0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Благодаря отново!

Вече го изкъпах с шампоана и го намазах с Адвантана - да видим утре какво ще е положението! Да ми препоръчате някаква марка пудра? Досега определено не съм се интересувала какви има.
Това с дрешките задължително ще го направя - първо ще намаля количеството прах за пране, което слагам при пране, а даже мисля и да сменя самият прах за пране.
Моята педиатърка ми препоръча да мажа с Адвантан и след като минат обривите да продължа да мажа цялото тяло с Екзомега на Адерма. Профилактично, за да не се появят отново.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
...Моята педиатърка ми препоръча да мажа с Адвантан и след като минат обривите да продължа да мажа цялото тяло с Екзомега на Адерма. Профилактично, за да не се появят отново.
НЕ, не е нужно...
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
благодаря ви за отговора
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
heart, аз не бих се доверила особено на кожна лекарка, която твърди, че бебешката козметика на Мустела изсушава кожата.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Д-р Birdie, докладвам! Обривите са вече засъхнали и жълти, не червени. Да намажа ли и днес Адвантан, докато минат окончателно? А пудрата предполагам, веднъж дневно да я слагам на тънък слой?

jam, и аз така! И да ми препоръчва мазане със зехтин - като ми го каза аз май доста рязко реагирах, че не мога да приема да мажа детето си с това! При наличието на такава хубава козметика на пазара.

Аз лично от Мустела съм много доволна и не смятам да я сменям! Днес ще си купя пудра - може би на Пенатен, за друга не се сещам.

Лек ден
*

Birdie

• 11040
Д-р Birdie, докладвам! Обривите са вече засъхнали и жълти, не червени. Да намажа ли и днес Адвантан, докато минат окончателно? А пудрата предполагам, веднъж дневно да я слагам на тънък слой?

jam, и аз така! И да ми препоръчва мазане със зехтин - като ми го каза аз май доста рязко реагирах, че не мога да приема да мажа детето си с това! При наличието на такава хубава козметика на пазара.

Аз лично от Мустела съм много доволна и не смятам да я сменям! Днес ще си купя пудра - може би на Пенатен, за друга не се сещам.

Лек ден
Да, намажете докато изчезнат-може и още ден,два да се наложи.
Пудрата?-да, може и мъничко вечер...
Sir Alec Guinness
*
Благодаря! Предполагам вечер мога да продължавам да си го мажа с лосиона за тяло, който ползвам?

Също така - да спра ли захранването и по принцип приема на някои определени видове храни?
« Последна редакция: Април 12, 2007, 15:39:07 pm от heart »
*

Birdie

• 11040
Благодаря! Предполагам вечер мога да продължавам да си го мажа с лосиона за тяло, който ползвам?

Също така - да спра ли захранването и по принцип приема на някои определени видове храни?
Не е нужен лосион за цялостно мазане.
Кои храни имате пред вид?
Sir Alec Guinness
*

Не е нужен лосион за цялостно мазане.
Кои храни имате пред вид?

Това означава след баня да не го мажа с нищо, така ли? Наистина се учудвам!

За храните имам предвид храни, които въвеждам в процеса на захранване. Кожната лекарка и педиатърката казаха да не спирам захранването. Аз си мислех да го оставя само на млечно хранене в продължение на седмица.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Харт, извинявай, че се намесвам, ама ти целия ли го мажеш с олио или нещо друго?  8O Защото ако е така, то може и от това да се изрива. Аз например слагам само бариерен крем на дупето, за да не се подсича и нищо друго. Лятото при повече слънце слагам кремче на лицето, за да не изгори и понеже имаме слънчева алергия. От както му е паднал естествения слой мазнина от кожата не е мазан с нищо и не сме имали никакви проблеми.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Гане, да, целият! С хидратантен лосион за тяло след баня. Интересно защо чак след 5 месеца ползване на това мазило се изрина?  :wink:
Както съм написала по-горе го къпя с душ-гел и след това го мажа с лосион.
*

Birdie

• 11040
Гане, да, целият! С хидратантен лосион за тяло след баня. Интересно защо чак след 5 месеца ползване на това мазило се изрина?  :wink:
Не се маже с нищо изцяло!!
Не е нужно това, и е източник на много проблеми и паники без нужда.
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета

Харти, мога да ти дам само пример със себе си - след ползване на определен козметичен препарат ми се появи алергия към него. Напълно е възможно да се развие някаква алергична реакция към определени съставки, независимо от това, че се ползва дълго време. Тук при нас препоръчват, ако кожата не е суха, не се цепи, не се появяват пъпчици да не се ползва никаква друга козметика освен бариерен крем против подсичане. Поради тази причина не съм мазала с нищо. Да не говорим, че се отричат и категорично различните шампоани и козметика за къпане точно от страх да не се появи реакция към тях.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Birdie

• 11040

Харти, мога да ти дам само пример със себе си - след ползване на определен козметичен препарат ми се появи алергия към него. Напълно е възможно да се развие някаква алергична реакция към определени съставки, независимо от това, че се ползва дълго време. Тук при нас препоръчват, ако кожата не е суха, не се цепи, не се появяват пъпчици да не се ползва никаква друга козметика освен бариерен крем против подсичане. Поради тази причина не съм мазала с нищо. Да не говорим, че се отричат и категорично различните шампоани и козметика за къпане точно от страх да не се появи реакция към тях.
Точно така препоръчваме и тук.
Sir Alec Guinness
*
Личи си, че и двамата сте в чужбина! :D

Добре, няма да го мажа с лосиона, но с какво да го къпя? Все пак шампоан трябва да ползвам от време на време, както и някакво измиващо средство за тялото!

Гане, ти много добре знаеш, че и аз имам алергия към определени козметични препарат - особено кремове за лице!
*

lisiche

• 239
  • БОРКО СТАНА НА 2
И аз да отправя едно бързо въпросче.
Докторе, малкия е на 3 м. и 25 дни и тежи около 6500 - 6600, на АМ сме по 5 мерителни лъжички на хранене 5 пъти на ден. От 2-3 дни забелязвам, че май не му стига тази доза. За сега давам само сокчета от морков и ябълка допълнително общо 40 мл. за деня. Дали да му увелича дозата на 5,5 - 6 лъжички или  все още не е нужно? Притеснявам се т.к. сме на Аптамил 2 да не се напомпи много от него. Мерси предварително!
Блъскането на главата в стената изгаря по 150 калории на час. (Не правете това у вас ..... но може би на работа...

*

Birdie

• 11040
Добре, няма да го мажа с лосиона, но с какво да го къпя? Все пак шампоан трябва да ползвам от време на време, както и някакво измиващо средство за тялото!
Гане, ти много добре знаеш, че и аз имам алергия към определени козметични препарат - особено кремове за лице!
С обикновено детско шампоанче. Нищо специално не е нужно.
Не е въпрос до "чужбина".
Да се работи правилно е въпроса...  :D
Няма днес страна в Европа и САЩ, в която да се препоръчва "мазане" от глава до пети.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
И аз да отправя едно бързо въпросче.
Докторе, малкия е на 3 м. и 25 дни и тежи около 6500 - 6600, на АМ сме по 5 мерителни лъжички на хранене 5 пъти на ден. От 2-3 дни забелязвам, че май не му стига тази доза. За сега давам само сокчета от морков и ябълка допълнително общо 40 мл. за деня. Дали да му увелича дозата на 5,5 - 6 лъжички или  все още не е нужно? Притеснявам се т.к. сме на Аптамил 2 да не се напомпи много от него. Мерси предварително!
Моля да спрете каквото и да е било освен АМ!За никакви "сокчета" на 3.5 месеца и реч не може да става.
Може да му давате АМ колкото иска на хранене-практически,колкото и да изпива, от млякото само не може да има наднормено тегло.
Sir Alec Guinness
*
Здравейте докторе,
искам да Ви попитам и аз относно обрив на брадичката на дъщеря ми, на 5 м. и 25 д., две малки петънца, не са сухи, но са зачервени. Промивам ги с отвара от лайка и мажа с крема на д-р Тайс за бебета. Постоянно сме с лигавници от 3 м. възраст, защото много се плюнчи и е винаги мокра, сменям ги постоянно, но все пак се задържа влага, може ли да са от това?

поздрави
*
С обикновено детско шампоанче. Нищо специално не е нужно.
Не е въпрос до "чужбина".
Да се работи правилно е въпроса...  :D
Няма днес страна в Европа и САЩ, в която да се препоръчва "мазане" от глава до пети.

Birdie, благодаря ти!  :bighug: На мен педиатърката ми е казала да мажа, а пък и всички мои приятелки, млади майки, го правят! Иам логика в това да прекратя ползването на козметиката!
Само не разбрах - какво ви е мнението за зехтина?

Гане, в спора се ражда истината!