0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Перде, не давай пресни картофи. потърси стари.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
докторе, ако не ви затруднява много, може ли да очертаете примерна схема за хранене на изключително кърмено бебе на 68 дена - дали и кога да започне приемане на сокове, на каши, какви, може ли готови и т.н.
другият въпрос, на който не намерих отговор в книгите, е как при слагане на памперса трябва да е разположен пенисът на бебето - нагоре или надолу ? Благодаря предварително
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
докторе, ако не ви затруднява много, може ли да очертаете примерна схема за хранене на изключително кърмено бебе на 68 дена - дали и кога да започне приемане на сокове, на каши, какви, може ли готови и т.н.
другият въпрос, на който не намерих отговор в книгите, е как при слагане на памперса трябва да е разположен пенисът на бебето - нагоре или надолу ? Благодаря предварително
Схема на хранене на кърмено дете на 2.5 месеца?
Кърмим до 6 месец, ако наддава добре на тегло. После пак кърмим само че добавяме едно, две външни хранения :). Не даваме "сокчета", води, "чай" овесени води и т.н ненужни неща. Просто кърмим :) :)

Няма абсолютно никакво значение накъде ще е разположен пениса на детето под памперса.
Затова и нищо не пише по този въпрос никъде.
« Последна редакция: Май 28, 2007, 01:04:31 am от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
Благодаря за пояснението докторе,
оказа се обаче, че докато се занимавам с хранителни схеми, се появи друг проблем. Моля ви да ми отговорите пак. Днес сутринта на памперса в областта, където би трябвало да  се събере урината, видях розовеещо петно. Беше на около 7-8 сантиметра от изпражненията, които бяха с обичайната консистенция, цвят и мирис. Приличаше на капка кръв, разтворена в много вода. Сетих се, че вчера видях същото петно, на същото място. Намерих стария памперс в боклука и действително петното все още личеше. Веднага взех урина в контейнерче. Съпругът ми пусна в лаборатория всички възможни изследвания. Установи се, че урината е чиста, намерени са само 1-2 левкоцита. При хемоизследването се установи, че петното не е кръв. Педиатърката ни видя двата памперса; каза, че не може да се ангажира с мнение за произхода на петната. Заедно с това, днес синът ми изпитва явна болка при сучене. Засуква жадно, но след секунди пуска зърното, реве пронизително и почервенява. После пак засуква, успокоява се и изсмуква малко количество. После пак плач и т.н., докато не преустановя кърменето. Така  протекоха второто и третото хранене за деня. Първото хранене беше нормално като продължителност и поведение на бебето. При четвъртото по ред хранене за деня сука без проблеми. Но половин час по-късно, както буден си лежеше спокойто в легото, започна внезапно  да реве силно. Взех го на ръце и веднага се успокои. Но четвърт час по-късно имаше отново такъв пристъп на плач. Половин час по-късно - пак и седнах да ви пиша. Ако има някакво развитие до края на деня, ще пиша пак.       
Как мислите, какво да направя ??
Привет! и от нас!
На 40 дена сме точно днеска, имаме рефлукс + някаква алергия към лактозата до тука диагнозите са само по симптоми, и за това от две седмици сме на лечебна хумана предписаха ни 30дни да сме на нея (преди това бяхме на фризовом ,но получихме диария), от няколко дена наблюдавам следното: към края на храненето започва да се бонтува такъв да се свива и напъва и така в продължени на час и половина плюнчи се премлясква и накрая повръща доста на фонтан и каточели му олеква и заспива сладко, забравих да спомена че сме много лакоми храненето 90мл. трае 2-3мин. и затова го прекъсвам на всеки 30мл. оригвам го малко поседяваме така до колкото може и тогава продължавам та поне да станат 10-15мин.
П.П.До вчера ползвахме Хумана HN с пребиотици, но от днес сме с Хумана HN s MCT, каква е разликата м/у двете от сайта на хумана ми се виждат еднакви? 

