0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Предпазливо, моля... малко количество, два-3 дена почивка, и после пак.
Да направим противогрипната ваксина за да нямаме "преживявания" както миналата зима?
Ами ще се пробвам да е предпазливо :) Вие сега ме хвърлихте в потрес и размишления :? Как мога да поискам такава и каква да бъде противогрипната ваксина? Излагахме се цяло лято на слънце, мисля че съм го закалила, понеже се къпе с доста хладка вода, не е боледувал от миналата зима и се надявам да не повторим "екшъна". Сега на 21-ви септември ни предстои реимунизация и се притеснявам дали може да се комбинира такова нещо, а и тук май са малко скептични към този вид "изисквания". Смятах да започна да давам по 1 лъжица Sanostol сироп, евентуално за да избегна повторение на миналогодишните проблеми. Вие какво бихте ме посъветвали?
Благодаря ви и спокойна вечер!
Какви "изисквания"? нещо не разбирам...
Може да изберете която и да е марка противогрипна ваксина за деца има там. "Ваксигрип" или "Инфлексал" са добри... "Флуарикс" също.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Ами аз и преди съм споменавала, че тук не лекуват децата преди да вдигнат поне 39 градуса температура. Когато беше зле, исках антибиотик да изпишат и нямаше да се стигне до бронхит, но просто ми отказаха. След като вдигна 40 градуса, тогава го изписаха. Единственото лечение, което ми предложи лекаря тогава беше - "студен, влажен въздух". Тази година доста се постарах със закаляването - ходене бос, по-ниска температура при къпане, по-леко обличане, печене на слънце без естествено прегаряне, малко на море, малко на планина. Надявам се аз да съм успяла да положа някакви основи на имунитет и да не се налага да прибягваме спешно до лекар. Даже не знам имам ли право по каса или пък при поискване да му поставят такава ваксина. Ще проверя и ще направя всичко възможно да се постави.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Birdie

• 11040
Ами аз и преди съм споменавала, че тук не лекуват децата преди да вдигнат поне 39 градуса температура. Когато беше зле, исках антибиотик да изпишат и нямаше да се стигне до бронхит, но просто ми отказаха. След като вдигна 40 градуса, тогава го изписаха. Единственото лечение, което ми предложи лекаря тогава беше - "студен, влажен въздух". Тази година доста се постарах със закаляването - ходене бос, по-ниска температура при къпане, по-леко обличане, печене на слънце без естествено прегаряне, малко на море, малко на планина. Надявам се аз да съм успяла да положа някакви основи на имунитет и да не се налага да прибягваме спешно до лекар. Даже не знам имам ли право по каса или пък при поискване да му поставят такава ваксина. Ще проверя и ще направя всичко възможно да се постави.
Чудесно...
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Благодаря! Лека вечер! И спокоен утрешен ден :lol:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Birdie

• 11040
Благодаря! Лека вечер! И спокоен утрешен ден :lol:
:lol:
Sir Alec Guinness
*
  д-р Birdie, моля ви пак за помощ, ще стане дълго, но и сагата ни е дълга.
  Двамата с Малчо сме с някакво възпаление на очите. При него симптомите започнаха на деветия ден (5 дни след изписването от родилния дом).
При него симптомите са: млечен, леко оцветен в жълто секрет от очите, който като засъхне става на прозрачни жълти люспици.
При мен има зачервяване на бялото на очите под долния клепач и дразнене от светлина. Имам подозрения, че при мен симптомите са от по-рано, защото още от   първото излизане от родилния дом светлината ми се стори много ярка, но го отдадох на няколкодневното стоене на закрито...
  Веднага се обадих на педиатърката, тя по телефона без да го види му "изписа" Офталмосептонекс. При него имаше известно подобрение, но на 6-тия ден секретът се върна с пълна сила, а аз се оказах силно алергична кам тези капки. На седмия ден - и двамата отидохме при очен лекар (аз си нямах идея, че има детски очни лекари, та на общо практикуващ със заплащане). Тя ни видя, отсече "Бактериален конюнктивит" и ни предписа - Окацин на мен и Тобрекс на Цветомир. При него имаше даже влошаване, а аз пак съм силно алергична...Ново ходене при педиатъра - тя ни предписа: Бивацин за него, а аз  още като установих, че пак съм алергична, звъннах на очната, която по телефона ми препоръча Гаразон за мен. Докарахме се точно до първоначалното ниво и двамата...Ново ходене при педиатъра, която най-сетне ни даде направление за детски очен лекар. Отиваме. Тя казва: "Алергичен конюнктивит, махате си рибките!" Махаме ние рибките и по новите рецепти започваме да слагаме ОФталар и Селестин на мен и нещо, което го разтварят в аптеката, много силно оцветяващо в жълто-кафяво (чета го като Сок. Карагол) - на него.
  Сега следва "инетересната" част  :witch:. Днес отиваме пак при детската очна за контролен преглед, с ясно изразен секрет при Малчо от дясното око (пропуснах да спомена, че при него започна от лявото око, после се прехвърли на дясното, въпреки че много внимавам) и с непроменени симптоми при мен. Тя казва, че той е добре  8O, че вече няма нищо, въпреки секрета, а на мен изписва Ауталерг (поне така го чета). Аз, безкрайно доволна, отивам при педиатърката, за да ни сложи ваксината, отлагаше я точно заради тази инфекция. Тя обаче казва: "Това око не е здраво, прилича ми на бактериален конюнкитвит, защо не ти е пуснала очната посявка от секртет!" Е, това вече ме изкара извън нерви!
  Сега според очната трябва само с преварена вода да го третирам.
  Според педиатърката - капки Макситул, за да се сложи безпроблемно ваксината.
  Аз пуснах въпросната микробиология и чакам резултатите в четвъртък. Всичките лекари са се скъпели за това направление, а то е от "грандиозната" цена - 8лв., която аз щях с удоволствие да си платя и си платих. Просто не мога да се побера в кожата си от яд и чувство за безпомощност...Пропуснах да кажа (а може би няма общо с цялата история) - Малчо не се успива като се насуче, вместо това започва нервен, истеричен рев, напъване и акане под голямо налягане. Според педитърката това са просто колики.
  Моля ви - кажете ми какво да правя, кого да слушам.  :(
« Последна редакция: Септември 10, 2007, 11:27:57 am от Lan »
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Доктор Birdie, противогрипна ваксина на деца след навършване на каква възраст може да се поставя? Благодаря Ви.

