0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Здравейте докторе!Дъщеря ми е на 4 1/2месеца.На 31.05 бяхме на ваксина и реших да я претегля.За 15 дни е натдала 150гр.Педиатъра ми каза че е малко,пък и тя от известно време не се храни както трябва.Само на кърма сме,но яде през 4,понякога и през 5 и 6часа.АМ не иска и да помирише.Забелязвам че като и се доспи тогава започва да суче.От няколко дни имаме зъбче,но тя е така повече от месец.Според вас на какво се дължи отказа и от храна и какво мога да направя за да се храни по редовно.
Направете една посявка на урина.
Огледайте ушичките.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
Здравейте доктор Бърди,отново ви моля за компетентно мнение.
Скоро ще навършим 3 месеца.На консултацията още от втория месец ни казаха да давам на бебчо сок от ябълка и морков.Аз се поразрових доколкото имам време и от прочетеното стигнах до извода, че е още рано.Изцяло сме на кърма.Сега когато ще почваме 4-я месец незная трябва ли да давам нещо,какво и по колко пъти?
Другият ни проблем е продължаващия запек.На 4-5 дни едно изакване и така като помисла 5-6 пъти в месеца.Вие сте писали,че е нормално за кърмени бебета,но при нас вече продължава доста дълго време.По какво може да се разбере, че бебето има реален проблем с изакването?
Как наддаваме на тегло?
Имаме ли нощни хранения след 00 и до 06?
Иска ли нощни хранения?
Sir Alec Guinness
*

nani

• **
  • 74
  • Обичта е това от което имаме най-огромна нужда
На тегло наддава много добре първият месец 1,5 вторият около 1 кг.Последното кърмене е около 18.30 след това се събужда през ноща около 2 часа и отново кърма и сутрин около 5-6 часа.След това през 3 часа кърмя.
Напоследък започна да повръща след кърмене, но не в големи количества.
*

Birdie

• 11040
На тегло наддава много добре първият месец 1,5 вторият около 1 кг.Последното кърмене е около 18.30 след това се събужда през ноща около 2 часа и отново кърма и сутрин около 5-6 часа.След това през 3 часа кърмя.
Кърмете спокойно и изцяло до 6 месец.
Не давайте нищо друго. Не е и нужно.
Следете да наддава добре на тегло.
Не е "запек" това. Не обръщайте внимание.
Sir Alec Guinness
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Здравейте, д-р Бърди,
около липсата на зъбки до късно има теории. обаче, има ли теории около бурното им излизане? при моето детенце първото зъбче излезе на 5 месеца и нещо и няма спирка. вече имаме 6 зъбчета, седми пробил, осмия се готви...няма драми около излизането им, само стандартните лиги и бясно тъпчене на всичко в устата.
не знам дали не е срамота този въпрос, то нямаме угодия  :oops:
Благодаря!
*

Birdie

• 11040
Здравейте, д-р Бърди,
около липсата на зъбки до късно има теории. обаче, има ли теории около бурното им излизане? при моето детенце първото зъбче излезе на 5 месеца и нещо и няма спирка. вече имаме 6 зъбчета, седми пробил, осмия се готви...няма драми около излизането им, само стандартните лиги и бясно тъпчене на всичко в устата.
не знам дали не е срамота този въпрос, то нямаме угодия  :oops:
Благодаря!
Първите зъбки се появяват на възраст около 5-8 месец. Продължават с "темп" около 1 зъбче/месец. До около 23-30 месец, до когато всичките 20 "Първични" зъбки излизат.
От 32 вторични (постоянни зъбки)централните инцизори се появяват на възраст около 5-7 годинки, а последните (трети) кътни зъби се появяват до около 17-22 години.

