0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Здравейте, д-р Бърди!
В момента нямам особенни притеснения около развитието на моето дете, но ме вълнуват няколко определени неща.
1.По мнението за даването на Вигантол- на нас са ни изписани от 1 навършен месец по 2 капки- казаха ми да изцеждам малко кърма в лъжичка, да ги капвам вътре и после да я храня, но се случва да забравя. Да го спирам ли въобще този витамин?
2.Известно време бяхме на едно хранене с АМ- вечерното преди заспиване, защото имах съмнение, че кърмата ми недостига /бебето пищеше и не заспиваше- най-вероятно глад, а може би колики/. Сега вече тази добавка я няма, но вечер повръща след хранене доста- е не е на фонтан, но все пак не е и малко петно.
3.Имаме следните размери за трите месеца
месец             кг      см          обиколка глава           обиколка гърди
изписване  2860    49             34                                   34
1                 3470    49             36                                   36
2                 4530    56             38                                   38
3                 5700    60             40                                   41
Нормално ли е това развитие на детето според вас?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
благодаря ви за вниманието.дали да опитам да й вземат кръв от вената.тя от пръста вдигна лабораторията с краката нагоре, незнам как да я удържа за вена :(.това ми се струва направо много трудно,да не кажа почти невъзможно.но ако не минат май ще опитам
17.01.2005                                                                              21.11.2013
Здравейте д-р Бърди. Предстои ни ваксина срещу морбили, паротит и рубеола в петък. Прочетох, че слагат тримовакс. Моля да ми кажете какво може да се очаква след такава ваксина и дали тази е най-добрият възможен вариант. Прочетох за случаи с много сериозни постваксинални реакции след нея и малко се уплаших. Благодаря Ви.
<br />[link=http:
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Здравейте, д-р Бърди!
В момента нямам особенни притеснения около развитието на моето дете, но ме вълнуват няколко определени неща.
1.По мнението за даването на Вигантол- на нас са ни изписани от 1 навършен месец по 2 капки- казаха ми да изцеждам малко кърма в лъжичка, да ги капвам вътре и после да я храня, но се случва да забравя. Да го спирам ли въобще този витамин?
2.Известно време бяхме на едно хранене с АМ- вечерното преди заспиване, защото имах съмнение, че кърмата ми недостига /бебето пищеше и не заспиваше- най-вероятно глад, а може би колики/. Сега вече тази добавка я няма, но вечер повръща след хранене доста- е не е на фонтан, но все пак не е и малко петно.
3.Имаме следните размери за трите месеца
месец             кг      см          обиколка глава           обиколка гърди
изписване  2860    49             34                                   34
1                 3470    49             36                                   36
2                 4530    56             38                                   38
3                 5700    60             40                                   41
Нормално ли е това развитие на детето според вас?

1.Ние тук не ползваме и не даваме вит.Д без стабилни доказателства за наличен рахит. Децата се отглеждат в съвременни условия днес.
2.Нормално е детето да връща малко храна след хранене.
3.Цифрите са добри. Обиколка на гърдички не мерим от десетилетия. Няма никаква практична стойност.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
благодаря ви за вниманието.дали да опитам да й вземат кръв от вената.тя от пръста вдигна лабораторията с краката нагоре, незнам как да я удържа за вена :(.това ми се струва направо много трудно,да не кажа почти невъзможно.но ако не минат май ще опитам
Всичко зависи от това, колко нужни са ви изследванията.
Ако ще се вземат, да се вземат както трябва.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте д-р Бърди. Предстои ни ваксина срещу морбили, паротит и рубеола в петък. Прочетох, че слагат тримовакс. Моля да ми кажете какво може да се очаква след такава ваксина и дали тази е най-добрият възможен вариант. Прочетох за случаи с много сериозни постваксинални реакции след нея и малко се уплаших. Благодаря Ви.
Потърсете "Приорикс" и няма да имате проблеми.
Поставя се подкожно,странично в ръката(но не в "гръбчето").
Sir Alec Guinness
Потърсете "Приорикс" и няма да имате проблеми.
Поставя се подкожно,странично в ръката(но не в "гръбчето").
Благодаря. говорих с педиатърката ни и тя каза, че вече ползват приорикс, така че нея ще й поставят.
<br />[link=http:
*

