0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Но ако можете да направите РАСТ тест с венозна кръв-направете го!
Не капете мляко върху кожата на детето, както правят-ако можете да направите кожен тест със скотч лепенки и специфични алергени-това, да.

Докторе ние правихме РАСТ с кръв от пръста, дали е достоверен?
Много болезнено му понесе на детенце боцкането, а за тези скоч лепенки, моя позната ми е споменавала за тях, порверявала е и е нямало в нашите две лаборатории (фирми)в града.
Продължаваме с АЛ 110 и всичко бъде ОК, какво следва?
Следва? в смисъл?  :D
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Нормализираме се с АЛ 110 например още седмица, след което трябва отначало да въвеждам оризова каша. Кога е най удачно да го направя и по колко?

Бих желала също така да знам, макар и информативно на този етап, какво мога да изследвам.
Иска ми се с едно бодване да изследвам, всичко което е нужно, а не да правя експерименти с детенце.
Педиатърката ми спомена за изследвания свързани с ензимен дефицит, които за съжаление се правят само в София засега. Не ми ги каза кои са, защото според нея първо трябва да експериментираме и ако се появи отново същият проблем, тогава ще пуснем кръв.

Благодаря за отзивчивостта Ви.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040

Нормализираме се с АЛ 110 например още седмица, след което трябва отначало да въвеждам оризова каша. Кога е най удачно да го направя и по колко?

Бих желала също така да знам, макар и информативно на този етап, какво мога да изследвам.
Иска ми се с едно бодване да изследвам, всичко което е нужно, а не да правя експерименти с детенце.
Педиатърката ми спомена за изследвания свързани с ензимен дефицит, които за съжаление се правят само в София засега. Не ми ги каза кои са, защото според нея първо трябва да експериментираме и ако се появи отново същият проблем, тогава ще пуснем кръв.

Благодаря за отзивчивостта Ви.
Да, нищо не се променя с храната.
Ако сте правили РАСТ (не знам какъв е този РАСТ с кръв от пръстчето, обаче) нищо друго засега и при тези обстоятелства няма да е нужно.
Лактазен дефицит дава диария и други оплаквания първо за да има кръв в изпражненията.
Sir Alec Guinness
Здравейте д-р Birdie. На 11м. подходящо ли е вече въвеждане на брюкселско зеле или още е рано? Благодаря ви за отделенето време.
<br />[link=http:
*

Birdie

• 11040
Здравейте д-р Birdie. На 11м. подходящо ли е вече въвеждане на брюкселско зеле или още е рано? Благодаря ви за отделенето време.
Да.
Sir Alec Guinness
*
via, сега погледнах, че Мартин е порастнал 14 см за първите 3 месеца.

Благодаря ти, Jam! :D
Значи все пак не е чак толкова ненормално...
Да, ако е 14 см за три месеца.
Тук не даваме флуор на деца, след като ролята му се постави под голямо съмнение преди години.

Благодаря Ви!
Това нали означава, че няма защо да се тревожа с тези 19 см.за 3 месеца и 10 дни? 8)

Здравейте докторе,
Имам нужда от спешен съвет , тъй като вече не издържам на настоящото положение.Дъщеря ми от близо 3 седмици не иска да яде мляко.Пюрета, каши ОК, но давам ли мляко все едно давам отрова и буквално насила я тъпча с него. Пробвах смяна на млякото не помага, пробвах с оригвания едва ли не на всяка глътка, мляко с лъжичка от купичка и какво ли още не, но да яде по само 300-400 мл на ден и то насила ми се струва, че нещо не е наред.Днес е изяла едва 170 мл мляко и щом дам мляко плаче неудържимо.Правих тест с вода.Пие супер жадно, ако дам вместо мляко вода и шише ще изпие, но мляко не.
Какво да правя?На какво може да се дължи този проблем?
Наистина вече не знам какво да правя.Нервите ми не издържат.Моля Ви помогнете.
*

Birdie

• 11040
via, сега погледнах, че Мартин е порастнал 14 см за първите 3 месеца.

Благодаря ти, Jam! :D
Значи все пак не е чак толкова ненормално...
Да, ако е 14 см за три месеца.
Тук не даваме флуор на деца, след като ролята му се постави под голямо съмнение преди години.