Следователно, ако едно дете на 12 месеца внезапно му излязат 4-5 зъбчета изведнъж, то това е = От 8 месец по едно зъбче на месец->>12 месец=4 зъбки. Следователно->норма. Следователно за никакъв "рахит" и реч не може да става.
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Извинявайте, а ако до година и 4 месеца има само 4 зъба и няма никакви индикации да излязат нови? Следва ли да се притеснявам? Има на долния венец от вътрешната страна зачервени пъпчици, на горния е подуто - на местата на кучешките, но до сега не се появяват признаци да излезе нещо повече от тези 4 зъба. Те излязоха сравнително бързо - в 9ти месец почти едновременно, но от тогава нищо. Съжалявам ако звуча глупаво, но почнах леко да се притеснявам :oops:
И още нещо - сина ми пие огромни количества чай - нощем се случва да изпие по около 180 мл чай на едно поискване. Това нормално ли е, повод ли е да се притеснявам? Понякога го спираме, за да не прекалява, но в повечето случай се сърди и реве.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Birdie

• 11040
Извинявайте, а ако до година и 4 месеца има само 4 зъба и няма никакви индикации да излязат нови? Следва ли да се притеснявам? Има на долния венец от вътрешната страна зачервени пъпчици, на горния е подуто - на местата на кучешките, но до сега не се появяват признаци да излезе нещо повече от тези 4 зъба. Те излязоха сравнително бързо - в 9ти месец почти едновременно, но от тогава нищо. Съжалявам ако звуча глупаво, но почнах леко да се притеснявам :oops:
И още нещо - сина ми пие огромни количества чай - нощем се случва да изпие по около 180 мл чай на едно поискване. Това нормално ли е, повод ли е да се притеснявам? Понякога го спираме, за да не прекалява, но в повечето случай се сърди и реве.
Ще излязат нови... :) всички ще излязат.
Чай? какъв чай? подсладен?
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
Благодаря :lol: Чая е билков - мащерка, без захар или нещо сладко вътре или маточина и ябълка, но доста разреден. Една малка мерителна лъжичка на 180 мл вода. По-скоро за цвят, отколкото за вкус.

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*

nani

• **
  • 74
  • Обичта е това от което имаме най-огромна нужда
Кърмете спокойно и изцяло до 6 месец.
Не давайте нищо друго. Не е и нужно.
Следете да наддава добре на тегло.
Не е "запек" това. Не обръщайте внимание.
Сърдечно благодаря.Ще си се кърмим на воля.
*

Birdie

• 11040
Благодаря :lol: Чая е билков - мащерка, без захар или нещо сладко вътре или маточина и ябълка, но доста разреден. Една малка мерителна лъжичка на 180 мл вода. По-скоро за цвят, отколкото за вкус.
Това не е голямо количество-повече от половин чаша е...
Не му солете много храната, обличайте по-леко.
Иначе е навик...
Sir Alec Guinness
*
Здравейте декторе, питам се проблем ли е следната ситуация, която се развива при нас вече десетина дена : синът ми /на възраст 2.5 месеца и на изключително кърмене на периоди 2.30-4 часа/суче добре при 5-то /предпоследното хранене/ за деня, после към 20.30 часа заспива дълбоко и не желае да се събуди за последното сукане. Спи непробудно и спокойто до към 07.00 часа. Още преди месец той установи режим на спане цяла нощ, тоест около 10.00, понякога 11 часа, но поне сучеше и шести път, към 21.00/21.30 часа. В края на първия месец наддаде 1100 грама, а втория, тоест откакто спи цяла нощ - 650 грама. До момента е порастнал с 11 сантиметра /роди се 49 см, а сега е 60/. Притеснява  ме от една страна дали  ще поема достатъчно кърма, особено ако  премине на 5 хранения, а от друга страна - защо спи толкова много. 
*

Ganka

• 5926
Това не е голямо количество-повече от половин чаша е...
Не му солете много храната, обличайте по-леко.
Иначе е навик...

