0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Не е проблем това с "пукането" и не е рахит.
Ще се събуди към 00.30-01 часа за хранене.
С какъв шампоан я къпете? надявам се не мажем със зехтин, масла и т.н. ?
Може да и раздалечите храненията на 4 часа, ако издържа или иска...
Бих предпочел да се върнете на нормално АМ+ оризово брашно, вместо този Фризовом, или вместо Фризовом, ако може да намерите "Фризолак (Фризомел) Комфорт"

Благодаря Ви за отговорите докторе,

- след баня я мажа с преварен на водна баня /20 мин/ зехтин. Тук всички педиатри го препоръчват и аз затова така правя, иначе съм й взела олио на Нивеа. Вие с какво ще ми препоръчате да я мажа след баня? В тази връзка днес видях, че по телцето й са излезли още няколко малки пъпчици. Намазах ги с крем "Здраве". Шампоана, с който я къпем е - Bubchen Baby Bad.

- относно храненето - ще потърся Фризолак Комфорт - дано и тук в България да го предлагат. Предполагате, че коликите са предизвикани от Фризовом-а ли? Тя сама си определя храненето и последните дни гледам, че е на около 4 часа, но снощи доста ни уплаши, защото решихме в 00 часа да я събудим /след близо 5,5 часа сън/ и ни трябваха около 20 минути - толкова дълбоко спеше...

Благодаря Ви, че Ви има и сте тук и ни помагате. Без Вашата помощ аз бих се чувствала загубена.
Не мажете с абсолютно нищо, освен с кремчето за под памперса.
Това са стари неща и много мъчителни за детето, поради сърбежа. Опитайте Вие да намажете само едната си ръка със зехтин... не го правете това!
Ползвайте обикновено детско шампоанче или сапун. Нищо друго не е нужно. Не къпете в гореща вода!

Детето се поуспокоява вероятно и затова спи повечко-ще се събуди, когато е гладна-не се притеснявайте!

Искрено, бих предпочел Хумана + оризово брашно.
Или обикновена Хумана... не съм привърженик на тези "специални" млека.
« Последна редакция: Септември 01, 2007, 21:01:00 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
д-р Бърди, при нас нещата са спокойни.няма температура,няма хрема или кашлица.преди 2 дена от едното око се стичаше много малко зеленикав секрет.започнах промивки с лайка и тобрадекс капки 3х2.още на др.ден има подобрение,окото не сълзи и няма секрет.трябва ли да продължа с капките въпреки подобрението.на контрола ще ходим в понеделник
"Картинки" на вирусни заболявания!
Не бързайте с антибиотиците!
Не са необходими капки повече...
Sir Alec Guinness
*
мислех да ги спирам капките,но днес има пак малко секрет.благодаря ви за отговара :lol:
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

iv_pif

• **
  • 55
  • Бог да пази България
Здравей,Birdie,едно добро сърце като твоето винаги е добре дошло навсякъде.

Не можах да прочета всичките ти съвети в този форум и ще си задам въпроса, пък дано не се повтарям.
От каква възраст е добре да започнем да слагаме децата на гърне? Дани от малък си има режим на акането и вече се чудя дали да не го слагам по малко. Но не знам как и дали не е още малък.

Бъди здрав! :balk_81:
Моята Вселена се казва Дани

*

Birdie

• 11040
Здравей,Birdie,едно добро сърце като твоето винаги е добре дошло навсякъде.

Не можах да прочета всичките ти съвети в този форум и ще си задам въпроса, пък дано не се повтарям.
От каква възраст е добре да започнем да слагаме децата на гърне? Дани от малък си има режим на акането и вече се чудя дали да не го слагам по малко. Но не знам как и дали не е още малък.

Бъди здрав! :balk_81:
Когато започне свободно да изкачва стълби без поддръжка.
Това е общо приетото Европейско правило.
Принудата и "задължаването", или "трябва", което чета и виждам, да са толкова популярни в Бг (четях доста, колко майки се гордеели с "ранния" тоалет)са недопустими подходи. Не виждам за къде има да се бърза...

