0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
750 мл мляко не е малко... :oops:
Особено ако прибавим и другите храни...
Не ползваме тиква! тя определено запича!
Предложете картофче с морков в различни съотношение с добавка на лъжичка зехтин. Мъничко сол за да не е тотално безсолно... помага много за да се ядат храните.
Не е нужно бързане за жълтък и месо-първо зеленчуците...

750 мл общо с АМ и допълнително друга храна, макар и да е била оскъдна. Ние имахме отново нашите изпълнения с изпражненията, когато се стабилизирахме пък изчаквах да въвеждам нови храни заради ваксината и така.
Ще пробвам опредлено и зеленчуци в комбинация, но първо нещо по разхлабващо мисля да въведа, като крушата. Сол колко малко,на вкус или как да преценя?
Направете му картофено/морковно пюре с млякото му и 1ч.л зехтин.Не "зеленчуци", а само тези две в различно съотношение. Трябва около 5-6 дена за да ги прояде-не става веднага и не е нужно бързане!!!!!!
Не мисля че имаме нужда от разхлабващо...крушата пюре НЕ Е разхлабваща при 99% от децата.
Млякото Е достатъчно. Повече няма да изпие, каквото и да направите.
Ваксините нямат нищо общо с храненето, изпражненията...
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
  Благодаря ви за отговора.
За запека спора беше голям. Никога не се е изхождала твърдо, най- запечения варянт е бил като сгъстена каша. Но през 2-3 или 4 дни. На четвъртия ден вече я мъча с търмометъра или давам Дуфалак, защото полужението става страшно. А и количеството е огромно. По скоро проблем с перисталтиката , но не и запек. Педиатърката казва че е запек и когато започнем с пюретата и най-вече месото полужението ще се оправи. Но до тогава... Затова бързам да започна да я захранвам и то с нещо подходящо.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Birdie

• 11040
  Благодаря ви за отговора.
За запека спора беше голям. Никога не се е изхождала твърдо, най- запечения варянт е бил като сгъстена каша. Но през 2-3 или 4 дни. На четвъртия ден вече я мъча с търмометъра или давам Дуфалак, защото полужението става страшно. А и количеството е огромно. По скоро проблем с перисталтиката , но не и запек. Педиатърката казва че е запек и когато започнем с пюретата и най-вече месото положението ще се оправи. Но до тогава... Затова бързам да започна да я захранвам и то с нещо подходящо.
Изключително кърмените деца може да имат едно изхождане на всеки 5-6 дена.
Това не е "запек" и не е нужна паника.
Спрете моля всякакви термометри и лекарства.
Може да опитате да предложите Аптамил в едно от тези 16-17-18-19 хранения...
Детето наддава добре, издържа спокойно 3 часа между храненията?
Не захранвайте преди 5.5 месец...

Педиатъра Ви има нужда от спешно опресняване... това е недопустимо просто...
« Последна редакция: Май 15, 2007, 10:33:23 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

lidia

• 2959
Ами понякога издържа час и полвина, понякога и четири часа. Оставила съм я да суче когато си пойска. Предлагам почти постоянно Аптамил1, но получавам категоричен отказ. Не иска и да чуе. Вечер на последното кърмене за деня може и да изяде 100мл със страхотни уговорки и след като се е уверила, че аз нямам вече какво да и предложа и се нареве. Давам Дуфалак само когато ревем и се свиваме цял ден и полужението стане нетърпимо за детето. Тогава ползвам и търмометър.
Имам две седмици да видим дали ще намерим круша и ябълка на пазара.
Благодаря за отговора.
Здравейте д-р Бърди. При нас възникна следната ситуация. Мия има хрема от събота, като  вчера беше спряла и днес отново се появи. Няколко пъти повърна - не мога да кажа дали е от задавяне заради хремата или от нещо друго. В събота имахме и много подсечено дупе -според моите наблюдения беше реакция към пюре с извара. През тези няколко дни се буди нощем с рев и присвиване на крачетата. В други случаи съм забелязала, че при нея зъбоникненето й причинява и някакви стомашни болки, та го отдавам на това. Като цяло хапва по-малко, но няма температура и през по-голямата част от времето си е весела и жизнена. Има ли повод за притеснение според вас? тъй като има много фактори -жегата навън, зъбоникнене, които биха могли да дадат такива симптоми. Но се чудя дали пък не е някакъв летен вирус?
<br />[link=http:
*

