0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Планиране на бременност
« Отговор #120 -: Март 13, 2007, 10:12:32 am »
Д-р Даскалов,

Още един въпрос, който пропуснах. Понякога при силно напрежение, стрес и притеснения вдигам температура 37-37,3. Правени са ми всякакви изследвания и се установи, че я вдигам на психогенна основа. Значи ли това, че в деня на операцията от притеснения е толкова, а всички изследвания са в норма няма да ме оперират?

*
« Отговор #121 -: Март 13, 2007, 23:41:22 pm »
Д-р Даскалов, най-сърдечните ми благодарности, затова че отделяте време на нашите проблеми. Ще Ви помоля за съвет, но преди това да илюстрирам картината. Имам едно дете на 5 г. от бивш мъж , след това имам аборт по желание от настоящия /август 2005/ поради обстоятелства, почти независещи от нас /Аз съм на 35, настоящият ми мъж -32/. Опити за бебе от януари 2006 без резултат. Аз направих изследвания- микробиология, цитонамазка, хормони, антиовариални, антиозонални, антиспермални антитела - дотук всичко норма. Хламиди отрицателни и тест за проходимост на тръбите също - резултатът отлично проходими тръби, фоликулометрия- винаги налична овулация. Единственото, което досега може да бъде диагностицирано е морфология по Крюгер 9,5%, после преглед при д-р Кацаров с диагноза варикоцеле дясно ІІІ-та степен с мнение от него за инсеминация. Само да уточня, че други андролози преди това не откриха варикоцеле при мъжа ми.
Предвид моите години, мислите ли, че това е пътя??? Дали да не пробваме друг метод, но все пак аз съм забременявала спонтанно именно от този мъж. Дали е добре според Вас да пробваме на естествен цикъл, с оглед на наличните овулации, или да подпомогнем природата??? Много са въпросите, за което се извинявам.
Пак благодаря за отзивчивостта.

ТОЙ - 06.11.2001 ; той - 03.12.2007
« Отговор #122 -: Март 13, 2007, 23:57:17 pm »
Zdraveite na vsi4ki!Iskam da vi spodelq moqta trevoga.Predi 3 meseca ginekologa mi otkri kista na leviq qi4nik.KAza 4e trqbva da e nabludawa i iz4akahme do sledva6tiq cikal.Sled tova 4rez ehograf re6i 4e ne e v qi4nika ,a e okolo nego.Pak ne posledva nikakvo le4enie i ve4e vzimam da se samnqvam dali ne trqbva da go smenq.Dori i izsledvane za hormoni ne mi napravi.SA6tevremonno vidq i kista ili fulikul vdqsno kato ne be6e siguren koe e za6toto pregleda mi be6e po vreme na ovulaciq spored nego.
Daite mi savet ,molq vi.Blagodarq na wsi4ki predvaritelno.Ako mojete da mi prepora4ate i dobar ginekolog v Plovdiv 6te sam bezkraino blagodarna
« Отговор #123 -: Март 14, 2007, 00:04:45 am »
pak se vklu4vam za6toto odeve napalno izklu4ih da spomena ne6to mnogo vajno.NA 14 do 16 den ot cikala mi imam kafqvo zacapvane ve4e nqkolko poredni meseca,4udq se dali sa zaradi kistata koqto vijda uj doktora ili zaradi ovulaciq.Neznam kak da si go obqsnq.I o6te edin vapros-sled kato vijda kista na ehografa kak bi sledvalo da me izsledva kakva e -4rez hormoni ili drug vid izsledvane.Izvinqvam se 4e pi6a malko obarkano no sam dosta pritesnena ot tezi fakti.Na vsi4koto otgore pak predi 3 meseca sa6tiq tozi ginekolog mi otkri dwuroga matka i spored nego e bez septum,a az se 4udq dali i zatova ne trqbva da me podloji na po-podrobni izsledvaniq sled kato bezbroi mnogo jeni sre6tat trudnosti da zabremeneqt poradi tazi pri4ina.Blagodarq Vi
« Отговор #124 -: Март 14, 2007, 22:08:29 pm »
nadiadureva84,д-р Даскалов е от Пловдив и работи там. :lol:
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #125 -: Март 15, 2007, 11:26:22 am »
Здравейте д-р Даскалов.
Въпроса ми е следния, пия "Улкопрол" заради новооткрит застрит, може ли да окаже някакво вредно въздействие ако забременея по това време? Друго, което ме интересува е, възможно ли е от херпесна инфекция в 5-6г.с. да спре развитието на плода /"кухо яйце"/.
*

