0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Да! :oops: предполагам урокултура е изследването в микробиологична лаб. на стерилна урина с антибиограма? :oops:Извинете ме за невежеството. Тъй като тук има една микробиологична лаб. повторихме изследването отново там. Отново излезе Протеус! Пише нещо , което не разбирам  ...над 10 на 5 степен :oops: Дано сте ме разбрали
Не може да има Протеус в урина на дете.
Ако посявките са коректни е нужно лечение-Протеус е рядък микроб в урина.
Нужно е след лечението детето да се изследва внимателно за везико-уретерален рефлукс и/или вродени аномалии на отделителната система.

Ако посявката е коректна, това е уроинфекция в чиста проба.
Ниският хемоглобин може да има пряко отношение.
Коментарите на колежката са наивни-не виждам какво ще се "следи". Това е за лечение. Избора на АБ трябва да е задължително по антибиограма от посявката!!
« Последна редакция: Юни 06, 2007, 20:52:23 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
Бактерията е О126, но не съм виждала антибиограмата. Беше чувствителна към Бисептол и Амикацин. В моята посявка нямаше бактерии и казаха, че най-вероятно си я носим от родилният дом...
Хм...
Следете с контролни посявки.
На този етап с АБ едва ли ще се постигне нещо.
Внимавайте водата, която давате на детето да е щателно и дълго изварена.
Sir Alec Guinness
*
Здравейте, Д-р Бърди! На 14.05. сложихме първия прием Пентаксим. Нямаше странични проявления освен леко зачервено на мястото на убождането, което на пипане се усещаше като малка бучка. Натискът не предизвикваше никаква болка. Вече повече от 3 седмици на това място все още се напипва съвсем малко топченце, а на вид ми се струва, че има нещо като трапчинка. Нормално ли е това?
И още - когато бебето е голо и мърда активно телцето си, кожата по коремчето и карачетата става като кора на портокал, все едно има целулит...това ми се струва много странно.

*

nani

• **
  • 74
  • Обичта е това от което имаме най-огромна нужда
Здравейте доктор Бърди.Ужасно съм притеснена.Преиди малко синът ми докато лежеше по коремче на шкафа за повиване рязко се изви на страни и си удари главичката от страни над ухото.Разплака се.Огледах за подуто или оток няма.ВНече е спокоен,но се притеснявам да не му се е получила някаква вътрешна травма на главичката.Какво трябва да направя.Няма да си го простя ако му има нещо на детенцето
*

Birdie

• 11040
Здравейте доктор Бърди.Ужасно съм притеснена.Преиди малко синът ми докато лежеше по коремче на шкафа за повиване рязко се изви на страни и си удари главичката от страни над ухото.Разплака се.Огледах за подуто или оток няма.ВНече е спокоен,но се притеснявам да не му се е получила някаква вътрешна травма на главичката.Какво трябва да направя.Няма да си го простя ако му има нещо на детенцето
Повикайте педиатъра ви да го прегледа.
От разстояние не мога да кажа колко значима е травмата... :(
« Последна редакция: Юни 08, 2007, 12:41:00 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте, Д-р Бърди! На 14.05. сложихме първия прием Пентаксим. Нямаше странични проявления освен леко зачервено на мястото на убождането, което на пипане се усещаше като малка бучка. Натискът не предизвикваше никаква болка. Вече повече от 3 седмици на това място все още се напипва съвсем малко топченце, а на вид ми се струва, че има нещо като трапчинка. Нормално ли е това?
И още - когато бебето е голо и мърда активно телцето си, кожата по коремчето и карачетата става като кора на портокал, все едно има целулит...това ми се струва много странно.
Никакъв проблем и по двете теми.
Наддава нормално на тегло?
Sir Alec Guinness
*
Наддава нормално на тегло?

