0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Направете посявки, вземайки от местата с кръвните жилки и слузта, а не от местата, където изпражненията изглеждат нормални.
Направете ги в понеделник задължително.
Мисля че имате проблем с питейната вода там, или?
Ще видим след като излязат посявките...
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
Докторе давам преварена вода от чешмата, да я сменя ли с преварена изворна (не минерална). Тук продават изворна вода за специално за кърмачета.
Червата на детенце много къркорят, преди това беше отшумяло.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
Докторе давам преварена вода от чешмата, да я сменя ли с преварена изворна (не минерална). Тук продават изворна вода за специално за кърмачета.
Червата на детенце много къркорят, преди това беше отшумяло.
Прегледах снимките...
Има данни за чревна инфекция с тези изпражнения, но чак след посявките ще може да се каже нещо.
Не знам тези "минерални" води колко са подходящи за дете...какъв йонен състав имат и дали и те не са замърсени.
Sir Alec Guinness
*
Re: Мнения на посивяващата птичка Birdie... (Консултk
« Отговор #763 -: Април 01, 2007, 20:18:56 pm »
Не знам тези "минерални" води колко са подходящи за дете...какъв йонен състав имат и дали и те не са замърсени.

Става въпрос за изворна вода DEVIN (Ниско минерализирана натурална нода) и състава е на (mg/l)
Катиони             Аниони
Na 5.4              F 0.18
Ca 7.14            Cl 3.19  
Mg 0.48           SO4 3.6
Mn<0.002

Обща минерализация 82 mg/l
Електропроводимост 61.5 mS/cm
pH 7.8

Дали е замърсена това вече не знам  :( Обаче каква алтарнатива имам, да чакам утре, че после още два дни докато излязат резултатите. Докторе да не стане нещо по сериозно докато чакаме ... направо тотално психясах. Личната и тя казва да изчакаме посявката, ама да не стане прекалено късно и после да си  :BangHead:
Не искам да звуча параноично, но все нещо мога да направя предполагам, моля за съвета Ви.
« Последна редакция: Април 01, 2007, 20:38:46 pm от Perdeto »

*

Birdie

• 11040
Re: Мнения на посивяващата птичка Birdie... (Консултk
« Отговор #764 -: Април 01, 2007, 21:29:48 pm »

Става въпрос за изворна вода DEVIN (Ниско минерализирана натурална нода) и състава е на (mg/l)
Катиони             Аниони
Na 5.4              F 0.18
Ca 7.14            Cl 3.19   
Mg 0.48           SO4 3.6
Mn<0.002

Обща минерализация 82 mg/l
Електропроводимост 61.5 mS/cm
pH 7.8

Дали е замърсена това вече не знам  :( Обаче каква алтарнатива имам, да чакам утре, че после още два дни докато излязат резултатите. Докторе да не стане нещо по сериозно докато чакаме ... направо тотално психясах. Личната и тя казва да изчакаме посявката, ама да не стане прекалено късно и после да си  :BangHead:
Не искам да звуча параноично, но все нещо мога да направя предполагам, моля за съвета Ви.

Разбирам тревогата, но без посявки, какво можем да направим?
Не можем на сляпо да дадем антибиотик...
Sir Alec Guinness
*
Добър ден докторе,

Пуснахме посявката в сряда следобяд ще имам резултата.
Днес отонво се чухме с личната педиатърка на детенце и тя искаше да ни хоспитализира, но си промени мнението щом разбра, че Тони се чувства енергичен. Ще изчакаме докато имаме повече информация и ако нямаме бактериална инфекция влизаме в болница. Болезнените спазми се увеличават и малкия започна да става все по крив и ревлив. Днес сутрина изпражненията бяха редки със съвсем малко кръв, но преди малко изпражненията бяха малко слузести с тъмно зелен цвят с малко кръв.
За да се облекчат болките на Антоан педиатърката ни посъветва да даваме Ентерол или Смекта до сряда, а също така и еспумизан за да може да се оберат газовете.
Какво мислите за Ентерола или Смектата? Да давам ли или ...?
Благодаря Ви

*

Birdie

• 11040
Добър ден докторе,

Пуснахме посявката в сряда следобед ще имам резултата.
Днес отново се чухме с личната педиатърка на детенце и тя искаше да ни хоспитализира, но си промени мнението щом разбра, че Тони се чувства енергичен. Ще изчакаме докато имаме повече информация и ако нямаме бактериална инфекция влизаме в болница. Болезнените спазми се увеличават и малкия започна да става все по крив и ревлив. Днес сутринта изпражненията бяха редки със съвсем малко кръв, но преди малко изпражненията бяха малко слузести с тъмно зелен цвят с малко кръв.
За да се облекчат болките на Антоан педиатърката ни посъветва да даваме Ентерол или Смекта до сряда, а също така и еспумизан за да може да се оберат газовете.
Какво мислите за Ентерола или Смектата? Да давам ли или ...?
Благодаря Ви
Привет,