В храната не слагам изобщо сол, много рядко има солена храна. Обличам го леко, нощем понеже много се отвива, спи само със спалния си чувал, облечен с боди и пижама, тъй като спим на отворена врата към терасата. През деня изпива почти същото количество чай, че и повече.

Здравейте!

И в трите контролни секрета на Дара имаше ешерихия коли. Водят я "здрав носител" ?!?
Нямало нужда от повече лечение, щяла да се изчисти от самосебе си... Може и да е така, но аз пак съм в шах... Какво да правя с пентаксима? Детето е весело и жизнено. Изяжда около 800 - 900 гр. АМ на денонощие, вчера имаше малко слуз в акито, но днес и предните дни нямаше. Посъветвайте ме какво да правя от тук нататък, защото наистина няма с кого да се посъветвам...
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*

Birdie

• 11040
Здравейте!

И в трите контролни секрета на Дара имаше ешерихия коли. Водят я "здрав носител" ?!?
Нямало нужда от повече лечение, щяла да се изчисти от самосебе си... Може и да е така, но аз пак съм в шах... Какво да правя с пентаксима? Детето е весело и жизнено. Изяжда около 800 - 900 гр. АМ на денонощие, вчера имаше малко слуз в акито, но днес и предните дни нямаше. Посъветвайте ме какво да правя от тук нататък, защото наистина няма с кого да се посъветвам...
Направете ваксината.
Няма да имате проблеми с нея.
Много старателно изварявайте водата.
На кои АБ е чувствителна E.coli и какъв тип е?
Sir Alec Guinness
Бактерията е О126, но не съм виждала антибиограмата. Беше чувствителна към Бисептол и Амикацин. В моята посявка нямаше бактерии и казаха, че най-вероятно си я носим от родилният дом...
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
setakap, аз ти писах и в седмичната ни тема.
при моя син на 2 месеца откриха също Е.Коли серотип О6 в изпражненията. никой от нас нямаше такава бактерия при проверката. лекувахме в домашни условия със Зинат, бактерията си остана, само дето вече беше резистентна на всичко, освен на най-силните антибиотици. детето нямаше оплаквания и го водеха здрав носител. становището също беше, че се касае за инфекция от родилния дом, защото бактерията беше изключително резистентна, а и нямаше откъде другаде да я е пипнал.
казаха, че като започне да се храни с твъра храна, постепенно ще се пребори с бактерията. факт е, че 2-3 месеца по-късно, при контролни проби, вече нямаше Е.Коли.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Д-р Бърди, здравейте отново! Благодаря ви, че ви има!!!

Ние бяхме 2 дни на Фризовом и нещата бяха много спокойни! От понеделник е само на кърма, като първия ден почти не е повръщал, втория повече, и вече е направо кошмар...

Освен това ни излязоха изследванията и имаме протеус мирабилис, за който според докторката не се налага на този етап лечение. Щели сме само да го следим!? Хемоглобина, обаче я притесняваше повече - 106?!
« Последна редакция: Юни 06, 2007, 16:55:10 pm от Дени »
*

Birdie

• 11040
Д-р Бърди, здравейте отново! Благодаря ви, че ви има!!!

Ние бяхме 2 дни на Фризовом и нещата бяха много спокойни! От понеделник е само на кърма, като първия ден почти не е повръщал, втория повече, и вече е направо кошмар...

Освен това ни излязоха изследванията и имаме протеус мирабилис, за който според докторката не се налага на този етап лечение. Щели сме само да го следим!? Хемоглобина, обаче я притесняваше повече - 106?!

В урокултура ли има Протеус?
Повторете пак в друга лаборатория, моля...
Sir Alec Guinness
Да! :oops: предполагам урокултура е изследването в микробиологична лаб. на стерилна урина с антибиограма? :oops:Извинете ме за невежеството. Тъй като тук има една микробиологична лаб. повторихме изследването отново там. Отново излезе Протеус! Пише нещо , което не разбирам  ...над 10 на 5 степен :oops: Дано сте ме разбрали