Благодаря Ви!
Това нали означава, че няма защо да се тревожа с тези 19 см.за 3 месеца и 10 дни? 8)
Проследете с колко ще пораства в следващите месеци.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте докторе,
Имам нужда от спешен съвет , тъй като вече не издържам на настоящото положение.Дъщеря ми от близо 3 седмици не иска да яде мляко.Пюрета, каши ОК, но давам ли мляко все едно давам отрова и буквално насила я тъпча с него. Пробвах смяна на млякото не помага, пробвах с оригвания едва ли не на всяка глътка, мляко с лъжичка от купичка и какво ли още не, но да яде по само 300-400 мл на ден и то насила ми се струва, че нещо не е наред.Днес е изяла едва 170 мл мляко и щом дам мляко плаче неудържимо.Правих тест с вода.Пие супер жадно, ако дам вместо мляко вода и шише ще изпие, но мляко не.
Какво да правя?На какво може да се дължи този проблем?
Наистина вече не знам какво да правя.Нервите ми не издържат.Моля Ви помогнете.
Може да сложите 1 мезурка оризово бебешко брашно или оризово бебешко брашно ванилия в АМ. На 5 месеца хапваме само два вида плод в 16-17-18. Нито каши, нито пюрета. :)
Sir Alec Guinness
*
Да, нищо не се променя с храната

В смисъл кое не се променя?

Лактазен дефицит дава диария и други оплаквания първо за да има кръв в изпражненията.

Лактазния дефицит дава диария и кръв в изпражненията, правилно ли Ви разбрах?
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
Да, нищо не се променя с храната

В смисъл кое не се променя?

Лактазния дефицит дава диария и кръв в изпражненията, правилно ли Ви разбрах?

Даваме Ал 110 и оризово брашно. Както досега.
Лактазния дефицит дава първо диария и слуз.
Чак като минат няколко дена, от вторичните промени в чревната лигавица (а не от самия лактазен дефицит), може да има кръв в изпражненията.
При големи хора с тежък лактазен дефицит може да има кръв в изпражненията от началото, но тя е обилна.
Sir Alec Guinness
*
Докторе здравейте. Както Ви писах, моята дъщеря от няколко дни е с фарингит.От 5 дена пие Суметролим, 3 бр Урбазон ,сега продължава на Кларитин и Мукоплант.Антибиотик не съм включвала, няма температура - има апетит,жизнена е.Няколко дена слагах вечерите вестник с мед на гърдите,цитросепт и варя сироп от орехи ,ябълки и лук.Направих и инхалации със сол,лайка и мед.От 3 дена има странно зачервяване по бузите - не е като обрив, няма пъпки.На каво може да се дължи? Може ли да е от Суметролима?
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Birdie

• 11040
Докторе здравейте. Както Ви писах, моята дъщеря от няколко дни е с фарингит.От 5 дена пие Суметролим, 3 бр Урбазон ,сега продължава на Кларитин и Мукоплант.Антибиотик не съм включвала, няма температура - има апетит,жизнена е.Няколко дена слагах вечерите вестник с мед на гърдите,цитросепт и варя сироп от орехи ,ябълки и лук.Направих и инхалации със сол,лайка и мед.От 3 дена има странно зачервяване по бузите - не е като обрив, няма пъпки.На каво може да се дължи? Може ли да е от Суметролима?
От меда или другите "Бабешки" лекове.
Sir Alec Guinness
*
съгласна съм, но съм ги спряла и тогава се появиха и то само вечер.през деня няма нищо.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
Д-р Birdie, здравейте!

Поздравявам ви за това, че така безкористно помагате на нас, притеснените като че ли от всичко майки!

Аз се обръщам към вас с молба да ме насочите за следния проблем! Моето дете в момента е на 6 м. и половина. Преди месец и половина му се появи обрив в областта на шията, в горната част на гърдичките и по вратлето. Педиатърката го прегледа и каза, че е подсечен от топлина и ми каза да мажа с едно кремче за такива проблеми на Авен. Казва се Cicalfate. След като го мазах една седмица и обривът не се повлия, аз й се обадих и тя каза да третирам зачервяванията с Адвантан. Е, минаха веднага. Адванта го мазах само 3 дни, веднъж вечер на засегнатите участъци.

От 3-4 дни отново се появи същия обрив, който за съжаление започна да се разпространява надолу по гърдичките. Някакси е на гнезда, с червени пъпчици, сухи са. Няма сърбеж, поне не съм забелязала. Днес бяхме на кожен лекар и тя постави диагноза контактен дерматит. Каза ми да мажа с Адвантан 5-6 дни два пъти дневно засегнатите области, след което да продължа да мажа бебето със зехтин 2 пъти дневно 8O. Не ми изтъкна някаква причина за този дерматит - възможно е да е от всичко.