nidiq

• *
  • 32
  • Надявам се
« Отговор #126 -: Март 16, 2007, 13:34:04 pm »
Здравейте д-р Даскалов, моето питане е следното
как влияе дуфастона на ову ако се пие преди да е настъпила, защото на мен ми го изписаха да го пия при фол 18 мм, четох че подтиска ову и ако е така като те гледат на узи какво трябва да се види фол, киста или нищо? На мен на 11 ден имаше 18 мм фол, на 18 ден ми каза че всичко е ок и че ову е минала.
« Отговор #127 -: Март 17, 2007, 23:45:11 pm »
Здравейте и от мен доктор Даскалов.Ще съм ви много благодарна ако успеете да помогнете и на мен.Оказа се при мен че пролактина е висок-при стойности до около 480 при мен беше 879.Правиха ми скенер на черепа,но слава на бога нямаше никакъв проблем.Имам редовна менструация,никакви оплаквания,но въпреки това доктора,който ме лекува ми изписа бромокриптин за 1 месец по едно хапче вечер.Питам ви има ли смисъл да ги пия тия хапчета,от които две седмици съм като парцал,а на всичкото отгоре ми закъснява с 10 дни,а има вероятност(надявам се)да съм бременна.Ще ви бъда много благодарна ако ми отговорите.С много уважение Елена
*

mi6ka

• *
  • 48
  • маслинка
« Отговор #128 -: Март 18, 2007, 10:41:45 am »
Здравейте и от мен доктор Даскалов, интересува ме колко време след неуспешни опити за забременяване е добре да се обърнем към специалист?
Благодаря предварително.
« Отговор #129 -: Март 18, 2007, 11:26:39 am »
Здравейте и от мен, доктор Даскалов. 1 година след като бяха установени пропускливи маточни тръби при лапароскопия ми откриха и лекувах хламидия. Сега ми предстои инсеминация. Въпросът ми е възможно ли е за тази една година да имам поражения на тръбите, и дали е нужно да направя проверка с хидротубация или цветна снимка.
« Отговор #130 -: Март 19, 2007, 16:32:40 pm »
Здравейте, доктор Даскалов.
Благодаря ви, за отделеното ценно време и търпението, с което отговаряте на всички въпроси.
Моят въпрос е следния: моментът на настъпване на овулацията, се определя на базата на размера на доминантния фоликул. При спонтанен цикъл, Д.Ф. с размери  27мм и 18мм, може ли да се счита за фоликул със среден размер 22.5мм =(27+18)/2?
Благодаря Ви!
*
« Отговор #131 -: Март 19, 2007, 18:11:46 pm »
Здравейте д-р Даскалов!Възхищавам се на търпението Ви с което отговаряте на нашите въпроси.И Ви благодаря за това.
Моят върпос е следния.началото на януари месец се установи високо ниво на пролактина (900 при горна граница 520)започнах прием на бромокриптин и в резултат (препдолагам)на това имах овулация а днес вече и бледа втора черта на теста за бременност!
Въпроса ми е следва ли да спра веднага бромокриптина?или първо да пусна контролен пролактин?До кога е безопасно за плода да се приема това лекарство?
Благодаря Ви.
*

