0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Докторе, здравейте!

Благодаря за бързия отговор днес.

Мерих Т на детето ректално - показа 36.8. Мерих в ухото с електронен термометър - 36.7. Реших да го заведем на преглед, пък лекарката да прецени дали да слага ваксината. Тя го прегледа старателно, заключи, че е здрав и поставихме ваксината - третата доза Пентаксим.
Аз ще продължа да следя за тези леки дневни повишения на Т и ще ги коментираме пак, ако продължат.

Мартин сега е на 10 месеца и 3 седмици. Въпросът ми е - кога да се направи реимунизация, при положение, че е ваксиниран по-късно и с петвалентна ваксина?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Без Фризовом не можем ли?

Точно без него не яде, но щом трябва ще я оставя само на фризолак, пък колкото иска...
А хуманата забравяме ли я? Предполагам, че утре ще ни изпишат ентерол/ Какво е мнението Ви за него?
Ако оставим настрана различните други причини за диария, Фризовом съдържа съставки, които усилват перисталтиката.
Аз го избягвам.
Не виждам защо ще давате лечебна Хумана-безлактозно мляко би било повече от полза, ако се прецени че има нужда.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
Мартин сега е на 10 месеца и 3 седмици. Въпросът ми е - кога да се направи реимунизация, при положение, че е ваксиниран по-късно и с петвалентна ваксина?
Привет,
По принцип на 15 месец.
Sir Alec Guinness
*

nani

• **
  • 74
  • Обичта е това от което имаме най-огромна нужда
Re: Мнения на посивяващата птичка Birdie... (Консултk
« Отговор #923 -: Май 11, 2007, 11:43:05 am »
Здравейте д-р Бърди,
моля ви за компетентното ви мнение.Детенцето ни е на 2 месеци и 5 дни.От 30-я ден даваме по една капка Деавит.
Размерите на сина ни са
при раждане   -47 см - 3000 кг
1 консултация -53.5 см - 4650 кг
2 консултация -60 см - 5500 кг
Според педиатъра нарастване доста бързо и имало опасност от рахит и от две седмици сме на Вигантол по 2 капки, били по пречистени и се освоявали по пълно от организма.Но когато утидохме на консултация вчера ни казаха че фонтанелата е малка - 0,5 и имало опасност да се затвори по рано,казаха ни също че главичката е твърда, а задната фонтанела се е затворила.Но пък растяло детето бързо и да продължаваме с дозата.Много съм притеснена.Трябва ли да продължаваме да даваме по 2 капки и от кой препарат.Не сме ли найстина още малки да ни се затваря толкова бързо фонтанелата.
Имам и още едно питане.От 5 дни не може да се изака.Педиатъра ни изписа Дуфалак - по 5 мл. 1 път дневно.Взехме му и чай блевит.От снощи му дадохме първата доза.Още не се е изакал.Преди тези лекарства пробвахме с термометърче,давахме му вода от сварени овесени ядки но не се получи нищо.
« Последна редакция: Май 11, 2007, 11:45:13 am от nani »
*

sami

• 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
Здравейте др.Birdie!
Имам и аз един въпрос.
Едното ми бебе,въпреки че непрекъснато я мием и мажем с крем против подсичане,
от два дена забелязвам нещо като подсичане.Червено/пипито/,и малко надуто.
От какво може да се получава това.Може ли да е от топлото,тук няколко дена е страшна жега?
Благодаря ви!

http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*

Birdie

• 11040
« Отговор #925 -: Май 13, 2007, 17:16:24 pm »
Здравейте д-р Бърди,
моля ви за компетентното ви мнение.Детенцето ни е на 2 месеци и 5 дни.От 30-я ден даваме по една капка Деавит.
Размерите на сина ни са
при раждане   -47 см - 3000 кг
1 консултация -53.5 см - 4650 кг
2 консултация -60 см - 5500 кг
Според педиатъра нарастване доста бързо и имало опасност от рахит и от две седмици сме на Вигантол по 2 капки, били по пречистени и се усвоявали по пълно от организма.Но когато отидохме на консултация вчера ни казаха че фонтанелата е малка - 0,5 и имало опасност да се затвори по рано,казаха ни също че главичката е твърда, а задната фонтанела се е затворила.Но пък растяло детето бързо и да продължаваме с дозата.Много съм притеснена.Трябва ли да продължаваме да даваме по 2 капки и от кой препарат.Не сме ли наистина още малки да ни се затваря толкова бързо фонтанелата.
Имам и още едно питане.От 5 дни не може да се изака.Педиатъра ни изписа Дуфалак - по 5 мл. 1 път дневно.Взехме му и чай блевит.От снощи му дадохме първата доза.Още не се е изакал.Преди тези лекарства пробвахме с термометърче,давахме му вода от сварени овесени ядки но не се получи нищо.