Благодаря за добрите думи Пифче...Един Моцарт в изпълнение на Рихтер е добро продължение на доброто настроение :).
« Последна редакция: Септември 01, 2007, 23:54:36 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Доктор Birdie, днес когато бебка се събуди цялото й личице беше в ситни пъпчици /като обривче/, също така пъпчиците по тялото, за които Ви бях писала също са се увеличили доста - по цялото коремче са. Ние мислим, че това е хранителна алергия? Ще взема Хумана както ме съветвате /ЛЕЧЕБНА HUMANA HN С ПРЕБИОТИЦИ ли да давам?/, но моля Ви кажете ми дали да я смесвам с Фризивом-а или да давам на бебка само Хумана?, защото знаете, че имаме проблем с връщането на храната.

ето един сайт, в който има описани всички /предполагам, които се предлагат в България/ АМ: http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=116208.0

... значи така било със зехтина -  8O шокирана съм, че тук всички горещо го препоръчват... Значи да мажа само дупенцето с кремче, а тялото да не го мажа с нищо ли?

Благодаря Ви
« Последна редакция: Септември 02, 2007, 13:48:11 pm от denito »

*

nani

• **
  • 74
  • Обичта е това от което имаме най-огромна нужда
Здравейте д-р Бърди,
мина една седмица от нашето захранване.За сега сме на оризова каша със смес от круша или ябълка(1:1). На малкия много му харесва и му понася добре. Проблема е че кърмата ми намалява и се пробвам да давам НАН 2, но той не го харесва изобщо. Иска само с лъжичка да яде. Пробвах да дам млякото с лъжичка, приема го, но около 30 мл. изпива за 20 мин :? Иска само с лъжичка да хапва всичко различно от гърдата.
Сега давам около 20 л. от сместа за захранване. Въпросът ми е за колко време мога да заместя най-бързо едно хранене? и с какво да го дохранвам във вечерните часове, когато кърмата ми е много оскъдна?
Другото което ме интересува и ще ви помоля за съвет е дали е подходяща въздрастта му да го оставям в проходилка и за колко време и нужно ли е да му слагам обувчици, когато е в проходилката?
Благодаря ви и ви желая много усмихнати дни  :D
*

Birdie

• 11040
Доктор Birdie, днес когато бебка се събуди цялото й личице беше в ситни пъпчици /като обривче/, също така пъпчиците по тялото, за които Ви бях писала също са се увеличили доста - по цялото коремче са. Ние мислим, че това е хранителна алергия? Ще взема Хумана както ме съветвате /ЛЕЧЕБНА HUMANA HN С ПРЕБИОТИЦИ ли да давам?/, но моля Ви кажете ми дали да я смесвам с Фризивом-а или да давам на бебка само Хумана?, защото знаете, че имаме проблем с връщането на храната.

ето един сайт, в който има описани всички /предполагам, които се предлагат в България/ АМ: http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=116208.0

... значи така било със зехтина -  8O шокирана съм, че тук всички горещо го препоръчват... Значи да мажа само дупенцето с кремче, а тялото да не го мажа с нищо ли?

Благодаря Ви

Това са вероятно реакции към зехтина.
Оставете детето без да мажете за два, три дена и би трябвало да започне да се изчиства. Не ползвайте странни марки детска козметика- едно добро просто неутрално шампоанче стига...

