0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Благодаря, разбрали сте ме все пак, оценявам усилието  :wink:
Приятна вечер!
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Здравейте д-р Бърди,
Имам едно въпросче - другата седмица в сряда сме на реимунизация, а от днес се събудихме с хрема. Нямаме температура, освен че ни растат 3 зъба едновременно, други предпоставки за хремата няма. Т.е. не ги набеждавам, а просто разсъждавам - има два варианта - от тях и от събирането с други деца. Тези дни бяхме на забавачка, само че там бяхме в петък, а хремата се появи окончателно днес сутринта. Като цяло е жив, храни се, но е кисел и раздразнен.
Дадох малко нурофен снощи, тъй като се буди с писъци и рева доста време, без да има температура и мислех, че е от зъбите. Днес обаче цъфна хремата. Слагам му малко Olynth 0.05 % - днес 2 пъти. Давах му 3.5 мл. Панадол и една лъжица Саностол. Трябва ли да давам витамин ц или нещо друго? И ако не успея да оправя нещата до сряда, другата седмица, то трябва ли да отложа реимунизацията?
Благодаря ви предварително!
Нищо повече не е нужно.
Ако няма тмпература, може да поставите ваксината.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
Може да дадете Панацеф за 7 дена, които с Амикацин общо ще станат 14 дена.
Може също като алтернативно решение утре да дадете контролна посявка- ако тя е стерилна, за какво Ви е Панацеф? за бетониране на паниката на лекуващите? да, но така не се правят тези неща... Ако посявката е (+) какво тогава е правил Амикацин-а? Ако посявката е (+) без антибиограма не може да се изпише Панацеф...и да се започва.

Затова се дават междинни посявки 3-4 дена сред началото на лечението и седмица след приключването му.

Ако посявките са негативни утре, може да започнете направо химеопрофилактиката с една доза Амоксицилин или Цеклор в една доза->> вечер, чакайки спокойно за изследванията на по-късен етап.

Даването на Нелидикс или производни на деца в тази възраст е абсолютно нежелателно и изключително крайно решение.

Здравейте, д-р Бърди!
След обсъждане на нашия въпрос и с личния педиатър на детето реших да дам Панцеф 7 дена ( общо 14 с Амикацина), като ще следя уринита.
Нелидикс няма да дам. Още повече, че педиатърът на Симона спомена, че няма да намеря аптека, където да го направят. Но и той е против даването му.
Искам да Ви попитам, при ретроградна цистео-уретрография има ли риск да се получи нова инфекция от самата интервенция. Колко време след приключване на лечението препоръчвате да я направим?
И още нещо - хемоглобинът е 98, да очаквам ли, че с подобряването общото състояние на детето и с храната ( само дето ние ядем три зеленчука засега) ще се подобри или трябва да се дава нещо допълнително?
Иначе детето е все по-жизнено, тази нощ дори и аз спах :)
*

Birdie

• 11040
Чудесно.
Има риск, ако не работят стерилно и в добри условия.
Но може да направите така:

*да започнете пълна доза Амоксицилин два дена преди и да продължите два дена след манипулацията.

