0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Здравейте докторе.Дъщетя ми ще тръгва в първи клас.Та питането ми е за задължителните ваксини които трябва да се сложат-ДТК и полиомиелит.Чух че вече полиото е на инжекция и че още не са много ясни последствията от нея.Вярно ли е това че тази ваксина е опасна за детето.Мен лично много ме е страх.Мога ли да не ги слагам тези ваксини?Крие ли наистина риск за детето полиомиелита като се има впредвид че ние имаме и 2 извинредни приема когато беше на 1 годинка.Предварително благодаря.
Задължително в диапазона 4-6 се слагат ММР и ДТаК+Полио.
Инжекционното Полио се прави от 1999 масово. Така че не знам за какви "последствия" става въпрос... ваксината е надеждна и добра.

"...и че още не са много ясни последствията от нея." За кого не са ясни? нещо не разбирам... ако за Руската "школа", то за нея никога няма да и станат ясни... косата ми се изправя направо.

Може да вземете "Тетраксим" за ДТаК+Полио. И никакви проблеми няма да имате.
За ММР- "Приорикс". Внимавайте да не ви сложат "Приорикс" "в гръбчето"...слага се подкожно странично в ръката.
"Тетраксим" се слага мускулно в ръката, високо.
« Последна редакция: Септември 05, 2007, 16:13:35 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040

Здравейте,докторе!Нашата дъщеричка е на 3месеца и 10 дена.От вчера ни се появи обрив по цялото тяло,засилен на гръбчето и гърдичките,по дригите части по-слаб.Обрива прилича на малки пъпчици,но всъщност са петна и като погаля мястото кожата става бяла каквато трябва да е и след секунда пак се появяват червени петна .Храним се все още само с кърма и й давам вода,нищо друго.Обадих се на педиатърката, по тел. ни изписа Финистил 4 пъти по 6 капки,без да я види каза,че е хипотермия.След баня, я мажа с мляко ,но преди 1 вечер я намазах с олиото на Мустела за 1ви път,снощи отново с мляко.Тя ни каза,че е от олиото.Преди 2 дни ядах храна в която имаше мед-2 лъжици,от както я кърмя не ям мед.Дали не е от меда?Освен това забелязвам,че се поти около вратлето повече от преди.
Какво да правим да давам ли Финистила или да отида на др. лекар,за да я види?Мисля,че не е тревожно,но за всеки случай.
Трябва да я заведете да я видят...
Не мажете детето с нищо, освен кремчето за под памперса!

Вероятно е от храна, която консумирате- не консумирайте овесени ядки, ядки!
  Благодаря Ви за бързия отговор!Забелязах,че като се напряга,храни или плаче се появява хладна пот по главичката първо,а след това и по телцето,вратлето се изпотява и тогава обривите се засилват-стават още по-червени и повече на брой,ако е спокойна или не й е топло намаляват видимо.Какво ще кажете за Финистила който ни препоряча педиатърката?След обяд ще отидем и на преглед,но не съм много сигурна в педиатърката ни.
Малко е малко детето за Фенистил... ако обривите са на изчезване, или избледняват е добре да се поизчака...
   Токущо се връщаме от лекар.Каза ни ,че е от меда и олиото на Мустела.Но аз мисля,че Мустелата не дава алергични реакции.Изписа ни Триклобактер във водата за къпане 1суп. лъжица на 10л. и финистил както Ви казах.Обривите не намаляват,но мисля и че не се увеличават.
За изпотяването прочетох ,че може да се получи,ако има рахит.Тя се роди 28 дни преди термина и тежеше2.450-изписаха ни 2270кг. 1я месец наддаде 1.300,2я и 3я по 1050кг.Давам и ВИГАНТОЛ по 2 капки,но го бях спряля за около 2 седмици и от 3 дни пак и давам.Бях го спряла,щото така ни каза др. лекарка.,по моя преценка обаче пак го почнахме-въобще страшна каша.Забравих сега да кажа на лекарката да ни опипа главичката за рахит.Възможно ли е да е от рахит изпотяването,то се появи от 2-3 дни.
Предварително благодаря!
Изпотяването само погледнато не е белег на рахит. Само въз основа на това да се дава Вит Д е неправилно.
Аз бих изчакал, наблюдавайки детето, без да давам нищо, или да слагам разни съмнителни неща във ваната... детето определено е малко за орални антихистаминови препарати...
Sir Alec Guinness
Здравейте докторе.Чувала съм,че зъбките трябва да се мият още с избиването им.Ние имаме 4.Ако е така,с какво се мият/или почистват/при положение че детето не може да плюе?
*

