д-р Birdie, моля ви пак за помощ, ще стане дълго, но и сагата ни е дълга.
Двамата с Малчо сме с някакво възпаление на очите. При него симптомите започнаха на деветия ден (5 дни след изписването от родилния дом).
При него симптомите са: млечен, леко оцветен в жълто секрет от очите, който като засъхне става на прозрачни жълти люспици.
При мен има зачервяване на бялото на очите под долния клепач и дразнене от светлина. Имам подозрения, че при мен симптомите са от по-рано, защото още от първото излизане от родилния дом светлината ми се стори много ярка, но го отдадох на няколкодневното стоене на закрито...
Веднага се обадих на педиатърката, тя по телефона без да го види му "изписа" Офталмосептонекс. При него имаше известно подобрение, но на 6-тия ден секретът се върна с пълна сила, а аз се оказах силно алергична кам тези капки. На седмия ден - и двамата отидохме при очен лекар (аз си нямах идея, че има детски очни лекари, та на общо практикуващ със заплащане). Тя ни видя, отсече "Бактериален конюнктивит" и ни предписа - Окацин на мен и Тобрекс на Цветомир. При него имаше даже влошаване, а аз пак съм силно алергична...Ново ходене при педиатъра - тя ни предписа: Бивацин за него, а аз още като установих, че пак съм алергична, звъннах на очната, която по телефона ми препоръча Гаразон за мен. Докарахме се точно до първоначалното ниво и двамата...Ново ходене при педиатъра, която най-сетне ни даде направление за детски очен лекар. Отиваме. Тя казва: "Алергичен конюнктивит, махате си рибките!" Махаме ние рибките и по новите рецепти започваме да слагаме ОФталар и Селестин на мен и нещо, което го разтварят в аптеката, много силно оцветяващо в жълто-кафяво (чета го като Сок. Карагол) - на него.
Сега следва "инетересната" част
. Днес отиваме пак при детската очна за контролен преглед, с ясно изразен секрет при Малчо от дясното око (пропуснах да спомена, че при него започна от лявото око, после се прехвърли на дясното, въпреки че много внимавам) и с непроменени симптоми при мен. Тя казва, че той е добре
, че вече няма нищо, въпреки секрета, а на мен изписва Ауталерг (поне така го чета). Аз, безкрайно доволна, отивам при педиатърката, за да ни сложи ваксината, отлагаше я точно заради тази инфекция. Тя обаче казва: "Това око не е здраво, прилича ми на бактериален конюнкитвит, защо не ти е пуснала очната посявка от секртет!" Е, това вече ме изкара извън нерви!
Сега според очната трябва само с преварена вода да го третирам.
Според педиатърката - капки Макситул, за да се сложи безпроблемно ваксината.
Аз пуснах въпросната микробиология и чакам резултатите в четвъртък. Всичките лекари са се скъпели за това направление, а то е от "грандиозната" цена - 8лв., която аз щях с удоволствие да си платя и си платих. Просто не мога да се побера в кожата си от яд и чувство за безпомощност...Пропуснах да кажа (а може би няма общо с цялата история) - Малчо не се успива като се насуче, вместо това започва нервен, истеричен рев, напъване и акане под голямо налягане. Според педитърката това са просто колики.
Моля ви - кажете ми какво да правя, кого да слушам.