Да, в норма сме.
Благодаря Ви!
*
д-р Бърди, здравейте. имам един въпрос към вас.имам навика, на определен период от време да проверявам лимфните възли по врата на дъщеря ми.Далеч съм от мисълта,че разбирам , но просто ако има нещо нередно да взема навременни мерки.Та същото направих и днес и попаднах на 3 малки топчета(или възелчета - незнам).ще се постарая да обясня къде ди напипах - отзад, под черепната кутия на около 2 пръста от втори шиен прешлен.незнам от колко време са, но последно е била с леко зачервено гърло преди 2 месеца и излекувано според докторите и мен.никакви признаци за болест - наддава, има апетит, няма температура или отпадналост.На 2.5 г е почти.не ми се смейте ако е признак на някаква параноя или паника от моя страна,но напоследък какви ли не болести ходят при децата.тъй като днес е петък следобед и няма къде да я водя искам да ме посъветвате да се обърна към- педиатър УНГ , хирург или и двамата?Тъй като вече говори, попитах я дали я боли - детето отрече.Притеснена съм много  :(
« Последна редакция: Юни 08, 2007, 17:13:11 pm от nia72 »
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
Здравейте д-р Бърди. Понеже мнението ви е много ценно за мен,
*
Здравейте д-р Бърди. Понеже мнението ви е много ценно за мен, ще си позволя за подновя въпроса си от 52-ра страница. Чудя се дали да будя сина си през нощта за кърмене или да го оставя да спи, както той желае, от 20.00/21.00 часа до 07.00/08.00 часа, тоест да суче само пет пъти дневно ?? 
*

Birdie

• 11040
Здравейте д-р Бърди. Понеже мнението ви е много ценно за мен, ще си позволя за подновя въпроса си от 52-ра страница. Чудя се дали да будя сина си през нощта за кърмене или да го оставя да спи, както той желае, от 20.00/21.00 часа до 07.00/08.00 часа, тоест да суче само пет пъти дневно ?? 
Ако наддава добре (както е в болшинството от случаите)няма нужда да го будите.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
@nia72
Честа находка. Проследяват се от педиатър.
Обикновено изчезват сами в по-голяма възраст (около 4-6 годишна).
Sir Alec Guinness
*
благодаря ви за отговора.а биха ли се повлияли от прием през устата на перли рибено масло.ще я заведа и на педиатър УНГ и ще ви пиша какво са ми казали
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Birdie

• 11040
благодаря ви за отговора.а биха ли се повлияли от прием през устата на перли рибено масло.ще я заведа и на педиатър УНГ и ще ви пиша какво са ми казали
От рибено масло? не.
Sir Alec Guinness
*
Докторе, само да ви кажа за прегледа.Водих детето на детски УНГ - след щателен преглед доктора отсече,че няма нищо.както и предположих - перли рибено масло по 1 на ден в продължение на 20 дена и контрола след това.Според него е вид защитна реакция на организма и нищо повече.Попитах свързано ли е по някакъв начин с алергията и имунната система и ми каза нещо,което до сега не бях чувала и не го знаех.Ако направя левкоцити с диференциално броене и еозофил. са раздвижени - показва наличие на алергия.Ако ли не да си дишам спокойно,че това са си чисти обструкции пре деца.Как бихте коментирали това.Май станаха доста въпросите  :(
*

Birdie

• 11040
Докторе, само да ви кажа за прегледа.Водих детето на детски УНГ - след щателен преглед доктора отсече,че няма нищо.както и предположих - перли рибено масло по 1 на ден в продължение на 20 дена и контрола след това.Според него е вид защитна реакция на организма и нищо повече.Попитах свързано ли е по някакъв начин с алергията и имунната система и ми каза нещо,което до сега не бях чувала и не го знаех.Ако направя левкоцити с диференциално броене и еозофил. са раздвижени - показва наличие на алергия.Ако ли не да си дишам спокойно,че това са си чисти обструкции пре деца.Как бихте коментирали това.Май станаха доста въпросите  :(
Това за Еозинофилите е много опростено съждение.
Увеличените лимфни възли едва ли са продукт на "алергия".
Не виждам смисъл да обременявате дете, което се храни добре, с "витамини".
Sir Alec Guinness
*
докторе благодаря за вниманието.явно аз съм се изразила погрешно-не исках да кажа, че доктора е мислел в посока лимфи-алергии.просто аз зададах въпрос относно алергията,защото така и незнам - има ли я или не.исках да ме насочи към изследвания и поведение при деца но ме увери,че още е малка.резултати от кръвна картина с кръв от пръстчето.
Левкоцити - 8.3               сегментоядрени 0.36
                              еозинофили 0.04

Еритроцити- 4.63              лимфоцити 0.53       
Хемоглобин 130                   
хематокрит 0.37               моноцити 0.02

тромбоцити - 0.87
суе -10
доктора от лабораторията каза, че не му харесват резултатите - педиатъра и УНГ доктора ме убеждават че няма нищо и до година -две ще отзвучи
« Последна редакция: Юни 12, 2007, 14:40:58 pm от nia72 »
Здравейте доктор Birdie,

моето момченце е на 2 месеца, роди се 4.6кг, 54см., на вторият месец тежеше 7.2 кг, 60 см. лекарката препоръча даване по половин ампула калциев глюконат на ден, също така аз да пия калций + витамин Д. За момента каза, че бебето е добре, няма симптоми на рахит, но дава това превантивно. Другото, което вземаме превантивно е 4 капки вигантол - още от първия месец.

