Здравейте д-р Бърди,
Ше Ви досадя с няколко въпроса, за което се извинявам.
Бебето е на 25 дена вече.
1. От 5 ден след раждането си е на дохранване, започнахме по препоръка на сестрите от клиниката с ХА /питаха ме дали сме имали алергии, съпруга ми е имал някакви като дете/. На Хумана ХА отначало, после Аптамил ХА След това около 20-я и ден, по препоръка на педиатъра преминахме на нормално АМ, Аптамил 1 на Милупа. Ефекта беше, че г-цата съвсем явно не го харесваше, не си дояждаше никога /ХА го яде с апетит/ и го повръщаше по малко. Така 2-3 дена, след което акушерката препоръча отново да се върнем на ХА. Детето си го яде с желание отново. Между другото още като отворихме кутията на Аптамил 1, ни замириса много неприятно, точно на рибено масло /срока на годност е до 2008/, съвсем различен вкус от Аптамил ХА. Доколкото разбрах от акушерката, от ХА са извлечени белтъците, или не съм разбрала правилно?.
Бихте ли коментирали на какво може да се дължи това явление? Дали е въпрос на вкус или има някоя сзставка в обикновеното АМ, която не и понася? И докога да се храним с ХА?
2. И втория ми въпрос. Издава, особено след хранене и нощно време,
много силни звуци, нещо като напъване, пъшкане, скърцане и същевременно се свива, мята ръце и крака и се зачервява като домат
. И това на сън почти през цялата нощ. Според акушерката, това идвало от храносмилането и било нормално за бебе на тази възраст????? Бихте ли ми дали съвет и идея дали наистина е така и трябвали да направим някакви изследвания. Изпражненията са си нормални мисля, жълти, с цвят на горчица, кашести, понякога един път на ден, понякога и повече.
Благодаря Ви предварително