0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте, докторе!
Извинявайте, че ви притеснявам с въпроси от серията "умни", но се притеснявам и се питам мога ли да направя нещо по въпроса.
Та ... Моето момченце е вече почти на 11 месеца, но има само 2 нещастни зъба отдолу... Имаше си ги още на 7 месеца и оттогава - нищо...
Периодично потича водопад от лиги, но резултат - никакъв. До колко месеца е нормално да си седим така двузъби
Поздрави и благодаря
« Последна редакция: Май 21, 2007, 13:11:14 pm от Fussii »
В очакване ....
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Здравейте, докторе!
Извинявайте, че ви притеснявам с въпроси от серията "умни", но се притеснявам и се питам мога ли да направя нещо по въпроса.
Та ... Моето момченце е вече почти на 11 месеца, но има само 2 нещастни зъба отдолу... Имаше си ги още на 7 месеца и оттогава - нищо...
Периодично потича водопад от лиги, но резултат - никакъв. До колко месеца е нормално да си седим така двузъби
Поздрави и благодаря
Никакъв проблем.
Ще ги извади наведнъж...
НЕ Е рахит!!!

Отстраняваме нашите лупи от устата на детето... :lol:
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
Отстраняваме нашите лупи от устата на детето... :lol:

:oops: :oops: Да няма скрити камери у нас ... Спирам! Обещавам  :lol:
В очакване ....
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Здравейте докторе!

Момиченцето ми другата седмица става на 6 месеца и я боцнаха за ПКК. За съжаление на изследването са посочени само резултатите, без референтни стойности. Лекарката каза само "Браво!". Сега като се прибрах разгледах на спокойствие резултатите и сравних с референтни стойности от моя ПКК. Резултатите в червено ме притесняват, а за втората групичка нямам референтни стойности, моля Ви погледнете ги:

WBC 10.3x109/L
RBC 4.64x1012/L
HGB 117g/L
HCT 0.343 L/L
MCV 73.9 fL
MCH 25.2 pg

MCHC 341 g/L
PLT 429X109/L

LYM% +0.724
MXD%  0.063
NEUT% -0.213
LYM# 7.5X109/L
MXD# 0.6X109/L
NEUT# 2.2X109/L
RDW SD -35.7fL
RDW CV 0.122
PDW 9.8fL
MPV 8.1 fL
P LCR -0.12

Ще очаквам с нетърпение отговора Ви!

*

Birdie

• 11040
Здравейте докторе!

Момиченцето ми другата седмица става на 6 месеца и я боцнаха за ПКК. За съжаление на изследването са посочени само резултатите, без референтни стойности. Лекарката каза само "Браво!". Сега като се прибрах разгледах на спокойствие резултатите и сравних с референтни стойности от моя ПКК. Резултатите в червено ме притесняват, а за втората групичка нямам референтни стойности, моля Ви погледнете ги:

WBC 10.3x109/L
RBC 4.64x1012/L
HGB 117g/L
HCT 0.343 L/L
MCV 73.9 fL
MCH 25.2 pg

MCHC 341 g/L
PLT 429X109/L

LYM% +0.724
MXD%  0.063
NEUT% -0.213
LYM# 7.5X109/L
MXD# 0.6X109/L
NEUT# 2.2X109/L
RDW SD -35.7fL
RDW CV 0.122
PDW 9.8fL
MPV 8.1 fL
P LCR -0.12

Ще очаквам с нетърпение отговора Ви!
Това е кръв от пръстче?
Ако е така, те не могат да се коментират, защото метода на вземане на кръв не е коректен.
Sir Alec Guinness
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Това е кръв от пръстче?
Ако е така, те не могат да се коментират, защото метода на вземане на кръв не е коректен.

Да, от пръстчето. Че защо го правят тогава 8O?! Ориентировъчно? Значи ли, че и хемоглобина може всъщност да не е за "Браво!"?
*

Birdie

• 11040
Това е кръв от пръстче?

Да, от пръстчето. Че защо го правят тогава 8O?! Ориентировъчно? Значи ли, че и хемоглобина може всъщност да не е за "Браво!"?
Хб вероятно е по-висок от 117. Пак добър.
Не се взема така кръв. За тези изследвания. Само венозна кръв се ползва.
Sir Alec Guinness
*
Добър ден д-р Birdie

Днес бяхма на консултация, но ми се иска да чуя вашият коментар на следните резултати от урината на Антоан.

Белтък          Опалесценция      Отрицателен
Билирубин( - ) Отрицателен      Отрицателен
Уробилиноген   Неувеличен      Неувеличен
Седимент       15-20 левкоцита, бактерии      
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
Добър ден д-р Birdie

Днес бяхма на консултация, но ми се иска да чуя вашият коментар на следните резултати от урината на Антоан.