Въпросите ми са:

1. Какво смятате за превантивното даване на калциев глюконат? Не са ли достатъчни 4-те капки вигантол и прием на калций + витамин Д от моя страна? Бебето е изцяло на кърма. Извеждам го всеки ден - прекарва по 4-7 часа навън.

2. Още от деня на раждането имаме доста обилен жълто-зелен секрет в едното око. Окото не е зачервено. Другото око е напълно здраво. Лекувахме го с капки Тобрекс - 1 седмица, после 1 седмица Тобрадекс. По време на лечението секретът почти изчезва и след това се появява отново. Според лекарката това е запушен слъзен канал и след 6-я месец ще ни изпрати на офталмолог. Сега ни изписа кремче тобрекс за под окото + масаж на канала. Аз почиствам с отвара от лайка по 7-8-9 пъти на ден. Ако наистина е запушен слъзен канал, какво друго можем да направим, за да не стигаме до операция?

Благодаря ви предварително.
*

Birdie

• 11040
докторе благодаря за вниманието.явно аз съм се изразила погрешно-не исках да кажа, че доктора е мислел в посока лимфи-алергии.просто аз зададах въпрос относно алергията,защото така и незнам - има ли я или не.исках да ме насочи към изследвания и поведение при деца но ме увери,че още е малка.резултати от кръвна картина с кръв от пръстчето.
Левкоцити - 8.3               сегментоядрени 0.36
                              еозинофили 0.04

Еритроцити- 4.63              лимфоцити 0.53       
Хемоглобин 130                   
хематокрит 0.37               моноцити 0.02

тромбоцити - 0.87
суе -10
доктора от лабораторията каза, че не му харесват резултатите - педиатъра и УНГ доктора ме убеждават че няма нищо и до година -две ще отзвучи
Кръв, взета от пръстче не е достоверна и не може да се коментира за съжаление.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте доктор Birdie,

моето момченце е на 2 месеца, роди се 4.6кг, 54см., на вторият месец тежеше 7.2 кг, 60 см. лекарката препоръча даване по половин ампула калциев глюконат на ден, също така аз да пия калций + витамин Д. За момента каза, че бебето е добре, няма симптоми на рахит, но дава това превантивно. Другото, което вземаме превантивно е 4 капки вигантол - още от първия месец.

Въпросите ми са:

1. Какво смятате за превантивното даване на калциев глюконат? Не са ли достатъчни 4-те капки вигантол и прием на калций + витамин Д от моя страна? Бебето е изцяло на кърма. Извеждам го всеки ден - прекарва по 4-7 часа навън.

2. Още от деня на раждането имаме доста обилен жълто-зелен секрет в едното око. Окото не е зачервено. Другото око е напълно здраво. Лекувахме го с капки Тобрекс - 1 седмица, после 1 седмица Тобрадекс. По време на лечението секретът почти изчезва и след това се появява отново. Според лекарката това е запушен слъзен канал и след 6-я месец ще ни изпрати на офталмолог. Сега ни изписа кремче тобрекс за под окото + масаж на канала. Аз почиствам с отвара от лайка по 7-8-9 пъти на ден. Ако наистина е запушен слъзен канал, какво друго можем да направим, за да не стигаме до операция?

Благодаря ви предварително.
Забранено е да давате Калций през устата за пиене, освен ако нямате доказан недостиг на калций (хипокалциемия).Не се дава по този начин калций при деца и това е особено нежелателно и опасно.
Въпроса за рахита е болна тема на Бг педиатрия. Никой и никъде не дава вит Д по този начин. Щом извеждате детето и то живее в добри условия по принцип не даваме вит.Д. Това важи с особена сила за южни страни с много дни слънцегреене.

Не се сондират слъзни каналчета до 12 месечна възраст. До тогава 95-97% от каналчетата се отварят сами. Масажа е със съмнителен резултат и не го препоръчваме.
Sir Alec Guinness