0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
@albenanedelcheva

Бебешко поведение. Хранете за последно в около 00. Давайте още едно хранене вечер след около 3-4 часа.
Можете да я вземате при Вас, не е проблем. Само че ще свикне.
Защо даваме хипоалергично мляко?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
как да се справя с този запек :(давам плодове, супи, много вода и айряни - никакъв ефект.

При нас е същото положение докторе  :? дори и масажа на коремчето не помага. Откакто проядохме твърда храна, много трудно се изхождаме. Почти непрекъснато се напъваме, поради което неможем да спим и ядем качествено. Когато започнат напъните по време на хранене, се давим и повръщаме. На моменти ме побиват тръпки като гледам, как се дави и ако не реагирам на време какво може да се случи ... :( 8O Със спането същата история, заспива веднага, но се събужда след 30 минути от коремни спазми, след което се гушкаме и заспиваме отново за 30-40 минути. Това се повтаря както през деня, така и през нощта.
Изпражненията са с каква консистенция?
По колко пъти се изхожда на ден и през колко дена?

Много твърди, на всяко хранене се напъваме и изхождаме по много малко, колкото орехче.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
доктори, тесто изобщо не давам под никаква форма, айрян по около 70-80 мл. яде много плодове и супи.ако не помогна с ленено семе няма да се изходи и 3-4 дена.дуфалак не смея ,защото от него беше 10 дена на урбазон или просто съвпадение незнам.тогава беше само на АМ.сега ще накисна малко сини сливи,дано те да й помогнат.ще спра и картофите.детето направо се мъчи на гърнето и струва ми се крие когато има нужда.още веднъж благодаря за съветите
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Birdie

• 11040
доктори, тесто изобщо не давам под никаква форма, айрян по около 70-80 мл. яде много плодове и супи.ако не помогна с ленено семе няма да се изходи и 3-4 дена.дуфалак не смея ,защото от него беше 10 дена на урбазон или просто съвпадение незнам.тогава беше само на АМ.сега ще накисна малко сини сливи,дано те да й помогнат.ще спра и картофите.детето направо се мъчи на гърнето и струва ми се крие когато има нужда.още веднъж благодаря за съветите
Можете ли да спрете прясно и кисело мляко за дълго?
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
как да се справя с този запек :(давам плодове, супи, много вода и айряни - никакъв ефект.

При нас е същото положение докторе  :? дори и масажа на коремчето не помага. Откакто проядохме твърда храна, много трудно се изхождаме. Почти непрекъснато се напъваме, поради което неможем да спим и ядем качествено. Когато започнат напъните по време на хранене, се давим и повръщаме. На моменти ме побиват тръпки като гледам, как се дави и ако не реагирам на време какво може да се случи ... :( 8O Със спането същата история, заспива веднага, но се събужда след 30 минути от коремни спазми, след което се гушкаме и заспиваме отново за 30-40 минути. Това се повтаря както през деня, така и през нощта.
Изпражненията са с каква консистенция?
По колко пъти се изхожда на ден и през колко дена?

Много твърди, на всяко хранене се напъваме и изхождаме по много малко, колкото орехче.
Спрете изцяло картофчето.
На безлактозно мляко ли сме?
Sir Alec Guinness
*
Да на АЛ110 сме
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Прясно вобще не давам, а кисело само като айрян сега на топлото без да прекалявам.стигала съм до 100 гр на ден.
днес не постигнах никакъв резултат даже и с л.семе,пресен компот от сушени сливи,пъпеши и круши.вече незнам утре какво  да правя.почвам със сини сливи от сутринта на гладно.
за 4 седмици ще спра картофи, к.мляко,макаронени изделия,ориз.
« Последна редакция: Юли 22, 2007, 22:02:37 pm от nia72 »
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Birdie

