмоложката ми каза че не е проблем..но аз го употребявам вече 6 г.-само вечер.Благодаря ви предварително
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
« Отговор #219 -: Май 24, 2007, 14:33:52 pm »
Zdravejte d-r. Daskalov,
Blagodaria mnogo za kompetentnite otgovori i za savetite s koito pomagate na vsi4ki nas tuk v tozi sajt. Moga li samo da vi popitam pri ovulacia po ovulacionen kalendar ot 14.05 do 17.05 i pri ustanovena ot men ovulacia na 15.05 i saotvetno polov akt na 12.05,13.05,14.05, 15.05,17.05 dali e vazmojno da sam ucelila momenta i da sam zabremenqla, za6oto ot 16.05 niakade, sutrin mi priloshava i mi se gadi, da ne govorim za biusta mi i za mirizmite koito ulaviam, apetita, i krasta mnogo me boli po4ti postoianno, eventualna M o4akvam na 31.05.Spored vas rano li e da si pravia domashen test ili moga i sega da proveria rezultata. I sa6o iskam da vi popitam v sabota dali rabotite v klinikata, za da dojda na pregled ako e vazmojno razbira se :).
Blagodaria mnogo predvaritelno za otdelenoto vreme.