Здравейте докторе!
Отдавна не съм ви "тормозила" с въпроси, но вече положението при нас е леко нетърпимо и не знам какво мога да предприема, за да си помогна. Всякакви съвети от ваша страна ще ми бъдат от полза.
Детето ми, за щастие, в момента се храни повече от добре като вечерното му шише е АМ с бисквитки и малко каша вътре - 300 мл. Странното е, че примерно около час-два след като е ял и вече спи, се буди отново, пищейки и търсейки храна. Изяжда АМ от порядъка на 140-165 мл и отново заспива. Често обаче през нощта се буди, пищейки и търси вода или чай. До сутринта се буди около 5-6 пъти, понякога и повече и изпива до 180 мл вода или чай. Пробвах да му давам чай от маточина и ябълка - на Хип, който би трябвало да го успокоява, но почти няма ефект. Започнах да се притеснявам да не го пристрастя едва ли не към този тип чай. Пие също много чай от мащерка, много го харесва и както не пиеше чайове и вода допреди около 2 месеца, сега изпива невероятни количества на ден. На какво може да се дължи това нощно будене и проблем ли е количеството вода и чай, които изпива?
Възможно ли е от това, че е по-буен и през деня е непрекъснато в движение, тича, подскача, от превъзбуда да не може да спи нормално? Какво бих могла да предприема еветуално да спи по-добре и по-продължително време?
Благодаря ви предварително за вниманието!