Тези изпражнения за Салмонела инфекция или ентеропатогенни E.coli говорят... макар че понякога и вирусни гастрентерити така протичат... понякога.
Не бих давал нищо, докато не стане ясно от посявките за какво се касае...
Със сигурност, и категорично, не бих давал Ентерол!
Не правете диети на детето-може да им "хрумне" подобна идея-диетите увеличават риска при подобни състояния.
« Последна редакция: Април 02, 2007, 12:11:56 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Здравейте, Докторе!
Бях ви писала преди около 2 седмици с въпрос малко ли са 700 гр. наддаване на тегло на дете вече на три месеца. Оказва се, че от 16 март до 1 април е наддал с 200 гр. /приблизително 20 дни/, но е порастнал с 8 см. Роди се 3700кг./в момента е 6100кг./ и 50 см/в момента е 69/. Не са ли много 19см. за три месеца?
Храни се 5*150/осреднено/ само с АМ.
Давам 2 капки дневно Вигантол и 4 капки дневно Зимафлуор.

Благодаря Ви предварително!

*

Birdie

• 11040
Здравейте, Докторе!
Бях ви писала преди около 2 седмици с въпрос малко ли са 700 гр. наддаване на тегло на дете вече на три месеца. Оказва се, че от 16 март до 1 април е наддал с 200 гр. /приблизително 20 дни/, но е порастнал с 8 см. Роди се 3700кг./в момента е 6100кг./ и 50 см/в момента е 69/. Не са ли много 19см. за три месеца?
Храни се 5*150/осреднено/ само с АМ.
Давам 2 капки дневно Вигантол и 4 капки дневно Зимафлуор.

Благодаря Ви предварително!
Нещо са го измерили по-височък... :D
Зимафлуор от третия месец? Не мисля-поне аз не давам флуор...
Sir Alec Guinness
*
Нещо са го измерили по-височък... :D
Зимафлуор от третия месец? Не мисля-поне аз не давам флуор...

Не са го измерили грешно, даже го мерихме два пъти, защото и аз се усъмних.??
А от кога давате флуор? Защото и на мен ми се струва малко раноо и честно казано не се старая да го давам всеки ден :lol:

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
via, сега погледнах, че Мартин е порастнал 14 см за първите 3 месеца.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Благодаря ти, Jam! :D
Значи все пак не е чак толкова ненормално...

Здравейте, д-р Birdie,
Синът ми е почти на 10 месеца, със страбизъм на дясното оченце, заради който в момента слагаме през ден 1 капка атропин 0.5% в здравото око, така че да се види дали "мързеливото" ще започне да реагира по-добре. После сме на контролен преглед за определяне какви очила ще носи. Сега търся съвета Ви, защото окото, в което слагаме атропина започна да сълзи и има слаб, но постоянен белезникав секрет. Това става за 2ри път, сигурна съм, че е от капките. Първото сълзене се получи още след второто капване на тези капки и понеже точно тогава имахме редовна консултация при джи пи-то, тя посъветва да спрем до изчистване и да сложим 1-2 пъти офталмосептонекс. Окото се изчисти напълно, изчаках още 3 дни и тогава започнахме пак. Сега след втория прием е същата работа, а в очния център могат да го прегледат едва след 2 дни. Според Вас, да продължа ли с капките (утре сутрин трябва да сложа пак) или да изчакам до прегледа? Освен почистване на секрета със стерилна марля с преварена вода, мога ли да направя нещо повече?

Благодаря Ви много за помощта към всички мами тук!

В очния център могат да го прегледат едва
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

Birdie

• 11040

Благодаря ти, Jam! :D
Значи все пак не е чак толкова ненормално...
Да, ако е 14 см за три месеца.
Тук не даваме флуор на деца, след като ролята му се постави под голямо съмнение преди години.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте, д-р Birdie,
Синът ми е почти на 10 месеца, със страбизъм на дясното оченце, заради който в момента слагаме през ден 1 капка атропин 0.5% в здравото око, така че да се види дали "мързеливото" ще започне да реагира по-добре. После сме на контролен преглед за определяне какви очила ще носи. Сега търся съвета Ви, защото окото, в което слагаме атропина започна да сълзи и има слаб, но постоянен белезникав секрет. Това става за 2ри път, сигурна съм, че е от капките. Първото сълзене се получи още след второто капване на тези капки и понеже точно тогава имахме редовна консултация при джи пи-то, тя посъветва да спрем до изчистване и да сложим 1-2 пъти офталмосептонекс. Окото се изчисти напълно, изчаках още 3 дни и тогава започнахме пак. Сега след втория прием е същата работа, а в очния център могат да го прегледат едва след 2 дни. Според Вас, да продължа ли с капките (утре сутрин трябва да сложа пак) или да изчакам до прегледа? Освен почистване на секрета със стерилна марля с преварена вода, мога ли да направя нещо повече?

