0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

piera

• 896
  • Keen on boots
Привет!
Имаме един сериозен проблем-малката от около 2 месеца страшно много се поти.След консултации с педиатър, увеличихме дозата на вит.Д на 4 капки преди 1 месец, въпреки че няма никакви данни за начален рахит.Нищо не помага- преобличам я постоянно, сменям пелените в количката на 20 мин., гръбчето и главичката и са чисто мокри, слагам кърпички. Така като се поти постоянно и лесно настива.Като я духне леко вятър и започва да киха.На какво според Вас се дължи това потене и има ли начин да го намаля поне?
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Привет!
Имаме един сериозен проблем-малката от около 2 месеца страшно много се поти.След консултации с педиатър, увеличихме дозата на вит.Д на 4 капки преди 1 месец, въпреки че няма никакви данни за начален рахит.Нищо не помага- преобличам я постоянно, сменям пелените в количката на 20 мин., гръбчето и главичката и са чисто мокри, слагам кърпички. Така като се поти постоянно и лесно настива.Като я духне леко вятър и започва да киха.На какво според Вас се дължи това потене и има ли начин да го намаля поне?
*Хиперфункция на щитовидната жлеза
*ниски глюкозни кръвни нива
*Недостиг на Вит Ц в детската въраст

Това са някои от причините... освен ако не е от горещината.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

piera

• 896
  • Keen on boots
Благодаря много за светкавичния отговор.
Как мога да разбера дали е хиперфункция на щит. жлеза?
Глюкозните нива могат ли да се разберат с ПКК или трябва отделно изследване?
*

Birdie

• 11040
Благодаря много за светкавичния отговор.
Как мога да разбера дали е хиперфункция на щит. жлеза?
Глюкозните нива могат ли да се разберат с ПКК или трябва отделно изследване?
Трябва да се направят венозни кръвни изследвания...
Sir Alec Guinness
*
Мда аз пак се включвам с  :ask:

Докторе, лактозната непоносимост израства ли се или остава за цял живот?
Означава ли, че ще бъдем на диетичен режим и след 1 г.?
За съжаление в Бургас няма диетична кухня  :(

Сега малко за храненето ни. Тони изяжда максимум от 160 гр. зеленчук/месо/каша с плод, като след това му давам да си допие АМ, защото ми се вижда малко това количество за него, съобразно възрастта му.
Мислите ли, че ще е удачно да спра да допълвам храненията от твърда храна с АМ?

Благодаря  :)

Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
Мда аз пак се включвам с  :ask:

Докторе, лактозната непоносимост израства ли се или остава за цял живот?
Означава ли, че ще бъдем на диетичен режим и след 1 г.?
За съжаление в Бургас няма диетична кухня  :(

Сега малко за храненето ни. Тони изяжда максимум от 160 гр. зеленчук/месо/каша с плод, като след това му давам да си допие АМ, защото ми се вижда малко това количество за него, съобразно възрастта му.
Мислите ли, че ще е удачно да спра да допълвам храненията от твърда храна с АМ?

Благодаря  :)

Израства се.
И тези количества са добри. Даже много добри. Давайте АМ после-ако иска. Но колкото иска-без натиск.
Sir Alec Guinness
Здравейте Докторе. Преди 10 дни ни сложиха ваксината против морбили, рубеола и паротит -приорикс. От 4 дена насам дъщеря ми не е във форма. Няколко вечери подред заспива без да вечеря, а днес е хапнала сутринта 210мл. мляко, после пи сок и следобед около 100мл. шейк с плодово пюре. Това е за цял ден. Тя не се отказва от храна дори когато й растат зъби или пък боледува и затова това много ме безпокои. Освен липсата на апетит, е и много раздразнителна и сякаш има някаква мускулна слабост -все гледа да поседне или да полегне, няма желание да я водя да ходи, както допреди няколко дни. Може ли това да е някакъв вид реакция към ваксината? Нямам основание да смятам, че може да е болна -никаква температура, пишка и ака нормално.
<br />[link=http:
*

