0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте,доктор Бърди!Дъщеря ми е на месец и 20 дни,кърмя я.Храни се и наддава добре,но понякога е много нервна докато сучи.Гърчи се,почервенява,пуска зърното и плаче,като я вдигна се успокоява.После лапа зърното и чака спокойна и като започне да суче-пак същото се повтаря,сякаш я боли,когато млякото стигне стомахчето.Слава богу,не на всяко ядене е така.Това колики ли са,или е нещо друго?Благодаря Ви предварително!

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Здравейте,доктор Бърди!Дъщеря ми е на месец и 20 дни,кърмя я.Храни се и наддава добре,но понякога е много нервна докато сучи.Гърчи се,почервенява,пуска зърното и плаче,като я вдигна се успокоява.После лапа зърното и чака спокойна и като започне да суче-пак същото се повтаря,сякаш я боли,когато млякото стигне стомахчето.Слава богу,не на всяко ядене е така.Това колики ли са,или е нещо друго?Благодаря Ви предварително!
На всяко кърмене поставяйте гърдата колкото се може по-дълбоко за да направи детето добър вакуум. В тези хранения, при които се забелязва това, кърмете малко по-рано за да не изгладнява прекалено.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
Здравейте д-р Бърди,
Искам да Ви помоля за следния съвет.
АМ Лактана, Имате ли някакво мнение за него?. Млякото е немско, с пробиотици и Био.  Интерисуваме мнението Ви за тези пробиотици. Върху кутията има следното
Съдържа пробиотици, благодарение на репродуктивната Бифидобактерия, която намалява нивото на нежеланите чревни бактерии и образува здрава чревна флора.
Тъй като моята щерка, на 2 мес., е с доста силни колики и проблеми с храносмилането, всяка вечер реве, понякога и през деня, търся варианти да помогнем. Всички мнения във форумите,  за това мляко на майките които го ползват са положителни, някой казват, че са намалели коликите.
Ако не Ви е позната марката, обяснете ми моля за тези пробиотичните бифидобактерии и могат ли те действително да помогнат за храносмилането и коликите.
Благодаря Ви.

*

Birdie

• 11040
Здравейте д-р Бърди,
Искам да Ви помоля за следния съвет.
АМ Лактана, Имате ли някакво мнение за него?. Млякото е немско, с пробиотици и Био.  Интерисуваме мнението Ви за тези пробиотици. Върху кутията има следното
Съдържа пробиотици, благодарение на репродуктивната Бифидобактерия, която намалява нивото на нежеланите чревни бактерии и образува здрава чревна флора.
Тъй като моята щерка, на 2 мес., е с доста силни колики и проблеми с храносмилането, всяка вечер реве, понякога и през деня, търся варианти да помогнем. Всички мнения във форумите,  за това мляко на майките които го ползват са положителни, някой казват, че са намалели коликите.
Ако не Ви е позната марката, обяснете ми моля за тези пробиотичните бифидобактерии и могат ли те действително да помогнат за храносмилането и коликите.
Благодаря Ви.

Не ми е познато млякото.
Във всички детски млека днес се слагат тези пре- и пробиотични съставки.
Това са щамове съдържащи се в киселото мляко (грубо казано). Смята се че играят благоприятна роля върху чревната флора.

Внимаваме коликите да не са глад, или рефлукс...
Sir Alec Guinness
Благодаря Ви д-р Бърди,
От глад - не вярвам, в момента се храни на около 3,5 - 4 и изяжда около 140мл, мисля достатъчно за бебе на няма и 2 месеца, За две седмици е наддала почти 500 гр.

За рефлукса - какво трябва да внимаваме и следим?
Аз ви писах веднъж за нейното пъшкане, надуване и стенене, както и това че се хвърля доста нощно време, размахва ръце, извива се на дъга..... Същото го прави понякога и рано сутри, преди събуждане, На два пъти се случи и в 6 сутринта да се присвива и почервенява точно като при коликите. Може ли това да е показател за рефлукс. Не повръща, много рядко връща по малко мляко след хранене.
То всъщност, това пъшкане и хвърляне като че ли се появява по рядко вече, от известно време май спи по-спокойно.
Благодаря Ви отново

*

Birdie

• 11040
Благодаря Ви д-р Бърди,
От глад - не вярвам, в момента се храни на около 3,5 - 4 и изяжда около 140мл, мисля достатъчно за бебе на няма и 2 месеца, За две седмици е наддала почти 500 гр.

