0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Д-р Бърди Благодаря Ви. Използваме пелени Либеро, вече не слагам крем за под памперса, правилно ли Ви разбирам че има нанесен крем върху самия памперс? Ако е така дали не трябва да ги сменям по-често, за да няма такива остатъци?
Цвети, последните партиди на либеро са с много различно качество -влошено. Тези топчета са от памперсите. Аз поради тази причина ги смених с друга марка. А сигурно ти прави впечатление, че са и доста по-твърди отпреди.
<br />[link=http:
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Д-р Бърди, да споделя, че в болница Токуда дадоха на дъщеря ни капки Вит К при изписването и след това при навършването на 1 месец. Капките имат ли същия ефект, както мускулната инжекция, спомената от Вас? Благодаря Ви за отделеното време!
Да, същото е като ефект. Чудесно е че се разчупват стереотипите вече...
Нали? И ние се радваме  :D
Още веднъж благодаря! Желая Ви успех!
Токуда вероятно се очертава като много обещаващо звено...
Дано... децата ни заслужават адекватни подходи...
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Неонаталният скрининг е държавно "мероприятие", регулируемо по закон и със законна процедура, важаща за всички новородени в Република Гърция. Всяка държава отделно регламентира кои изследвания да влязат в този скрининг, съобразно даденостите.

Не знам как е в Бг- само четох че не правели Вит К на новородените, което е абсолютно порочно като практика.

Доктор Birdie, относно вит. К - късно ли е в края на първия/началото на втория месец на бебчо да му се даде и каква е профилактиката, която се прави с даването на този витамин? Ако не е късно, то на 28-ми този месец сме на консултация и ще накарам педиатърката да го направим. Благодаря Ви

*

Birdie

• 11040
Неонаталният скрининг е държавно "мероприятие", регулируемо по закон и със законна процедура, важаща за всички новородени в Република Гърция. Всяка държава отделно регламентира кои изследвания да влязат в този скрининг, съобразно даденостите.

Не знам как е в Бг- само четох че не правели Вит К на новородените, което е абсолютно порочно като практика.

Доктор Birdie, относно вит. К - късно ли е в края на първия/началото на втория месец на бебчо да му се даде и каква е профилактиката, която се прави с даването на този витамин? Ако не е късно, то на 28-ми този месец сме на консултация и ще накарам педиатърката да го направим. Благодаря Ви
Може да дадете капките...особено ако само кърмите- кърмата е бедна на Вит К.
Sir Alec Guinness
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта

Може да дадете капките...особено ако само кърмите- кърмата е бедна на Вит К.

На АМ сме.
Ами ако в болницата при раждането й са й дали /в което дълбоко се съмнявам/? Няма ли да бъде проблем да се даде 2 пъти?

п.п. извинявам се ако въпросът ми изглежда глупав :oops: прочетох за случая на Bora82 , но все пак?!
« Последна редакция: Септември 08, 2007, 14:11:14 pm от denito »

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
денито, извинявам се, че се намесвам, на Бърди също. Понеже сме раждали на едно и също място, по-едно и също време с денито, ще то кажа, че на нас ни взеха въпросната кръв от петичката, за която говори Бърди и ни казаха, че ще се даде за изследване и съответно ако има нещо ще ни се обадят и ще ни известят - или по телефона или писмено. Координатите си ги дадох именно на едно листче, което бе прикрепено към нещо подобно на картонче с кръвни проби. Казха ми и за кои видове болести или ген. уврежд., но разбира се в суматохата по изписване не запомних. Та предполагам и на вас са ви взели.
Поздрави,
Нина
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
денито, извинявам се, че се намесвам, на Бърди също. Понеже сме раждали на едно и също място, по-едно и също време с денито, ще то кажа, че на нас ни взеха въпросната кръв от петичката, за която говори Бърди и ни казаха, че ще се даде за изследване и съответно ако има нещо ще ни се обадят и ще ни известят - или по телефона или писмено. Координатите си ги дадох именно на едно листче, което бе прикрепено към нещо подобно на картонче с кръвни проби. Казха ми и за кои видове болести или ген. уврежд., но разбира се в суматохата по изписване не запомних. Та предполагам и на вас са ви взели.
Поздрави,
Нина