Мажем само областта под памперса... и нищо друго, с нищо!
За смяната на млеката за съжаление само под ръководство на педиатър може да стане... обсъдете. Но мисля че този обрив не е "алергичен".
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте д-р Бърди,
мина една седмица от нашето захранване.За сега сме на оризова каша със смес от круша или ябълка(1:1). На малкия много му харесва и му понася добре. Проблема е че кърмата ми намалява и се пробвам да давам НАН 2, но той не го харесва изобщо. Иска само с лъжичка да яде. Пробвах да дам млякото с лъжичка, приема го, но около 30 мл. изпива за 20 мин :? Иска само с лъжичка да хапва всичко различно от гърдата.
Сега давам около 20 л. от сместа за захранване. Въпросът ми е за колко време мога да заместя най-бързо едно хранене? и с какво да го дохранвам във вечерните часове, когато кърмата ми е много оскъдна?
Другото което ме интересува и ще ви помоля за съвет е дали е подходяща възрастта му да го оставям в проходилка и за колко време и нужно ли е да му слагам обувчици, когато е в проходилката?
Благодаря ви и ви желая много усмихнати дни  :D
Опитайте с Хумана, вместо НАН. Опитайте с биберон на НУК или Чико, в зависимост от това, което ползвате сега. Увеличете кашата спокойно...- няма "срок" за заместване- може да увеличите и сега до 100-150 грама и да оставите колкото иска да хапва.

Раничко за проходилка и обувки.
Не са нужни обувки в проходилката задължително.
Sir Alec Guinness
*
Здравейте, д-р Birdie, искам да ви помоля за вашето мнение по следния проблем.
  Детето ми е наддало в първия си месец - 1400гр. Той се роди 26дни по-рано с тегло -3280гр, изписаха го с тегло - 3010гр. Според педиатърката, която посещаваме този разтеж е прекалено бурен и трябва да започне прием на витамини под формата на плодови сокове (морков/ябълка). Аз имам желание да продължа да го кърмя и ми се ще захранването да започне по-късно. Смятате ли, че е наложително за здравето на детето да започне приема на сокчета (на 45 ден) или мога да изчакам още?
« Последна редакция: Септември 02, 2007, 20:01:39 pm от Lan »
*

Birdie

• 11040
Здравейте, д-р Birdie, искам да ви помоля за вашето мнение по следния проблем.
  Детето ми е наддало в първия си месец - 1400гр. Той се роди 26дни по-рано с тегло -3280гр, изписаха го с тегло - 3010гр. Спред педиатърката, която посещаваме този разтеж е прекалено бурен и трябва да започне прием на витамини под формата на плодови сокове (морков/ябълка). Аз имам желание да продължа да го кърмя и ми се ще захранването да започне по-късно. Смятате ли, че е наложително за здравето на детето да започне приема на сокчета (на 45 ден) или мога да изчакам още?
За никакви "сокчета" на тази възраст, или витамини, и реч не може да става!!!
Ако спазвате правилото да не храните за "утешение", имате приблизително равномерно разпределени хранения, и не храните под 2 часа, това наддаване се среща при някои деца.
Естествено не е повод да отбиваме, а просто да поогледаме нещата дали не прехранваме. Ако всичко е наред, си продължаваме само с кърменето, разбира се.

Захранваме след 5.5-6 месец, и то не със "сокчета".

Sir Alec Guinness
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Благодаря Ви докторе. Ще постъпя както ме съветвате.

Желая Ви приятна вечер
Дени

*
  Благодаря Ви много! Макар че изчетох доста за ползата от късното захранване, мнението на педиатърката много ме стресна. :oops: Аз също ще постъпя както ме съветвате Вие.
  Не го храня за утешение - оглднява приблизително на три часа, като в някои нощи иска нощното хранене в 3ч., но вече и няколко пъти го отказва (не се събужда). Лично моето предположение е, че си хапва повечко сега, защото в началото много трудно засукваше (поради размера и формата на гърдите ми) и сега от около две седмици най-сетне му е лесно и приятно...
« Последна редакция: Септември 02, 2007, 20:28:00 pm от Lan »
*

