0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Сърдечно благодаря за бързия отговор! И лек 1/2 уикенд.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
докторе да ви попитам - какво трябва да следим за съмнение за глисти.това което аз знам - скърцане със зъби нощем, добро хранене а отслабване.друго??
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
докторе да ви попитам - какво трябва да следим за съмнение за глисти.това което аз знам - скърцане със зъби нощем, добро хранене а отслабване.друго??
Необичаен апетит, сърбеж в аналната област.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
дали да се консултирам за доза декарис или вермокс или трябва да съм сигурна за наличието им.има повишен апетит към плодове ,просто изяжда според мен много за нейната възраст.по принцип се храни много добре, расте на кг, но не е дебела.по скоро едра.лимфите се подуват и от паразити нали?
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Birdie

• 11040
лимфите се подуват и от паразити нали?
Не. Не се дават анти-паразитни медикаменти "на сляпо".
Sir Alec Guinness
*
благодаря ви
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
И аз да попитам, какво кисело мляко и от кога най-рано мога да давам. Полужението е нетърпимо вече за мен. От както се е родила малката не иска АМ. Давам Аптамил вечер в полузаспало състояние, като вадя гърдата и и го натиквам в устата. Не  ми стига кърма и е имало случай в който ревем цяла нощ почти а е гладна и суче дакато ме разрани и не полудея. Тогава буквално я оставям да реве докато не капнем и двете от нерви и умора и не заспи с Аптамила :x. Моля дайте ми малко съвети защото найстина не се търпи вече. Малката е на 7 месеца. Благодаря ви.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Birdie

• 11040
И аз да попитам, какво кисело мляко и от кога най-рано мога да давам. Полужението е нетърпимо вече за мен. От както се е родила малката не иска АМ. Давам Аптамил вечер в полузаспало състояние, като вадя гърдата и и го натиквам в устата. Не  ми стига кърма и е имало случай в който ревем цяла нощ почти а е гладна и суче дакато ме разрани и не полудея. Тогава буквално я оставям да реве докато не капнем и двете от нерви и умора и не заспи с Аптамила :x. Моля дайте ми малко съвети защото найстина не се търпи вече. Малката е на 7 месеца. Благодаря ви.
Какъв биберон ползвате?
Колко хранения дневно имате?
Какви са храненията, с какво?
Sir Alec Guinness
*

lidia

• 2959
Сутрин в 8:00- каша плодова
обяд 13:00 - редувам зеленчуково месно и зеленчуково посно пюре. Месо съм давала досега само пиле и пуйка.
следобяд 18:00 - пюре плодово
21:00 кърмене + АМ ако успея да я излъжа да изпие поне 50-60 мл издържаме до 4:30 сутринта, ако не към 23:00-24:00 през ноща започва рева и чудото. 
каша и пюре ядем най-много 190 гр.
Биберони и шишета имам всякъкви, тя пробва и като осети млякото отказва категорично.
Имам Авент силиконова биберона,доктор браун- силиконова,чико- каучукова биберона.
Пием само чай на Хип за храносмилане от Авента.
От бибероните взехме с една,две и три дупки, да не би това да не и харесва.
Залъгалка никога и засекунда не се е задържала в устата й.
Благодяра ви.
*

Birdie

• 11040
Сутрин в 8:00- каша плодова
обяд 13:00 - редувам зеленчуково месно и зеленчуково посно пюре. Месо съм давала досега само пиле и пуйка.
следобяд 18:00 - пюре плодово
21:00 кърмене + АМ ако успея да я излъжа да изпие поне 50-60 мл издържаме до 4:30 сутринта, ако не към 23:00-24:00 през ноща започва рева и чудото. 
каша и пюре ядем най-много 190 гр.
Биберони и шишета имам всякъкви, тя пробва и като осети млякото отказва категорично.
Имам Авент силиконова биберона,доктор браун- силиконова,чико- каучукова биберона.
Пием само чай на Хип за храносмилане от Авента.
От бибероните взехме с една,две и три дупки, да не би това да не и харесва.
Залъгалка никога и засекунда не се е задържала в устата й.
Благодяра ви.
Преместете храненето в 21 към 22-22.30.
4 хранения в тази възраст са достатъчни.
За последното хранене може да дадете някаква неутрална на вкус каша на прах след кърменето. Така ще избегнете да давате АМ за последното хранене.
Не давайте чайове-няма нужда от тях. Храносмилането си е добро :)
Опитайте с биберони на "НУК" и с едно по-сладко АМ- НАН1, например.
Но и дори да не хапва АМ, няма толкова голям проблем-детето е голямо.