Детето вероятно да има анемия от липса на жлелязо, инфекцията и АБ употреба. Може да обсъдите за орален прием на Витамини, съдържащи желязо.
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Благодаря ви! Слънчев и топъл ден!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Здравейте д-р Бърди,
надявам се, че Вие и близките Ви сте добре и само хубави неща се случват около Вас. :)
Имам два въпроса към Вас.
Бебето е на 2мес и половина.
1. Педиатъра ни предложи да направим ваксина против т. н. ротавируси, причиняващи стомашни проблеми /ние живеем в Германия/. Доколкото схванах тук тази ваксина е съвсем нова, прочетох какво пише в брошурата, но нямам никакво инфо, доколко и на кого е изпитана и има ли смисъл изобщо да се прави, допусната е от комисията по имунизации, но...... Трябва да решим ние дали да я поставят или не????. Не се поема от здравната каса все още. Освен това утре ще поставяме първата комбинирана имунизация, ако решим да правим и тази срещу ротавирусите, трябва ли да има някакъв интервал?
2. Детето от около 2 седмици промени апетита си, т. е. до ок. навършване на 2 мес, ядеше много лакомо, изяждаше ок. 130 - 140 гр при всяко хранене на ок. 3,5 часа. От  2 седмици, особено при сутрешните хранения /дори след като е станала от 8 часов сън, спи от ок 23 до 8 сутринта, с последно ядене ок 23ч/ пак няма голям апетит, изяжда насила ок. 120 гр. После  през деня се променя, понякога изяжда по 150гр, вечер като че ли огладнява на по малки интервали, през около 2,5 часа и яде по лакомо. Иначе нищо друго видимо не се е променило, смее се, плаче, държи се  като преди. Според кантара от 05.09 до 17.09, т. е. почти 2 седмици е наддала ок 400 гр, сега е 5400. Пораснала е с 10 см за 2 месеца. Но мен ме притеснява това намаляне на количеството поета храна в сравнение с преди и намаляването на апеттита. Нали с порастването децата трябва да поемаат и по голямо количество храна???
Какво е Вашето мнение. Благодаря Ви
Желая Ви лек и спорен ден и спокойна вечер.

Ох, забравих да Ви кажа, че сме на АМ

*
Здравейте Докторе,
понеже теzи дни Ще zахранвам с риба искам да ви попитам, има ли определени видове, които не трябва да се дават (сама приготвям храната и да не питам zа всеки вид по отделно).
Има ли комбинации, които е желателно да се иzбягват (риба + друг хранителен продукт)?
АМ на zакуска и риба на обяд не е проблем, или?
Благодаря.
*

Birdie

• 11040
Здравейте д-р Бърди,
надявам се, че Вие и близките Ви сте добре и само хубави неща се случват около Вас. :)
Имам два въпроса към Вас.
Бебето е на 2мес и половина.
1. Педиатъра ни предложи да направим ваксина против т. н. ротавируси, причиняващи стомашни проблеми /ние живеем в Германия/. Доколкото схванах тук тази ваксина е съвсем нова, прочетох какво пише в брошурата, но нямам никакво инфо, доколко и на кого е изпитана и има ли смисъл изобщо да се прави, допусната е от комисията по имунизации, но...... Трябва да решим ние дали да я поставят или не????. Не се поема от здравната каса все още. Освен това утре ще поставяме първата комбинирана имунизация, ако решим да правим и тази срещу ротавирусите, трябва ли да има някакъв интервал?
2. Детето от около 2 седмици промени апетита си, т. е. до ок. навършване на 2 мес, ядеше много лакомо, изяждаше ок. 130 - 140 гр при всяко хранене на ок. 3,5 часа. От  2 седмици, особено при сутрешните хранения /дори след като е станала от 8 часов сън, спи от ок 23 до 8 сутринта, с последно ядене ок 23ч/ пак няма голям апетит, изяжда насила ок. 120 гр. После  през деня се променя, понякога изяжда по 150гр, вечер като че ли огладнява на по малки интервали, през около 2,5 часа и яде по лакомо. Иначе нищо друго видимо не се е променило, смее се, плаче, държи се  като преди. Според кантара от 05.09 до 17.09, т. е. почти 2 седмици е наддала ок 400 гр, сега е 5400. Пораснала е с 10 см за 2 месеца. Но мен ме притеснява това намаляне на количеството поета храна в сравнение с преди и намаляването на апеттита. Нали с порастването децата трябва да поемаат и по голямо количество храна???
Какво е Вашето мнение. Благодаря Ви
Желая Ви лек и спорен ден и спокойна вечер.
Препоръчвам Ви да изчакате с ротавирусната ваксина. Не е толкова голям проблем.
Увеличете дневните разстояния на 4 часа през деня.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте Докторе,
понеже тези дни Ще захранвам с риба искам да ви попитам, има ли определени видове, които не трябва да се дават (сама приготвям храната и да не питам zа всеки вид по отделно).
Има ли комбинации, които е желателно да се избягват (риба + друг хранителен продукт)?
АМ на закуска и риба на обяд не е проблем, или?
Благодаря.
Избягваме риба с яйца комбинация, или със сирене.
Избягваме скумрия, като вид риба.
Sir Alec Guinness
*
Д-р Бърди, добър вечер.при Ели пак има проблем.Събуди се една сутрин с петна по едната буза и едно малко петно отзад на врата.посетихме педиатър и кожен д-р.казаха,че категорично не е хранителен проблема.аз не съм давала нищо ново.единствено ползвах нов сапун и не съм забелязала че на беб.прах пише -компакт,т.е. по силно концентриран.вече 10 дена - капки ксизал и амп.вит ц.ту изчезват тези петна ту се появяват.днес сутринта имаше пак, докато идем на контролен преглед и почти ги нямаше.казаха ми още 20 дена ксизал - без риба, телешко,яйца.по специфично е да се пита за кожен проблем,но все пак реших да се посъветвам и с вас.правилна ли е насоката или не според вас.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Birdie