sami

• 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
Здравейте доктор Birdie!
Преди време ви бях питала защо след хранене едното ми бебе много повръща.
Казахте ми че щом наддава на килограми,няма проблем,това ще отшуми само в 9,10 месец.
От тогава все си повръща,понякога много,през 5 минути,но сега забелязвам че е по слабичка от сестра си,и това ме притеснява много!Просто си личи,като са една до друга,че е по мъничка.И като ги гушкам има разлика!На консултация ще ходим след около две седмици,но исках първо вас да попитам.Вече не знам какво да правя!
Моля ви дайте ми някакъв съвет!
И още нещо,тук педиятърката ни изписа от около 3-4 месеца витамини D,A,и желязо.
До кога да ги давам?
И последно: :oops: :sorry:
Възможно ли е от зъбките/сега растат/,да се запушва нослето,и да тече вода от него?
Благодаря ви!
« Последна редакция: Юни 15, 2007, 16:07:59 pm от sami »

http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*
Здравейте докторе. Болна съм от нещо респираторно. Не може да се определи дали е вирус или просто съм настинала, но развих бронхит. Как да процедирам при кърмене? Каква е опасността да заразя бебето си, което е на три месеца ?
Ще си позволя да питам и нещо друго. На въпрос на друга майка, по-горе, казвате   
*
...на въпрос на друга майка казвате, че "Вигантол" не се препоръчва профилактично, а само при доказана начална фаза на рахит, но пък как една майка може да открие такива симптоми? И ако все пак се приема витамин Д чрез това лекарство /по две капки/, може ли да се получи предозиране, още повече, че бебетата през този сезон са по няколко часа на открито?
Предварително Ви благоря !   
*

Birdie

• 11040
Здравейте доктор Birdie!
Преди време ви бях питала защо след хранене едното ми бебе много повръща.
Казахте ми че щом наддава на килограми,няма проблем,това ще отшуми само в 9,10 месец.
От тогава все си повръща,понякога много,през 5 минути,но сега забелязвам че е по слабичка от сестра си,и това ме притеснява много!Просто си личи,като са една до друга,че е по мъничка.И като ги гушкам има разлика!На консултация ще ходим след около две седмици,но исках първо вас да попитам.Вече не знам какво да правя!
Моля ви дайте ми някакъв съвет!
И още нещо,тук педиятърката ни изписа от около 3-4 месеца витамини D,A,и желязо.
До кога да ги давам?
И последно: :oops: :sorry:
Възможно ли е от зъбките/сега растат/,да се запушва нослето,и да тече вода от него?
Благодаря ви!
Сравнението е относително. Зависи кое дете е родено с по-голямо тегло.
Ако давате АМ може да го сгъстите с оризово брашно.
Иначе като медикамент аз ползвам метоклопрамид (деца над 8-9-10 месеца).
Не давам вит. Д "профилактично"... по преценка на назначилият ги трябва да постъпите.

Зъбките нямат нищо общо с ринита. Вероятно давате някоя неподходяща храна- овесени ядки или елда или царевица, например.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте докторе. Болна съм от нещо респираторно. Не може да се определи дали е вирус или просто съм настинала, но развих бронхит. Как да процедирам при кърмене? Каква е опасността да заразя бебето си, което е на три месеца ?
Ще си позволя да питам и нещо друго. На въпрос на друга майка, по-горе, казвате   

Маска е достатъчна.
Работа на педиатъра е темата за рахита.
Вит Д се дава по принцип профилактично, но зависи от много неща.
В условията и в климата в който живеем + обогатенността на АМ с вит Д няма основание поголовно да давате вит Д.

