0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте, Д-р Бърди!
Ето ги и нашите първи наистина зелени изпражнения  :?
Детето е на почти шест месеца, захранено преди около 10дни, засега е яло
само картоф. Кърмим се + около 60 -80мл Аптамил. Вчера обаче, по стечение на обстоятелствата не сме яли пюре, бяхме само на мляко (кърма + АМ). Беше жизнена, забелязах само доста намален апетит. И тази сутрин рано видях, че изпражненията са зелени, иначе с нормалната кашеста консистенция, без слуз, миришеха силно и лошо. През деня последваха още две изхождания, много малко като количество, предимно тънки слузести жилки, цветът беше вече към кафяво - златист. Има доста газове преди изхождането. Температура нямаме.
Евентуални причини? На какво да обърна внимание?
Забравих да добавя, че татакото беше леко настинал тези дни, стараехме се да ограничим контаката с него доколкото е възможно.
Изстинала от банята... това е най-честата причина.
Разбира се има и други, но това е най-честото за тези преходни диспепсии.

Докторе, благодаря!
Нещата при нас като че ли се стабилизират. Изпражненията все още имат зелен отенък, но не като преди и не са с онази много силна неприятна миризма. Все пак ми прави впечатление, че миришат леко по-различно, малко по-неприятно от досега - дали защото вече яде и друга храна освен немлечна, пък дори и засега само картоф. Другото, което също ми направи впечатление е, че има малки топчести образувания, като пресечено мляко.
Та в тази връзка въпросът ми е - да въведа ли и втората предвидена храна ( безмл. оризова каша). вече 2 седмици ядем картоф, отложих кашата след като видях тези неща.
Детето е много жизнено и общително, само с леко намален апетит.
« Последна редакция: Август 23, 2007, 19:36:38 pm от tzvetenze »
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Здравейте, Д-р Бърди!
Ето ги и нашите първи наистина зелени изпражнения  :?
Детето е на почти шест месеца, захранено преди около 10дни, засега е яло
само картоф. Кърмим се + около 60 -80мл Аптамил. Вчера обаче, по стечение на обстоятелствата не сме яли пюре, бяхме само на мляко (кърма + АМ). Беше жизнена, забелязах само доста намален апетит. И тази сутрин рано видях, че изпражненията са зелени, иначе с нормалната кашеста консистенция, без слуз, миришеха силно и лошо. През деня последваха още две изхождания, много малко като количество, предимно тънки слузести жилки, цветът беше вече към кафяво - златист. Има доста газове преди изхождането. Температура нямаме.
Евентуални причини? На какво да обърна внимание?
Забравих да добавя, че татакото беше леко настинал тези дни, стараехме се да ограничим контаката с него доколкото е възможно.
Изстинала от банята... това е най-честата причина.
Разбира се има и други, но това е най-честото за тези преходни диспепсии.

Докторе, благодаря!
Нещата при нас като че ли се стабилизират. Изпражненията все още имат зелен отенък, но не като преди и не са с онази много силна неприятна миризма. Все пак ми прави впечатление, че миришат леко по-различно, малко по-неприятно от досега - дали защото вече яде и друга храна освен немлечна, пък дори и засега само картоф. Другото, което също ми направи впечатление е, че има малки топчести образувания, като пресечено мляко.
Та в тази връзка въпросът ми е - да въведа ли и втората предвидена храна ( безмл. оризова каша). вече 2 седмици ядем картоф, отложих кашата след като видях тези неща.
Детето е много жизнено и общително, само с леко намален апетит.
В кой час тази каша?
Плодове?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
Ами досега картофа гом давах на обяд, мислех да го изместя следобяд, а кашата да дам на обяд. За плодовете - чакам есенните ябълки и круши в градината, трябват им може би още две седмици.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Здравейте д-р Бърди, пре3-4 дни ме заболя гърлото, аз съм с доста проблемно такова и правя страшни ангини с висока темп. Този "гърлобол" го отдавам на студен сок... Нямам темп., нито хрема, нито други болки. Обадих се на педиатърката и тя ми каза - взимаш аугментин и спираш кърменето. Не я послушах, ходих при професор по УНГ и тя категорично каза, че не съм за антибиотик. Правя гаргара и съм с маска при бебето. Опасявам се да не го заразя, имало и някакъв вирус в Бг, но не спраях кърменето. Все още имам болки в гърлото. Въпросът ми е, ако по стечение на подобни обстовтелства се наложи да спра да кърмя, как ще се отрази рязката промяна на бебето и какво мляко мога да и давам и в какви количества?
И още - ужасното пукане на чревцата на Криси, съпроводени с плач и гърчене - това ли всъщност са коликите? Или...
Има ли някаква закономерност при появата на колики, примерно само след обяд или вечер? Нашите понякога (ако това са колики) са и сутрин и през деня, но са по-леки.
Колко време (до кой месец приблизително) траят коликите?
Поздрави и благодаря,
Нина
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Благодаря за помощта и съветите Ви докторе. Желая Ви приятна вечер.  :D