Birdie

• 11040
Благодаря Ви много! Макар че изчетох доста за ползата от късното захранване, мнението на педиатърката много ме стресна. :oops: Аз също ще постъпя както ме съветвате Вие.
Неподходящо "мнение"- мнение в пълен разрез с основни неща.
Sir Alec Guinness
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Докторе имам малко странен въпрос. Напоследък съм страшно разсеяна и отнесена. Счупих живачен търмометър в спалнята. Пода е с ламиниран паркет. Пусках прахусмокачка, лъсках, търках. Въпроса е какво мога още да направя и може ли да се спи там?
В петък вечерта малката ми вдигна 37.6 температура. Растат ни зъбки и в момента пробиха горните два накуп. Тя хапе всичко като обезумяла и рева е голям. Днес температура нямаше. Педиатърката ни каза да и давам само Ефералган сутрин и вечер и Нурофен през деня ако има висока температура. От нослето изтича прозрачен секрет. Слагам и Тобрин. Били капки за очи, но ставали за носле при бебета. Може ли това да е от зъбките или в комбинация с тях си имаме и нещо вирусно. Достатъчно ли е това което и давам. Тя е весела и се храни. Много станаха въпросите докторе. Благодаря ви за отделеното време. Найстина вашето мнение е важно за мен и затова ви тормозя така. :oops:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Birdie

• 11040
Докторе имам малко странен въпрос. Напоследък съм страшно разсеяна и отнесена. Счупих живачен търмометър в спалнята. Пода е с ламиниран паркет. Пусках прахусмокачка, лъсках, търках. Въпроса е какво мога още да направя и може ли да се спи там?
В петък вечерта малката ми вдигна 37.6 температура. Растат ни зъбки и в момента пробиха горните два накуп. Тя хапе всичко като обезумяла и рева е голям. Днес температура нямаше. Педиатърката ни каза да и давам само Ефералган сутрин и вечер и Нурофен през деня ако има висока температура. От нослето изтича прозрачен секрет. Слагам и Тобрин. Били капки за очи, но ставали за носле при бебета. Може ли това да е от зъбките или в комбинация с тях си имаме и нещо вирусно. Достатъчно ли е това което и давам. Тя е весела и се храни. Много станаха въпросите докторе. Благодаря ви за отделеното време. Найстина вашето мнение е важно за мен и затова ви тормозя така. :oops:
Хрема "от зъбки" няма-следователно е нещо друго...
Няма смисъл да слагате АБ в нослето, ако изтича оттам бистър секрет.
По-добра тактика е антипиретик и внимание... да прегледаме ушичките...
Събрахте ли всички части от живака на термометъра?
Sir Alec Guinness
*

lidia

• 2959
Утре пак сме на контролен преглед. Ще видя какво ще каже педиатърката. Физиологичен разтвор тогава мога да и капя нали? Все пак я дразни и си търка нослето. Значи зъбите само помагат, не е изцяло тяхна вината.
За търмометъра не мога да знам дали съм събрала всичко. Точно това ме притеснява. Търках, лъсках, но 100% гаранция никой не може да даде. Затова питам ако е останало някъде нещо как мога да се справя. По точно мога ли изобщо нещо да направя. Благодаря ви.
*

Birdie

• 11040
Утре пак сме на контролен преглед. Ще видя какво ще каже педиатърката. Физиологичен разтвор тогава мога да и капя нали? Все пак я дразни и си търка нослето. Значи зъбите само помагат, не е изцяло тяхна вината.
За търмометъра не мога да знам дали съм събрала всичко. Точно това ме притеснява. Търках, лъсках, но 100% гаранция никой не може да даде. Затова питам ако е останало някъде нещо как мога да се справя. По точно мога ли изобщо нещо да направя. Благодаря ви.
Физ разтвор-с мярка. Зъбките нямат нищо общо...
Не я слагайте в стаята с живака за известно време...
Sir Alec Guinness
*

lidia

• 2959
Ще поспим малко в хола и утре ще посетим пак нашата педиатърка. Благодаря ви докторе. Лека нощ от нас.
*
 д-р Birdie, сега прочетох и за мнението Ви за витамин Д. Педиатърката ни е предписала по две капки дневно и аз чинно си ги давам. Въпросът ми е при бързото наддаване, което прави Малчо в момента, разумно ли е да ги спра?
« Последна редакция: Септември 03, 2007, 01:02:48 am от Lan »