Birdie

• 11040
Здравейте Докторе. Преди 10 дни ни сложиха ваксината против морбили, рубеола и паротит -приорикс. От 4 дена насам дъщеря ми не е във форма. Няколко вечери подред заспива без да вечеря, а днес е хапнала сутринта 210мл. мляко, после пи сок и следобед около 100мл. шейк с плодово пюре. Това е за цял ден. Тя не се отказва от храна дори когато й растат зъби или пък боледува и затова това много ме безпокои. Освен липсата на апетит, е и много раздразнителна и сякаш има някаква мускулна слабост -все гледа да поседне или да полегне, няма желание да я водя да ходи, както допреди няколко дни. Може ли това да е някакъв вид реакция към ваксината? Нямам основание да смятам, че може да е болна -никаква температура, пишка и ака нормално.
Някои от "задните" зъбки се появяват.
Не мисля че има връзка с ваксината.
Sir Alec Guinness
*
Search Здравейте докторе, имам следния проблем. Детето ми е на възраст 3 месеца и 17 дена и е на изключително кърмене. От около две седмици промени много хранителните си навици. Когато след около 10 часов сън се събуди сутрин суче жадно и продължително /минимум 15 минути/. При следващите хранения, които са през около три часа, суче за около 3 минути, после се дърпа от гърдата и ако настоявам да захапе отново, плаче. Следобяд или вечерта отново има хранене, през което суче стръвно и продължително. Весел, спокоен и комуникативен е. Въобще не проявява признаци на глад през деня. Пие съвсем малко вода. След навършване на три месеца беше 5.370 кг. /беше наддал с 650 грама от втория месец/ и ръст 60 см. /беше пораснал с 3 сантиметра спрямо втория месец/.  Няма промяна в количеството урина и изпражнения, които отделя през деня. Какво е това : преминаване към по-малко хранения на ден или кърмаческа стачка?? Моля за помощта Ви.
*

Birdie

• 11040
Search Здравейте докторе, имам следния проблем. Детето ми е на възраст 3 месеца и 17 дена и е на изключително кърмене. От около две седмици промени много хранителните си навици. Когато след около 10 часов сън се събуди сутрин суче жадно и продължително /минимум 15 минути/. При следващите хранения, които са през около три часа, суче за около 3 минути, после се дърпа от гърдата и ако настоявам да захапе отново, плаче. Следобяд или вечерта отново има хранене, през което суче стръвно и продължително. Весел, спокоен и комуникативен е. Въобще не проявява признаци на глад през деня. Пие съвсем малко вода. След навършване на три месеца беше 5.370 кг. /беше наддал с 650 грама от втория месец/ и ръст 60 см. /беше пораснал с 3 сантиметра спрямо втория месец/.  Няма промяна в количеството урина и изпражнения, които отделя през деня. Какво е това : преминаване към по-малко хранения на ден или кърмаческа стачка?? Моля за помощта Ви.
Нищо не е това.Нормално състояние. Ако увеличите дневните интервали на 3.5 часа ще хапва по-дълго.Може да се опитате да се оригне, и после пак да опитате да поставите на гърдата. Ако и тогава не иска-няма проблем.
Ако наддава добре на тегло, и издържа 3 часа спокоен, не е необходимо да правите нещо специално.
Тоест теглото, състоянието му между храненията,и мокрите памперси (тежки) са определящи.

Не даваме вода до 5-6 месеца, освен в много топли и жарки дни. Не е практика и разстройва кърменето, освен че детето не наддава добре (водата няма калории и засища).
Sir Alec Guinness
Някои от "задните" зъбки се появяват.
Не мисля че има връзка с ваксината.
Благодаря Ви. Ще следя за зъбки.
<br />[link=http:
*

sami

• 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
Здравейте доктор "Birdie"!
Искам да ви попитам за обувчиците на децата,които сега прохождат.
Чувала съм че за тази възраст е хубаво да им се обуват обувки със затворена петичка!По лесно им било ходенето!
Вие как мислите?Какви обувки са най-подходящи за прохождащи дечица?
Благодаря ви предварително!