За рефлукса - какво трябва да внимаваме и следим?
Аз ви писах веднъж за нейното пъшкане, надуване и стенене, както и това че се хвърля доста нощно време, размахва ръце, извива се на дъга..... Същото го прави понякога и рано сумти, преди събуждане, На два пъти се случи и в 6 сутринта да се присвива и почервенява точно като при коликите. Може ли това да е показател за рефлукс. Не повръща, много рядко връща по малко мляко след хранене.
То всъщност, това пъшкане и хвърляне като че ли се появява по рядко вече, от известно време май спи по-спокойно.
Благодаря Ви отново

Къде я оставяте през деня? тоест, къде е детето през деня, когато не спи?
Sir Alec Guinness
Когато не спи, е на различни места, или в креватчето си, чийто матраче сме повдигнали, или в ръцете ни, или в количката за разходка, която също е повдигната, или в едно бебешко столче, което също е повдигнато.
Как може да се разбере дали има рефлукс?
Наддава много добре според педиатъра ни.
Благодаря Ви

*

Birdie

• 11040
Когато не спи, е на различни места, или в креватчето си, чийто матраче сме повдигнали, или в ръцете ни, или в количката за разходка, която също е повдигната, или в едно бебешко столче, което също е повдигнато.
Как може да се разбере дали има рефлукс?
Наддава много добре според педиатъра ни.
Благодаря Ви
Добре.
Не е необходимо нищо друго... ще премине.
Sir Alec Guinness
*
Докторе, здравейте!
При мен и моето 6месечно бебе се заформи един такъв режим последните 2-3 седмици - храним се 5 пъти на ден, спим около 30 - 40 мин преди обяд и около 1,5 - 2ч следобяда. Някъде към 19:30ч на дъщеря ми пак й се доспива, ако не я сложа става много кисела.Спи около 30мин. После следва последното за деня хранене към 21ч и след около 30мин почваме да се приспиваме. Иска ми се някак си да го премахна постепенно това последното спане и съответно да заспиваме вече по - рано. Някакви идеи?
Ако изместя някак си храненията и я нахраня за последно към 19:30?
*

Birdie

• 11040
Докторе, здравейте!
При мен и моето 6месечно бебе се заформи един такъв режим последните 2-3 седмици - храним се 5 пъти на ден, спим около 30 - 40 мин преди обяд и около 1,5 - 2ч следобяда. Някъде към 19:30ч на дъщеря ми пак й се доспива, ако не я сложа става много кисела.Спи около 30мин. После следва последното за деня хранене към 21ч и след около 30мин почваме да се приспиваме. Иска ми се някак си да го премахна постепенно това последното спане и съответно да заспиваме вече по - рано. Някакви идеи?
Ако изместя някак си храненията и я нахраня за последно към 19:30?
Няма нужда да се намесвате.
Няма нужда от по-рано заспиване...
Програмата е добра, защото детето така я иска, и се е приспособило към нея.
Sir Alec Guinness
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Здравейте докторе, ще питам два-три въпроса.
През бременността не съм изпила нито един витамин, единствено фолиева киселина и магнезии. Друго нищичко, докторката ми беше противник на витамини и само на плодове. Незнам дали затова Криси се роди с по-ниско тегло...  Имунната ми система е много слаба, има ли вирус - мой е. Сега като кърмя, а дори и да не кърмех, мога ли да вземам нещо, защото вече ме е страх, че като се разболея, ще заразя и бебето. Трябва ли да взимам и някакви други неща, калции примерно....или? Ехинацеята била добра за имунната система, но мога ли да я приемам при кърмене?
ще ми се и за ваксина да ви питам... Предстои ни полиомиелит. У нас слагат май все още жива ваксина (до изчерпване на количествата), но подочух, незнам дали не бъркам, че има и друга, нежива (умряла  :wink: ) Какво препоръчвате относно тази ваксина? Да си закупим ли неживата?  
Благодаря и поздрави,
Нина
*