Ако от нещо няма нужда-не се дава. Просто е. "Не вреди, вреди..." не е  сериозен подход.
« Последна редакция: Юни 15, 2007, 18:02:14 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Докторе здравейте.Преди време забелязах Ели като говори малко по силно или като плаче отстрани на врата й, където върви вената се подува и става като балонче мъничко.Вчера забелязах това и на друго дете на мои близки.Интересно,че това става и при моята майка.Трябва ли да се види от лекар или е наследствено.Сигнал ли е за някакъв проблем.
   между другото, онези зад ухото й изчезнаха за сега.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

sami

• 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
Здравейте!
Благодаря за отговора!
Това дете дето повръща беще с по голямо тегло-2380кг.
А другото беше 2250кг,а сега е с половин кило по тежка от сестра си.
Притеснено ми е че едното наддава повече на кг.
Това,дето повръща,яде нормално,даже повече от другото,но след това поне половината от изяденото го повръща.
От няколко дена,веднага след като яде и уригне,я вдигам да ходи,имам чувството че като се движи след ядене,по малко повръща!
Ще видим на консултацията как е наддала сега.
Имам и още един въпрос:
череши от кога мога да им давам?
Благодаря ви още веднъж!

http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
Може ли да опишете проблемите на детето? Диагнозите за мен не значат много...
Не ценя педиатри, които първата им стъпка при бебешки проблеми е да си "играят" с млеката...този подход е 95% винаги грешен.
още от изписването ни имаме непрекъснато повръщане на фонтан, хълцаше много често, педиатъра ни обясни, че е рефлукс и там как да му наклоним матрака ,по-изправен да го храним, тогава ни предписаха фризовом(преди това на нутрилом)и така с него близо две седмици, не повръщаше или поне не на фонтан, но получи диария(жълто-зеленикава), и след като не мина 3-4 дена педиатъра ни предписа да добавяме и фризолак, но пак не мина и тогава минахме на лечебната хумана,и два дена след като се втвърди акото да минем на стария вариант, но пак започнаха големите повръщания, акото постоянно зелено, нямахме пъпчици по тялото,педиатъра ни каза да минем и на хипоалергенно Фрозо НА, но продължиха проблемите, и после пак на лечебната хумана + четвъртинка мезим форете разтворено в малко мляко 2-3 пъти на ден(това забравих да го спомена горе), но винаги след това повръщаше и на третия ден го спряхме и така до момента както по-горе съм писала.Вчера на първата консултация го изтеглиха 4кг, а го изписаха 2,9кг. Незнам вече за какво става въпрос дали си е рефлукс, лакомийка(макар че е 40 дена повече от 80-90мл. не изяжда) или алергия.
Моля да направите:
*УЗ на коремче за вродена пилорна стеноза
*РАСТ тест за АБКМ

Ако и двата са отрицателни може да се мисли друг подход.
Обсъдете с педиатъра да се спре "играта" с млеката-не там е отговора на въпросите!
Абсолютно забранено е даването на "Мезим-форте" на бебета, които нямат проблеми с липса на панкреатични ензими (много редки състояния)или съответните показания около тези състояния.

Привет отново!
ето малко развитие, изследванията които ни ги предисахме не ги направихме понеже вместо УЗ ни пращаха на ренген, а за другото не беше чувала педиатърката(и това е в най-голямата бургаска болница),и така докато се завъртим да видим каде да направим тези изследвания бебока спря да повръща на фонтан, акото се нормализира вече две седмици и така до вчера понеже вече 1мес.по предписание сме на лечебната хумана HN с пребиотици и както споменах сме много доволни , но не можело повече от месец да сме на тази храна и ни предписа Celia Develop и направо се върнахме в първи клас, че и по-лощо още от второто хранене акото стана жълтеникаво-бяло със слуз, жили много лоща миризма не на ако ами по-скоро на развалено яйце, така през целия ден направихме 4-5 храниния ,но работата взе да се влошава и се върнахме на хуманата и за две храниния всичко се оправи , тогава ни пратиха на изследвания за алергия към белтъка на кравето мляко там на място видях ,че има и за глутен и за това направих и на него, за лактоза не правеха, ето резултатите:http://mail.dir.bg/~milent/krave_mlqko_gluten.jpg,мисля си да не би тези резултати на глутена да са такива понеже в хуманите няма глутен?А самата хумана е и ниско лактозна, значе ли това, че имаме алергия към лактозата, защо не може да продължим с лечебната хумана?Предложиха ми да опитам на Нестле Ал110? Вие какво мислите докторе.

