0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Само вода минерална?
Да, разбира се.
Но подходяща за деца... а не разни серни води за дядко на 89...
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

sami

• 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
 :)
Докторе,сигурно вече ставам нахална,имам още един въпрос! :oops:
Обещавам,повече да не ви тормозя! :lol:
На едното детенце дясното оченце сълзи и образува секрети,почти през целия ден?
Това на какво се дължи,и какво мога да няправя,да го премия с нещо?
Благодаря ви и ме извинете че имам толкова много въпроси! :oops:

http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*

Birdie

• 11040
:)
Докторе,сигурно вече ставам нахална,имам още един въпрос! :oops:
Обещавам,повече да не ви тормозя! :lol:
На едното детенце дясното оченце сълзи и образува секрети,почти през целия ден?
Това на какво се дължи,и какво мога да няправя,да го премия с нещо?
Благодаря ви и ме извинете че имам толкова много въпроси! :oops:

От кога е това така?
Sir Alec Guinness
*

sami

• 1148
От 3-4 дена.

*

Birdie

• 11040
От 3-4 дена.
Летни конюнктивити.
Може да ползвате Тобрекс-0.3%, ако има много жълт секрет. Иначе обикновено измиване.
Измивайте им редовно ръцете...  :wink: и няма да се замърсяват очите.
Sir Alec Guinness
*

sami

• 1148
А наименованието на това лекарство същото ли е и на
латиница,защото незнам как да го поискам тук,ако е същото
,няма проблем.
Благодаря ви още веднъж!
Спирам с въпросите! :wink: :)
Лек ден ви желая!

*

Birdie

• 11040
А наименованието на това лекарство същото ли е и на
латиница,защото незнам как да го поискам тук,ако е същото
,няма проблем.
Благодаря ви още веднъж!
Спирам с въпросите! :wink: :)
Лек ден ви желая!
Tobrex 0.3%
Sir Alec Guinness
Здравейте, Dr Birdie,
очарована съм от начина Ви на общуване и задълбочеността на отговорите Ви, за което Ви поздравявам!
Вълнуват ме два въпроса, на които вече получих отговори от гинеколозите (някои от тях дори взаимноизключващи се). Повече ме интересува, обаче, мнението на педиатъра. Моля, дайте ми Вашето мнение за това кой вид анестезия, приложена при Цезарово сечение крие най-малки рискове за новороденото и какво мислите за ранното прерязване на пъпната връв (до 30 сек. след раждането). Кое, според Вас, е за предпочитане- ранното прерязване с цел да не се утежнява сърдечната дейност или изчакване поне до спиране на пулсациите на пъпната връв, за да се подпомогне така плавната адаптация към самостоятелно дишане. Касае се за близнаци, т.е. очакват се новородени с по-ниско тегло и приемаме, че няма допълнителни усложняващи раждането фактори.
Надявам се отговорът Ви да ми помогне в избора ми на подходящ за мен лекар и болнично заведение. Благодаря!
*

Birdie

• 11040
Здравейте, Dr Birdie,
очарована съм от начина Ви на общуване и задълбочеността на отговорите Ви, за което Ви поздравявам!
Вълнуват ме два въпроса, на които вече получих отговори от гинеколозите (някои от тях дори взаимноизключващи се). Повече ме интересува, обаче, мнението на педиатъра. Моля, дайте ми Вашето мнение за това кой вид анестезия, приложена при Цезарово сечение крие най-малки рискове за новороденото и какво мислите за ранното прерязване на пъпната връв (до 30 сек. след раждането). Кое, според Вас, е за предпочитане- ранното прерязване с цел да не се утежнява сърдечната дейност или изчакване поне до спиране на пулсациите на пъпната връв, за да се подпомогне така плавната адаптация към самостоятелно дишане. Касае се за близнаци, т.е. очакват се новородени с по-ниско тегло и приемаме, че няма допълнителни усложняващи раждането фактори.
Надявам се отговорът Ви да ми помогне в избора ми на подходящ за мен лекар и болнично заведение. Благодаря!
По принцип при епидуралната анестезия има по-малък риск при цезарово сечение, защото е по-малко влиянието на анестетика върху близнаците, а и времето, с което разполага хирурга е значително повече.
От опита и наблюденията ми из родилните зали тук при Цезарово сечение още с изваждането на плода  пъпната връв се клампира (прищипва)и от страна на майката, и откъм страна на детето без закъснение.

Откъм страната на детето пъпната връв се оставя интактна на дължина около 5-7 см разстояние-само прищипана с инструмента и отрязана откъм страната "надясно" от инструмента.Детето се пренася на работната повърхност, изсушава се, оглежда се. През всичкото това време пъпната му връв е само клампирана с инструмент,без поставена щипка, и е с дължина около 5-6-7 см. След около 2-3 минути клампираме пъпната връв на разстояние 2-4 см от пъпчето на детето, поставяйки щипката. Останалите около 3 см пъпна връв се изхвърлят (щипката се маха откъм другия край, разбира се). Всичко това се прави с цел да се убедим че детето продишва, Апгар му е добър и въобще за обща оценка на детето. Ако детето не е добре, и ще се наложи неонатологична помощ, пъпната връв се отрязва по-високо (откъм пъпчето на детето) за да има "запас" ако се наложи да се слага катетър в пъпните съдове. Ако отрежете много късо пъпната връв откъм страната на пъпчето на детето и сложите "на късо" щипката може и да не може да се катетиризират добре съдове при нужда.
Това при случаи на Цезарово сечение.

