Д-р Даскалов, най-сърдечните ми благодарности, затова че отделяте време на нашите проблеми. Ще Ви помоля за съвет, но преди това да илюстрирам картината. Имам едно дете на 5 г. от бивш мъж , след това имам аборт по желание от настоящия /август 2005/ поради обстоятелства, почти независещи от нас /Аз съм на 35, настоящият ми мъж -32/. Опити за бебе от януари 2006 без резултат. Аз направих изследвания- микробиология, цитонамазка, хормони, антиовариални, антиозонални, антиспермални антитела - дотук всичко норма. Хламиди отрицателни и тест за проходимост на тръбите също - резултатът отлично проходими тръби, фоликулометрия- винаги налична овулация. Единственото, което досега може да бъде диагностицирано е морфология по Крюгер 9,5%, после преглед при д-р Кацаров с диагноза варикоцеле дясно ІІІ-та степен с мнение от него за инсеминация. Само да уточня, че други андролози преди това не откриха варикоцеле при мъжа ми.
Предвид моите години, мислите ли, че това е пътя??? Дали да не пробваме друг метод, но все пак аз съм забременявала спонтанно именно от този мъж. Дали е добре според Вас да пробваме на естествен цикъл, с оглед на наличните овулации, или да подпомогнем природата??? Много са въпросите, за което се извинявам.
Пак благодаря за отзивчивостта.