http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*

Birdie

• 11040
Здравейте доктор "Birdie"!
Искам да ви попитам за обувчиците на децата,които сега прохождат.
Чувала съм че за тази възраст е хубаво да им се обуват обувки със затворена петичка!По лесно им било ходенето!
Вие как мислите?Какви обувки са най-подходящи за прохождащи дечица?
Благодаря ви предварително!
Съобразно сезона. Няма иначе значение.
Важно е да обхващат глезена и да му осигуряват допълнителна стабилност, да имат мека и качествена подметка. Иначе дали отворени или затворени, зависи от сезона.
Sir Alec Guinness
*

sami

• 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
Благодаря ви от сърце! :wink:

http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*
Докторе, ако едно бебе отказва твърдата храна (или изяжда незадоволително количество) и е предимно на АМ. Ще бъде ли необходимо, например допълнителен прием на желязо, минерали и т.н.
Притеснявам се защото, след като преди 2-3 дни минахме на четирикратно хранене, апетита към твърдата храна обратно на очакването ми, още повече намаля, вместо да се увеличи. За сметка на това пък изяде 300 мл. АМ  8O на едно хранене, като можеше и искаше още.

*

Birdie

• 11040
Докторе, ако едно бебе отказва твърдата храна (или изяжда незадоволително количество) и е предимно на АМ. Ще бъде ли необходимо, например допълнителен прием на желязо, минерали и т.н.
Притеснявам се защото, след като преди 2-3 дни минахме на четирикратно хранене, апетита към твърдата храна обратно на очакването ми, още повече намаля, вместо да се увеличи. За сметка на това пък изяде 300 мл. АМ  8O на едно хранене, като можеше и искаше още.

АМ е обогатено с всичко нужно. Не е необходимо в повече витамини или други неща.
Тони boy не му се яде. Той е от децата, които ще проядат стабилно след 9-10 месец. Сега само млякото го интересува, горещо му е, и се забавлява да гледа как майка Перденце мери всяко грамче и изпада в шок при всяко отклонение от златните Бг "стандарти". А иначе Тони boy си е голямо и здравичко дете, прави всякакви щуротии и иска плаж и слънце. + морска вода и къпане.
Sir Alec Guinness
*

АМ е обогатено с всичко нужно. Не е необходимо в повече витамини или други неща.
Тони boy не му се яде. Той е от децата, които ще проядат стабилно след 9-10 месец. Сега само млякото го интересува, горещо му е, и се забавлява да гледа как майка Перденце мери всяко грамче и изпада в шок при всяко отклонение от златните Бг "стандарти". А иначе Тони boy си е голямо и здравичко дете, прави всякакви щуротии и иска плаж и слънце. + морска вода и къпане.

Ох олекна ми, много ама много Ви благодаря.
Със сигурност се забалвява Тони , ама и аз вече не му се притрисам, като неиска твърда храна хоп АМ и готово. Притесняваше ме само да не развием и друг вид дифицит  :wink:
Иначе е 8 кг., което е малко под БГ стандартите за неговата възраст, тук сте прав, че се съобразявам с тях.
Докторе мислите ли, че слъце + море + къпане ще му се отразят добре, все пак в БГ препоръчват след 12 м. или това е поредната ... :?

*

Birdie

• 11040

Ох олекна ми, много ама много Ви благодаря.
Със сигурност се забалвява Тони , ама и аз вече не му се притрисам, като неиска твърда храна хоп АМ и готово. Притесняваше ме само да не развием и друг вид дифицит  :wink:
Иначе е 8 кг., което е малко под БГ стандартите за неговата възраст, тук сте прав, че се съобразявам с тях.
Докторе мислите ли, че слъце + море + къпане ще му се отразят добре, все пак в БГ препоръчват след 12 м. или това е поредната ... :?
Заведете детенцето на море (за Вас=излезте на разходка). Над 12 месеца? нонсенс...
Ще му хареса много и водата и пясъка.
Никакви "дефицити" няма да развие-преди време ги кърмеха само до 12 месеца и колко здрави хора бяха... :oops:
Sir Alec Guinness
Здравейте, д-р Бърди,

Синът ми сега е на 13 месеца. Предстои ни слагането на първата доза от MMR (МПР) ваксината.