Благодаря Ви много за помощта към всички мами тук!
Едва ли ако не слагате Атропин за няколко дена (по повод страбизъм) нещо ще се промени в негативна посока.
Но:
*обсъдете с офталмолог колко удачно е да слагате Атропин на тази възраст.
*попитайте "Да не би случайно Атропин да повишава вътреочното налягане??"
*тук само затварят окото-не ми е известно да капят Атропин капки и то на деца под годинка.
Sir Alec Guinness
Благодаря много за бързия отговор, д-р Birdie!
Ще го обсъдя с детския офталмолог, но чак в петък. Според неговите учебници, за тази възраст атропинът е показан, но в много ниска концентрация, 0.5%. Такава в България няма, най-малката е 1%, затова в клиниката го разредиха до 0.5%. Сега вече изпитвам съмнения дали е правилно разреден и дали пък контейнерчето, в което ми го дадоха (не оригиналното), не компрометирано откъм стерилност... Благодаря отново!
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

Birdie

• 11040
Благодаря много за бързия отговор, д-р Birdie!
Ще го обсъдя с детския офталмолог, но чак в петък. Според неговите учебници, за тази възраст атропинът е показан, но в много ниска концентрация, 0.5%. Такава в България няма, най-малката е 1%, затова в клиниката го разредиха до 0.5%. Сега вече изпитвам съмнения дали е правилно разреден и дали пък контейнерчето, в което ми го дадоха (не оригиналното), не компрометирано откъм стерилност... Благодаря отново!
Проблема е в това, доколко подходящ е Атропин-а в тази възраст, и за това.
 :D
Секрета, появяващ се след приложението на Атропин може да се дължи на повишено вътреочно налягане,което атропина предизвиква...
« Последна редакция: Април 04, 2007, 19:04:47 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Здравейте д-р Birde

От вчера нямаме вече кръв в изпражненията на Тони.
Излязоха резултатите от микробиологичното изследване и те са отрицателни. За първи път кръв имахме в четвърътк при вотрото изхождане за деня до понеделник, тоест четири дни. Все още има болезнени спазми, реве и неяде. В сутришните изхождания вчера и днес изпражненията вече са жълти кашести, но с малко слуз и тъмни зелени участъци. Днес второ изхождане не сме имали. Педиатърката на частно мисли да направим следната схема, а аз Ви моля за коментар.
За десет дни се храним с ХА на Нестле за да може да се успокои и нормализира лигавицита.
След това минаваме на НАН и гледаме за реакция към лактозата, ако такава няма ще продължим с въвеждане на каши и пюрета, ако има преминаваме отново към безлактозно АЛ 110. Ако отново се получи същата история и с АЛ 110, ще правим вече кръвни изследвания.
Аз обаче мисля, че не е редно така да се експериментира с детето при условие, че можем да разберем дали имаме липса на ензими много по бързо. Според педиатърката имаме явно някакъв ензимен дефицит, но нямало смисъл още да бодем детенцето.
Ако отново след АЛ 110 получим слузести с кръв изпражнения, ще правим пълни изследвания.
Благодаря!

*

Birdie

• 11040
Здравейте д-р Birde

От вчера нямаме вече кръв в изпражненията на Тони.
Излязоха резултатите от микробиологичното изследване и те са отрицателни. За първи път кръв имахме в четвърътк при вотрото изхождане за деня до понеделник, тоест четири дни. Все още има болезнени спазми, реве и неяде. В сутришните изхождания вчера и днес изпражненията вече са жълти кашести, но с малко слуз и тъмни зелени участъци. Днес второ изхождане не сме имали. Педиатърката на частно мисли да направим следната схема, а аз Ви моля за коментар.
За десет дни се храним с ХА на Нестле за да може да се успокои и нормализира лигавицита.
След това минаваме на НАН и гледаме за реакция към лактозата, ако такава няма ще продължим с въвеждане на каши и пюрета, ако има преминаваме отново към безлактозно АЛ 110. Ако отново се получи същата история и с АЛ 110, ще правим вече кръвни изследвания.
Аз обаче мисля, че не е редно така да се експериментира с детето при условие, че можем да разберем дали имаме липса на ензими много по бързо. Според педиатърката имаме явно някакъв ензимен дефицит, но нямало смисъл още да бодем детенцето.
Ако отново след АЛ 110 получим слузести с кръв изпражнения, ще правим пълни изследвания.
Благодаря!
Моето скромно мнение е да продължите с Ал 110. То никога не може да е причина за кръв в изпражненията.
Смяната с ХА мляко не е обоснована без изследвания и за 10 дена никаква полза от него не би имало.

При положение че посявките са негативни, може да е обикновена диспепсия.
Не е изключено.
Но ако можете да направите РАСТ тест с венозна кръв-направете го!
Не капете мляко върху кожата на детето, както правят-ако можете да направите кожен тест със скотч лепенки и специфични алергени-това, да.
Sir Alec Guinness
*
Но ако можете да направите РАСТ тест с венозна кръв-направете го!
Не капете мляко върху кожата на детето, както правят-ако можете да направите кожен тест със скотч лепенки и специфични алергени-това, да.

Докторе ние правихме РАСТ с кръв от пръста, дали е достоверен?
Много болезнено му понесе на детенце боцкането, а за тези скоч лепенки, моя позната ми е споменавала за тях, порверявала е и е нямало в нашите две лаборатории (фирми)в града.
Продължаваме с АЛ 110 и всичко бъде ОК, какво следва?