*

Birdie

• 11040
Благодаря за пояснението докторе,
оказа се обаче, че докато се занимавам с хранителни схеми, се появи друг проблем. Моля ви да ми отговорите пак. Днес сутринта на памперса в областта, където би трябвало да  се събере урината, видях розовеещо петно. Беше на около 7-8 сантиметра от изпражненията, които бяха с обичайната консистенция, цвят и мирис. Приличаше на капка кръв, разтворена в много вода. Сетих се, че вчера видях същото петно, на същото място. Намерих стария памперс в боклука и действително петното все още личеше. Веднага взех урина в контейнерче. Съпругът ми пусна в лаборатория всички възможни изследвания. Установи се, че урината е чиста, намерени са само 1-2 левкоцита. При хемоизследването се установи, че петното не е кръв. Педиатърката ни видя двата памперса; каза, че не може да се ангажира с мнение за произхода на петната. Заедно с това, днес синът ми изпитва явна болка при сучене. Засуква жадно, но след секунди пуска зърното, реве пронизително и почервенява. После пак засуква, успокоява се и изсмуква малко количество. После пак плач и т.н., докато не преустановя кърменето. Така  протекоха второто и третото хранене за деня. Първото хранене беше нормално като продължителност и поведение на бебето. При четвъртото по ред хранене за деня сука без проблеми. Но половин час по-късно, както буден си лежеше спокойно в леглото, започна внезапно  да реве силно. Взех го на ръце и веднага се успокои. Но четвърт час по-късно имаше отново такъв пристъп на плач. Половин час по-късно - пак и седнах да ви пиша. Ако има някакво развитие до края на деня, ще пиша пак.       
Как мислите, какво да направя ??
Не е кръв това  :wink:
Това са уратни кристали... самото общо изследване на урината Ви показва че е чиста...
Неспокойствието при хранене е често-не е нещо необичайно.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Привет! и от нас!
На 40 дена сме точно днеска, имаме рефлукс + някаква алергия към лактозата до тука диагнозите са само по симптоми, и за това от две седмици сме на лечебна хумана предписаха ни 30дни да сме на нея (преди това бяхме на фризовом ,но получихме диария), от няколко дена наблюдавам следното: към края на храненето започва да се бонтува такъв да се свива и напъва и така в продължени на час и половина плюнчи се премлясква и накрая повръща доста на фонтан и каточели му олеква и заспива сладко, забравих да спомена че сме много лакоми храненето 90мл. трае 2-3мин. и затова го прекъсвам на всеки 30мл. оригвам го малко поседяваме така до колкото може и тогава продължавам та поне да станат 10-15мин.
П.П.До вчера ползвахме Хумана HN с пребиотици, но от днес сме с Хумана HN s MCT, каква е разликата м/у двете от сайта на хумана ми се виждат еднакви? 
Може ли да опишете проблемите на детето? Диагнозите за мен не значат много...
Не ценя педиатри, които първата им стъпка при бебешки проблеми е да си "играят" с млеката...този подход е 95% винаги грешен.
Sir Alec Guinness
Не ценя педиатри, които първата им стъпка при бебешки проблеми е да си "играят" с млеката...този подход е 95% винаги грешен.
още от изписването ни имаме непрекъснато повръщане на фонтан, хълцаше много често, педиатъра ни обясни, че е рефлукс и там как да му наклоним матрака ,по-изправен да го храним, тогава ни предписаха фризовом(преди това на нутрилом)и така с него близо две седмици, не повръщаше или поне не на фонтан, но получи диария(жълто-зеленикава), и след като не мина 3-4 дена педиатъра ни предписа да добавяме и фризолак, но пак не мина и тогава минахме на лечебната хумана,и два дена след като се втвърди акото да минем на стария вариант, но пак започнаха големите повръщания, акото постоянно зелено, нямахме пъпчици по тялото,педиатъра ни каза да минем и на хипоалергенно Фрозо НА, но продължиха проблемите, и после пак на лечебната хумана + четвъртинка мезим форете разтворено в малко мляко 2-3 пъти на ден(това забравих да го спомена горе), но винаги след това повръщаше и на третия ден го спряхме и така до момента както по-горе съм писала.Вчера на първата консултация го изтеглиха 4кг, а го изписаха 2,9кг. Незнам вече за какво става въпрос дали си е рефлукс, лакомийка(макар че е 40 дена повече от 80-90мл. не изяжда) или алергия.
« Последна редакция: Май 29, 2007, 11:13:20 am от silvia_yo »

Здравейте отново!