*

Birdie

• 11040
@Lan,

За детето само мога да Ви отговоря, тъй като само тази възрастова група е в моята специалност.
Нужно е да направите:

*посявка
*да огледате за запушено слъзно каналче от страната на секретите. Ако има такова, не се пипа-то се отваря само докъм 8-9 месец.
*ако от посявките излезе Стафилокок, ще са нужни очни капки Фуцидин.
*ако посявката на очен секрет е негативна, може да ползвате интермитентно "Тобрекс" от 0.3% и да забърсвате със стерилна марличка, чакайки търпеливо да се отвори слъзното каналче. Но чакайки, поддържайки добра хигиена на ръцете на детето (колкото е възможно) и ползвайки само стерилни марлички за забърсване на секретите от окото.
« Последна редакция: Септември 10, 2007, 11:18:25 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Доктор Birdie, противогрипна ваксина на деца след навършване на каква възраст може да се поставя? Благодаря Ви.
12 месеца. По особени показания-над 6 месеца.
Sir Alec Guinness
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Благодаря Ви  :D

Здравейте д-р Birdie! Понеже хванах някакъв вирус, педиатърката на дъщеря ми й изписа профилактично витамин С ампули(веднъж дневно) и калциев кликонат ампули(два пъти дневно по половин ампула). И друг път сме ги пили, а и от други майки знам, че ги изписват преди ваксина, при алергии, при подсичане... Но сега попаднах в аптеката на жена, която работела в детско отделение и категорично ми отказа да ми даде калциев кликонат, тъй като той  не се давал на бебета, бил кръвоспиращо средство... Вие какво ще кажете по въпроса? Наистина ли не се препоръчва за малки деца? А за витамин С? Благодаря Ви предварително за отговора!

*

Birdie

• 11040
Здравейте д-р Birdie! Понеже хванах някакъв вирус, педиатърката на дъщеря ми й изписа профилактично витамин С ампули(веднъж дневно) и калциев кликонат ампули(два пъти дневно по половин ампула). И друг път сме ги пили, а и от други майки знам, че ги изписват преди ваксина, при алергии, при подсичане... Но сега попаднах в аптеката на жена, която работела в детско отделение и категорично ми отказа да ми даде калциев кликонат, тъй като той  не се давал на бебета, бил кръвоспиращо средство... Вие какво ще кажете по въпроса? Наистина ли не се препоръчва за малки деца? А за витамин С? Благодаря Ви предварително за отговора!
Нито едното, нито другото са подходящи.
От вит Ц- никаква полза.
Даването на Калциев глюконат за пиене (от ампули) е забранено в която и да е било детска възраст.

Не са нужни "лечения" в даденият случай.
Sir Alec Guinness
Благодаря Ви за бързия отговор, добре че не дадох нищо... А опасно ли е,че съм давала два пъти до сега Калциев клюконат (по 5 дни)?