Това е често срещано при изключително кърмени деца.
А може би и детето не е гладно.
Ще пие добре пълноценното мляко след 12 м възраст, но ако искате да запазите кърменето, ще е по-добре кърмене дори и след 12м.
Може да кърмите сутрин за първа храна, вместо да давате плодове и вечер за последно хранене.

Разнообразете постепенно обедното хранене с други храни.
« Последна редакция: Юли 18, 2007, 12:51:12 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

lidia

• 2959
Благодаря ви. Ще пробвам едно по едно за да видя кое ще помогне.
Чая го давам, защото е единственото нещо което пие. Сокове отказва категорично, плодови чайчета също, водичка пие но с неохота. А в горещините трябва нещо да пием все пак. Много благодаря. :)
*
Re: Мнения на посивяващата птичка Birdie... (Консултk
« Отговор #1171 -: Юли 18, 2007, 23:09:37 pm »

Извинявам се, че се намесвам  :oops:, но например с какво може да се разнообрази обедното меню. Бульони или супи визирате? В тази връзка искам да попитам с какво да си разнообразим ние пък сутришните и следобедните закуски.
 7.00- 7.30 ч. 160-180 АМ
10.00-10.30 ч. плодова каша общо 160 или плодово пюре 60 + 120-150 АМ
14.00-14.30 ч. зеленчуково пюре редувайки с месно, понякога 190 гр. не му достигат и добавям 60 плодово (за десерт)
18.00-18.30 ч. плодова каша общо 160 или плодово пюре 60 + 120-150 АМ
21.30-22.30 ч. 140-180 АМ

П.П. Мисля на навършени минимум 9,5 м. да запиша малчо на кухня, да пробваме и видим, дали ще се хареса или ...
« Последна редакция: Юли 18, 2007, 23:12:33 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
Re: Мнения на посивяващата птичка Birdie... (Консултk
« Отговор #1172 -: Юли 21, 2007, 15:16:02 pm »

Извинявам се, че се намесвам  :oops:, но например с какво може да се разнообрази обедното меню. Бульони или супи визирате? В тази връзка искам да попитам с какво да си разнообразим ние пък сутришните и следобедните закуски.
 7.00- 7.30 ч. 160-180 АМ
10.00-10.30 ч. плодова каша общо 160 или плодово пюре 60 + 120-150 АМ
14.00-14.30 ч. зеленчуково пюре редувайки с месно, понякога 190 гр. не му достигат и добавям 60 плодово (за десерт)
18.00-18.30 ч. плодова каша общо 160 или плодово пюре 60 + 120-150 АМ
21.30-22.30 ч. 140-180 АМ

П.П. Мисля на навършени минимум 9,5 м. да запиша малчо на кухня, да пробваме и видим, дали ще се хареса или ...
Имам пред вид да се разнообразяват вида на предлаганите зеленчуци- от 8-8.5 месеца спокойно може да давате леща и боб приготвени без люспите и като пюре. Може също да се дават също- червено цвекло,праз,артишок,карфиол, чушки (подходящо приготвени),картоф,морков,домат (като малки колиества дом пюре в храната). Всъщност всеки зеленчук използващ се в Бг кухня може да се използва с изключение на патладжан до годинка-15 месеца.
Sir Alec Guinness
*

sami

• 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
Здравейте доктор Birdie!
Искам да ви попитам за морето!
Тук доктора ми каза тази година да забравя за плаж с малките!
Деца до една година/поне/,не трябвало да се къпят в морето!
Имало микроби,и можело да прихванат гъбички или нещо друго!
Аз го послушах,не ги потапям целите в морето,само краченцата им
топя.
Гледам обаче други дечица,много по малки,ги къпят в морето :?.
И в България също ги къпят малки деца,бебета.
Вие на какво мнение сте?
Благодаря ви предварително!
Приярен ден!
« Последна редакция: Юли 22, 2007, 13:53:26 pm от sami »