• 11040
Да на АЛ110 сме
Простете, но "как реагирате навреме"?? 8O

"...На моменти ме побиват тръпки като гледам, как се дави и ако не реагирам на време какво може да се случи."
Sir Alec Guinness
Благодаря Ви за отговора д-р Birdie,
Даваме хипоалергично мляко защото
Когато ни изписваха от клиниката и стана ясно, че кърмата ми е недостатъчна и трябва да се дохранваме, ме попитаха дали аз или съпруга ми сме имали алергии към нещо, аз отговорих, че съпруга ми като дете е имамал някакви. На тази база ми казаха да купуваме ХА.
Вие мислите ли, че това е правилно и какво всъщност АМ е добре да даваме.
Благодаря още веднъж и лека и спорна седмица.

*

Birdie

• 11040
Благодаря Ви за отговора д-р Birdie,
Даваме хипоалергично мляко защото
Когато ни изписваха от клиниката и стана ясно, че кърмата ми е недостатъчна и трябва да се дохранваме, ме попитаха дали аз или съпруга ми сме имали алергии към нещо, аз отговорих, че съпруга ми като дете е имамал някакви. На тази база ми казаха да купуваме ХА.
Вие мислите ли, че това е правилно и какво всъщност АМ е добре да даваме.
Благодаря още веднъж и лека и спорна седмица.
Бих Ви препоръчал нормално АМ-Хумана, например.
Sir Alec Guinness
*
доктор Бърди, днес ще купя чай за разхлабване на Блевит или Хип.явно с храната само нищо няма да постигна.ще ви пиша какво е станало.благодаря ви за вниманието и успешна седмица.
*

Birdie

• 11040
доктор Бърди, днес ще купя чай за разхлабване на Блевит или Хип.явно с храната само нищо няма да постигна.ще ви пиша какво е станало.благодаря ви за вниманието и успешна седмица.
Давате ли макарони, фиде, юфка и други подобни?
Какви зеленчуци давате?
Sir Alec Guinness
*
не, не давам такива неща. случвало се е ,но рядко на седмица един път да й направя макарони със сирене и масло.иначе нищо друго.сега лятото яде основно супи, много плодове и по водни ястия.от месото - пиле и тел. в супите слагам всякакъв вид зеленчук, в яхниите също и ги правя по водни.плодове - всички видове които са на пазара, без киви.
« Последна редакция: Юли 23, 2007, 11:02:57 am от nia72 »
*
Re: Мнения на посивяващата птичка Birdie... (Консултk
« Отговор #1193 -: Юли 24, 2007, 20:34:33 pm »
Имам пред вид да се разнообразяват вида на предлаганите зеленчуци- от 8-8.5 месеца спокойно може да давате леща и боб приготвени без люспите и като пюре.
Иzвинете докторе zа вероятно глупавият въпрос, но как се махат люспите на леЩата и боба? И има ли zначение кой вид леЩа (кафява, жълта, оранжева) и боб Ще се даде?
Благодаря.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Здравейте докторе,
Отдавна не съм ви "тормозила" с въпроси, но сега положението е леко нетърпимо в къщи. Явно ни растат зъбите и не можем да спим нощем. Искам да попитам малко глупав въпрос - възможно ли е първо кътници да растат? Имаме за сега само 4 зъба - предни горе и долу и сега започнаха някакви да растат, но не съм категорично сигурна дали са кътниците. Има ли някаква схема по която се разпределят зъбите да растат? И мога ли да давам профилактично по малко панадол, защото Дентинокс гела вече не помага?
Освен това да попитам - в тези горещини количество от около 400-500 мл. чай или вода проблем ли е?
Благодаря ви, отново за търпението и вниманието!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Здравейте Докторе. Искам да се консултирам с вас за следното: дъщеря ми, която е на 1г. и 2 месеца няколко пъти се буди в 5 сутринта и започва да се мята и да пищи от болка. Според мен я боли коремче, поне така се е мятала в началото когато имаше колики. Сякаш има газове и след като се освободи от тях, се успокоява. Но как е възможно да има газове в 5 сутринта при положение, че не е яла нищо от 5 следобед на предния ден. Според педиатърката ни може да е свързано с никнене на кътници -подути са 2 от известно време. Особено след като нито повръща, нито има разстройство, та няма как да става въпрос за някакъв вирус. Днес почти бях тръгнала за спешното - давах панадол, капки бебинос и кризата продължи около 1 час и беше доста страшно. Как може да се разбере дали не става въпрос за някаква херния или апандесит -ако изобщо може да се говори за такова нещо при малки деца? С какъв специалист да се консултирам? Благодаря Ви.
<br />[link=http:
*