Birdie

• 11040
Чувала съм,че зъбките трябва да се мият още с избиването им.Ние имаме 4.
Това практически е невъзможно на тази възраст... възрастта след 12-14 месеца е по-подходяща.
Sir Alec Guinness
*

Здравейте,докторе!Нашата дъщеричка е на 3месеца и 10 дена.От вчера ни се появи обрив по цялото тяло,засилен на гръбчето и гърдичките,по дригите части по-слаб.Обрива прилича на малки пъпчици,но всъщност са петна и като погаля мястото кожата става бяла каквато трябва да е и след секунда пак се появяват червени петна .Храним се все още само с кърма и й давам вода,нищо друго.Обадих се на педиатърката, по тел. ни изписа Финистил 4 пъти по 6 капки,без да я види каза,че е хипотермия.След баня, я мажа с мляко ,но преди 1 вечер я намазах с олиото на Мустела за 1ви път,снощи отново с мляко.Тя ни каза,че е от олиото.Преди 2 дни ядах храна в която имаше мед-2 лъжици,от както я кърмя не ям мед.Дали не е от меда?Освен това забелязвам,че се поти около вратлето повече от преди.
Какво да правим да давам ли Финистила или да отида на др. лекар,за да я види?Мисля,че не е тревожно,но за всеки случай.
Трябва да я заведете да я видят...
Не мажете детето с нищо, освен кремчето за под памперса!

Вероятно е от храна, която консумирате- не консумирайте овесени ядки, ядки!
  Благодаря Ви за бързия отговор!Забелязах,че като се напряга,храни или плаче се появява хладна пот по главичката първо,а след това и по телцето,вратлето се изпотява и тогава обривите се засилват-стават още по-червени и повече на брой,ако е спокойна или не й е топло намаляват видимо.Какво ще кажете за Финистила който ни препоряча педиатърката?След обяд ще отидем и на преглед,но не съм много сигурна в педиатърката ни.
Малко е малко детето за Фенистил... ако обривите са на изчезване, или избледняват е добре да се поизчака...
   Токущо се връщаме от лекар.Каза ни ,че е от меда и олиото на Мустела.Но аз мисля,че Мустелата не дава алергични реакции.Изписа ни Триклобактер във водата за къпане 1суп. лъжица на 10л. и финистил както Ви казах.Обривите не намаляват,но мисля и че не се увеличават.
За изпотяването прочетох ,че може да се получи,ако има рахит.Тя се роди 28 дни преди термина и тежеше2.450-изписаха ни 2270кг. 1я месец наддаде 1.300,2я и 3я по 1050кг.Давам и ВИГАНТОЛ по 2 капки,но го бях спряля за около 2 седмици и от 3 дни пак и давам.Бях го спряла,щото така ни каза др. лекарка.,по моя преценка обаче пак го почнахме-въобще страшна каша.Забравих сега да кажа на лекарката да ни опипа главичката за рахит.Възможно ли е да е от рахит изпотяването,то се появи от 2-3 дни.
Предварително благодаря!
Изпотяването само погледнато не е белег на рахит. Само въз основа на това да се дава Вит Д е неправилно.
Аз бих изчакал, наблюдавайки детето, без да давам нищо, или да слагам разни съмнителни неща във ваната... детето определено е малко за орални антихистаминови препарати...
[/quote   
  Благодаря ви за съвета,послушах ви и не сгреших,защото петната избледняват и намаляват.Почвам да си мисля,че съм я притоплила,надявам се да не се повтаря,за да не хвърлям всички около себе си в паника.
 Здравейте, д-р Бърди  :)  Дъщеря ми е на 30 дни. На естествено хранене. От 2 дни й се появиха дребни пъпчици по лицето - бузките и брадичката- съвсем дребни като главичка на топлийка. Спазваме хигиена- мием си ръцете, не я целуваме по лицето и т.н. Трябва ли да третирам пъпчиците с нещо или да оставя да преминат от само себе си.
 И втория ми въпрос е да използвам ли слънцезащитен крем за лицето когато е на разходка - имам Нивеа Бейби мляко 50-ти фактор.
*