http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
Здравйте д-р Birdie,
Искам първо да Ви поздравя и благодаря за времето, което отделяте за нас и нашите въпроси.
Досега аз само четях темата Ви с интерес, Нашето бебе се появи на 05.07 и аз вече се включвам с въпроси.
Нашата г-ца от както се е родила, е доста спокойна през деня, спи много или будува спокойна.  През нощта обаче започва терора :D. Почти през цялата нощ спи много неспокойно и се буди много често. Започва да размахва много интензивно крачета и рачички /дори и на сън/ и да издава някакви звуци подобни на пъшкане, скърцане  и след известно време се събужда с плач. Все едно е сънувала кошмари. И това почти през цялата нощ. А и като я взема до мен на леглото се поуспокоява малко. Върна ли я обратно в нейното легло, след 10на минути пак се започва. Знам, че не трябва да я вземам при мен, но така поне за известно време можем и ние да поспим.
Коликите се появиха вече преди няколко дена, но те започваха вечер и продължаваха през нощта. От няколко дена обаче вечер си заспива спокойно, няма го характерното за коликите присвиване, Въпреки това кошмарите през нощта продължават. Във всяко шише добавяме капки Саб Симплекс.
Моля дайте ми някаква идея, може ли да има някаква физиологическа причина или си е типично бебешко поведение. Може ли да се повлияе по някаккъв начин или да стискаме зъби и да се молим този период да премине по-бързо.
Иначе апетит си има, особено нощем около 3 - 5 часа, тази нощ изяде ок. 140 гр в разстояние на 1 час например. На смесено хранене е, нямам достатъчно кърма, а и тя заспива за гърдата много бързо, така, че се изпомпвам ок. 20 - 30 гр излизат и додаваме ок. 100 гр ХА Аптамил, изяжда си почти всичко от шишето.  Бихте ли ми казали, правилно ли е това хранене, защото тук от немските д-ри не получихме много напътствия.
Стана доста дълго, извинявам се за което, дано сте получили някакъв поглед на нещата. Благодаря Ви предварително

*
Здравейте докторе.имам отново въпрос към вас - как да се справя с този запек :(давам плодове, супи, много вода и айряни -никакъв ефект.давам и по малко ленено семе заедно с плодово мляко и 48 часа пак никакъв ефект.иска на гърнето, сяда и започват едни напъвания,цялата почервенява и нищо.незнам вече какво да предприема :(
*
как да се справя с този запек :(давам плодове, супи, много вода и айряни - никакъв ефект.

При нас е същото положение докторе  :? дори и масажа на коремчето не помага. Откакто проядохме твърда храна, много трудно се изхождаме. Почти непрекъснато се напъваме, поради което неможем да спим и ядем качествено. Когато започнат напъните по време на хранене, се давим и повръщаме. На моменти ме побиват тръпки като гледам, как се дави и ако не реагирам на време какво може да се случи ... :( 8O Със спането същата история, заспива веднага, но се събужда след 30 минути от коремни спазми, след което се гушкаме и заспиваме отново за 30-40 минути. Това се повтаря както през деня, така и през нощта.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
Здравейте доктор Birdie!
Искам да ви попитам за морето!
Тук доктора ми каза тази година да забравя за плаж с малките!
Деца до една година/поне/,не трябвало да се къпят в морето!
Имало микроби,и можело да прихванат гъбички или нещо друго!
Аз го послушах,не ги потапям целите в морето,само краченцата им
топя.
Гледам обаче други дечица,много по малки,ги къпят в морето :?.
И в България също ги къпят малки деца,бебета.
Вие на какво мнение сте?
Благодаря ви предварително!
Приярен ден!

Къпем децата в морето. Естествено.
Тук сезонът започва от месец май... :D
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте докторе.имам отново въпрос към вас - как да се справя с този запек :(давам плодове, супи, много вода и айряни -никакъв ефект.давам и по малко ленено семе заедно с плодово мляко и 48 часа пак никакъв ефект.иска на гърнето, сяда и започват едни напъвания,цялата почервенява и нищо.незнам вече какво да предприема :(
Ограничете млякото до минимум. Ако може-спрете го изобщо за около 3-4 седмици.
Не прекалявайте с тестените и хляба.
Не давайте картофи за около 2 седмици.
Не давайте ленени семена.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
как да се справя с този запек :(давам плодове, супи, много вода и айряни - никакъв ефект.

При нас е същото положение докторе  :? дори и масажа на коремчето не помага. Откакто проядохме твърда храна, много трудно се изхождаме. Почти непрекъснато се напъваме, поради което неможем да спим и ядем качествено. Когато започнат напъните по време на хранене, се давим и повръщаме. На моменти ме побиват тръпки като гледам, как се дави и ако не реагирам на време какво може да се случи ... :( 8O Със спането същата история, заспива веднага, но се събужда след 30 минути от коремни спазми, след което се гушкаме и заспиваме отново за 30-40 минути. Това се повтаря както през деня, така и през нощта.
Изпражненията са с каква консистенция?
По колко пъти се изхожда на ден и през колко дена?
Sir Alec Guinness