0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте докторе,
понякога памперсът на детето мириШе много лоШо (на кисело), цветът е жълт, а акото рядко. Това се случва рядко и аz не zнам zначи ли, че има проблем или не? Случва се от както сменихме марката АМ, но в съЩото време приемаме и пюрета. Обикновено такъв памперс има след хранене само с АМ.
Може ли да има някаква връzка с раzходките навън? Сега са големи гореЩини, а аz винаги я zавивам когато zаспи в количката и се притеснявам да не и е прекалено топло.
Благодаря.
Здравейте докторе,
Прочетох доста за ваксините напоследък,но от всичкото това четене съвсем се обърках.Бихте ли могли да ми изясните какво всъщност е Манту?В смисъл какво точно представлява процедурата?Какъв е въобще смисълът ,ако мантуто е отрицателно да се прави реваксинация?По имунизационен календар на няколко места е упоменето, че ако пробата е отрицателна се прави реваксинация.Значи ли това, че ако например както е сега дъщеря ми на 6 месеца и няма белег, ако мантуто сега при проба се окаже "-" и се реваксинира, ако след време пак няма белег и пак е отрицателно пак ще реваксинират и така и аз не знам до кога.
Дано сте ме разбрали какво искам да попитам.
Другото,което ме тревожи са евентуални проблеми с очите на дъщеря ми.Аз съм с отлепена ретина и на двете очи.Вярно в малка степен, но все пак имам кератоконус и се чудя дали не е добре да направя при нея още от сега излседвания какво е положението. И тъй като съм с носителство на тромбофилия, макар и хетерозиготно дали не е удачно дори на тази и възраст да и пусна едни генетични изследвания или да почакам с тях.
*
Докторе вече сме пълна програма, имаме диария и имаме леко завишена температура. Давам панадол вечер и се храним само с АЛ110. Изпражненията са воднисти, попиват в памперса но нормални на цвят и мирис.
Исках да Ви питам, когато диарията и температурата отминат, как да започна захранването, като отначало или от там откъдето сме достигнали. С кашата имаме проблем, храним се първите два три дни и после винаги следва отказ, дори и след добавяне на плод. Какво ще ме посъветвате.
Благодаря Ви
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Здравейте докторе, имам нужда от Вашия съвет. Дъщеря ми Юлия е на 8,5 мес и преди три дни се разболя за първи път. Имаше и още има хрема и вдигна лека температура вечерта-37,2. Почти цяла нощ не спахме, защото не можеше да диша нормално и се будеше. Температурата спадна към 4-5 през нощта и от тогава не я е вдигала. Преди три дни лекарката и ни предписа почистване с физиологичен р-р и по 1 ампула(2 мл) вит С. Днес се появи кървава жилка в секрета от носа. Според лекарката и съм и наранила лигавицата със върха на флакона Стеримар. Иначе секрет не се вижда в ноздрите, някъде навътре е, храни се както обикновено (тя по принцип е малко злояда така че не отдавам на хремата факта, че на обяд си остави 1/2 пюре), играе си, само запушения нос я притеснява. Лекарката ми каза да и капна вит С в носа и едва след настояване от моя страна спомена за Виброцил като за най-безобидни капки.Вие какво ще ме посъветвате?
Само Олинт от 0.05%.
И нищо друго не е нужно
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
Здравейте докторе,
понякога памперсът на детето мириШе много лоШо (на кисело), цветът е жълт, а акото рядко. Това се случва рядко и аz не zнам zначи ли, че има проблем или не? Случва се от както сменихме марката АМ, но в съЩото време приемаме и пюрета. Обикновено такъв памперс има след хранене само с АМ.
Може ли да има някаква връzка с раzходките навън? Сега са големи гореЩини, а аz винаги я zавивам когато zаспи в количката и се притеснявам да не и е прекалено топло.
Благодаря.
Това са преходни диспепсии.
Често се предизвикват от леки простудявания-при баня, например.
Не е нещо особено, ако няма кръв и/или слуз в изпражненията.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте докторе,
Прочетох доста за ваксините напоследък,но от всичкото това четене съвсем се обърках.Бихте ли могли да ми изясните какво всъщност е Манту?В смисъл какво точно представлява процедурата?Какъв е въобще смисълът ,ако мантуто е отрицателно да се прави реваксинация? По имунизационен календар на няколко места е упоменато, че ако пробата е отрицателна се прави реваксинация.Значи ли това, че ако например както е сега дъщеря ми на 6 месеца и няма белег, ако мантуто сега при проба се окаже "-" и се реваксинира, ако след време пак няма белег и пак е отрицателно пак ще реваксинират и така и аз не знам до кога.
Дано сте ме разбрали какво искам да попитам.
Другото,което ме тревожи са евентуални проблеми с очите на дъщеря ми.Аз съм с отлепена ретина и на двете очи.Вярно в малка степен, но все пак имам кератоконус и се чудя дали не е добре да направя при нея още от сега излседвания какво е положението. И тъй като съм с носителство на тромбофилия, макар и хетерозиготно дали не е удачно дори на тази и възраст да и пусна едни генетични изследвания или да почакам с тях.
Манту е проба за установяване контакт с Микобактерия на ТБЦ.
Мантуто не е белег или критерий за успешността на една предшестваща ваксинация.
Всичко това, което правят в Бг по отношение на Манту-то и интерпретацията му е тъжно. Освен че претоварват децата с ненужни дози БЦЖ.
Никой и никъде не прави повече от една доза БЦЖ. Няма доказателства че повече от една доза изобщо работи като подход.
Липсата на белег не е, и не може да бъде, критерий за успешността на една ваксинация БЦЖ. Само една документирано направена доза е достатъчна.

