0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте д-р Бърди!
Бих искала ви попитам какви храни да изключа от менюто си и на какви да наблегна след като родя. Четох, че съветвате да не се консумират овесени и всякакви други ядки, тъй като чрез кърмата могат да причинят алергии. Какво ще ме посъветвате да правя, за да оптимизирам качеството и количеството на кърмата?
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Здравейте д-р Бърди!
Бих искала ви попитам какви храни да изключа от менюто си и на какви да наблегна след като родя. Четох, че съветвате да не се консумират овесени и всякакви други ядки, тъй като чрез кърмата могат да причинят алергии. Какво ще ме посъветвате да правя, за да оптимизирам качеството и количеството на кърмата?
Да, за ядките това е важно.
Да не употребявате също ексцесивни количества мляко. Да избягваме соеви продукти и прясно зеле.

Иначе нищо друго не е нужно.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
Благодаря за отговора!
Д-р Бърди Здравейте,
от извесно време наблюдавам, когато сменя памперса че около пенисчето и по тестисите има желатино подобни топчета, съвсем мънички, и незнам от какво са. Снощи реших да проверя дали има лоша миризма : имаше лека задушлива такава. Това дали е спегма? Трябва ли да го заведа на уролог според вас? Досега не съм му дърпала кожичката, защото четох статия на д-р Бранков, че това е нередно. Благодаря Ви предварително за вниманието.
*
Здравейте д-р Бърди,искам да попитам какви изследвания се правят на новороденото в ЕU 4ленки или , кои са наи-важните ?
Благодаря Ви предварително
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*

Birdie

• 11040
Д-р Бърди Здравейте,
от извесно време наблюдавам, когато сменя памперса че около пенисчето и по тестисите има желатино подобни топчета, съвсем мънички, и незнам от какво са. Снощи реших да проверя дали има лоша миризма : имаше лека задушлива такава. Това дали е спегма? Трябва ли да го заведа на уролог според вас? Досега не съм му дърпала кожичката, защото четох статия на д-р Бранков, че това е нередно. Благодаря Ви предварително за вниманието.
Това вероятно са остатъци от крема нанесен по вътрешната страна на памперса...
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте д-р Бърди,искам да попитам какви изследвания се правят на новороденото в ЕU 4ленки или , кои са наи-важните ?
Благодаря Ви предварително
Прави се задължително Вит К мускулно -1 мг.
Взема се кръв за фенилкетонурия, хипотиреоидизъм, Г6ФДХ недостатъчност,галактоземия.
Sir Alec Guinness
Д-р Бърди Благодаря Ви. Използваме пелени Либеро, вече не слагам крем за под памперса, правилно ли Ви разбирам че има нанесен крем върху самия памперс? Ако е така дали не трябва да ги сменям по-често, за да няма такива остатъци?
*
σας ευχαριστούμε πάρα πολύ ,благодаря за експресния отговор  :balk_5:
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*

Birdie

• 11040
Д-р Бърди Благодаря Ви. Използваме пелени Либеро, вече не слагам крем за под памперса, правилно ли Ви разбирам че има нанесен крем върху самия памперс? Ако е така дали не трябва да ги сменям по-често, за да няма такива остатъци?
Да. Някои памперси имат ивици с лосион, нанесени на вътрешната им повърхност.
Да, памперса би трябвало да се сменя често...
Sir Alec Guinness
Сменям пелените през 3-4 часа или щом е наакан, през колко време трябва да го сменям?
*

Birdie

• 11040
Сменям пелените през 3-4 часа или щом е наакан, през колко време трябва да го сменям?
Достатъчно е... каква марка ползвате?
Sir Alec Guinness
Д-р Бърди Благодаря Ви. Използваме пелени Либеро, ..
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Взема се кръв за фенилкетонурия, хипотиреоидизъм, Г6ФДХ недостатъчност,галактоземия.

Доктор Birdie, а бихте ли написали фенилкетонурия, Г6ФДХ недостатъчност, галактоземия - какво означават и до колко месечна възраст се правят? Благодаря

*

Birdie

• 11040

Доктор Birdie, а бихте ли написали фенилкетонурия, Г6ФДХ недостатъчност, галактоземия - какво означават и до колко месечна възраст се правят? Благодаря
Тези изследвания се вземат преди изписването с кръв от петата.
Изследват се централно (един център за цяла Гърция), и показват наличието или отсъствието на тези заболявания.
Ако скрининга покаже че има проблем родителите се известяват с писмо за да се направят подробни изследвания.
Sir Alec Guinness
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта

Тези изследвания се вземат преди изписването с кръв от петата.
Изследват се централно (един център за цяла Гърция), и показват наличието или отсъствието на тези заболявания.
Ако скрининга покаже че има проблем родителите се известяват с писмо за да се направят подробни изследвания.

Това означава ли, че само в Гърция се правят, а в България? На мен в болницата никой не ми каза какви изследвания са направени на бебо и какви са резултатите?!?  8O Направо дива Индия ... Чудя се какво да правя ... Вие какво ще ме посъветвате?

*

Birdie

• 11040
Неонаталният скрининг е държавно "мероприятие", регулируемо по закон и със законна процедура, важаща за всички новородени в Република Гърция. Всяка държава отделно регламентира кои изследвания да влязат в този скрининг, съобразно даденостите.

Не знам как е в Бг- само четох че не правели Вит К на новородените, което е абсолютно порочно като практика.
Sir Alec Guinness
*
Д-р Бърди, да споделя, че в болница Токуда дадоха на дъщеря ни капки Вит К при изписването и след това при навършването на 1 месец. Капките имат ли същия ефект, както мускулната инжекция, спомената от Вас? Благодаря Ви за отделеното време!
*

Birdie

• 11040
Д-р Бърди, да споделя, че в болница Токуда дадоха на дъщеря ни капки Вит К при изписването и след това при навършването на 1 месец. Капките имат ли същия ефект, както мускулната инжекция, спомената от Вас? Благодаря Ви за отделеното време!
Да, същото е като ефект. Чудесно е че се разчупват стереотипите вече...
Sir Alec Guinness
*
Да, същото е като ефект. Чудесно е че се разчупват стереотипите вече...
Нали? И ние се радваме  :D
Още веднъж благодаря! Желая Ви успех!