Имам няколко въпроса, свързани с нея:
1. Може ли някой от следните фактори да е причина за забавяне на имунизацията:
а. Предишните ваксини бяха забавени с 6 месеца заради усложнения след раждането (хипоксично-исхемична енцефалопатия, дилатация на латерални вентрикули, липса на примитивни рефлекси и апаратна вентилация в първите 8 дни). На всички контроли след 4 месец състоянието му е без отклонения, развива се чудесно за възрастта си, няма данни за трайни последствия. Последният Пентаксим е поставен на 9.5 месеца, т.е. преди 3.5 месеца. Това достатъчна разлика ли е, за да преминем сега към МПР?
б. Преди 1.5 месеца е бил под пълна упойка (операция на очите), това може ли да е отслабило имунитета му сега, така че да наложи забавяне на ваксината?

2. Тъй като тази ваксина е жива и няма инактивиран аналог, може ли след имунизацията да бъде, макар и за кратко, носител на заболяванията? Бременна съм в 27 г.с., затова специално се опасявам от рубеолната компонента, дали не би могла да навреди на другото бебе?

3. Вие имате ли предпочитания към конкретна ваксина - Priorix, Trimovax, MMR II? Ако да, защо?

4. Трябва ли специална подготовка, напр. даване на Панадол преди ваксинацията?

5. След ваксинацията, колко време да се въздържам от въвеждане на нови храни?

Благодаря Ви много за ценните съвети!

« Последна редакция: Юли 14, 2007, 21:51:00 pm от marmotche »
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

Birdie

• 11040
Здравейте, д-р Бърди,

Синът ми сега е на 13 месеца. Предстои ни слагането на първата доза от MMR (МПР) ваксината.

Имам няколко въпроса, свързани с нея:
1. Може ли някой от следните фактори да е причина за забавяне на имунизацията:
а. Предишните ваксини бяха забавени с 6 месеца заради усложнения след раждането (хипоксично-исхемична енцефалопатия, дилатация на латерални вентрикули, липса на примитивни рефлекси и апаратна вентилация в първите 8 дни). На всички контроли след 4 месец състоянието му е без отклонения, развива се чудесно за възрастта си, няма данни за трайни последствия. Последният Пентаксим е поставен на 9.5 месеца, т.е. преди 3.5 месеца. Това достатъчна разлика ли е, за да преминем сега към МПР?
б. Преди 1.5 месеца е бил под пълна упойка (операция на очите), това може ли да е отслабило имунитета му сега, така че да наложи забавяне на ваксината?

2. Тъй като тази ваксина е жива и няма инактивиран аналог, може ли след имунизацията да бъде, макар и за кратко, носител на заболяванията? Бременна съм в 27 г.с., затова специално се опасявам от рубеолната компонента, дали не би могла да навреди на другото бебе?

3. Вие имате ли предпочитания към конкретна ваксина - Priorix, Trimovax, MMR II? Ако да, защо?

4. Трябва ли специална подготовка, напр. даване на Панадол преди ваксинацията?

5. След ваксинацията, колко време да се въздържам от въвеждане на нови храни?

Благодаря Ви много за ценните съвети!

Никой от посочените фактори не е повод за забавяне на ваксинацията.
Аз работя с Приорикс и съм много доволен от нея.
Не са нужни подготовки-с нищо не променят нещата.
Няма връзка ваксината с храненето.
МПР може да се слага заедно с другите ваксини-няма регламентиран нужен интервал между Пентаксим и МПР.
Упойките не отслабват имунитета.

Няма данни за предаване на вирусен щам рубела от ваксинираното дете към бременната майка.
http://www.cdc.gov/vaccines/vpd-vac/combo-vaccines/mmr/faqs-mmr-hcp.htm
"...Should we give an MMR to a 15-month-old whose mother is 2 months pregnant?

Yes. Measles, mumps, and rubella vaccine viruses are not transmitted from the vaccinated person, so MMR does not pose a risk to a pregnant household member.
Sir Alec Guinness