За другите неща-да, може да направите съответните профилактични изследвания.
« Последна редакция: Април 28, 2007, 17:54:48 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Докторе вече сме пълна програма, имаме диария и имаме леко завишена температура. Давам панадол вечер и се храним само с АЛ110. Изпражненията са воднисти, попиват в памперса но нормални на цвят и мирис.
Исках да Ви питам, когато диарията и температурата отминат, как да започна захранването, като отначало или от там откъдето сме достигнали. С кашата имаме проблем, храним се първите два три дни и после винаги следва отказ, дори и след добавяне на плод. Какво ще ме посъветвате.
Благодаря Ви
Не е нужна промяна в храните с оглед сегашното състояние.
Може да започнете да му давате малко банан към плодовете+ каша на прах "Ябълка" на Хумана например. Може също да му направите каша само от плод-круша, например.
Може да опитате бурканче с един (или максимум два)плода от добра фирма.
Sir Alec Guinness
*
Благодаря Ви
Не е нужна промяна в храните с оглед сегашното състояние.
Може да започнете да му давате малко банан към плодовете+ каша на прах "Ябълка" на Хумана например. Може също да му направите каша само от плод-круша, например.
Може да опитате бурканче с един (или максимум два)плода от добра фирма.

Докторе под малко банан, какво имате в пред вид, пюре или ...?
Как се прави каша от плод круша?
Благодаря
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
Малко банан=2-3 см на дължина парченце банан.
Обелваме круша->>миксер->>даваме.
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Здравейте докторе!
Отдавна не съм ви "тормозила" с въпроси, но вече положението при нас е леко нетърпимо и не знам какво мога да предприема, за да си помогна. Всякакви съвети от ваша страна ще ми бъдат от полза.
Детето ми, за щастие, в момента се храни повече от добре като вечерното му шише е АМ с бисквитки и малко каша вътре - 300 мл. Странното е, че примерно около час-два след като е ял и вече спи, се буди отново, пищейки и търсейки храна. Изяжда АМ от порядъка на 140-165 мл и отново заспива. Често обаче през нощта се буди, пищейки и търси вода или чай. До сутринта се буди около 5-6 пъти, понякога и повече и изпива до 180 мл вода или чай. Пробвах да му давам чай от маточина и ябълка - на Хип, който би трябвало да го успокоява, но почти няма ефект. Започнах да се притеснявам да не го пристрастя едва ли не към този тип чай. Пие също много чай от мащерка, много го харесва и както не пиеше чайове и вода допреди около 2 месеца, сега изпива невероятни количества на ден. На какво може да се дължи това нощно будене и проблем ли е количеството вода и чай, които изпива?
Възможно ли е от това, че е по-буен и през деня е непрекъснато в движение, тича, подскача, от превъзбуда да не може да спи нормално? Какво бих могла да предприема еветуално да спи по-добре и по-продължително време?
Благодаря ви предварително за вниманието!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Birdie

• 11040
Привет,

Колко часа спи през деня?
Как и колко са храненията през деня?
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
Привет,

Колко часа спи през деня?
Как и колко са храненията през деня?

Храненията са:
8-8.30 - АМ - 235 мл.
10.30 - закуска - попара
12.30-13.00 - обяд - супа 100на мл., пюре 250 гр., десерт - плодово мляко или пасирани плодове - 100 мл.
16.00-16.30 - следобедна закуска - каша, плодово пюре или нещо подобно
21-21.30 - АМ - 300 мл.