lidia

• 2959
Забравих да напиша  :oops:
7950гр , 64 см сме на 5 месеца.
Благодаря
*

Birdie

• 11040
Забравих да напиша  :oops:
7950гр , 64 см сме на 5 месеца.
Благодаря
Не е нужен Аптамил, ако детето наддава добре само на кърма, и издържа минимум 2 часа между храненията.
Деца, изключително кърмени могат да имат едно изхождане на всеки 5-6-7 дена.
Наистина стават по-неспокойни и тревожни, когато наближи деня за дефекация.
Но с мъничко търпение нещата се нормализират.
Не давайте разхлабителни на деца!! без истинска нужда. А тя е много рядка.
« Последна редакция: Май 15, 2007, 20:57:08 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте д-р Бърди. При нас възникна следната ситуация. Мия има хрема от събота, като  вчера беше спряла и днес отново се появи. Няколко пъти повърна - не мога да кажа дали е от задавяне заради хремата или от нещо друго. В събота имахме и много подсечено дупе -според моите наблюдения беше реакция към пюре с извара. През тези няколко дни се буди нощем с рев и присвиване на крачетата. В други случаи съм забелязала, че при нея зъбоникненето й причинява и някакви стомашни болки, та го отдавам на това. Като цяло хапва по-малко, но няма температура и през по-голямата част от времето си е весела и жизнена. Има ли повод за притеснение според вас? тъй като има много фактори -жегата навън, зъбоникнене, които биха могли да дадат такива симптоми. Но се чудя дали пък не е някакъв летен вирус?
Зъбките както винаги нямат нищо общо...
Възможен ентеро-вирус, но тази диагноза само при преглед може да се установи.
Sir Alec Guinness
*

lidia

• 2959
Благодаря  :)
Зъбките както винаги нямат нищо общо...
Възможен ентеро-вирус, но тази диагноза само при преглед може да се установи.
Благодаря Ви. Ще я заведа на преглед.
<br />[link=http:
*
И аз се включвам отново с питанките.

Докторе ние от вчера сме за N-ти път със слуз в изпражненията и отново минаваме само на АМ за 2-3 дни.
Мен обаче сега и друго ме притеснява. Навън при нас е 22-23 градуса, нормално време не е жега, обаче нашата гарсониера е с южно изложение и вкъщи е 26-28 градуса. Забелязах от няколко дни ситни пъпчици по гърдичките и раменцата на Тони, предполагам са от топлото, но дали е възможно да е някаква алергична реакция.
Прозореца и вратата на терасата са почти винаги отворени, като внимавам да не става течение и въпреки всичко температурта през деня е висока, вечер пада до 26 градуса. Когато навън обаче стане жега вкъщи не се седи, тогава какво мога да направя. Имаме климатик, но не смея да го пусна на хладно, вие как ще ме посъветвате. Няма и къде да отидем на по прохладно през летния сезон, така че нямам друга алтарнатива. Дребосъчко седи вкъщи с боди къс ръкав и тънки памучни панталонки с тънки чорапки, навън е с боди с дълъг ръкав, жилетка/тънко яке и дънки/джинси с чорапки и обувки. При нас все още духа силен хладен вятър и не смея да го разсъбличам.
Благодаря Ви
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
И аз се включвам отново с питанките.

Докторе ние от вчера сме за N-ти път със слуз в изпражненията и отново минаваме само на АМ за 2-3 дни.
Мен обаче сега и друго ме притеснява. Навън при нас е 22-23 градуса, нормално време не е жега, обаче нашата гарсониера е с южно изложение и вкъщи е 26-28 градуса. Забелязах от няколко дни ситни пъпчици по гърдичките и раменцата на Тони, предполагам са от топлото, но дали е възможно да е някаква алергична реакция.
Прозореца и вратата на терасата са почти винаги отворени, като внимавам да не става течение и въпреки всичко температурта през деня е висока, вечер пада до 26 градуса. Когато навън обаче стане жега вкъщи не се седи, тогава какво мога да направя. Имаме климатик, но не смея да го пусна на хладно, вие как ще ме посъветвате. Няма и къде да отидем на по прохладно през летния сезон, така че нямам друга алтарнатива. Дребосъчко седи вкъщи с боди къс ръкав и тънки памучни панталонки с тънки чорапки, навън е с боди с дълъг ръкав, жилетка/тънко яке и дънки/джинси с чорапки и обувки. При нас все още духа силен хладен вятър и не смея да го разсъбличам.
Благодаря Ви
Можете да пускате климатик, за да имате добра температура.
Не е проблем...
Sir Alec Guinness
*

nani

• **
  • 74
  • Обичта е това от което имаме най-огромна нужда
Сърдено ви благодаря д-р Бърди за помоща която ни давате с вашите съвети. :)
Искам само да питам по ранното затваряне на горната фонтанела води ли найстина до някакви увреждания в развитието на детето.Незная нашата колко е била но на последната консултация на 2 месец бе 0.5 н5 0.5, а размера на главичката 38.5см.
Имам и още един въпрос.Предстой ни първа ваксинация Полиомелит и ДТК.Малкият имаше температура 37,2 и я отложиха.Сега е с лека хрема и от време на време киха.Може ли да се ваксинира?
Педиатъра ни каза че Полиомиелитната ваксина кято ще ни постави била от новите - не се давала през устата.
Благодяра за отговора.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
доктор Бърди, включвам се със следния проблем:

от около 2 седмици забелязах, че през деня Мартин прави леко повишена температура. това означава температура в интервала 36,8 - 37,3, измерена с инфрачервен термометър Чико за слепоочие (не се допира до кожата). той не е напълно точен, затова цифрите може да са приблизителни, но са с около 0,5 до 1 градус по-високи от обичайната дневна температура на детето, измервана преди със същия уред. тази температура варира през деня - ту се понижава, ту се покачва, в рамките на този интервал.
привечер, вечер и нощем, повишена температура няма.

