Здравйте д-р Birdie,
Искам първо да Ви поздравя и благодаря за времето, което отделяте за нас и нашите въпроси.
Досега аз само четях темата Ви с интерес, Нашето бебе се появи на 05.07 и аз вече се включвам с въпроси.
Нашата г-ца от както се е родила, е доста спокойна през деня, спи много или будува спокойна. През нощта обаче започва терора
. Почти през цялата нощ спи много неспокойно и се буди много често. Започва да размахва много интензивно крачета и рачички /дори и на сън/ и да издава някакви звуци подобни на пъшкане, скърцане и след известно време се събужда с плач. Все едно е сънувала кошмари. И това почти през цялата нощ. А и като я взема до мен на леглото се поуспокоява малко. Върна ли я обратно в нейното легло, след 10на минути пак се започва. Знам, че не трябва да я вземам при мен, но така поне за известно време можем и ние да поспим.
Коликите се появиха вече преди няколко дена, но те започваха вечер и продължаваха през нощта. От няколко дена обаче вечер си заспива спокойно, няма го характерното за коликите присвиване, Въпреки това кошмарите през нощта продължават. Във всяко шише добавяме капки Саб Симплекс.
Моля дайте ми някаква идея, може ли да има някаква физиологическа причина или си е типично бебешко поведение. Може ли да се повлияе по някаккъв начин или да стискаме зъби и да се молим този период да премине по-бързо.
Иначе апетит си има, особено нощем около 3 - 5 часа, тази нощ изяде ок. 140 гр в разстояние на 1 час например. На смесено хранене е, нямам достатъчно кърма, а и тя заспива за гърдата много бързо, така, че се изпомпвам ок. 20 - 30 гр излизат и додаваме ок. 100 гр ХА Аптамил, изяжда си почти всичко от шишето. Бихте ли ми казали, правилно ли е това хранене, защото тук от немските д-ри не получихме много напътствия.
Стана доста дълго, извинявам се за което, дано сте получили някакъв поглед на нещата. Благодаря Ви предварително