Привет,

Диагнозата "рахит" се поставя по обективни критерии, включващи и кръвни изследвания. Размерите на фонтанелата сами по себе си, и при нормална обиколка на главата, не са достоверен белег за наличието или отсъствието на рахит.
Това, което отбелязвате, не е повод да се започва "лечение" за рахит.
Задната фонтанела нормално е затворена след раждането, или се затваря малко след това.
"...казаха ни също че главичката е твърда."
->Ами такава е. Това е нормалното. Мекотата на главичката в областта на шевовете е нормално явление и не е белег на рахит.

НЕ се дават овесени води на бебе-риск от тежка алергична реакция и безкрайни проблеми.
В заключение, аз не бих давал "лечение" за рахит, без да съм направил нужните кръвни изследвания.
Запека може и да е от ненужен Вит Д.
« Последна редакция: Май 13, 2007, 17:23:55 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте др.Birdie!
Имам и аз един въпрос.
Едното ми бебе,въпреки че непрекъснато я мием и мажем с крем против подсичане,
от два дена забелязвам нещо като подсичане.Червено/пипито/,и малко надуто.
От какво може да се получава това.Може ли да е от топлото,тук няколко дена е страшна жега?
Благодаря ви!
Привет,

*от много "сокчета"-НЕ се дават сокове на бебета до 12 м с такъв хъс, както това правят и препоръчват в Бг.
*смяна на памперс-марката. Върнете се на старата.
*малки памперси за детето. Вземете по-големички или не ги стягайте прекалено.
*нередовно ползване на бариерен крем.
Sir Alec Guinness
Здравейте!
Изписаха ни Ентерол и Дара е по-добре. Имам друг въпрос - може ли, като станем на 5м., да започна да давам по малко сок от домашни моркови преди захранването или да изчакам...
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*
Здравейте докторе,
Появи се следния проблем... Днес трябваше да сложим на Никола втората ваксина Пентаксим. Обаче моето диване, от вчера точи едни огрооомни сополи, днес имаше 37.5 температура и лекарят ни естествено отложи ваксината  :(
Проблем ли е това, че явно ще има повече от месец луфт между двете ваксини.

Никола е почти на 11 месеца, а ваксинациите започнахме толкова късно, защото осиновихме сина ни на 7 месеца, и дотогава той изобщо не беше ваксиниран

Благодаря ви
В очакване ....
*

Birdie

• 11040
Здравейте!
Изписаха ни Ентерол и Дара е по-добре. Имам друг въпрос - може ли, като станем на 5м., да започна да давам по малко сок от домашни моркови преди захранването или да изчакам...
Добре е да започнете захранване с плод-пюре на възраст 5.5 м без сокове.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте докторе,
Появи се следния проблем... Днес трябваше да сложим на Никола втората ваксина Пентаксим. Обаче моето диване, от вчера точи едни огрооомни сополи, днес имаше 37.5 температура и лекарят ни естествено отложи ваксината  :(
Проблем ли е това, че явно ще има повече от месец луфт между двете ваксини.