При обикновено раждане, с израждането на детето пъпната връв се клампира веднага (на две места и по същият начин и техника). Знам за схващанията за по-късното клампиране. Има обаче и негативни страни това...
Sir Alec Guinness
Благодаря за светкавичния отговор, напълно ме задоволява и се чувствам значително по-сигурна! Поздрави!
*

Birdie

• 11040
До Перденцето... кутията е пълна...

Бисептол е добър избор за уроинфекции. За други видове инфекции-не е.
Зинат не е добър избор в конкретният случай. Има други цефалоспорини по-добри и от Зинат, и от Бисептол.

"...Оле мале, такова чудо не бях причинявала на детето си."
Ето-безапетитието е от там. Не от храната.
И не от Ал110...   :D
Sir Alec Guinness
*
"...Оле мале, такова чудо не бях причинявала на детето си."
Ето-безапетитието е от там. Не от храната.
И не от Ал110...   :D

Сега като се върна назад, беше ми отказал твърдата храна от Зинат (още една причина да го спра по рано от предписаното). После се възвърна апетита лека полека с Бисептол, но не като прекрасните  8) дни. От 23.06. вече не приемаме антибиотик, а апетита съвсем намаля, да не кажа липсва.
Разбрах за АЛ 110, но искам да споделя схемата, която ни препоръчва педиатърката ни.
Първи ден към АЛ 110 добавям по една лъжичка НАН ХА, втори ден две и т.н.,когато преминем изцяло на НАН ХА, започваме същата схема с НАН 2, стига всичко да е ОК.
И друго се сетих, тия бисквитки на Плазмон съдържат мляко, чак сега погледнах  8O на кутията, а ми ги продадоха за без мляко  :BangHead: знам, че съм за  :bonk:  :oops:
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
За какво ни е този "Плазмон"? Само проблеми...
Неудачно е да сменяте Ал 110 с ХА мляко... други проблеми оттам може да възникнат.
Може да изчакате спокойно до 12 м възраст с Ал 110.

Въпросът е в това, че е свързал храненето с АБ и вкуса му.
Затова Аб се дават със спринцовка. Само ако са много приятни на вкус-с лъжичка. Не се слагат в твърда храна АБ.
Sir Alec Guinness
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
здравейте докторе!
от около месец, моят син отказва да пие вода. като види шишето и започва яростно да маха с ръце, да го бута, върти глава. често прави това и когато явно е силно жаден, защото ако успея да натикам биберона в устата му, започва да пие жадно. но в повечето случаи отказва. тук бяха страшни жеги миналата седмица, а той пиеше по 50-70 мл вода на ден. тази сутрин памперсът миришеше на амоняк. притиснах до мокрия памперс една лентичка за биохимичен анализ на урина - показа много висока относителна плътност и следи от албумин. все пак, не мога да се доверя напълно на тези лентички, тъй като срокът им на годност е изтекъл.

моля, посъветвайте ме какво да правя - притеснявам се от дехидратиране в жегите. не пома да си обясня такова противоприродно поведение - да отказваш вода дори когато си жаден.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Birdie

• 11040
здравейте докторе!
от около месец, моят син отказва да пие вода. като види шишето и започва яростно да маха с ръце, да го бута, върти глава. често прави това и когато явно е силно жаден, защото ако успея да натикам биберона в устата му, започва да пие жадно. но в повечето случаи отказва. тук бяха страшни жеги миналата седмица, а той пиеше по 50-70 мл вода на ден. тази сутрин памперсът миришеше на амоняк. притиснах до мокрия памперс една лентичка за биохимичен анализ на урина - показа много висока относителна плътност и следи от албумин. все пак, не мога да се доверя напълно на тези лентички, тъй като срокът им на годност е изтекъл.

моля, посъветвайте ме какво да правя - притеснявам се от дехидратиране в жегите. не пома да си обясня такова противоприродно поведение - да отказваш вода дори когато си жаден.

Привет,

Прост е отговора:

*дайте му го с чаша (вие я държите)
*с лъжичка
*от чашка с "клюн" и две странични дръжки

http://papagal.net/index.php?main_page=product_info&products_id=250
Sir Alec Guinness
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
чашата с клюн я ползва само за чесане на венците с дръжките й, макар да знае как се пие от нея.
с лъжичка... няма да успея да вкарам много.
с чаша пробвах, той само успя да се олее. така или иначе, трябва да се научи с чашата, та ще се борим.

миризмата на амоняк притеснява ли ни?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Birdie

• 11040
...миризмата на амоняк притеснява ли ни?
Не  :)
Sir Alec Guinness
*

sami

• 1148
Здравейте доктор Birdie!
Искам да ви попитам,
мога ли да давам кайсии?
Преди време ви бях писала за крачето/струваше ми се че го замята на дясно/.
Сега вече не го забелязвам това,затова не ви пратих видео!
Благодаря ви!

*

Birdie

• 11040
Здравейте доктор Birdie!
Искам да ви попитам,
мога ли да давам кайсии?
Да, може (9 месечна възраст)
Sir Alec Guinness
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Здравейте доктор Birdie. Може ли да попитам? Малката от два дни се изхожда по два пъти на ден но рядко и мирише на кисело. Това разстройство ли го водим?
Иначе си хапва, весела е и няма никакви признаци на болно детенце. Педиатърката каза че е от зъбките, но ми се иска да чуя и вашето мнение.
Благодаря ви.
« Последна редакция: Юли 01, 2007, 22:16:29 pm от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0