*

Birdie

• 11040
Благодаря Ви за бързия отговор, добре че не дадох нищо... А опасно ли е,че съм давала два пъти до сега Калциев клюконат (по 5 дни)?
Не даваме Калциев глюконат...  :wink:
Sir Alec Guinness
*
Добър вечер д-р Birdie, преди около три седмици Ви писах по повод уртикарията, която получи дъщеря ми Юлия. Тя е на 1г. и 1 м. Тогава ме посъветвахте да погледна на случилото се като инцидент. Преди седмица обаче тя получи обрив - едни сравнително големи пъпки. Има по 2 на лицето, на дясната ръка и левия крак и една на гръбчето. Според лекарката и са в резултат на реакция към храна. Предписа ни да даваме 3 дена Фенистил капки и да спрем месото, жълтъка и кис. мляко. Млякото защото в този период малката отказа да пие АМ и аз започнах да и давам с лъжица кис. мляко. Малката и преди беше яла кис. мляко, но не в такива гол. количества и лекарката заключи, че може и да е от консервантите, които производителите ползват. В момента детето яде попара, кус-кус със сирене и масло, пюрета от тиква, морков, картоф, тиквичка, ябълки, круши и грозде и нишестета(или оризова каша със сливи)с АМ. В неделя приключихме с Фенистил и пъпките бяха завяхнали, но не и изчезнали. Вчера го казах на лекарката и тя препоръча да започнем захранване с месо и кис. мляко след това. На мен обаче ми се струва, че след спирането на Фенистил пъпките се активизираха, въпреки че няма нови пъпки засега. Чудя се дали и за колко време да продължа да давам капките(или пък да ги мажа с гел, защото са малко на брой и съответно площта за мазане не е голяма); кога да започна да захранвам и в какъв ред? Казаха ми, че преди детето да навърши 3 год. не може да се изследва за алергия, вярно ли е това?

*

Birdie

• 11040
Можете ли да снимате тези неща?
Не помня дали погледнах снимки първия път...
Sir Alec Guinness
*
Не съм ви показвала снимки. Но тези пъпки са съвсем различни от предишните. Довечера ще ги снимам.

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Здравейте д-р Birdie, отново имаме проблем с яденето /накратко на Фризовом:Фризолак 3:1 сме заради хабитуалното повръщане/. От няколко дни бебка е много неспокойна. През деня почти не спи, а постоянно мрънка и плаче. Всичко започва около половин час след ядене. Изпива по 120 мл. АМ и едвам издържа до следващото /което гледам да е поне на 3 часа/. Снощи решихме да пробваме да увеличим дозата на 150 мл. с надеждата, че така ще спи по-дълго - да ама не, след 3 часа и половина беше будна и толкова гладна, все едно не е яла мнооого дълго време. Незнам как да я успокоявам - единственото, като успокоение което признава е шишето с АМ /е да ама не може да се храним на един час, нали?!? и то с 120 мл./. Така на ден й се събират по 7 хранения. Моля Ви напишете ми това хранене /като количество и време/ нормално ли е за едно бебе на месец и половина и какво да правя? Междувременно пак започна да връща част от храната - незнам дали това е предишния ни проблем или е от лакомото ядене и количество?!? Колики има на моменти, за което й давам "Еспумизан". Благодаря Ви
« Последна редакция: Септември 12, 2007, 12:12:25 pm от denito »

*

Birdie

• 11040
Здравейте д-р Birdie, отново имаме проблем с яденето /накратко на Фризовом:Фризолак 3:1 сме заради хабитуалното повръщане/. От няколко дни бебка е много неспокойна. През деня почти не спи, а постоянно мрънка и плаче. Всичко започва около половин час след ядене. Изпива по 120 мл. АМ и едвам издържа до следващото /което гледам да е поне на 3 часа/. Снощи решихме да пробваме да увеличим дозата на 150 мл. с надеждата, че така ще спи по-дълго - да ама не, след 3 часа и половина беше будна и толкова гладна, все едно не е яла мнооого дълго време. Незнам как да я успокоявам - единственото, като успокоение което признава е шишето с АМ /е да ама не може да се храним на един час, нали?!? и то с 120 мл./. Така на ден й се събират по 7 хранения. Моля Ви напишете ми това хранене /като количество и време/ нормално ли е за едно бебе на месец и половина и какво да правя? Междувременно пак започна да връща част от храната - незнам дали това е предишния ни проблем или е от лакомото ядене и количество?!? Колики има на моменти, за което й давам "Еспумизан". Благодаря Ви
Защо не я оставите свободно в рамките на едно хранене да изпива колкото иска?
И на 3 часа да я храните-няма проблем... ако не повръща от прехранване.
Има ли връзка с повръщането ако изпие 160 мл вместо 120?
150 мл на три часа си е добре...
« Последна редакция: Септември 12, 2007, 13:18:23 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Защо не я оставите свободно в рамките на едно хранене да изпива колкото иска?
И на 3 часа да я храните-няма проблем... ако не повръща от прехранване.
Има ли връзка с повръщането ако изпие 160 мл вместо 120?
150 мл на три часа си е добре...

Благодаря Ви докторе. Струва ми се, че започна отново да повръща точно от прехранване, затова и се чудя какво да направя - хем иска много да яде, хем след това връща част от поетото. И за бебче на месец и половина не е ли много да яде по 7 пъти на ден по 120 /150/ мл.? Притеснявам се да не я прехранвам.