*
Благодаря д-р Бърди,
но не е като да не й се спи, търка очички, хленчи, но не заспива. започнах да удължавам интервалите между двете спанета, не че има ефект ... :lol:
*

Birdie

• 11040
Ами досега картофа гом давах на обяд, мислех да го изместя следобяд, а кашата да дам на обяд. За плодовете - чакам есенните ябълки и круши в градината, трябват им може би още две седмици.
Оставете картофчето за обяд. Не сменяйте с каша.
Може да ползвате "Гербер" за плодово пюре, колкото и да съм против бурканчетата.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте д-р Бърди, пре3-4 дни ме заболя гърлото, аз съм с доста проблемно такова и правя страшни ангини с висока темп. Този "гърлобол" го отдавам на студен сок... Нямам темп., нито хрема, нито други болки. Обадих се на педиатърката и тя ми каза - взимаш аугментин и спираш кърменето. Не я послушах, ходих при професор по УНГ и тя категорично каза, че не съм за антибиотик. Правя гаргара и съм с маска при бебето. Опасявам се да не го заразя, имало и някакъв вирус в Бг, но не спраях кърменето. Все още имам болки в гърлото. Въпросът ми е, ако по стечение на подобни обстовтелства се наложи да спра да кърмя, как ще се отрази рязката промяна на бебето и какво мляко мога да и давам и в какви количества?
И още - ужасното пукане на чревцата на Криси, съпроводени с плач и гърчене - това ли всъщност са коликите? Или...
Има ли някаква закономерност при появата на колики, примерно само след обяд или вечер? Нашите понякога (ако това са колики) са и сутрин и през деня, но са по-леки.
Колко време (до кой месец приблизително) траят коликите?
Поздрави и благодаря,
Нина
Няма нужда да спирате кърменето дори и да се наложи да вземете антибиотик (от обикновените, общите).
Аз ползвам Хумана и НАН от АМ. Смятам ги за най-добрите в момента.

Това, което описвате е нормална перисталтика-може да ползвате Саб-Симплекс-аз много го харесвам и специално си го набавям от Бг (В Гърция няма Саб).
До около 3-3.5 месеца са коликите.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Благодаря д-р Бърди,
но не е като да не й се спи, търка очички, хленчи, но не заспива. започнах да удължавам интервалите между двете спанета, не че има ефект ... :lol:
Гушваме, прибираме се на тихо, пеем- ще заспи, ако не е превъзбудена много.
Sir Alec Guinness
Здрвейте,доктор Бърди!Дъщеря ми е на 45 дни и от едно известно време започна много да се плюнчи,нещо като слюнка,но на балончета.Това нормално ли е или е признак за някакъв проблем?Да не би да я прехранвам?Кърмя я на поискване,включително и вечер(през 3h,понякога и през 2h,2 1/2h)и давам чай против колики.Роди се 2,5кг,изписаха ни 2,360кг и на 40я ден беше 4,250кг,пораснала с 6см.Благодаря Ви предварително за отговора!