Никола е почти на 11 месеца, а ваксинациите започнахме толкова късно, защото осиновихме сина ни на 7 месеца, и дотогава той изобщо не беше ваксиниран

Благодаря ви
Привет,

Не, не е проблем, но не отлагайте много.
4-5 дена са достатъчни за да се оправят нещата и за да се сложи ваксината.
Sir Alec Guinness
*

sami

• 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
Здравейте отново!
Благодаря ви за отговора!
Единственото нещо,което може да е причина за зачервяването,
е смяната на памперсите.
Но тези памперси ги ползваме вече няколко месеца.
До сега нямаше проблем.
Смених и крема против подсичане,и май започва да изчезва
червенината!

http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*

Birdie

• 11040
Здравейте отново!
Благодаря ви за отговора!
Единственото нещо,което може да е причина за зачервяването,
е смяната на памперсите.
Но тези памперси ги ползваме вече няколко месеца.
До сега нямаше проблем.
Смених и крема против подсичане,и май започва да изчезва
червенината!
Ползвайте качествен бариерен крем.
Sir Alec Guinness
*
Здравейте д-р Birdie , да не си помислите че съм Ви забравила  :)

Няма да обяснявам проблемите с храненията на дребния, но определено зеленчук неиска да помирише. Изхожданията ни се редуват ту твърди, ту отново воднисти, преминаваме за 3-4 дин само на мляко и така ...незнам вече какво да мисля.
Аз обаче имам следното питане, тъй като ми се накарахе едно хубаво на консултациите, че детето вече трябва да яде жълтък и месо за да не бъдел анемичен, бих желала съвет и коментар от ПКК на Антоан.

HGB ( Хемоглобин )   118   g/L   М (135-180 ) Ж ( 120-160 )
RBC ( Еритроцити )   4,51   T/L   М ( 4.4-5.9 ) Ж ( 3.7-5.3 )
HCT ( Хематокрит )   0.34   L/L   М ( 0.4-0.53 ) Ж ( 0.36-0.48 )
WBC ( Левкоцити )   9,9   G/L   3.5 -10.5
MCHC ( ср.конц.на Нgb в еритр )   350,00   g/l   300-360
MCH ( ср.Hgb съдърж. в еритр. )   26,20   pg   27.0-33.0
MCV ( ср. обем на еритроцитите )   74.8   fL   82.0 -96.0
PLT ( Тромбоцити )   228,00   G/L   100-440
MPV ( ср.обем на тромбоцита )   9,1   fL   7.5-11.0
RDW% ( Девиация на еритр. р-ие )   12,2   %   11.6 - 13.7

Сърдечно Ви благодаря за търпението, благодаря че Ви има в този сайт.
Определено на бургаските педиатри немога да разчитам, затова и на моменти може би съм повече от необходимото разтревожена.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Здравейте доктор Birdie. Много благодаря за времето което ни отделяте.
Може ли да попитам, дъщеря ми навърши 5 месеца и мисля след седмица да започнем с пюретата. Досега все беше със запек и този проблем все още ни тежи. Почти изцяло е на кърма и Аптамил като добавка приема едва вечер и то най-много 100мл.
Въпросът ми е с какво е редно да я захраня?
И друго искам да попитам, педиатърката каза да не и давам приготвено от мен пюре а да и копувам 8O. В купените всичко вредно за месеца е премахнато, а аз няма как да свърша това.
Но аз и на това не разчитам. Пример: Има каши на слънчо с Глутен от 4 месец , които съседското дете с удоволствие си хапва  8O.
Вие какво ще кажете, с купени пюрета или домашно приготвено?
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Birdie

• 11040

Няма да обяснявам проблемите с храненията на дребния, но определено зеленчук не иска да помирише. Изхожданията ни се редуват ту твърди, ту отново воднисти, преминаваме за 3-4 дни само на мляко и така ...не знам вече какво да мисля.
Аз обаче имам следното питане, тъй като ми се накараха едно хубаво на консултациите, че детето вече трябва да яде жълтък и месо за да не бъдел анемичен, бих желала съвет и коментар от ПКК на Антоан.