Белтък          Опалесценция      Отрицателен
Билирубин( - ) Отрицателен      Отрицателен
Уробилиноген   Неувеличен      Неувеличен
Седимент       15-20 левкоцита, бактерии      

Защо правихте тези изследвания?
Sir Alec Guinness
*
Re: Мнения на посивяващата птичка Birdie... (Консултk
« Отговор #969 -: Май 21, 2007, 20:06:18 pm »
Това са изследвания които се полагат от здравната каса на 6 месеца.

Педиатърката твърди, че тези бактерии в урината може би са причината за нашите чести неразположения с изпражненията.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #970 -: Май 21, 2007, 21:01:10 pm »
Това са изследвания които се полагат от здравната каса на 6 месеца.
Педиатърката твърди, че тези бактерии в урината може би са причината за нашите чести неразположения с изпражненията.
Уроинфекция без температура и без (+) посявка?
Направете посявка, за да се разбере...
Това може би е замърсяване... (тези микроби).
Sir Alec Guinness
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Това е кръв от пръстче?

Хб вероятно е по-висок от 117. Пак добър.

Благодаря Ви много! Май на всички 6-месечни пръстчетата им боцкат, поне тук в България.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Май на всички 6-месечни пръстчетата им боцкат, поне тук в България.

да. според разпоредбите и здравната каса, на 6-месечна възраст на детето се полага ПКК (бодат пръста) и урина - ОХИ+седимент.
това не значи, че е задължително.
« Последна редакция: Май 21, 2007, 22:48:23 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Те в България или не могат или се страхуват да вземат кръв от вена на бебе. Когато се налагаше да правя на Мия изследване с кръв от вена от няколко лабораторий директно отказаха като разбраха, че е бебе и ме пратиха в центъра по педиатрия...
<br />[link=http:
*

Birdie

• 11040

Те в България или не могат или се страхуват да вземат кръв от вена на бебе. Когато се налагаше да правя на Мия изследване с кръв от вена от няколко лабораторий директно отказаха като разбраха, че е бебе и ме пратиха в центъра по педиатрия...
Сравнително лесно е да се вземе венозна кръв от бебе.
Или от сгъвката на ръката, или отдолу на ръката, на гръбната повърхност.
Кръв от пръстчето дава фалшиви резултати-кръвта се събира в специален контейнер и условието е да тече свободно (или от спринцовка да се изтича). Ако ви прави впечатление, когато се взема кръв за кръвна "захар" от пръст, условието е капката да падне свободно върху лентичката-затова и острието на "моливчето", с което се боде, се регулира на дълбочина- така, че да дава голяма капка, течаща свободно.

Всякакво "стискане" прави резултатите фалшиви.Това важи с особена сила за Хб (поради хемолиза, той излиза фалшиво нисък, и после дават желязо или "захранвания" от 1 месец) и тромбоцитите (фалшиво високи и заблуждават за инфекция).

С това трябва да се приключи. Ако ще се прави нещо, да се прави коректно.
« Последна редакция: Май 22, 2007, 12:34:42 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
Здравейте докторе!

Вчера пуснах на своя глава секрет от акито за изследване... Днес ми се обадиха, че са изолирали ешерихия коли. Утре евентуално ще знаем какъв вид точно. Дари започна да се изхожда един - два пъти дневно с по-малко слуз, не е вдигала температура, не е повръщала. Жизнена и весела е, само дето намаля апетита. От вчера е по-раздразнителна, но в рамките на нормалното. Въпросът ми е - задължително с антибиотици ли се провежа лечението и с какво мога да и помогна докато стане антибиограмата?
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*
« Отговор #976 -: Май 23, 2007, 12:04:50 pm »
Здравейте докторе ние имаме нов проблем  :(

Както знаете имахме бактерии в урината и ще правим две поред посявки, само че аз нещо засега немога да се справя да взема стерилна урина.