Заради ешерихията (0126) ни направиха 5 дневен курс на лечение в инфекциозно отделение с амикацин ( http://www.bda.bg/bdias/9435d.pdf ). На 03.06. трябваше да поставим втора доза пентаксим (два месеца след първата) Въпросът ми е - колко време трябва да изчакам и започваме ли отначало поставянето на пентаксима - все едно не сме го слагали до сега?
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*

Birdie

• 11040
Здравейте отново!

Заради ешерихията (0126) ни направиха 5 дневен курс на лечение в инфекциозно отделение с амикацин ( http://www.bda.bg/bdias/9435d.pdf ). На 03.06. трябваше да поставим втора доза пентаксим (два месеца след първата) Въпросът ми е - колко време трябва да изчакам и започваме ли отначало поставянето на пентаксима - все едно не сме го слагали до сега?
5 дена АБ лечение е подигравка с болното дете.
Няма 5 дневни АБ "лечения" (освен при много специални и редки случаи).

Когато решите можете да направите "Пентаксим".
За никоя от ваксините днес (които ползваме за рутинна ваксинация) дози НЕ СЕ рестартират. Просто се продължава нататък с липсващите дози.
Ако програмата е много объркана и с много голямо закъснение, се следва специална схема за закъснели дози.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
още от изписването ни имаме непрекъснато повръщане на фонтан, хълцаше много често, педиатъра ни обясни, че е рефлукс и там как да му наклоним матрака ,по-изправен да го храним, тогава ни предписаха фризовом(преди това на нутрилом)и така с него близо две седмици, не повръщаше или поне не на фонтан, но получи диария(жълто-зеленикава), и след като не мина 3-4 дена педиатъра ни предписа да добавяме и фризолак, но пак не мина и тогава минахме на лечебната хумана,и два дена след като се втвърди акото да минем на стария вариант, но пак започнаха големите повръщания, акото постоянно зелено, нямахме пъпчици по тялото,педиатъра ни каза да минем и на хипоалергенно Фрозо НА, но продължиха проблемите, и после пак на лечебната хумана + четвъртинка мезим форете разтворено в малко мляко 2-3 пъти на ден(това забравих да го спомена горе), но винаги след това повръщаше и на третия ден го спряхме и така до момента както по-горе съм писала.Вчера на първата консултация го изтеглиха 4кг, а го изписаха 2,9кг. Незнам вече за какво става въпрос дали си е рефлукс, лакомийка(макар че е 40 дена повече от 80-90мл. не изяжда) или алергия.
Моля да направите:
*УЗ на коремче за вродена пилорна стеноза
*РАСТ тест за АБКМ

Ако и двата са отрицателни може да се мисли друг подход.
Обсъдете с педиатъра да се спре "играта" с млеката-не там е отговора на въпросите!
Абсолютно забранено е даването на "Мезим-форте" на бебета, които нямат проблеми с липса на панкреатични ензими (много редки състояния)или съответните показания около тези състояния.
« Последна редакция: Май 29, 2007, 13:17:43 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
Благодаря за отговора! От инфекциозното ми бяха казали да изчакам 1 м. и тогава да ваксинирам. Затова поисках и вашето мнение - все пак едва ли имат някакъв опит с пентаксима. Надявам се, все пак да са ми излекували детето, че не знам какво ще ги направя...
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*

Birdie

• 11040
Благодаря за отговора! От инфекциозното ми бяха казали да изчакам 1 м. и тогава да ваксинирам. Затова поисках и вашето мнение - все пак едва ли имат някакъв опит с пентаксима. Надявам се, все пак да са ми излекували детето, че не знам какво ще ги направя...
Няма смисъл да чакате.
Ако контролните Ви посявки са негативни, може да ваксинирате.

