0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Здравейте д-р Birdie,
имам нужда от вашето мнение. Преди време споделих с Вас проблемите след раждането на дъщеря ми и всички изследвания, които са й правени. Преди 3,5 месеца й правиха изследване за вродени инфикции, тогава беше на 7м. и излезе положителен доста висок титър на CMV -IGg -8. Трябваше да повторим това изследване след около 3 м., за да видим дали ще спадне този показател. Повторихме го преди 10 дни и се оказа, че IGg е 9, т.е. покачило се е малко. Правени са в една и съща лаборатория, надеждна е. Въпросът ми е, на какво може да се дължи това покачване? Лекарят, който ни назначи тези изследвания каза, че от друга страна на трансфонтанелната ехография няма данни за наличие на такава инфекция. Тя ще проведе разговор с хората от лабораторията, за да уточнят нещо, но Ви моля за вашето мнение.
Титъра на IgG отразява прекарана инфекция. 8 или 9 е същото на практика.Няма покачване и е безсмислено да следят тези антитела вече.
Не виждам какво ги обърква... и какво ще се "уточнява".
Би било добре да направят успоредно IgM, макар че както Ви писах, само изследването на амниотична течност+ IgM на майката са златен стандарт за диагнозата.
« Последна редакция: Април 17, 2007, 16:48:30 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.

Титъра на IgG отразява прекарана инфекция. 8 или 9 е същото на практика.Няма покачване и е безсмислено да следят тези антитела вече.
Не виждам какво ги обърква... и какво ще се "уточнява".
Би било добре да направят успоредно IgM, макар че както Ви писах, само изследването на амниотична течност+ IgM на майката са златен стандарт за диагнозата.
IgM беше правено първия път и беше негативно, т.е. нямаше активна инфекция, а само прекарана такава. За съжаление май никога няма да разберем дали това е била инфекцията, от която са я лекували след раждането. А можеха да ни спестят толкова безсмислени  изследвания и тревоги ако го бяха направили в болницата... Много ви благодаря. Успокоихте ме.
<br />[link=http:
*
Здравейте, д-р Birdie!

За съжаление обривите пак се появиха! Този път на вратлето! :(
Този път си мисля, че със сигурност е от ръбчетата на бодито.
Отделно сега забелязах, че кожата на бебо е станала доста суха в определени участъци.
Пак ви моля за помощ!

Поздрави,

Докторе, отново си повдигам темата.

Според вас, удачно ли е мажа с Nachtkerzen Intensive Balsam на д-р Тайс?

Благодаря,

*

Birdie

• 11040
Може да ползвате добър детски неутрален сапун.
И после добър хидратантен крем.
Към тази "Д-р Тайс" серия съм много скептично настроен...
« Последна редакция: Април 19, 2007, 16:27:07 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Здравейте, Д-р Бърди!
Бебето ми е  на почти два месеца и повръща, за мен, притеснително често.
След всяко хранене връща мляко на струйка, което предполагам е нормално,
но около час след хранене също се случва много често да повърне, вече пресечено мляко. Оригването след хранене също почти винаги е съпроводено с връщане.
Като количество на върнатото - трудно ми е да преценя, не е много, но и малко не е.
Детето от раждането си е наддало около 1200гр, видимо е порастнала. Държи се като жизнено и сравнително спокойно дете. По изнервена става вечер. Колики, и да имаме, то значи протичат леко.
Често дишането й е съпроводено с хриптене.
Хълца много често - след всяко хранене.
Храним се с кърма на поискване. Трудно издържа повече от час и половина.
В началото суче много бързо и понякога се задавя.
Често, докато суче, проплаква и е изнервена.
Та въпросът ми е - за гастроезофагеален рефлукс ли става въпрос?
Извинявам се за дългия пост, но исках да дам възможно най - много подробности.
*

Birdie

• 11040
Здравейте, Д-р Бърди!
но около час след хранене също се случва много често да повърне, вече пресечено мляко. Оригването след хранене също почти винаги е съпроводено с връщане.
Като количество на върнатото - трудно ми е да преценя, не е много, но и малко не е.
Детето от раждането си е наддало около 1200гр, видимо е порастнала. Държи се като жизнено и сравнително спокойно дете. По изнервена става вечер. Колики, и да имаме, то значи протичат леко.
От раждането ли се храни на 1.5 часа?
Sir Alec Guinness
*
Здравейте, Д-р Бърди!
От раждането ли се храни на 1.5 часа?