Венета

« Отговор #132 -: Март 20, 2007, 14:20:23 pm »
Здравейте д-р Даскалов!След двугодишно нарушение в цикъла/удължен интервал м/у циклите/и след няколко прегледа при гинеколог,при които нямаше нищо обезпокоително,реших да направя хормонално изследване.Установи се,че имам проблем с хипофизната жлеза-свръхпроизводство на про-лактин.За щастие ЯМЗ показа,че нямам аденом.Пролактинът ми е 617,72mlU/L,предписаха ми Бромокриптин по 1/2таблетка вечер.Установиха се и данни за инсулинова резистентност /НОМА index 4.42/ и нарушена гликемия на гладно - предписаха ми лечение с метформинов препарат.Молбата,с която се обръщам към вас е,ако е възможно да коментирате следните хормони:LH-0.02IU/L,FSH-0.010IU/L,estradiol - 0 pmol/L,testosterone - 0.00ng/mL.Влияе ли пролактинът на посочените по-горе и дали Бромокриптинът и Метформинът биха спомогнали за нормалното им производство?Хормоналното изследване го правих на 2-3 ден след края на менструацията,която беше продължила 4 дни.Ще се наложи ли според вас по-специално внимание по отношение на една евентуална бременност?Благодаря ви,че имахте търпението да прочетете това!Ще се радвам,ако ми отговорите!Успех!
« Отговор #133 -: Март 20, 2007, 17:51:32 pm »
Здравейте д-р Даскалов! Много ще съм ви благодарна, ако ми кажете на какво може да се дължи ниския естрадиол. Правих си изследване на 3-ти ден от цикъла и естрадиола ми е<5pg/ml, на 30 год.съм, другите хормони са LH-5.96, FSh-6,21.mlU/ml.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #134 -: Март 21, 2007, 14:26:32 pm »
Здравейте д-р Даскалов.....При прегледа в начало на цикъла е нормално всеки яйчник да образува 2-3 фоликула ,от които един ще стане доминантен........въпроса ми е ако яйчницит образуват в начало на цикъла 6 фоликула на всеки ......това дали е преподствка евентуално да се помисли за фенестрация на яйчниците??/бих искала да попитам,какво е вашето мнение по въпроса за  фенестрация на яйчниците????Скоро ми предстои лапароскопия и този въпрос е много важен за мен.
Благодаря ви предварително за отговора! :D
« Последна редакция: Март 22, 2007, 22:43:36 pm от adi »
*
« Отговор #135 -: Март 21, 2007, 22:08:26 pm »
Д-р Даскалов, 4увала съм много zа вас и много приятно се иzненадах като видях таzи тема. Раzбира се няма да пропусна и моят въпрос.  :) На 22.01 таzи година преживях спонтанен аборт в 12 г.с. като ми каzаха 4е плодът отговаря на 9 седмица и веднака направиха абраzио. В хистологията пи6е 4е са иzвадени едно пар4е тъкан и плацента с диаметър 2,5 см. О4евидно съм иzхвърли плода преди операzията. Пи6е6е 4е са намерени хеморхагии,децидуа с демаркация и фибрин като въzможна при4ина zа нару6ена циркулация. Хистологията е на немски и това е което раzбрах. Въпросът ми е въzможно ли е да имам тромбофилия или антифосфолипидни тела и има ли смисъл да си направя генети4ни и имунологи4ни иzследвания. Тук в Германия каzват, 4е един аборт ни6то не е и теzи иzследвания се правят след третия аборт.Може би трябва да кажа 4е в 6 и 8 г.с. плодът има6е сърде4на деиност. Предварително ви благодаря zа вниманието.
« Отговор #136 -: Март 21, 2007, 23:12:58 pm »
Здравейте отново доктор Даскалов!Искам да ви задам още един въпрос,който не ми дава мира.Както ви казах,пролактина при мен е завишен,и пия бромокриптин.Вече 15-ти ден ми закъснява.Не съм бременна,гледаха ме на видеозон,и там се видя че до десния яйчник има застанал един фоликул,и се съмняват за киста.Казаха ми на 3 април пак да отида за да видят докъде е стигнало положението.Моля ви кажете ми дали има някакаква вероятност наистина това да е киста,и ако е так по какъв начин се лекува и колко време приблизително отнема лечението.А правим опити от 4-5 месеца, и ме страх че при една кита бебето ще се забави.Ще чакам отговор
*
« Отговор #137 -: Март 22, 2007, 11:51:33 am »
Здравейте д-р Даскалов ,
На 30 год съм , при първа бременност на 5 март ми направиха абразио по медицински показатели/плода не отговаряше на седмиците 11-12 , а в действителност като за 7-8/ - резултата е децидуа , троф.елементи ,жлези на Апиц , единични хориални въси .какво означава това , сега от къде да започна , какви изследвания да правим със съпруга ми , колко трябва да се изчаква за нови опити ?
Благодаря Ви предварително за отговора.
« Последна редакция: Април 10, 2007, 12:07:19 pm от topi »
« Отговор #138 -: Март 22, 2007, 21:54:21 pm »
Здравейте Д-р Даскалов,

предстои ми лапароскопия съвсем скоро. Изследванията, които са ми дадени да направя са: ПКК+РУЕ, фибриноген+тромбоцидно време, кръвна захар+креатинин, АСАТ+АЛАТ, урина. При този вид операции кръвна група не е ли необходима, или се разчита на това, че аз си я знам. Благодаря Ви!

Да, необходима е кръвна група и резус фактор, но вероятно наистина колегите разчитат, че си я знаете.
« Отговор #139 -: Март 22, 2007, 22:09:28 pm »
Здравейте д-р Даскалов. Въпросът ми е свързан с епилепсия. Лекувам я от 5 годишна. От около 5г. нямам пристъпи и постепенно спрях лечението с Депакин Хроно. От 6 месеца не го пия и съм на Коензим Q 10 и Омега3. Със съпруга ми мислим да започнем с опитите за бебе но аз искам да знам какви изследвания е добре да си направя,да пия ли фолиева к-на преди да забременея и по колко? Също да кажа че епилепсията не е наследствена-резултат от раждането ми /родила съм се задушена/. Ще съм Ви благодарна за отговорите.

Щом нямате вече епилептични пристъпи, поведението Ви трябва да е като на здрава жена - преглед при гинеколог за цитонамазка и планиране на бременността, вит. В9 в стандартната доза, предконцепционните изследвания от статията и успешна бремемност.