Birdie

• 11040
@loana

Няма друга специалност, при която изкуството да действаш е да уловиш момента, когато трябва да спреш да чакаш ( и следиш).
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте, д-р Бърди  :)  Дъщеря ми е на 30 дни. На естествено хранене. От 2 дни й се появиха дребни пъпчици по лицето - бузките и брадичката- съвсем дребни като главичка на топлийка. Спазваме хигиена- мием си ръцете, не я целуваме по лицето и т.н. Трябва ли да третирам пъпчиците с нещо или да оставя да преминат от само себе си.
 И втория ми въпрос е да използвам ли слънцезащитен крем за лицето когато е на разходка - имам Нивеа Бейби мляко 50-ти фактор.
Снимка?
Не е подходящо това слънцезащитно мляко...
Sir Alec Guinness
Здравейте, д-р Бърди  :)  Дъщеря ми е на 30 дни. На естествено хранене. От 2 дни й се появиха дребни пъпчици по лицето - бузките и брадичката- съвсем дребни като главичка на топлийка. Спазваме хигиена- мием си ръцете, не я целуваме по лицето и т.н. Трябва ли да третирам пъпчиците с нещо или да оставя да преминат от само себе си.
Снимка?

Опитах да направя снимка, но пъпките не се виждат добре.
 Относно слънцезащитния крем- какъв ще ми препоръчате за тази възраст?
*

Birdie

• 11040
Снимка?

Опитах да направя снимка, но пъпките не се виждат добре.
 Относно слънцезащитния крем- какъв ще ми препоръчате за тази възраст?
Шапчица вместо крем :)
Sir Alec Guinness
*
Здравейте докторе.Дъщетя ми ще тръгва в първи клас.Та питането ми е за задължителните ваксини които трябва да се сложат-ДТК и полиомиелит.Чух че вече полиото е на инжекция и че още не са много ясни последствията от нея.Вярно ли е това че тази ваксина е опасна за детето.Мен лично много ме е страх.Мога ли да не ги слагам тези ваксини?Крие ли наистина риск за детето полиомиелита като се има впредвид че ние имаме и 2 извинредни приема когато беше на 1 годинка.Предварително благодаря.
Задължително в диапазона 4-6 се слагат ММР и ДТаК+Полио.
Инжекционното Полио се прави от 1999 масово. Така че не знам за какви "последствия" става въпрос... ваксината е надеждна и добра.

"...и че още не са много ясни последствията от нея." За кого не са ясни? нещо не разбирам... ако за Руската "школа", то за нея никога няма да и станат ясни... косата ми се изправя направо.

Може да вземете "Тетраксим" за ДТаК+Полио. И никакви проблеми няма да имате.
За ММР- "Приорикс". Внимавайте да не ви сложат "Приорикс" "в гръбчето"...слага се подкожно странично в ръката.
"Тетраксим" се слага мускулно в ръката, високо.

Как така инжекционното полио се слага от 1999 година защо тогава на нас винаги са ни го слагали на капки през устата.Аз разбрах че от тази година е на инжекция.Явно ние от провинцията сме доста назад от тези неща колкото и да ми е мъчно да го кажа.Значи трябва да го сложим в ръчичката.А къде се слага ДТК както преди в крачето?Тетраксим това някаква комбинирана ваксина ли е и как така да я взема аз те не се ли дават от касата на личната лекарка?
*

Birdie

• 11040
Инжекционното полио е световна ваксина за масова имунизация срещу полио от 1999.
От 2000-2002 в никоя страна от САЩ и ЕС официално не се търгува и ползва орално полио...
"Тетраксим" е ДТаК+Полио в една спринцовка. Тя, както и инжекционното полио, се поставят мускулно само.

Във всички страни от ЕС(без Бг само, май че)ваксините са безплатни (с две изключения, покриващи се на 75%, а не на 100%) независимо коя марка ще изберете- тоест, няма "каса", която да избира. Избирате Вие и педиатърът Ви. Която и марка да изберете- безплатно вземате ваксината от Аптеката с изписаната рецепта. Или посещавате държавна амбулатория и ви я поставят.