Нина, много ти благодаря за "намесата". Някои неща не могат да спрат да ме учудват  :o - раждали сме в една и съща болница, на теб са ти дали информация, че дори са ти взели и телефон за връзка, а на мен не ми дадоха абсолютно никаква информация за това какви изследвания са правили на бебчо /за лисчета с телефони и имена и дума не може да става/  8O Меко казано е, че съм бясна от отношението в тази болница. Чудя се какво да направя?!? Дали ако отида там на място и си поискам изследванията има някакъв шанс да ми ги дадат?!?

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Сега ново 20  8O Витамин К, защо у нас в България никой нищо не казва. Аз ше се запиша още едно образование - медицина, за да мога да си гледам детето. Извинявам се......
Докторе и ние сме изцяло на кърма. Освен да звънна в болницата и да питам поставили ли с вит. К, ако не да давам ли и аз капки? ще питам  и педиатърката ни.
Другото, питах я за ваксинат дифтерия...+полиомиелит, защото ще си взема такава каквато ми препоръчахте, НО аз мислех и четох, че се слага на втория месец, а моята педиатърка ми каза, че ги слагала чак на 3 месец или след това. Какво ще кажете по въпроса?
Благодаря
*

Birdie

• 11040
Сега ново 20  8O Витамин К, защо у нас в България никой нищо не казва. Аз ше се запиша още едно образование - медицина, за да мога да си гледам детето. Извинявам се......
Докторе и ние сме изцяло на кърма. Освен да звънна в болницата и да питам поставили ли с вит. К, ако не да давам ли и аз капки? ще питам  и педиатърката ни.
Другото, питах я за ваксината дифтерия...+полиомиелит, защото ще си взема такава каквато ми препоръчахте, НО аз мислех и четох, че се слага на втория месец, а моята педиатърка ми каза, че ги слагала чак на 3 месец или след това. Какво ще кажете по въпроса?
Благодаря
Поставянето на Вит К е ключов момент. Обикновено се поставя след раждането- 1мг мускулно.За майките, които не желаят инжекция, се предлагат капки. Профилактиката с Вит К е основна мярка в борбата срещу хеморагичната болест на новороденото (ранната и късната и форми). Особено важна е тази профилактика при изключително кърмени деца, поради много ниското съдържание на Вит К в кърмата.

Защо в Бг не правят Вит К? Защото са в плен на собствените си фантазии. Защото смятат че Вит К причинявал "рак". Да, но това е отхвърлено с много подробни проучвания от отпреди 20-ина години. Темата наистина е много старателно и внимателно проучена. И няма нито едно доказателство за съмнение, камо ли връзка. Да се запитат как така не "прихващаме рак", щом всекидневно консумираме храни с десетократно по-голямо съдържание на Вит К1 и Вит К2. За справка- 2 с.л. магданоз съдържат 153% от дневно препоръчаните количества Вит К.

Имат ли данни, за да поддържат тезата си за "рак"? Не, нямат. Измислят си "медицина", както си измислят медицина комични фигури в Бг медицински пейзаж като фамозните "алерголози" М&М и рехабилитатора Чав... Това е катастрофа, просто. Стойте далеч...

Можете да сложите или "Пентаксим" или "Тетраксим" на 3 м възраст. Препоръчвам "Пентаксим", защото вътре има Акт-Хиб (световна ваксина от 1985. Само не и в Бг 8O) Възрастта на поставяне е особеност на всяка програма... не е работа на листовките да пишат кога трябва да се поставят ваксините.
Sir Alec Guinness
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Доктор Birdie, тук в Бг. не само са "в плен на собствените си фантазии"... Вие знаете ли, че в болницата никой не само не ми е дал информация за изследванията направени на бебето ми, но и изобщо не става въпрос да са ме питали дали желая да му поставят инжекция или капки /ако въобще са дали на бебка вит.К/ ...  :( ... а относно хигиената за бебка като смяна на памперс и т.н. изобщо не ми се коментира ... АБСУРД И КОШМАР
« Последна редакция: Септември 10, 2007, 11:08:34 am от denito »

*
  Аз само леко да оспамя темата с дълбоко извинение! Като четеше епикризата от болница Токуда, педиатърката при която сме записани се спука да плюе точно защото са му дали капки витамин К. Твърдеше, че бил излишен, че през устата въобще не се усвоявал от организма и от болницата са го дали само, за да видели хората колко много неща правят за новородените и да си дават парите...Тъмната Индия още си е тук... :balk_155:
  Все повече се убеждавам да не я слушам за нищо.
д -р Birdie, трябва ли да се дадат капки пак при навършването на един месец и какво количество? Моята педиатърка, че няма да ги даде няма, ами аз да си ги купя самостоятелно.
*

Birdie

• 11040
  Аз само леко да оспамя темата с дълбоко извинение! Като четеше епикризата от болница Токуда, педиатърката при която сме записани се спука да плюе точно защото са му дали капки витамин К. Твърдеше, че бил излишен, че през устата въобще не се усвоявал от организма и от болницата са го дали само, за да видели хората колко много неща правят за новородените и да си дават парите...Тъмната Индия още си е тук... :balk_155:
  Все повече се убеждавам да не я слушам за нищо.
д -р Birdie, трябва ли да се дадат капки пак при навършването на един месец и какво количество? Моята педиатърка, че няма да ги даде няма, ами аз да си ги купя самостоятелно.
Не е "оспамване"- всеки може да пише с мнение, критика, мисли.
Послеродовата профилактика с Вит К е мярка с фундаментално значение. Усвояването на капките е с леко по-ниска ефективност, но практически това не дава отражение върху крайния резултат.Затова се предлага като алтернатива (Германия, Австрия, Франция).

На този етап на който сме,послеродовата профилактика с Вит.К се счита за абсолютно необходима. Незнанието на подобни неща не прави чест на никого.
Капките са алтернативен вариант на инжекцията. Дават се само веднъж. После с развитието на чревната флора и храненето, организма произвежда добавъчни количества Вит К.
« Последна редакция: Септември 09, 2007, 20:36:08 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Благодаря за бързия отговор!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Добър вечер, доктор Бърди,
имам един въпрос - ние сме вече сравнително големи - година и 7 месеца. Понеже имам големи затруднения тук с готвенето и храненето, а има разни готови смеси със зеленчуци, да попитам - какво е вашето мнение за руколата и гъбите. Мога ли да дам? Продават готова смес - зеленчуци, гъби, рукола и макарони и се приготвя доста бързо. Мирише много апетитно и предполагам, че ще го яде с удоволствие, тъй като има определено предпочитание към зеленчукови смеси. Малки ли сме още за такова нещо или мога да опитам? И като нова храна при захранване ли да го въвеждам или не?
Благодаря и спокойна вечер!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Birdie

• 11040
Добър вечер, доктор Бърди,
имам един въпрос - ние сме вече сравнително големи - година и 7 месеца. Понеже имам големи затруднения тук с готвенето и храненето, а има разни готови смеси със зеленчуци, да попитам - какво е вашето мнение за руколата и гъбите. Мога ли да дам? Продават готова смес - зеленчуци, гъби, рукола и макарони и се приготвя доста бързо. Мирише много апетитно и предполагам, че ще го яде с удоволствие, тъй като има определено предпочитание към зеленчукови смеси. Малки ли сме още за такова нещо или мога да опитам? И като нова храна при захранване ли да го въвеждам или не?
Благодаря и спокойна вечер!
"рукола" е, простете?
Ако всички съставки сте ги въвели вече, може да въведете направо, с известна предпазливост. Ако не сте- въвеждаме като за нова храна...