Определено на бургаските педиатри не мога да разчитам, затова и на моменти може би съм повече от необходимото разтревожена.
Тези изследвания са добри. От пръстче? Сигурно...
Какво му давате от зеленчуци, че >>"...но определено зеленчук не иска да помирише."
За никакви анемии и реч не може да става, защото АМ съдържа нужното желязо.
« Последна редакция: Май 14, 2007, 17:41:35 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте доктор Birdie. Много благодаря за времето което ни отделяте.
Може ли да попитам, дъщеря ми навърши 5 месеца и мисля след седмица да започнем с пюретата. Досега все беше със запек и този проблем все още ни тежи. Почти изцяло е на кърма и Аптамил като добавка приема едва вечер и то най-много 100мл.
Въпросът ми е с какво е редно да я захраня?
И друго искам да попитам, педиатърката каза да не и давам приготвено от мен пюре а да и копувам 8O. В купените всичко вредно за месеца е премахнато, а аз няма как да свърша това.
Но аз и на това не разчитам. Пример: Има каши на слънчо с Глутен от 4 месец , които съседското дете с удоволствие си хапва  8O.
Вие какво ще кажете, с купени пюрета или домашно приготвено?

Запек? Защо да има запек? Как стигнахте до този извод?
Започваме с домашно приготвено пюре от плод (круша и/или ябълка) давано в 16,17,18 часа. Не започваме с глутенови каши, нито с каши по принцип. Това, ако можете да намерите добри плодове.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #937 -: Май 14, 2007, 20:30:58 pm »

Няма да обяснявам проблемите с храненията на дребния, но определено зеленчук не иска да помирише. Изхожданията ни се редуват ту твърди, ту отново воднисти, преминаваме за 3-4 дни само на мляко и така ...не знам вече какво да мисля.
Аз обаче имам следното питане, тъй като ми се накараха едно хубаво на консултациите, че детето вече трябва да яде жълтък и месо за да не бъдел анемичен, бих желала съвет и коментар от ПКК на Антоан.

Определено на бургаските педиатри не мога да разчитам, затова и на моменти може би съм повече от необходимото разтревожена.
Тези изследвания са добри. От пръстче? Сигурно...
Какво му давате от зеленчуци, че >>"...но определено зеленчук не иска да помирише."
За никакви анемии и реч не може да става, защото АМ съдържа нужното желязо.

Да от пръсчето е правена ПКК
Морков и тиква определено не харесва, само като види оранжевото и стиска устата. Ябълката я харесваме умерено, на моменти може да изяде пюре от 125 гр., на моменти й се цупи  и мръщи.
Много добре зная, че АМ съдържа нужното желязо, въпроса е че се храни малко и с него. Последните 10 дни се движи между 630-750 мл. АМ, ябълкова каша на Hummana от вчера прояде, горе долу половин порция (100 мл).
Безмлечната ябълкова каша опредлено е много сладка и аз реших да я разреждам с друга каша ориз и царевица на Celia, за да стане горе долу нормална на сладост (според мен).
По препоръки на местните педиатри започнах зеленчука за да мога да включвам по нататък жълтък и месо, а плодовете според тях можело и след два месеца да въведа. От плодовете сме въвели само ябълката, мисля след няколко дни да въведа крушата, че нещо тези моркови колкото и малко да съм успяла да му пробутам го запекоха.
« Последна редакция: Май 14, 2007, 20:40:15 pm от Perdeto »

*

Birdie

• 11040
750 мл мляко не е малко... :oops:
Особено ако прибавим и другите храни...
Не ползваме тиква! тя определено запича!
Предложете картофче с морков в различни съотношение с добавка на лъжичка зехтин. Мъничко сол за да не е тотално безсолно... помага много за да се ядат храните.
Не е нужно бързане за жълтък и месо-първо зеленчуците...
Sir Alec Guinness
*
750 мл мляко не е малко... :oops:
Особено ако прибавим и другите храни...
Не ползваме тиква! тя определено запича!
Предложете картофче с морков в различни съотношение с добавка на лъжичка зехтин. Мъничко сол за да не е тотално безсолно... помага много за да се ядат храните.
Не е нужно бързане за жълтък и месо-първо зеленчуците...

750 мл общо с АМ и допълнително друга храна, макар и да е била оскъдна. Ние имахме отново нашите изпълнения с изпражненията, когато се стабилизирахме пък изчаквах да въвеждам нови храни заради ваксината и така.
Ще пробвам опредлено и зеленчуци в комбинация, но първо нещо по разхлабващо мисля да въведа, като крушата. Сол колко малко,на вкус или как да преценя?