Спане
Според това, колко е уморен и дали не е станал по-рано - между 13.00 и 15.30, като това е максимум сън.
Случва се често вечер да заспива даже докато го къпем или докато го обличаме. Но след това като го приспим, обикновено 2 часа по-късно се почват с нощните ексцесии.
Давам храна, колкото той поиска. Не го насилвам и го оставям да яде толкова, колкото на него му харесва или му е вкусно.

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*

Birdie

• 11040
Ако предложим нещо различно от мляко в 20-20.30 и последно мляко след къпането ще се приеме ли?
Може ли да опитате да го къпете в друг час? Някои деца се превъзбуждат много от нощните къпания...

Пиенете на течности след 00 е навик, но да се премахне е много трудно и става с доста плач... Детето спи в негова стая, или?
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
Опитвали сме, единствено АМ или кисело мляко се приема добре. За останалите неща не мога да му задържа вниманието дори и за секунда. Пробвала съм с каша, пюрета, но изобщо не мога да постигна успех.
Опитвали сме и къпане по-рано, след къпането обаче не можем дори и след изядено шише да го приспим поне още 2 часа. Установихме, че най-добрите часове за къпане за него са тези. В останалите или не изкарва до сутринта до по-късно от 5.30 или заспива преди къпането.
За съжаление в момента сме в двустайно жилище и ни е невъзможно да го преместим в собствена стая. Спи в една и съща стая с нас. А и се притесняваме да го оставим сам, тъй като вече два пъти излиза сам от леглото, прескачайки през решетките. Въпреки, че леглото е най-ниско долу. А не смея да ги махна, понеже нощем много се върти и има опасност да падне на земята.

*

Birdie

• 11040
Ако го приспите след баня без храна (в 21.30) и после когато се събуди за тези 140-150 тогава да го храните за последно?
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
Ако го приспите след баня без храна (в 21.30) и после когато се събуди за тези 140-150 тогава да го храните за последно?
Бих опитала, но дали ще заспи ако не е ял?

*

Birdie

• 11040
Да, но с малко носене и приспиване, може би.
Sir Alec Guinness
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924

ще заспи :) Мартин от известно време е точно на такъв режим - къпане, лягане, заспиване, а манджата - като се сети баща му след филма... ;)
преди си мислех, че няма да заспи, ако не е ял, но не се оказа така.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Доктор Бърди,
много съм притеснена, моето момченце е на месец и половина, но от извесно време повръща много. След или преди хранене няма значение. Повръща "на фонтан", понякога не чак толкова обилно, понякога се съмнявам, че нещо му остава в коремчето. Ние сме на кърма! Първоначално ни изписаха лечебна хумана по 1 - 2 лъжици преди хранене, закрепихме леко положението. След като от тази събота отново започна обилно да повръща ни предписаха АМ - AR по 30 гр. преди всяко хранене. Но ни помогна само първия ден. Опитвам се от 3 дни да му въведа твърд режим на 3 часа и през нощта поне 6 часа да му почива стомахчето. Повдигнали сме матрака на 45 градуса. Внимаваме да уригне след ядене, но понякога със самото уригване повръща. Аз внимавам с какво се храня, въпреки че сладко похапвам, но избягвам какаото и шоколада.
Не знам какво да правя, знам, че е нормално бебетата да поврещат, но той едва ли задържа нещо въобще :( Почти не наддава, за 5 дни не беше качил и грам. Има запек, но аз го отдавам на обезводняване от повръщането...
Помогнете ни
*

Ganka

• 5926

ще заспи :) Мартин от известно време е точно на такъв режим - къпане, лягане, заспиване, а манджата - като се сети баща му след филма... ;)
преди си мислех, че няма да заспи, ако не е ял, но не се оказа така.

Джамка, той си реве и си търси шишето. Аз изобщо не мога и да си помисля да не му дам. А снощи какъв среднощен купон ни спретна, просто нямам думи. През деня заспа точно по времето за обяд, събуди се почти 4 часа по-късно, яде за обяд, за закуска едновременно, бесня до 9 ч. вечерта и след шишето се приспа. Спа до 2 през нощта и след това до 5 сутринта цялата къща се занимава с него. То не беше рев за ядене - изпи 10 мл, после рева, защото не искаше да спи, пък после и той не знаеше за какво рева. И така до сутринта, когато явно от умора всички успяхме да се приспим. Поспа до 10-10.30 тази сутрин и днес ще го видим какво ще прави. Не знам пълнолуние ли му влияе, нещо друго ли е, но снощи просто все едно не беше моето дете. Не знам вече какво да го правя :( А е супер хипер активен. След такива упражнения и беснеене, трябваше да е мъртъв от умора :?