Новото, по препоръка на педиатърката ни, перди да започнем захранването, тя реши да сменим безлактозно мляко АЛ110 на НАН2, за да се разбере дали лактозния дефицит е вроден или придобит. Естесвено ние пак се сдобихме с много слуз вчера и една кървава жилка. Спрях млякото и отново сме с АЛ110. Всъщност един ден само се е хранил с НАН2. Пак по препоръка на докторката, започнах да въвеждам твърди храни. Направих му картофено пюре, както ме посъветвахте. Не вчера а предният ден изяде две лъжички картоф с морков, малко зехтин и малко НАН2. Определено моркова не му харесва. Вчера изяде 6-8 лъжички само картоф с малко НАН2 и малко зехтин.
Отдавна бях забелязала ситни пъпчици не много около вратлето,гърдичките и раменцата, реших че е от топлото, пък и педиатърката нищо тревожно не изказа за тях. Бях ви писала за топлината у дома миналата седмица. Днес обаче вече са доста повече. Има по бузките, вратлето, отпред на гърдичкие и раменцата. Педиатърката ми препоръча да мажа 4 пъти на дне с Mustela Stelatria и вечер един път с Аdvantan cream. Предполагам сатава въпрос за хранителна алергия,  лошото е че незнам от кое (НАН2 или кипърските пресни картофи купени от нашия пазар)
Вие какво ще ме посъветвате. Благодаря Ви.

P.S. Забравих да ви спомена , че днес изхождането вече беше нормално без слуз.
« Последна редакция: Май 23, 2007, 12:06:57 pm от Perdeto »

*

Birdie

• 11040
Здравейте докторе!

Вчера пуснах на своя глава секрет от акито за изследване... Днес ми се обадиха, че са изолирали ешерихия коли. Утре евентуално ще знаем какъв вид точно. Дари започна да се изхожда един - два пъти дневно с по-малко слуз, не е вдигала температура, не е повръщала. Жизнена и весела е, само дето намаля апетита. От вчера е по-раздразнителна, но в рамките на нормалното. Въпросът ми е - задължително с антибиотици ли се провежа лечението и с какво мога да и помогна докато стане антибиограмата?
Би трябвало да повторите изследванията.
Ако пак са положителни, ще се подбере АБ по антибиограмата.
НЕ ДАВАЙТЕ Нелидикс, както обичат да правят.
Обикновен Аб е нужен...
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #978 -: Май 23, 2007, 13:11:21 pm »

Както знаете имахме бактерии в урината и ще правим две поред посявки, само че аз нещо засега немога да се справя да взема стерилна урина.

Новото, по препоръка на педиатърката ни, перди да започнем захранването, тя реши да сменим безлактозно мляко АЛ110 на НАН2, за да се разбере дали лактозния дефицит е вроден или придобит. Естесвено ние пак се сдобихме с много слуз вчера и една кървава жилка. Спрях млякото и отново сме с АЛ110. Всъщност един ден само се е хранил с НАН2. Пак по препоръка на докторката, започнах да въвеждам твърди храни. Направих му картофено пюре, както ме посъветвахте. Не вчера а предният ден изяде две лъжички картоф с морков, малко зехтин и малко НАН2. Определено моркова не му харесва. Вчера изяде 6-8 лъжички само картоф с малко НАН2 и малко зехтин.
Отдавна бях забелязала ситни пъпчици не много около вратлето,гърдичките и раменцата, реших че е от топлото, пък и педиатърката нищо тревожно не изказа за тях. Бях ви писала за топлината у дома миналата седмица. Днес обаче вече са доста повече. Има по бузките, вратлето, отпред на гърдичкие и раменцата. Педиатърката ми препоръча да мажа 4 пъти на дне с Mustela Stelatria и вечер един път с Аdvantan cream. Предполагам сатава въпрос за хранителна алергия,  лошото е че незнам от кое (НАН2 или кипърските пресни картофи купени от нашия пазар)

Можете спокойно да давате Ал110 до 12 месечна възраст. Само финансов е проблема-това е скъп продукт. Няма логика да му сменяте млеката-добавката на НАН2 в картофчето е по логична стъпка.

Би трябвало да продължим с картофчето-бавно, ден, след ден, без повече да сменяме вкусовете.
Обрива е вероятно от дрешките и топлото (яката на дрешката триеща се в тези области). Едва ли са нужни толкова кремчета...
« Последна редакция: Май 23, 2007, 13:13:35 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #979 -: Май 23, 2007, 13:18:11 pm »

Можете спокойно да давате Ал110 до 12 месечна възраст. Само финансов е проблема-това е скъп продукт. Няма логика да му сменяте млеката-добавката на НАН2 в картофчето е по логична стъпка.

Би трябвало да продължим с картофчето-бавно, ден, след ден, без повече да сменяме вкусовете.
Обрива е вероятно от дрешките и топлото (яката на дрешката триеща се в тези области). Едва ли са нужни толкова кремчета...

Докторе той вкъщи стои по боди потник и памучни панталонки, все още не съм пуснала климатика.
Мислите ли, че това не е хранителна алергия?
Сега да давам ли картоф или да изчакам да отминат тези пъпчици?
Да мажа ли с Advantan, забелязах че си търка лицето и очите?