да припомня, че детето като цяло беше с по-ниска телесна температура, даже лежахме с него в болница заради един епизод на лека хипотермия без установена причина.

иначе, детето е здраво на вид - храни се нормално, играе нормално, спи нормално. по-раздразнителен и нервен е, обаче. яростно хапе и скърца със зъбки (избиха му 4 зъбчета горе, не съм сигурна дали не пробиват още, защото много пуска лиги и постоянно гледа да хапе). при обстоен преглед не се открива нищо - гърло, уши, нос, гърди, корем, лимфни възли. няма хрема, няма кашлица, нормално изхождане. кръвна картина с диференциално броене, СУЕ, CRP, кръвна захар (всичко това от с кръв от пръстчето), общо химично изследване на урина - всичко в норма.

вследствие на това, педиатърката заключи, че най-вероятно е от зъбите.
аз не се чувствам успокоена.

моля за Вашето мнение.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Birdie

• 11040
Сърдено ви благодаря д-р Бърди за помоща която ни давате с вашите съвети. :)
Искам само да питам по ранното затваряне на горната фонтанела води ли найстина до някакви увреждания в развитието на детето.Незная нашата колко е била но на последната консултация на 2 месец бе 0.5 н5 0.5, а размера на главичката 38.5см.
Имам и още един въпрос.Предстой ни първа ваксинация Полиомелит и ДТК.Малкият имаше температура 37,2 и я отложиха.Сега е с лека хрема и от време на време киха.Може ли да се ваксинира?
Педиатъра ни каза че Полиомиелитната ваксина кято ще ни постави била от новите - не се давала през устата.
Благодяра за отговора.
Интерпретацията на т.нар."затворени фонтанели", трябва винаги да става през призмата на обиколката на главата (нанесена на растежни криви), нервно-психическото и моторното развитие на детето за съответната възраст. Ако обиколката на главата е нормална за възрастта на детето, и нараства при контролните прегледи, размера на фонтанелата е без практическо значение. Често се касае за хрущялна пластинка, затваряща фонтанелата, но не препятстваща главичката да расте (както е в 90% от случаите с т.нар."затворени фонтанели")-находка без значение. За никакви рахити и реч не става, погледнато изолирано.

Поставете "Пентаксим", вместо разни други комбинации...
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
доктор Бърди, включвам се със следния проблем:

от около 2 седмици забелязах, че през деня Мартин прави леко повишена температура. това означава температура в интервала 36,8 - 37,3, измерена с инфрачервен термометър Чико за слепоочие (не се допира до кожата). той не е напълно точен, затова цифрите може да са приблизителни, но са с около 0,5 до 1 градус по-високи от обичайната дневна температура на детето, измервана преди със същия уред. тази температура варира през деня - ту се понижава, ту се покачва, в рамките на този интервал.
привечер, вечер и нощем, повишена температура няма.

да припомня, че детето като цяло беше с по-ниска телесна температура, даже лежахме с него в болница заради един епизод на лека хипотермия без установена причина.

иначе, детето е здраво на вид - храни се нормално, играе нормално, спи нормално. по-раздразнителен и нервен е, обаче. яростно хапе и скърца със зъбки (избиха му 4 зъбчета горе, не съм сигурна дали не пробиват още, защото много пуска лиги и постоянно гледа да хапе). при обстоен преглед не се открива нищо - гърло, уши, нос, гърди, корем, лимфни възли. няма хрема, няма кашлица, нормално изхождане. кръвна картина с диференциално броене, СУЕ, CRP, кръвна захар (всичко това от с кръв от пръстчето), общо химично изследване на урина - всичко в норма.

вследствие на това, педиатърката заключи, че най-вероятно е от зъбите.
аз не се чувствам успокоена.

моля за Вашето мнение.
Зъбките нямат нищо общо!
Без да измерим точно с живачен термометър, всякакви заключения са без основа.
Поставете му термометър, когато спи в следобедните часове...
Sir Alec Guinness
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
само да уточня - ректално, нали? колко време се държи термометърът?
в будно състояние просто не можем да го удържим за такова нещо.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Birdie

• 11040
само да уточня - ректално, нали? колко време се държи термометърът?
в будно състояние просто не можем да го удържим за такова нещо.
Неее-не ректално.
Под мишницата-това е коректно също.
Sir Alec Guinness
искам да попитам мога ли да давам едновременно фризовом и нан1 като ги редувам бебето ми е на 2 месеца
*

Birdie

• 11040
искам да попитам мога ли да давам едновременно фризовом и нан1 като ги редувам бебето ми е на 2 месеца
По принцип Фризовом го рекламират като добавка към АМ.
Защо даваме Фризовом?  :)
Sir Alec Guinness