Няма страна от ЕС, в която родителите да плащат повече от 25% (вариращо от 25% до 0%)от цената на лекарствата за широка педиатрична употреба на касата на Аптеката. Няма здравно-осигурителна система, без покритие на извънболничните лекарства. В това отношение Бг "институция", наречена НЗОК, е срам за която и да е било цивилизована държава.Това е институция подпомагаща естественият подбор, и служеща като инструмент за геноцид над Българското население от която и да е било възрастова група. България няма нужда от трилиони бюджетни излишъци, а от работеща здравно-осигурителна система по европейски образец и стандарти.
« Последна редакция: Септември 06, 2007, 17:53:44 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Благодаря за отговора.Ще видим нашата лекарка кой вариант е избрала.
От майки да деца които са набори на моето рабрах че са им слагали една инжекция в ръчичката-която доста се е зачервило мястото и се е подуло за няколко дни и още една в крачето.
*

Д-р Бърди,предварително се извинявам,че много зачестих с въпросите.
Малката е от 2 дни с пресипнал глас и това се случва за 2 път.Малко да я лъхне вятър и гласа й се променя,а живеем на морето и тук винаги духа.Как да я предпазвам за напред и какво да й дам сега за да  се оправи гласчето?Притеснително ли е това,че така често ни пресипва гласа?Може би й на нея там ще й е слабото място,защото и аз съм така всички настинки започват от гърлото.
*

Birdie

• 11040
   Д-р Бърди,предварително се извинявам,че много зачестих с въпросите.
Малката е от 2 дни с пресипнал глас и това се случва за 2 път.Малко да я лъхне вятър и гласа й се променя,а живеем на морето и тук винаги духа.Как да я предпазвам за напред и какво да й дам сега за да  се оправи гласчето?Притеснително ли е това,че така често ни пресипва гласа?Може би й на нея там ще й е слабото място,защото и аз съм така всички настинки започват от гърлото.
Нищо не е нужно да правите и това не е повод за безпокойство.
Sir Alec Guinness
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Привет, д-р Бърди.
Искам да попитам за мнението ви за съдържанието на "йогурт" в бебешките пюрета, и по-точно питането ми е за този продукт http://www.semper-bg.com/kashi/kashi_1.html От кога мога да дам и дали е подходящ в този си вид. /зная, че не сте любител на купените бурканчета, но наистина в момента нямам особенно време за домашн приготвяне  :oops:/
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Birdie

• 11040
Привет, д-р Бърди.
Искам да попитам за мнението ви за съдържанието на "йогурт" в бебешките пюрета, и по-точно питането ми е за този продукт http://www.semper-bg.com/kashi/kashi_1.html От кога мога да дам и дали е подходящ в този си вид. /зная, че не сте любител на купените бурканчета, но наистина в момента нямам особенно време за домашн приготвяне  :oops:/

Ако производителя е обозначил "над 6м възраст", значи са подходящи.
Но аз не Ви препоръчвам да ги давате...
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Здравейте д-р Бърди,
благодаря ви за съветите - справихме се с вечерното хранене. Все още се будим нощем, но си мисля, че това е по-скоро, защото сме много емоционални и много сънуваме.
Искам да попитам нещо за устната хигиена - имаме вече 7 зъбчета и расте 8-то. Започнахме да мием сутрин и вечер зъбките. Взех специална паста на Сигнал, детска, на която пише, че няма захар или нещо друго. Проблем ли е това, че няма как да изплюе водата? Синът ми много се забавлява от миенето на зъбките, но все още няма как да го науча да изплюва пастата.
Благодаря още веднъж за помощта и съветите! Лек и слънчев ден!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Birdie

• 11040
Здравейте д-р Бърди,
благодаря ви за съветите - справихме се с вечерното хранене. Все още се будим нощем, но си мисля, че това е по-скоро, защото сме много емоционални и много сънуваме.
Искам да попитам нещо за устната хигиена - имаме вече 7 зъбчета и расте 8-то. Започнахме да мием сутрин и вечер зъбките. Взех специална паста на Сигнал, детска, на която пише, че няма захар или нещо друго. Проблем ли е това, че няма как да изплюе водата? Синът ми много се забавлява от миенето на зъбките, но все още няма как да го науча да изплюва пастата.
Благодаря още веднъж за помощта и съветите! Лек и слънчев ден!
Няма проблем от това...
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Благодаря!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю