0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Освен да пусна още едно изследване, както ме бяхте посъветвали, като специално помоля да тестват за Цефзил ? Да ви кажа само, че Е-coli-те бяха 10 на 4-та
Здравей,Birdie!И аз да помоля за помощ.Ето какъв е проблемът ни:моята новородена дъщеря ака много рядко.Първите дни се изхождаше по няколко пъти на ден,после започна на 2-3 дни веднъж,после чак на седмия ден,сега вече 6ти ден пак не е акала.Кърмя я и и давам чай против колики HIPP.Освен това и аз пия копър,анасон и лактогонен чай.Сега е на месец и 1 седмица,храни се и наддава добре,роди се 2,5кг,а на 25я ден беше вече 3,5кг.Водих ме я на преглед и доктора и направи клизма,но това,което излезе беше много малко.Той каза,че дебелото черво е празно,а и коремът не бил напрегнат.Консистенцията на изпражненията е кашава.Според него,проблем могат да създават чайовете,които и давам и аз пия и ми препоръчва да спра всичко.Да,но тя има колики,пробвах с Еспумизан,но най-добре се чувства с чай.Какъв е твоят съвет?Какви мерки да предприемам?Благодаря ти предварително!
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Ами антибиограмата остана в лекарката :?
Нелидикс не е подходящ за толкова малко дете. Иначе е много ефективен...
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Здравейте,докторе!
Дъщеричката ни е на два месеца и половина.Ние сме от Бургас,преди 2 дни беше облачно времето и я заведохме на плаж-малко неразумно можеби от наша страна,но нямаше проблеми.На следващия ден я оставихме на свекърва ми да я разхожда в морската градина на сянка и на прохладно за около 1.30мин.Като се прибрахме забелязах,че гласчето и е пресипнало,като плаче.Цяла вечер я следих да не вдигне температура,нямаше.Вчера я заведох на личната лекарка,която и прегледа гърлото,нослето и ушичките и каза,че няма проблем.Казах й ,че свекърва ми в тях имат куче и папагал, голям порода Жако,знам че от тях се развиват алергии,аз самата имам ,да не би като я е гушкала  да е вдишала прах от перта  му полепнал по дрехите на свекърва ми,щом като лекарката каза,че не е пресипнала от простуда.Лекарката ни изписа Вибросил-капки,купих ги ,но още не съм ги слагала,реших да изчакам,ако мине от само себе си.Освен  това си мисля ,малката да не е плакала много ,като са се разхождали,но свекърва ми да не ми е казала да не ме претеснява.Това до сега не се е случвало да пресипне от плач.Има и друго,вчера като и подавах беберона в колата и бръкнах в окото и малката много плака.Целия ден и нямаше нищо.Вечерта я къпахме с кръстницата ,която пък има куче и незнам дали тя си изми ръцете,но през нощта на едното и око имаше доста жълто зелен секрет по цялото продължение на окото,аз го махнах с клечка и преварена вода и сложих кърма и на двете очички,сега сутринта пак имашеи поцедирах по същия начин.Та въпросите ми са 1-Пресипванетп нагласа дали е от простуда,плач,или алергия.Днес още не съм  я чула как е гласа й.
      2-Този секрет от окото дали е от това ,че и бръкнах в окото(това беше около 11.30 сутринта и до вечерта нищо й нямаше,чак към 2.30 през нощтаа забелязах ,то нямаше как да него забележа,секрета от окото) или има нещо общо с пресипването на гласа и алергия.
Извинявам се за дългия постинг.
Благодаря предварително!

*

Birdie

• 11040

Здравейте,докторе!
Дъщеричката ни е на два месеца и половина.Ние сме от Бургас,преди 2 дни беше облачно времето и я заведохме на плаж-малко неразумно можеби от наша страна,но нямаше проблеми.На следващия ден я оставихме на свекърва ми да я разхожда в морската градина на сянка и на прохладно за около 1.30мин.Като се прибрахме забелязах,че гласчето и е пресипнало,като плаче.Цяла вечер я следих да не вдигне температура,нямаше.Вчера я заведох на личната лекарка,която и прегледа гърлото,нослето и ушичките и каза,че няма проблем.Казах й ,че свекърва ми в тях имат куче и папагал, голям порода Жако,знам че от тях се развиват алергии,аз самата имам ,да не би като я е гушкала  да е вдишала прах от перта  му полепнал по дрехите на свекърва ми,щом като лекарката каза,че не е пресипнала от простуда.Лекарката ни изписа Вибросил-капки,купих ги ,но още не съм ги слагала,реших да изчакам,ако мине от само себе си.Освен  това си мисля ,малката да не е плакала много ,като са се разхождали,но свекърва ми да не ми е казала да не ме претеснява.Това до сега не се е случвало да пресипне от плач.Има и друго,вчера като и подавах беберона в колата и бръкнах в окото и малката много плака.Целия ден и нямаше нищо.Вечерта я къпахме с кръстницата ,която пък има куче и незнам дали тя си изми ръцете,но през нощта на едното и око имаше доста жълто зелен секрет по цялото продължение на окото,аз го махнах с клечка и преварена вода и сложих кърма и на двете очички,сега сутринта пак имашеи поцедирах по същия начин.Та въпросите ми са 1-Пресипванетп нагласа дали е от простуда,плач,или алергия.Днес още не съм  я чула как е гласа й.
      2-Този секрет от окото дали е от това ,че и бръкнах в окото(това беше около 11.30 сутринта и до вечерта нищо й нямаше,чак към 2.30 през нощтаа забелязах ,то нямаше как да него забележа,секрета от окото) или има нещо общо с пресипването на гласа и алергия.
Извинявам се за дългия постинг.
Благодаря предварително!

1-не е от алергия. Дали е от някакво вирусно заболяване ще се види след около ден-два.
2-да, секрета е от леката травма. Може да ползвате "Тобрекс" от 0.3% за два дена.
Sir Alec Guinness
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Пак сме ние. От два три дни дъщеря ми издава някъкви звуци, все едно се задушава. Прави го докато играе и същевременно се смее. Днес специално отидохме до педиатърката да я прегледа. Преслуша я, прегледа я и каза че е напълно здрава и понякога децата издават такива звузи , но умишлено. На мен ми прилича на асматик, на който не му стига въздух и е запъхтян до припадък. Пак казвам, че се смее , докато диша така.
Това трябва ли да ме притеснява докторе, какво е вашето мнение.
Благодаря ви.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Birdie

• 11040
Пак сме ние. От два три дни дъщеря ми издава някъкви звуци, все едно се задушава. Прави го докато играе и същевременно се смее. Днес специално отидохме до педиатърката да я прегледа. Преслуша я, прегледа я и каза че е напълно здрава и понякога децата издават такива звузи , но умишлено. На мен ми прилича на асматик, на който не му стига въздух и е запъхтян до припадък. Пак казвам, че се смее , докато диша така.
Това трябва ли да ме притеснява докторе, какво е вашето мнение.
Благодаря ви.
Нищо не мога да кажа по това без преглед, за съжаление.
По принцип е възможно това да е нормален феномен-децата са способни да издават невероятни звуци.
Sir Alec Guinness
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
доктор Birdie, добър вечер!

от известно време забелязвам едни леки розово-лилавеникави сенки под очите на моето момченце. появяват се основно следобяд, като че ли след сън, но не съм сигурна. не са дълбоки, силни сенки, но са ясно видими.
на какво може да се дължи това, според Вас? тревожно ли е? знам, че без преглед не може, но в момента лекарката му е в отпуск. хем ми се струва, че може да изчакаме до завръщането й, хем сърцето ми свито...

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Благодаря Ви за бързия отговор!Ще се вслушам в съвета  Ви,вече и купих "Тобрекс
" и го започнахме.Още веднъж благодаря. :)
*

Birdie

• 11040
доктор Birdie, добър вечер!

от известно време забелязвам едни леки розово-лилавеникави сенки под очите на моето момченце. появяват се основно следобяд, като че ли след сън, но не съм сигурна. не са дълбоки, силни сенки, но са ясно видими.
на какво може да се дължи това, според Вас? тревожно ли е? знам, че без преглед не може, но в момента лекарката му е в отпуск. хем ми се струва, че може да изчакаме до завръщането й, хем сърцето ми свито...
Не е проблем това. Не са сенки.
Свързано е с кръвният ток в лицевата област и известно изтъняване на кожата.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040

Благодаря Ви за бързия отговор!Ще се вслушам в съвета  Ви,вече и купих "Тобрекс
" и го започнахме.Още веднъж благодаря. :)
За ден,два...
Sir Alec Guinness
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Благодаря ви. Аз я виждам че се смее, но сърцето ми ще се пръсне като чуя това. Дано престане вече. Лека вечер от нас. :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Birdie

• 11040
Благодаря ви. Аз я виждам че се смее, но сърцето ми ще се пръсне като чуя това. Дано престане вече. Лека вечер от нас. :)
Моля, успокойте се.
Не можем всичко в калъп да сложим.
Все ще има индивидуалности във всяко дете.
"Не се смей така, а така... че иначе много се стресирам". Не може да стане това, просто... :wink:
Sir Alec Guinness
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Не е проблем това.

:)

благодаря!!!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Здравейте,доктор Бърди!Моята дъщеричка е на 1 месец и от снощи(22h)малко ме притесни нейното поведение-докато суче започва да пъшка,изчервява се,превива се,пуска зърното,плаче и пищи,успокоява се и като започне пак да суче-същото се повтаря.Вдигам я,изкарва доста поет въздух и започваме пак да се мъчим да ядем.До сега си сучеше нормално,само дето се задавя от време на време,защото струята на кърмата е силна.На всяко ядене от снощи се държи така.От тази сутрин започнах да и давам Infacol против колики,до сега беше на чай HIPP.Чак сега се поуспокои малко и аз използвам момента да се допитам до вас.Има и друго нещо-снощи след този гърч се изака и до сега е акала след всяко хранене,което ме учудва,защото обикновенно акаше през 1-2 дни.Акото е жълто,малко по-воднисто от преди,с малко слуз.Забелязвам,че много се плюнчи,това понякога се е случвало и преди.По принцип до сега се е хранила добре,само на кърма е и е качила 1кг.Според вас има ли нещо,което е притеснително в поведението и или просто е нормално за кърмаче в тази възраст?Извинявам се за дългия постинг и предварително ви благодаря за времето,което отделяте,за да помогнете на нашите съкровища!