След изписването опитвах да спазвам 3-часовия режим от болницата. Успявахме долу - горе, но определено огладняваше по-рано, не знам как е издържала повече тогава - може би защото спеше повече или защото в началото давах вода, или просто аз се съобразявах с часовника и я държах гладна...
15 дена след раждането все още беше 300гр под родовото си тегло и 150гр под теглото, с което беше изписана. Педиатърката прецени, че кърмата не й стига и предписа добавка. Тогава храненията пак бяха през около 3 часа - 2часа и половина. Започна да наддава. След това аз предпочетох да не давам АМ, а да храня на поискване. Резултатът - продължава да наддава (около 100гр на седмица), но иска по-често, на около 1,5часа. През нощта прави почивка от около 5 часа.
Има дни, в които повръщането е повече - и като количество, и като честота, както и такива, когато е по - малко.
« Последна редакция: Април 24, 2007, 07:46:01 am от tzvetenze »
*

Birdie

• 11040
Дете на тази възраст трябва да наддава около 200 грама на седмица.
Водата е причината за да "издържа". Затова не даваме вода!! И не препоръчваме да се дава.

Мисля, че храненето изцяло "на поискване" не е правилният подход.
Целта на едно хранене е детето да изяжда нужното количество, за да наддава добре, и същевременно да е спокойно до следващото хранене. 2 часа се счита за абсолютен минимум, доказващ адекватността на предшестващото хранене.

Какъв е цвета на изпражненията? Променя ли се?
Sir Alec Guinness
*
Дете на тази възраст трябва да наддава около 200 грама на седмица.
Водата е причината за да "издържа". Затова не даваме вода!! И не препоръчваме да се дава.

Мисля, че храненето изцяло "на поискване" не е правилният подход.
Целта на едно хранене е детето да изяжда нужното количество, за да наддава добре, и същевременно да е спокойно до следващото хранене. 2 часа се счита за абсолютен минимум, доказващ адекватността на предшестващото хранене.

Какъв е цвета на изпражненията? Променя ли се?

Ами по скоро е сравнително постоянен. Златисто - кафяв, понякога леко към зелено. Като консистенция - кашесто, леко на зърна. Понякога забелязвам слузести жилки, но много малко. Няколко пъти консистенцията е ставала по - рядка, като блажна боя, която оцветява и напоява памперсите. Но това може би 3 - 4 пъти се е случвало. Изхожда се средно 2 - 4 пъти на  денонощие.

Иначе, вода, не давам повече от месец. В нашия случай - какъв график на хранене препоръчвате?
Дали да не давам и антирефлуксно мляко?
И бихте ли уточнили, в този минимум от 2 часа влиза ли и времето, през което се храни или трябва да има 2 часа от края на храненето до началото на следващото?
« Последна редакция: Април 24, 2007, 13:55:55 pm от tzvetenze »
*

Birdie

• 11040
Препоръчвам ви да приложите всички възможни техники, за да поема повече мляко в рамките на едно хранене-да я оригвате помежду, да я поставяте и на двете гърди в рамките на едно хранене, да я оригвате накрая и пак да я поставяте на гърдата.
2 часа би трябвало да изминат ->> край на хранене-първи симптоми на глад.

НО-би трябвало да наддава около 200 гр на седмица-100 е малко, особено ако се задържи за месец, месец и половина.

На този етап не бих давал антирефлуксно мляко.
Не мисля че е рефлукс-по-скоро детето поглъща въздух от празна гърда в някои хранения и затова, когато се оригва "връща" мляко. И се храни така по-малко и затова вероятно наддава само по 100 гр седмично.

Нужно е адекватно проследяване на състоянието.
« Последна редакция: Април 24, 2007, 18:30:58 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Благодаря Ви!
Ще приложа съветите и ще следя състоянието й!
Д-р Birdie здравейте отново. Синът ми беше болен, червено гърло и възпалени уши, имаше и хрема. Решихме да му вземем секрет от носа и гърлото. От гърлeния секрет се изолира Klebsiella pneumoniae, от антибиограмата се установи че се влияе от Меронем.
Изследванията са правени в I МБАЛ, където свекърва ми е педиатър и от нея знам, че има такава вътреболнична инфекция. Мисля да повторим изследването в друга лаборатория, Вие какво ще ме посъветвате? Възможно ли е пробите да са замърсени?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Cvetelina, само да вметна, че Меронем е може би най-силният антибиотик, който се ползва у нас. това е атомна бомба.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

jam точно това ме притеснява. Щамът който са му открили/дано да е грешка/ е изключително резистентен. Влияе се само от подобни "атомни бомби".
*