*
Здравейте Докторе!
Имам момиченце на 3 месеца. От известно време забелязах, че ръчичките и крачетата са студени и потни, независимо дали е топло или по-хладно. Педиатърката я прегледа и каза че "главичката от ляво отзад поддава" (незнам какво означава това). Предписа 15 дена вигантол по 4 капки дневно. До сега съм и давала по две. Виждам,  че не препоръчвате витамин Д на капки и въпросът ми е дали това е адекватно лечение в нашия случай.
Предварително благодаря!
*

Birdie

• 11040
Цитат
Привет отново!
ето малко развитие, изследванията които ни ги предисахме не ги направихме понеже вместо УЗ ни пращаха на ренген, а за другото не беше чувала педиатърката(и това е в най-голямата бургаска болница),и така докато се завъртим да видим каде да направим тези изследвания бебока спря да повръща на фонтан, акото се нормализира вече две седмици и така до вчера понеже вече 1мес.по предписание сме на лечебната хумана HN с пребиотици и както споменах сме много доволни , но не можело повече от месец да сме на тази храна и ни предписа Celia Develop и направо се върнахме в първи клас, че и по-лощо още от второто хранене акото стана жълтеникаво-бяло със слуз, жили много лоща миризма не на ако ами по-скоро на развалено яйце, така през целия ден направихме 4-5 храниния ,но работата взе да се влошава и се върнахме на хуманата и за две храниния всичко се оправи , тогава ни пратиха на изследвания за алергия към белтъка на кравето мляко там на място видях ,че има и за глутен и за това направих и на него, за лактоза не правеха, ето резултатите:http://mail.dir.bg/~milent/krave_mlqko_gluten.jpg,мисля си да не би тези резултати на глутена да са такива понеже в хуманите няма глутен?А самата хумана е и ниско лактозна, значе ли това, че имаме алергия към лактозата, защо не може да продължим с лечебната хумана?Предложиха ми да опитам на Нестле Ал110? Вие какво мислите докторе.

http://www.humana.de/en/products/therapeutic_diets/index.html
Кое от трите ползвате?
Чудесно е че няма данни за АБКМ от РАСТ теста...
« Последна редакция: Юни 16, 2007, 19:41:23 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте Докторе!
Имам момиченце на 3 месеца. От известно време забелязах, че ръчичките и крачетата са студени и потни, независимо дали е топло или по-хладно. Педиатърката я прегледа и каза че "главичката от ляво отзад поддава" (незнам какво означава това). Предписа 15 дена вигантол по 4 капки дневно. До сега съм и давала по две. Виждам,  че не препоръчвате витамин Д на капки и въпросът ми е дали това е адекватно лечение в нашия случай.
Предварително благодаря!
Ако има съмнение за рахит-направете изследвания.
Мекотата на главичката при бебета в областта на шевовете е нормално явление и не е белег на рахит!
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте!
Благодаря за отговора!
Това дете дето повръща беще с по голямо тегло-2380кг.
А другото беше 2250кг,а сега е с половин кило по тежка от сестра си.
Притеснено ми е че едното наддава повече на кг.
Това,дето повръща,яде нормално,даже повече от другото,но след това поне половината от изяденото го повръща.
От няколко дена,веднага след като яде и уригне,я вдигам да ходи,имам чувството че като се движи след ядене,по малко повръща!
Ще видим на консултацията как е наддала сега.
Имам и още един въпрос:
череши от кога мога да им давам?
Благодаря ви още веднъж!
Може и сега да давате череши.
Ще се преодолеят повръщанията...
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Докторе здравейте.Преди време забелязах Ели като говори малко по силно или като плаче отстрани на врата й, където върви вената се подува и става като балонче мъничко.Вчера забелязах това и на друго дете на мои близки.Интересно,че това става и при моята майка.Трябва ли да се види от лекар или е наследствено.Сигнал ли е за някакъв проблем.
   между другото, онези зад ухото й изчезнаха за сега.
Не е проблем това, което описвате.
Sir Alec Guinness