• 11040
Д-р Бърди, добър вечер.при Ели пак има проблем.Събуди се една сутрин с петна по едната буза и едно малко петно отзад на врата.посетихме педиатър и кожен д-р.казаха,че категорично не е хранителен проблема.аз не съм давала нищо ново.единствено ползвах нов сапун и не съм забелязала че на беб.прах пише -компакт,т.е. по силно концентриран.вече 10 дена - капки ксизал и амп.вит ц.ту изчезват тези петна ту се появяват.днес сутринта имаше пак, докато идем на контролен преглед и почти ги нямаше.казаха ми още 20 дена ксизал - без риба, телешко,яйца.по специфично е да се пита за кожен проблем,но все пак реших да се посъветвам и с вас.правилна ли е насоката или не според вас.
Бисквити, солети?
Sir Alec Guinness
*
да,яде.солети - рядко. бисквите - от тези обикновенните на Нестле купувам.бонбони,близалки,чипсове - НЕ.много рядко вземам яйце на Киндер и изяжда много малка част от шоколада.наблягаме на играчката.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Birdie

• 11040
да,яде.солети - рядко. бисквите - от тези обикновенните на Нестле купувам.бонбони,близалки,чипсове - НЕ.много рядко вземам яйце на Киндер и изяжда много малка част от шоколада.наблягаме на играчката.
Спрете всичко това и ще се оправите.
Не давайте грах, и внимавайте с качеството на свинското месо.
Не давайте ядки от никакъв вид.
Sir Alec Guinness
*
ядки не съм давала никога.ще спра грах.свиско давам на седмицата един път -УЖ проверено.ще спра и него.благодаря ви.хубава вечер.
*

Birdie

• 11040
Пишете... една храна е виновна- солетки или бисквитки, най-вероятно.
Sir Alec Guinness
*
добър ден. само да кажа,че днес сутринта бузата е чиста,няма и помен от петната.не съм спряла ксизала все още.колко дена след тотално изчистване се дава - 7 или 10 или повече.
*

Birdie

• 11040
добър ден. само да кажа,че днес сутринта бузата е чиста,няма и помен от петната.не съм спряла ксизала все още.Колко дена след тотално изчистване се дава - 7 или 10 или повече.
2 до 3 дена.
Sir Alec Guinness
*
/благодаря.дано да се задържи така.
д-р Бърди да ви споделя-като влезем в хранителен магазин и детето толкова жално си иска сладки било или пасти,торти и подобни изкушения.аз като започна - това не може,онова сега не може......до кога ще продължи това нещо незнам.след  3години като тръгне на у-ще не мисля че ще ходя след нея да видя какво ще си купи все пак и няма да имаме личен диетолог. :wink:мисля,че прекалявам.исках да чуя мнението ви когато ви остане време.
*
Д-р Бърди,  моля да ми кажете, ако има някакви особености при взимането на урина от бебе. Купила съм самозалепващо се найлоново контейнерче, измивам добре детето, залепям, чакам да се изпишка, преливам в стерилно шишенце и нося възможно най-бързо в лабораторията?
Пропускам или правя нещо не както трябва?