Д-р Birdie, здравейте!
Поздравявам ви за това, че така безкористно помагате на нас, притеснените като че ли от всичко майки!
Аз се обръщам към вас с молба да ме насочите за следния проблем! Моето дете в момента е на 6 м. и половина. Преди месец и половина му се появи обрив в областта на шията, в горната част на гърдичките и по вратлето. Педиатърката го прегледа и каза, че е подсечен от топлина и ми каза да мажа с едно кремче за такива проблеми на Авен. Казва се Cicalfate. След като го мазах една седмица и обривът не се повлия, аз й се обадих и тя каза да третирам зачервяванията с Адвантан. Е, минаха веднага. Адванта го мазах само 3 дни, веднъж вечер на засегнатите участъци.
От 3-4 дни отново се появи същия обрив, който за съжаление започна да се разпространява надолу по гърдичките. Някакси е на гнезда, с червени пъпчици, сухи са. Няма сърбеж, поне не съм забелязала. Днес бяхме на кожен лекар и тя постави диагноза контактен дерматит. Каза ми да мажа с Адвантан 5-6 дни два пъти дневно засегнатите области, след което да продължа да мажа бебето със зехтин 2 пъти дневно
. Не ми изтъкна някаква причина за този дерматит - възможно е да е от всичко.
Само да кажа, че от раждането до този момент бебето е мазано само с козметиката на Мустела, която според тази лекарка доста изсушава кожата.
Ще ви бъда ужасно благодарна, ако ми дадете някакво мнение и насоки!
Поздрави,