*

Birdie

• 11040
Здрвейте,доктор Бърди!Дъщеря ми е на 45 дни и от едно известно време започна много да се плюнчи,нещо като слюнка,но на балончета.Това нормално ли е или е признак за някакъв проблем?Да не би да я прехранвам?Кърмя я на поискване,включително и вечер(през 3h,понякога и през 2h,2 1/2h)и давам чай против колики.Роди се 2,5кг,изписаха ни 2,360кг и на 40я ден беше 4,250кг,пораснала с 6см.Благодаря Ви предварително за отговора!
Да, нормално е. Нито кашля, нито се дави, нали?
Sir Alec Guinness
Благодаря Ви за отзивчивостта!Не кашля и не се дави.
Искам да Ви попитам още нещо-чух,че имало хомеопатични капки против колики,какво мислите за тях?Заслужава ли си да ги пробваме?

*

Birdie

• 11040
Благодаря Ви за отзивчивостта!Не кашля и не се дави.
Искам да Ви попитам още нещо-чух,че имало хомеопатични капки против колики,какво мислите за тях?Заслужава ли си да ги пробваме?
Нямам опит с подобен род продукти.
Тук не се използват, нито предписват на деца.
Sir Alec Guinness
 Здравейте, Д-р Бърди! Имам няколко въпроса към вас и ще съм ви благодарна да ми отговорите. Момиченцето ми е на 17 дни. На естествено хранене е- кърмене на поискване. Според вас трябва ли да довършва едната гърда и едва след това да й се предлага втората или да се оставя 15-20 минути на всяка гърда (само да поясня- по 2-рия начин след тези 15-20 минути все още има кърма във всяка гърда). И изобщо тези минути - трябва ли да се съобразявам с тях и има ли нещо притеснително ако понякога кърменето продължава около час? (бебенцето е с добър сукателен рефлекс -не е това причината). По метода  "15-20 минути на всяка гърда" бебенцето е наддало 400 грама за 10 дни на контролното теглене.
 Освен това педиатъра ни изписа Вигантол по 2 капки дневно за профилактика на рахита и Зимафлуор- по 4 капки дневно пак профилактично. ( за Зимафлуор-а каза аз да преценя дали да го давам, но при положение че докато съм била бременна не съм правила подобна профилактика със Зимафлуор трябвало да давам). Кажете ми вашето мнение относно това дали не е рано за Вигантол  и дали да давам капки Зимафлуор. Предварително благодаря.
*
Здравейте Д-р Birdie,
искам да ви попитам какво количество мляко (АМ) трябва да пие дете на наШата въzраст? На нас ни се събират около 300 - 400 мл. АМ дневно. Преz ден давам сирене и редувам с инстантна млечна каШа. Скоро Ще въведа и киселото мляко.
След като се zамести АМ с обикновено прясно мляко, какво трябва да е приетото дневно количество?
Един въпрос относно прясното мляко - трябва ли да го варим при условие, че се купува от магаzина (картонена опаковка)?
Благодаря.
*

Birdie

• 11040
Здравейте, Д-р Бърди! Имам няколко въпроса към вас и ще съм ви благодарна да ми отговорите. Момиченцето ми е на 17 дни. На естествено хранене е- кърмене на поискване. Според вас трябва ли да довършва едната гърда и едва след това да й се предлага втората или да се оставя 15-20 минути на всяка гърда (само да поясня- по 2-рия начин след тези 15-20 минути все още има кърма във всяка гърда). И изобщо тези минути - трябва ли да се съобразявам с тях и има ли нещо притеснително ако понякога кърменето продължава около час? (бебенцето е с добър сукателен рефлекс -не е това причината). По метода  "15-20 минути на всяка гърда" бебенцето е наддало 400 грама за 10 дни на контролното теглене.
 Освен това педиатъра ни изписа Вигантол по 2 капки дневно за профилактика на рахита и Зимафлуор- по 4 капки дневно пак профилактично. ( за Зимафлуор-а каза аз да преценя дали да го давам, но при положение че докато съм била бременна не съм правила подобна профилактика със Зимафлуор трябвало да давам). Кажете ми вашето мнение относно това дали не е рано за Вигантол  и дали да давам капки Зимафлуор. Предварително благодаря.
Аз работя и препоръчвам да се сменят гърдите в рамките на едно хранене. Щом като детето забави ритъма на хранене от първата гърда (около 1-2 сукателни движения за минута), може да я оригнете и прехвърлите на другата гърда. Там довършваме храненето. При следващото хранене започваме от последно предлаганата гърда.