Само да кажа, че от раждането до този момент бебето е мазано само с козметиката на Мустела, която според тази лекарка доста изсушава кожата.

Ще ви бъда ужасно благодарна, ако ми дадете някакво мнение и насоки!

Поздрави,
*

Birdie

• 11040
съгласна съм, но съм ги спряла и тогава се появиха и то само вечер.през деня няма нищо.
Тиква и разни екзотични пюрета понякога дават тези неща.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Д-р Birdie, здравейте!

Поздравявам ви за това, че така безкористно помагате на нас, притеснените като че ли от всичко майки!

Аз се обръщам към вас с молба да ме насочите за следния проблем! Моето дете в момента е на 6 м. и половина. Преди месец и половина му се появи обрив в областта на шията, в горната част на гърдичките и по вратлето. Педиатърката го прегледа и каза, че е подсечен от топлина и ми каза да мажа с едно кремче за такива проблеми на Авен. Казва се Cicalfate. След като го мазах една седмица и обривът не се повлия, аз й се обадих и тя каза да третирам зачервяванията с Адвантан. Е, минаха веднага. Адванта го мазах само 3 дни, веднъж вечер на засегнатите участъци.

От 3-4 дни отново се появи същия обрив, който за съжаление започна да се разпространява надолу по гърдичките. Някакси е на гнезда, с червени пъпчици, сухи са. Няма сърбеж, поне не съм забелязала. Днес бяхме на кожен лекар и тя постави диагноза контактен дерматит. Каза ми да мажа с Адвантан 5-6 дни два пъти дневно засегнатите области, след което да продължа да мажа бебето със зехтин 2 пъти дневно 8O. Не ми изтъкна някаква причина за този дерматит - възможно е да е от всичко.

Само да кажа, че от раждането до този момент бебето е мазано само с козметиката на Мустела, която според тази лекарка доста изсушава кожата.

Ще ви бъда ужасно благодарна, ако ми дадете някакво мнение и насоки!

Поздрави,
Това се получава от ръба на дрешките-ръба с емприме от задната страна. Те са дебели и се трият в кожата. Също така, те събират прах за пране там и не могат да се изплакнат добре при прането. Обърнете дрешката наопаки-с ръба навън.
поддържайте кожата в тези места с пудра (тънък слой). Тези обриви минават с обикновен антисептичен шампоан (бебешки), след което се поддържат с пудра.
« Последна редакция: Април 11, 2007, 19:02:56 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
не искам да разводнявам темата, но искам да кажа на Харт нещо от опит.
при Криси го имаше това също, обрив по гушката и долната част на бузките. от време на време изчезне и пак се появи. не беше захранен още и храната отпадна като вероятен причинител. педиатърката каза - контактно. накрая сама го установих. както ти е казал Бърди - дрешки. при нас беше от спалното чувалче. като започне да си играе, дъвче и лигави крайчетата. и от лигите и млякото по плата, кожичката след това се обрива. преди сменях спалния чувал на 4-5 дни. сега го сменям на 2-3 и обривите изчезнаха веднага.
*
Д-р Birdie, благодаря за бързия отговор!
Ман, благодаря също!

Д-р Birdie, в такъв случай да мажа ли с Адвантана или просто да почакам да изчезнат, ползвайки шампоана и пудрата? Само едно не ми е ясно - нали пудрата изсушава, а кожната лекарка изрично ми каза, че трябва на това място да се овлажнява. А коя марка щампоан препоръчвате? Аз имам шампоан с лайка на Мустела. При това положение мога ли да продължа да къпя бебока с душ-гела, с който го къпя откакто е роден?

Поздрави,
*

Birdie

• 11040
Д-р Birdie, благодаря за бързия отговор!
Ман, благодаря също!

Д-р Birdie, в такъв случай да мажа ли с Адвантана или просто да почакам да изчезнат, ползвайки шампоана и пудрата? Само едно не ми е ясно - нали пудрата изсушава, а кожната лекарка изрично ми каза, че трябва на това място да се овлажнява. А коя марка щампоан препоръчвате? Аз имам шампоан с лайка на Мустела. При това положение мога ли да продължа да къпя бебока с душ-гела, с който го къпя откакто е роден?

Поздрави,
Точно обратното е-тези места трябва да се поддържат сухи, иначе екземата и инфекцията са готови.
Изкъпете с този с лайка. Сложете само за ден Адвантан, докато изчезнат.
Междувременно направете това с дрешките и поддържайте чистата вече кожа с пудра.
Sir Alec Guinness