Проблеми с готвене и продукти в богата и процъфтяща Германия?  8O :wink: най-богатата държава в ЕС...
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
Моля за извинение - листа от глухарче. Гъби и рукола не съм. А е трудно независимо, че сме в Германия. Просто малкия не харесва почти нищо готвено. До скоро бяхме в България и там го учих на детска кухня да свикне с храната, която готвя и евентуално ще давам. За съжаление за сега най-голям успех с моето готвене съм постигнала със зеленчуци с макарони, леща, пилешка/телешка супа, зелен боб, мусака и свинско с картофи. Останалите неща не иска да яде. Имам книга - Детска кухня, която е с рецепти за неговата възраст, но просто не ги харесва, отказва категорично да яде. А не искам да се връщам към пюретата. И ми е доста трудно да измислям всеки ден комбинации от зеленчуци с нещо :(

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*

Birdie

• 11040
Моля за извинение - листа от глухарче. Гъби и рукола не съм. А е трудно независимо, че сме в Германия. Просто малкия не харесва почти нищо готвено. До скоро бяхме в България и там го учих на детска кухня да свикне с храната, която готвя и евентуално ще давам. За съжаление за сега най-голям успех с моето готвене съм постигнала със зеленчуци с макарони, леща, пилешка/телешка супа, зелен боб, мусака и свинско с картофи. Останалите неща не иска да яде. Имам книга - Детска кухня, която е с рецепти за неговата възраст, но просто не ги харесва, отказва категорично да яде. А не искам да се връщам към пюретата. И ми е доста трудно да измислям всеки ден комбинации от зеленчуци с нещо :(
Разбирам... може би бързаме с непасираната храна? няма за къде да бързаме. :wink:
Въведете като нова храна...

глухарче? за пръв път чувам че има подобно нещо...за деца. Но в Германия... може. :wink:
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
Разбирам... може би бързаме с непасираната храна? няма за къде да бързаме. :wink:

глухарче? за пръв път чувам че има подобно нещо...за деца. Но в Германия... може. :wink:
Аз пасирам абсолютно всичко, иначе рискувам да ми се върне. Просто не се яде. Иначе солети, парчета банан, ябълка, и бисквити се ядат без да се мелят или пасират. Но храната си като храна - отказва да яде, ако не е почти на каша.
Иначе глухарчетата тук са доста популярен и здравословен артикул - ядат се на салата, в различни ястия. Не е точно за деца тази смес - продава се замразена, както и повечето зеленчуци, просто има добавени вътре макарони и се приготвя като готово ястие за около 10-на минути. Глухарчетата са в много малко количество - по-скоро във вид на подправка.

*

Birdie

• 11040

Аз пасирам абсолютно всичко, иначе рискувам да ми се върне. Просто не се яде. Иначе солети, парчета банан, ябълка, и бисквити се ядат без да се мелят или пасират. Но храната си като храна - отказва да яде, ако не е почти на каша.
Иначе глухарчетата тук са доста популярен и здравословен артикул - ядат се на салата, в различни ястия. Не е точно за деца тази смес - продава се замразена, както и повечето зеленчуци, просто има добавени вътре макарони и се приготвя като готово ястие за около 10-на минути. Глухарчетата са в много малко количество - по-скоро във вид на подправка.
Предпазливо, моля... малко количество, два-3 дена почивка, и после пак.
Да направим противогрипната ваксина за да нямаме "преживявания" както миналата зима?
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
Предпазливо, моля... малко количество, два-3 дена почивка, и после пак.
Да направим противогрипната ваксина за да нямаме "преживявания" както миналата зима?
Ами ще се пробвам да е предпазливо :) Вие сега ме хвърлихте в потрес и размишления :? Как мога да поискам такава и каква да бъде противогрипната ваксина? Излагахме се цяло лято на слънце, мисля че съм го закалила, понеже се къпе с доста хладка вода, не е боледувал от миналата зима и се надявам да не повторим "екшъна". Сега на 21-ви септември ни предстои реимунизация и се притеснявам дали може да се комбинира такова нещо, а и тук май са малко скептични към този вид "изисквания". Смятах да започна да давам по 1 лъжица Sanostol сироп, евентуално за да избегна повторение на миналогодишните проблеми. Вие какво бихте ме посъветвали?
Благодаря ви и спокойна вечер!