Здравейте д-р Birdie. Ще съм благодарна, ако ми дадете съвет. Дъщеря ми е на 3 м. и половина. Още откакто се роди сме на хипоалергенна храна - Милумил ХА (нямах кърма). Педиатърката ни посъветва за хипоалергенното мляко, тъй като тя се изприщи цялата от Фризолак. С новото мляко нещата се поуспокоиха до втората ваксина пентаксим. След ваксината, се появиха зачервявания по краката подобни на лишеи, а по бузките ситни пъпчици.Назначиха ни Фенистил - 10 дни по 5 капки и козметиката на Мустела за атопична кожа, също и витамин "С" на ампули и чай от Шипка. Прочетох в предишните Ви отговори доста информация за алергиите, но питането ми е дали Фенистила е достатъчен (тъй като за сега - 6 ден - няма кой знае какъв ефект) и дали не трябва и някакво кремче със съдържание на кортикостероид? Забелязвам и слуз със кървави жилки в акото (за което педиатърката ни каза, че е нормално заради алергията (не е доказана с тест). Дали е нормално това? Забравих да кажа, че сме само на мляко, вода и чай от Шипка.