Запомнете-във всекидневната педиатрична практика (лечение на инфекции) няма АБ курсове под 7 дена, с изключение на Азитромицин. Но него използваме рядко, така или иначе.
Тук не спадат специални случаи, като профилактика преди зъбни манипулации, профилактика на уроинфекции и други подобни.
Sir Alec Guinness
*
Здравейте докторе,

Ние засега сме ОК, само дето много се притрисаме на храната  :?
Картофеното пюренце приготвено от мама много се харесва от Тони-бой, само че яде само него. Пробвах с добавка малко морков, отказ на втората лъжица. Пробвах с тиква малко повече бяха лъжиците 3-4 и дотук. Пробвах пюре от тиква с картоф, категоричен отказ (преобладава тиквата). Пробвах ябълка с тиква в картофевето пюре, днес се излъга да изяде 15 гр.
Докторе посъветвайте ме, какъв зеленчук да добавя. Ще се радвам и на някоя схема на захранване, ако Ви е възможно.
Закупила съм пресни замразен грах, бейби морков, царевица, броколи, сега ще търся замразен спанак, печена чушка, копър, магданоз и каквото намеря още. Избирам ги пресни замразени на фирмата Bonduelle, защото нямам вяра на пресните които се предлагат на нашия пазар.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
Здравейте докторе,

Ние засега сме ОК, само дето много се притрисаме на храната  :?
Картофеното пюренце приготвено от мама много се харесва от Тони-бой, само че яде само него. Пробвах с добавка малко морков, отказ на втората лъжица. Пробвах с тиква малко повече бяха лъжиците 3-4 и дотук. Пробвах пюре от тиква с картоф, категоричен отказ (преобладава тиквата). Пробвах ябълка с тиква в картофевето пюре, днес се излъга да изяде 15 гр.
Докторе посъветвайте ме, какъв зеленчук да добавя. Ще се радвам и на някоя схема на захранване, ако Ви е възможно.
Закупила съм пресни замразен грах, бейби морков, царевица, броколи, сега ще търся замразен спанак, печена чушка, копър, магданоз и каквото намеря още. Избирам ги пресни замразени на фирмата Bonduelle, защото нямам вяра на пресните които се предлагат на нашия пазар.
Чудесно.
Не слагаме тиква в картофчето. Не ползваме тиква-това е странно "създание", предназначено само за висшата френска кулинария.
Не слагаме ябълка в тиквата (или обратното). Можем да добавим 1см дължина банан към плода, който му харесва. Може да го разбъркаме с малко мляко (АМ на детето) и ще стане още по-вкусно ако сложим малко пелте от печена ябълка, или печена ябълка, вместо прясна.

Да добавим тиквичка-варена обелена, пасирана без семките. 1-3 ч.л. за начало, после и повече. Не бързаме!
После ще сложим малко чушка и така ще стигнем до пилешкото месо... бавно и полека.
И пак ще пишем...  :wink:
« Последна редакция: Май 29, 2007, 18:21:13 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
Д-р Бърди, здравейте отново!

Аз съм Майката на бебчето, което много повръщаше, и което в София има нещастието да попадне на доц. Желев! Дано се сещате за нас :)