Birdie

• 11040
Здравейте докторе, ще питам два-три въпроса.
През бременността не съм изпила нито един витамин, единствено фолиева киселина и магнезии. Друго нищичко, докторката ми беше противник на витамини и само на плодове. Незнам дали затова Криси се роди с по-ниско тегло...  Имунната ми система е много слаба, има ли вирус - мой е. Сега като кърмя, а дори и да не кърмех, мога ли да вземам нещо, защото вече ме е страх, че като се разболея, ще заразя и бебето. Трябва ли да взимам и някакви други неща, калции примерно....или? Ехинацеята била добра за имунната система, но мога ли да я приемам при кърмене?
ще ми се и за ваксина да ви питам... Предстои ни полиомиелит. У нас слагат май все още жива ваксина (до изчерпване на количествата), но подочух, незнам дали не бъркам, че има и друга, нежива (умряла  :wink: ) Какво препоръчвате относно тази ваксина? Да си закупим ли неживата? 
Благодаря и поздрави,
Нина
Нищо от тези "имуностимулатори" не е с доказан ефект. Загуба на средства...
Можете да вземете "Пентаксим" или "Инфанрикс-ИПВ-Хиб" като добър избор за основната схема.Те съдържат инактивирана полио съставка, която е практика да се използва от 2000 година.
Sir Alec Guinness
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Здравейте д-р Бърди,
Напоследък като че ли притесненията ми нямат край. Проблемът с пъпчиците продължава, сега докато я къпехме забелязах, че са се увеличили...
... Отделно от два дена през нощта е много неспокойна - плаче почти постоянно, извива се на дъга докато я храним, а и в леглото, почервенява цялата, свива си крачетата и рита. Не е от глад, защото прави тези неща и по време на самото хранене. Както Ви бях писала - храним се с АМ - Фризовом:Фризолак 3:1 /120 мл./ заради рефлукса. Понякога изпива всичко, понякога изпива с много мъка едва 70 мл. Чудя се дали тези плачове и гърчове са заради колики? Даваме й Еспумизан. Днес отново ни изненадва - след последното хранене, което беше в 18,20 ч. /120 мл. АМ/ и събуждането за къпане в 22,10 ч. тя буквално заспа докато я обличах и сега продължава да си спинка - минаха повече от 4 часа, а до този момент повече от 3,5 максимум 4 часа не е издържала без да яде. Притеснявам се дали тези пъпчици не са свързани по някакъв начин с плаченето й и това че се напъва докато яде - дали не е някаква алергия към Фризовом-а/Фризолак/?
... Има и друго - от няколко дена забелязваме, че костите й пукат /на ръчичката, на краченцето/ когато я гушваме. По Ваша препоръка не й даваме допълнително Вит.Д /нали в АМ има достатъчно/, но дали това не е някакъв симптом, че в организма й има някаква липса на витамини?

Благодаря Ви отново.
« Последна редакция: Август 31, 2007, 22:51:14 pm от denito »

*

Birdie

• 11040
Здравейте д-р Бърди,
Напоследък като че ли притесненията ми нямат край. Проблемът с пъпчиците продължава, сега докато я къпехме забелязах, че са се увеличили...
... Отделно от два дена през нощта е много неспокойна - плаче почти постоянно, извива се на дъга докато я храним, а и в леглото, почервенява цялата, свива си крачетата и рита. Не е от глад, защото прави тези неща и по време на самото хранене. Както Ви бях писала - храним се с АМ - Фризовом:Фризолак 3:1 /120 мл./ заради рефлукса. Понякога изпива всичко, понякога изпива с много мъка едва 70 мл. Чудя се дали тези плачове и гърчове са заради колики? Даваме й Еспумизан. Днес отново ни изненадва - след последното хранене, което беше в 18,20 ч. /120 мл. АМ/ и събуждането за къпане в 22,10 ч. тя буквално заспа докато я обличах и сега продължава да си спинка - минаха повече от 4 часа, а до този момент повече от 3,5 максимум 4 часа не е издържала без да яде. Притеснявам се дали тези пъпчици не са свързани по някакъв начин с плаченето й и това че се напъва докато яде - дали не е някаква алергия към Фризовом-а/Фризолак/?
... Има и друго - от няколко дена забелязваме, че костите й пукат /на ръчичката, на краченцето/ когато я гушваме. По Ваша препоръка не й даваме допълнително Вит.Д /нали в АМ има достатъчно/, но дали това не е някакъв симптом, че в организма й има някаква липса на витамини?