Birdie

• 11040
Re: Мнения на посивяващата птичка Birdie... (Консултk
« Отговор #1196 -: Юли 26, 2007, 10:47:34 am »
Имам пред вид да се разнообразяват вида на предлаганите зеленчуци- от 8-8.5 месеца спокойно може да давате леща и боб приготвени без люспите и като пюре.
Иzвинете докторе zа вероятно глупавият въпрос, но как се махат люспите на леЩата и боба? И има ли zначение кой вид леЩа (кафява, жълта, оранжева) и боб Ще се даде?
Благодаря.
Прекарвате сварената леща/боб през сито. Люспите остават отгоре.
Кафява леща ползвам обикновено.
Боб? няма значение, стига да не е от "гигантския" по размери-тук има такъв с по 3-4 см големи зърна.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте докторе,
Отдавна не съм ви "тормозила" с въпроси, но сега положението е леко нетърпимо в къщи. Явно ни растат зъбите и не можем да спим нощем. Искам да попитам малко глупав въпрос - възможно ли е първо кътници да растат? Имаме за сега само 4 зъба - предни горе и долу и сега започнаха някакви да растат, но не съм категорично сигурна дали са кътниците. Има ли някаква схема по която се разпределят зъбите да растат? И мога ли да давам профилактично по малко панадол, защото Дентинокс гела вече не помага?
Освен това да попитам - в тези горещини количество от около 400-500 мл. чай или вода проблем ли е?
Благодаря ви, отново за търпението и вниманието!
Има схема, но нещата са толкова индивидуални, че аз практически не я ползвам.
Да, може да даваме Панадол.

Количествата вода/чай не са проблем. Ако е жаден ще пие още. Ако не пие-не е жаден.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте Докторе. Искам да се консултирам с вас за следното: дъщеря ми, която е на 1г. и 2 месеца няколко пъти се буди в 5 сутринта и започва да се мята и да пищи от болка. Според мен я боли коремче, поне така се е мятала в началото когато имаше колики. Сякаш има газове и след като се освободи от тях, се успокоява. Но как е възможно да има газове в 5 сутринта при положение, че не е яла нищо от 5 следобед на предния ден. Според педиатърката ни може да е свързано с никнене на кътници -подути са 2 от известно време. Особено след като нито повръща, нито има разстройство, та няма как да става въпрос за някакъв вирус. Днес почти бях тръгнала за спешното - давах панадол, капки бебинос и кризата продължи около 1 час и беше доста страшно. Как може да се разбере дали не става въпрос за някаква херния или апандесит -ако изобщо може да се говори за такова нещо при малки деца? С какъв специалист да се консултирам? Благодаря Ви.
Разбира се че може да се говори за херния/апендицит в тази възраст.
Но това, което описвате са вероятно нощни кошмари, особено ако жилището Ви е много топло. Опитайте хладка баня преди лягане.

Не мисля че зъбките имат нещо общо. Нито газовете.
През деня не превъзбуждайте детето- по-нормално ежедневие без много шум, викове,"насам-натам" и много деца в обкръжението.
« Последна редакция: Юли 26, 2007, 10:54:16 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
здравейте, д-р Бърди,
може ли да се дава кафяв ориз на децата?
Благодаря :D