Birdie

• 11040
Д-р Birdie здравейте отново. Синът ми беше болен, червено гърло и възпалени уши, имаше и хрема. Решихме да му вземем секрет от носа и гърлото. От гърлeния секрет се изолира Klebsiella pneumoniae, от антибиограмата се установи че се влияе от Меронем.
Изследванията са правени в I МБАЛ, където свекърва ми е педиатър и от нея знам, че има такава вътреболнична инфекция. Мисля да повторим изследването в друга лаборатория, Вие какво ще ме посъветвате? Възможно ли е пробите да са замърсени?
Бих Ви посъветвал да направите други посявки на друго място.
Вероятно болницата е толкова зле с хигиената, че дори и лабораторията им е заразена.
Sir Alec Guinness
*
Здравейте докторе,

Пиша Ви отново с молба за съвет .

Започнах отново захранвени с оризова каша и достигнахме 100 мл. Изведнъж отказа тотална да я приема, мисля на петия ден. Реших да оставя кашата и да започна с плодово пюре от ябълка за да мога да смесвам каша с плод и да се приема по добре. Първия ден започнах с две лъжички в 11 ч., защото тогава е най спокоен, втория с 6, третия с 10, четвъртия с 16, петия с ¼ ,  шестия пак ¼, седмия половин пюре, осмия половин пюре в 11 ч. и половин пюре в 18 ч. смесено с каша от 60 мл.. Изведнъж  отказа да се храни с лъжица в 18 ч. , тогава реших да му добавя кашата с пюрето в млякото и пак получих отказ. През това време забелязах необичайно повишено газообразуване и подуто коремче, съпроводено отново с писъци и дискомфорт в спането. Вчера отказа  да яде пюре с лъжичка в 11 ч. , изяде само ¼ бих казала доста трудно (не го насилвам). Изхожданията бяха веднъж дневно с нормална консистенция, но вчера се изходи три пъти. Днес сутринта забелязах и малко слуз в изпражненията. Нямаме обриви, нямаме петна, нямаме подсичане. Единстевно което забелязвам е, че ни никне зъбче и незнам дали това дава отражение . Венеца отдолу е много бял с две бели твърди подутинки, които се виждат и напипват. Нощите ни станахе много неспокойни, както и през деня е супер изнервен.Забелязах и намален апетит.

Мислите ли , че ще бъде добре да останем за няколко дни само на АМ и как да продължа по нататък със захранването.

Извинявам се ако съм писала хаотично, но малкия е много изнервен и трудно мога да пиша.

Благодаря Ви 
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
Да, може да го оставите за около 4-5 дена само на АМ.
Една доза Парацетамол вечер за 2-3 дена ще Ви е от полза.
Sir Alec Guinness
*
Да, може да го оставите за около 4-5 дена само на АМ.
Една доза Парацетамол вечер за 2-3 дена ще Ви е от полза.

Благодаря

*
Докторе какво ще ни препоръчате за мазане на венци?
Калгел не върши работа, панадола донякъде, можете ли да дадете съвет.
Знам че трябва да изчакам да премине, ама докато поникнат тези зъбки поне малко да го облекча с каквото може.

*
Здравейте докторе, имам нужда от Вашия съвет. Дъщеря ми Юлия е на 8,5 мес и преди три дни се разболя за първи път. Имаше и още има хрема и вдигна лека температура вечерта-37,2. Почти цяла нощ не спахме, защото не можеше да диша нормално и се будеше. Температурата спадна към 4-5 през нощта и от тогава не я е вдигала. Преди три дни лекарката и ни предписа почистване с физиологичен р-р и по 1 ампула(2 мл) вит С. Днес се появи кървава жилка в секрета от носа. Според лекарката и съм и наранила лигавицата със върха на флакона Стеримар. Иначе секрет не се вижда в ноздрите, някъде навътре е, храни се както обикновено (тя по принцип е малко злояда така че не отдавам на хремата факта, че на обяд си остави 1/2 пюре), играе си, само запушения нос я притеснява. Лекарката ми каза да и капна вит С в носа и едва след настояване от моя страна спомена за Виброцил като за най-безобидни капки.Вие какво ще ме посъветвате?