Здравейте докторе, обещах да пиша...
Вчера след като ядохме към 12.30 на обяд и заспахме след дълго безсъние към 15.30 я събудих към 20.00 изкъпахме се набързо, бяхме по-спокойни и хапнахме. Като преди това изцедих кърмата, която бе като вода, изцедих около 150 мл. и храних с останалото в гърдите. Нахраних я и заспа почти веднага, събудих я в 12.00 през нощта, хранихме се докъм 1.00 заспахме към 1.30 и тази сутрин пак я събудих аз в 6.00, за да хапне, защото бяхме на лекар (консулт. + ваксина). Всичко мина добре при лекарката, хранихме се днес към 9.30 отново и сега всеки момент очаквам да се събуди. Според мен вчерашната по-дълга следобедна почивка на коремчето и изцеждането на "рядката" кърма може и да са дали успокояващ резултат.
Данни от меренето: родихме се 2650 гр. 47 см. Спаднахме на тегло в болницата на 2460, изписаха ни на 5я ден 2590, днес сме 3400 и сме дълги 53,5 см. - как сме?
Обсъдих с педиатърката "рядката" кърма - категорично заяви, че няма такава, било коластра, може и самонядеяно да звучи, но мисля, че не е права, аз поне имам такова усещане. Имах коластра обилна от 7 месец и беше като лепило, а това, което изцеждам сега е едва ли не по-рядко от вода. Как може да няма рядка или гъста кърма, а може да има рядка или гъста коластра - за мен няма логика!
Пердиатърката незнам дали одобри нашия режим, но почти каза - дохранвай..... А едновременно с това, каза, че добре сме наддали? Защо???? им е толкова лесно и на педиатрите да казват дохранвай с изкуствено
, при положение, че раждането в сравнение със започването на кърменето ми се стори песен, а аз родих без никакви упойки и т.н. А за да кърмя и сега полагам доста услия и поемам рискове като този, че не спрях да кърмя, въпреки настинката.
Това е от нас докторе. Задължена съм ви за вниманието, ще се консултирам отново с вас при нужда.
Благодаря ви!
Поздрави,
Нина и Криси.