*

Birdie

• 11040
Здравейте,доктор Бърди!Моята дъщеричка е на 1 месец и от снощи(22h)малко ме притесни нейното поведение-докато суче започва да пъшка,изчервява се,превива се,пуска зърното,плаче и пищи,успокоява се и като започне пак да суче-същото се повтаря.Вдигам я,изкарва доста поет въздух и започваме пак да се мъчим да ядем.До сега си сучеше нормално,само дето се задавя от време на време,защото струята на кърмата е силна.На всяко ядене от снощи се държи така.От тази сутрин започнах да и давам Infacol против колики,до сега беше на чай HIPP.Чак сега се поуспокои малко и аз използвам момента да се допитам до вас.Има и друго нещо-снощи след този гърч се изака и до сега е акала след всяко хранене,което ме учудва,защото обикновенно акаше през 1-2 дни.Акото е жълто,малко по-воднисто от преди,с малко слуз.Забелязвам,че много се плюнчи,това понякога се е случвало и преди.По принцип до сега се е хранила добре,само на кърма е и е качила 1кг.Според вас има ли нещо,което е притеснително в поведението и или просто е нормално за кърмаче в тази възраст?Извинявам се за дългия постинг и предварително ви благодаря за времето,което отделяте,за да помогнете на нашите съкровища!

Това са бебешки "нещица". Не е проблем.
Спазвайте добрите техники на кърмене с добро захващане на зърното.
Сменяйте позицийте.
Sir Alec Guinness
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Д-р Бърди, леко отклонение...Можете ли да препоръчате някой автор по отношение на развитието и отглеждането на бебето и малкото дете... Знам, че дете не се гледа по книга, ама все пак. А вие защо не напишете една книга, ще се изкупи като  топъл хляб :) Или нямате време от такива като мен  :oops:
*

Birdie

• 11040
Д-р Бърди, леко отклонение...Можете ли да препоръчате някой автор по отношение на развитието и отглеждането на бебето и малкото дете... Знам, че дете не се гледа по книга, ама все пак. А вие защо не напишете една книга, ще се изкупи като  топъл хляб :) Или нямате време от такива като мен  :oops:
http://www.amazon.com/Complete-Baby-Child-Miriam-Stoppard/dp/0756617073/ref=pd_bbs_sr_1/102-5086509-0956950?ie=UTF8&s=books&qid=1187363354&sr=8-1
Dr.Miriam Stoppard

Книгата е добра и актуална.

« Последна редакция: Август 17, 2007, 18:27:48 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Re: Мнения на посивяващата птичка Birdie... (Консултk
« Отговор #1318 -: Август 17, 2007, 18:34:57 pm »
Здравейте д-р Бърди,
имам следния проблем (ако може така да се нарече) - дъщеря ми е на 10 м. и през деня заспива много трудно, направо си е кошмарно приспиването, така е от около 1.5 м. Преди нямахме проблеми, кърмена е до 9 м. и си заспиваше вечер на гърда, през деня лягахме двете на спалнята, пея песничка, тя ме хваща за пръстите и заспиваше за 5 мин. А сега си е направо постижение да успея да я приспя. Пробвала съм какво ли не, в детското креватче се изправя за решетките и започва да обикаля, да подскача..., на спалнята същото нещо, пея, пускам диск с детски песнички, и всеки ден заспиването е някакво чудо с различен номер. В момента, в който я сложа легнала тя се изправя като пружинка.
Става в 7 - 7.30, след което преди обед спи 1 час (навън в количката-там нямаме проблеми) и следобед 2 часа в къщи, защото ако сме навън в количката спи по-малко.

« Последна редакция: Август 17, 2007, 18:44:10 pm от StefiZ »
Здравейте,доктор Бърди!Имам един малко банален въпрос-има ли храни,които трябва да се избягват от майката-кърмачка,за да се облекчат коликите на бебето?Много четох по темата и все различни неща.Лично аз не консумирам кисело и прясно мляко,боб,леща,леблебия,фъстъци,зеле,продукти с какао и кофеин,газирани напитки,алкохол.Но,ровейки се в Интернет,намерих статии,в които пише да се избягват яйца,пресни плодове и зеленчуци,лук,пшеница,дори пилешко месо 8O.И остава само картофи,ориз и маслини.Според вас нужна ли е строга диета,поне докато отминат коликите?Благодаря Ви предварително!