Не давам Зимафлуор- флуорната профилактика с директно приемане на флуор днес е под голямо съмнение.
Не давам изобщо Вит Д при деца растящи в добри условия и които се извеждат редовно навън. Още по-малко на летни бебета...
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте Д-р Birdie,
искам да ви попитам какво количество мляко (АМ) трябва да пие дете на наШата въzраст? На нас ни се събират около 300 - 400 мл. АМ дневно. Преz ден давам сирене и редувам с инстантна млечна каШа. Скоро Ще въведа и киселото мляко.
След като се zамести АМ с обикновено прясно мляко, какво трябва да е приетото дневно количество?
Един въпрос относно прясното мляко - трябва ли да го варим при условие, че се купува от магаzина (картонена опаковка)?
Благодаря.
В Германия ли живеете?
Няма определени твърдо количества- колкото иска. По възможност по-умерено - до 500 мл дневно, например. Кисело мляко след 12-13 месечна възраст моля.

Всички млека,продаващи се в добри страни от ЕС (страни с качествен контрол върху храните на ниво и строги регулации) са пастьоризирани. Не е нужно варене.
Sir Alec Guinness
*
В Германия ли живеете?
Няма определени твърдо количества- колкото иска. По възможност по-умерено - до 500 мл дневно, например. Кисело мляко след 12-13 месечна възраст моля.
Да, в Германия. Няма да варя прясното мляко, а с киселото Ще иzчакам.
Благодаря.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Благодаря докторе за бързия отговор. ще купя Саб-Симплекс-а, ако няма точно описание на дозировката и фармацефта не помогне, ще се обърна към вас.
Поздрави,
Нина
« Последна редакция: Август 24, 2007, 13:08:21 pm от Nina »
*

nani

• **
  • 74
  • Обичта е това от което имаме най-огромна нужда
Зравейте д-р Бърди,
екземката ни мина успешно,благодарим ви че сте сред нас. Сега се замисляме за захранване-вече сме на 5 месеча и половина.Изцяло на кърма.Като за начало смятам да захраня с оризово брашно и в последствие добавка на ябълка, след това круша, морков.
1.Интересува ме как да обработя ябълката, крушата ,моркова, - настъргани и прецедени или по друг начин.И дали постепенно да останат само те, като ги комбинирам по различен начин, а оризовото брашно да отпадне?
2.Какви други храни е нужно да добавя за първия месец захранване и дали само в следобедното хранене-около 15 часа или и преди обяд?
3.Кърменето да остане ли след добавката на достатъчно количество от новите храни или да заместя едно цяло хранене?
Не морков заедно с плодовете :) Морков е зеленчук... :) Правим пюре от двата плода (ябълка, круша). Гъсто пюре. Но... опитвате с различни степени на гъстота, за да видим кое ще се хареса. Само така може да разберем. След като се разбере-продължавате две, три седмици с харесаната плодова комбинация, като след 5-6 дена може да добавите мезурка оризово бебешко брашно. Никакви други храни в останалите хранения не е добре да добавяте. Може да кърмите след плодовете, ако иска...  жалко е да се спира кърмене...
Благодаря ви за отговора, но ви моля да кажете как да приготвя плодовото пюре трябва ли да варя плодовете на водна баня или сурови да ги пасирам? И какво друго да добавя след ябълката и крушата?