Е, ние не се върнахме там и мъжът ми забрани да ходя по доктори :(, тъй като на бебчо му нямало нищо, а аз само правя от мухата - слон. Е, аз не се стърпях, защото човечето продължава да повръща и го заведох отново при докторката, която го гледа тук (КН). Тя пак ни погледна на ехограф и каза, че не се касае за пилорна стеноза ( първия път точно за това се е съмнявала и затова ни пратила в София ), нито за АБКМ, а става въпрос за ГЕР. Предписа ми Мотилиум за 12 дни, като смята лечението да е около месец и вече в зависимост от това как ще се повлияе детето може да ни го спре и по - рано. Но аз се притеснявам, нашето педи каза, че е със стренични реакции. Навсякъде попадам на информация, че не бива да се взима повече от 7-8 дни. Нашето педи ми каза, че не може да ме посъветва нищо, решението си било мое 8O, нали детето добре надавало засега!!! Посъветвайте ме нещо! Толкова ли е вреден Мотилиума! Трябва ли да послушам всички и да си оставя детето да повръща, пък когато го израсне...  8O
И още нещо искам да ви попитам. На ехографа му откри " леки дренажни смущения" в бъбречетата и ни изпраща утре да изследваме кръв и урина!? На какво ли се дължи, свързано ли е с повръщането...

Извинете ме ако съм малко хаотична!

Благодаря ви предварително за вниманието! 
*

Birdie

• 11040
Д-р Бърди, здравейте отново!

Аз съм Майката на бебчето, което много повръщаше, и което в София има нещастието да попадне на доц. Желев! Дано се сещате за нас :)

Е, ние не се върнахме там и мъжът ми забрани да ходя по доктори :(, тъй като на бебчо му нямало нищо, а аз само правя от мухата - слон. Е, аз не се стърпях, защото човечето продължава да повръща и го заведох отново при докторката, която го гледа тук (КН). Тя пак ни погледна на ехограф и каза, че не се касае за пилорна стеноза ( първия път точно за това се е съмнявала и затова ни пратила в София ), нито за АБКМ, а става въпрос за ГЕР. Предписа ми Мотилиум за 12 дни, като смята лечението да е около месец и вече в зависимост от това как ще се повлияе детето може да ни го спре и по - рано. Но аз се притеснявам, нашето педи каза, че е със стренични реакции. Навсякъде попадам на информация, че не бива да се взима повече от 7-8 дни. Нашето педи ми каза, че не може да ме посъветва нищо, решението си било мое 8O, нали детето добре надавало засега!!! Посъветвайте ме нещо! Толкова ли е вреден Мотилиума! Трябва ли да послушам всички и да си оставя детето да повръща, пък когато го израсне...  8O
И още нещо искам да ви попитам. На ехографа му откри " леки дренажни смущения" в бъбречетата и ни изпраща утре да изследваме кръв и урина!? На какво ли се дължи, свързано ли е с повръщането...

Извинете ме ако съм малко хаотична!

Благодаря ви предварително за вниманието! 
Да, сещам се и се питах наскоро какво стана с Вас...
Как е детето сега? колко наддава и колко повръща?
Sir Alec Guinness
Той сега е на 2 месеца и 19 дни. Първия месец качи килограм, а втория 900 гр. Знам, че е качил добре, но това не ме успокоява, тъй като продължава да повръща много. Принудих се да заменя на своя глава някои от храненията с Фризовом само да не повръща. Но когато го кърмя е нещо страшно - не мога да го оставя, а дори и прав повръщо "на фонтан " до следващото хранене :(Повръща обилно, обикновено по-воднисто...  Не му давам вода, защото след нея повръща... Баща му иска да му спреме кърмата и да го храним с Фризовом само и само да не му даваме лекарства, тъй като е още много малък...
*

Birdie

• 11040
Той сега е на 2 месеца и 19 дни. Първия месец качи килограм, а втория 900 гр. Знам, че е качил добре, но това не ме успокоява, тъй като продължава да повръща много. Принудих се да заменя на своя глава някои от храненията с Фризовом само да не повръща. Но когато го кърмя е нещо страшно - не мога да го оставя, а дори и прав повръщо "на фонтан " до следващото хранене :(Повръща обилно, обикновено по-воднисто...  Не му давам вода, защото след нея повръща... Баща му иска да му спреме кърмата и да го храним с Фризовом само и само да не му даваме лекарства, тъй като е още много малък...
Когато е на Фризовом повръща ли?
Sir Alec Guinness
Понякога да! Но на тънка струйка, а не като, когато е на кърма.