Благодаря Ви отново.
Не е проблем това с "пукането" и не е рахит.
Ще се събуди към 00.30-01 часа за хранене.
С какъв шампоан я къпете? надявам се не мажем със зехтин, масла и т.н. ?
Може да и раздалечите храненията на 4 часа, ако издържа или иска...
Бих предпочел да се върнете на нормално АМ+ оризово брашно, вместо този Фризовом, или вместо Фризовом, ако може да намерите "Фризолак (Фризомел) Комфорт"
Sir Alec Guinness
Здравейте,доктор Бърди!На дъщеричката ми й побелява езичето.Предполагам,че е от кърмата.Пречи ли й това,трябва ли да се почиства и как да го направя?Благодаря Ви!

*
Д-р Бърди, още един въпрос от нас - чувам и чета противоречиви мнения относно кога да поставяме бебето в по-седнало положение, да го подпираме ли с възглавница и пр. Ние сме на шест месеца, дъщеря ми е много подвижна, главата си държи изправена и стабилна от много малко бебе. Сигурно повече от два месеца се опитва много упорито да се изправи, повдигнах леко количката(на около 30 градуса), но това изобщо не я задоволи. Ако я вземеш в скута си, веднага се намества съвсем седнала. Повдигнах още количката, ами чувства се прекрасно, стои стабилно и рядко залита, дори да залитне сама се изправя. Ами оставям я да си седи! Реших да следвам естествения ритъм на развитиети й. Греша ли?
*

Birdie

• 11040
Здравейте,доктор Бърди!На дъщеричката ми й побелява езичето.Предполагам,че е от кърмата.Пречи ли й това,трябва ли да се почиства и как да го направя?Благодаря Ви!
Не, не пречи. Не е млечница във всички случаи това.
Не пипаме.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Д-р Бърди, още един въпрос от нас - чувам и чета противоречиви мнения относно кога да поставяме бебето в по-седнало положение, да го подпираме ли с възглавница и пр. Ние сме на шест месеца, дъщеря ми е много подвижна, главата си държи изправена и стабилна от много малко бебе. Сигурно повече от два месеца се опитва много упорито да се изправи, повдигнах леко количката(на около 30 градуса), но това изобщо не я задоволи. Ако я вземеш в скута си, веднага се намества съвсем седнала. Повдигнах още количката, ами чувства се прекрасно, стои стабилно и рядко залита, дори да залитне сама се изправя. Ами оставям я да си седи! Реших да следвам естествения ритъм на развитиети й. Греша ли?
Не, не грешите. Няма никакъв проблем да я оставяте да седи. Нито да стъпва на краката, да се отблъсква, и нещата от този спектър. Даже да се насърчават трябва по всякакъв начин.

За никакви "увреждания" и реч не може да става...
Sir Alec Guinness
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Не е проблем това с "пукането" и не е рахит.
Ще се събуди към 00.30-01 часа за хранене.
С какъв шампоан я къпете? надявам се не мажем със зехтин, масла и т.н. ?
Може да и раздалечите храненията на 4 часа, ако издържа или иска...
Бих предпочел да се върнете на нормално АМ+ оризово брашно, вместо този Фризовом, или вместо Фризовом, ако може да намерите "Фризолак (Фризомел) Комфорт"

Благодаря Ви за отговорите докторе,

- след баня я мажа с преварен на водна баня /20 мин/ зехтин. Тук всички педиатри го препоръчват и аз затова така правя, иначе съм й взела олио на Нивеа. Вие с какво ще ми препоръчате да я мажа след баня? В тази връзка днес видях, че по телцето й са излезли още няколко малки пъпчици. Намазах ги с крем "Здраве". Шампоана, с който я къпем е - Bubchen Baby Bad.

- относно храненето - ще потърся Фризолак Комфорт - дано и тук в България да го предлагат. Предполагате, че коликите са предизвикани от Фризовом-а ли? Тя сама си определя храненето и последните дни гледам, че е на около 4 часа, но снощи доста ни уплаши, защото решихме в 00 часа да я събудим /след близо 5,5 часа сън/ и ни трябваха около 20 минути - толкова дълбоко спеше...

Благодаря Ви, че Ви има и сте тук и ни помагате. Без Вашата помощ аз бих се чувствала загубена.
« Последна редакция: Септември 01, 2007, 12:00:18 pm от denito »

*
д-р Бърди, при нас нещата са спокойни.няма температура,няма хрема или кашлица.преди 2 дена от едното око се стичаше много малко зеленикав секрет.започнах промивки с лайка и тобрадекс капки 3х2.още на др.ден има подобрение,окото не сълзи и няма секрет.трябва ли да продължа с капките въпреки подобрението.на контрола ще ходим в понеделник
17.01.2005                                                                              21.11.2013