0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Д-р Birdie , извинявайте че ви занимавам пак с това не ядене на мляко, но вече синът ми отказва и вечерното такова. Бихте ли ме посъветвали с какво бих могла да го заместя?
Другото нещо за което бих искала да ме посъветвате е дали мога да го оставям по-продължително време да стои изправен? Вече седи стабилно, без подкрепа, и го оставям на земята да си играе, но се занимава около 15мин и започва да мрънка. Когато го изправя на крака се успокоява и започва да пристъпва, на цяло стапало, и плаче когато го оставя пак да седне. Много се радва, когато правим обиколки в стаята, но незнам дали е редно на тази възраст?!
« Последна редакция: Март 22, 2007, 15:10:35 pm от Cvetelina »
*
Re: Мнения на посивяващата птичка Birdie... (Консултk
« Отговор #701 -: Март 22, 2007, 17:05:13 pm »
Здравейте д-р Бърди,

Ние с Тони вече се чувстваме доста по добре  :lol: :D. Изхождаме се редовно и норамлно на мирис и консистенция. Имаме все още колики , но на фона на пердишното състояние сме песен. Започнах да давам оризова каша с  лъжичка и с радост искам да Ви съобщя, че на малкия юнак много му харесва. Вече изяждаме 100 гр./мл. каша и мисля до два три дни да достигнем 150-160. С въвеждането на плод/зеленчук мисля да изчакам още няколко седмици, но през това време ми се иска да разнообразя менюто от каша. Вие как ще ме посъветвате, елда мога ли да давам? Кога и как можем да прeминем от безмлечни на млечни каши? Здължително ли трябва да съм въвела плод, за да въведа безмлечна каша от ориз и ябълка например?
Закупила съм три вида каши :
- безмлечна с ориз Milupa
- безмлечна с елда Hipp
- безмлечна с ориз и царевица Celia
- безмлечна с ориз и ябълка Humana
Благодаря !  :D
« Последна редакция: Март 22, 2007, 17:09:43 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Д-р Birdie , извинявайте че ви занимавам пак с това не ядене на мляко, но вече синът ми отказва и вечерното такова. Бихте ли ме посъветвали с какво бих могла да го заместя?
Другото нещо за което бих искала да ме посъветвате е дали мога да го оставям по-продължително време да стои изправен? Вече седи стабилно, без подкрепа, и го оставям на земята да си играе, но се занимава около 15мин и започва да мрънка. Когато го изправя на крака се успокоява и започва да пристъпва, на цяло стапало, и плаче когато го оставя пак да седне. Много се радва, когато правим обиколки в стаята, но незнам дали е редно на тази възраст?!
На какви биберони сте сега?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #703 -: Март 22, 2007, 18:08:48 pm »
Здравейте д-р Бърди,

Ние с Тони вече се чувстваме доста по добре  :lol: :D. Изхождаме се редовно и норамлно на мирис и консистенция. Имаме все още колики , но на фона на пердишното състояние сме песен. Започнах да давам оризова каша с  лъжичка и с радост искам да Ви съобщя, че на малкия юнак много му харесва. Вече изяждаме 100 гр./мл. каша и мисля до два три дни да достигнем 150-160. С въвеждането на плод/зеленчук мисля да изчакам още няколко седмици, но през това време ми се иска да разнообразя менюто от каша. Вие как ще ме посъветвате, елда мога ли да давам? Кога и как можем да прeминем от безмлечни на млечни каши? Здължително ли трябва да съм въвела плод, за да въведа безмлечна каша от ориз и ябълка например?
- безмлечна с елда Hipp
Привет,

Чудесно.
Перденце, няма разлика млечни <->безмлечни каши. Млечните са с АМ-покрай тях може да "влезе" лактоза и затова бих изчакал с тях.Но нищо повече!

Аз бих в препоръчал още две седмици да му давате само оризово брашно, както сега, редувайки понякога с млякото му (биберон с мляко).

Не елда!, не овес!
« Последна редакция: Март 22, 2007, 18:20:56 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness

Чико! Забелязах че предпочита да се храни с лъжичка. Пробвах да му дам млякото с чаша/така пие сока/, но пак пие по около 60-70мл.
« Последна редакция: Март 22, 2007, 18:57:09 pm от Cvetelina »
*

Birdie

• 11040

Чико! Забелязах че предпочита да се храни с лъжичка. Пробвах да му дам млякото с чаша/така пие сока/, но пак пие по около 60-70мл.
Можете ли да опитате NUK?
Sir Alec Guinness
Ще пробвам. Какво ще ме посъветвате за стоенето?
*
« Отговор #707 -: Март 22, 2007, 19:39:33 pm »
Здравейте д-р Бърди,

- безмлечна с елда Hipp
Привет,

Чудесно.
Перденце, няма разлика млечни <->безмлечни каши. Млечните са с АМ-покрай тях може да "влезе" лактоза и затова бих изчакал с тях.Но нищо повече!

Аз бих в препоръчал още две седмици да му давате само оризово брашно, както сега, редувайки понякога с млякото му (биберон с мляко).

Не елда!, не овес!

Докторе какви изследвания са необходими за да се докаже лактозен дефицит? Мисля на следващата консултация да поискам направление.
Колко време според вас е необходимо да изчакам с млечните каши?
След две седмици с каква каша да разнообразявам?
Защо не елда? На опаковката пише без глутен, моля обяснете.
« Последна редакция: Март 22, 2007, 19:41:59 pm от Perdeto »

*

Birdie

• 11040
Как правите тези обиколки? придържайки го, или?
Оставяйте го да седи колкото иска...
Sir Alec Guinness

Държа го под мишниците.
*

Birdie

• 11040
Перденце,
Не са необходими за всичко изследвания-добрия резултат е доказателство за правилността на подхода.

Елда се смята за алергизираща. Не я ползвам по принцип...
Оставете детето на оризово брашно още време-за къде бързаме?? :D 8O
Не се правят нещата така бързо...
След това аз обикновено слагам плод в оризовата каша-круша, например, или ябълка.
След това ще пишем пак...
Млечните и безмлечните каши на прах са си от 6 месец, но поради това че са извънредно сладки (повечето) е добре да ги давате само в 16-17-18 и то редувайки с плодове. Освен това, тези каши са и много калорични и децата пълнеят бързо от тях. Освен че стават зависими от контрастно сладкият им вкус...
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040

Държа го под мишниците.
Разхождайте го, щом му прави удоволствие... няма проблем от това...
Sir Alec Guinness
*
Перденце,
Не са необходими за всичко изследвания-добрия резултат е доказателство за правилността на подхода.

Елда се смята за алергизираща. Не я ползвам по принцип...
Оставете детето на оризово брашно още време-за къде бързаме?? :D 8O
Не се правят нещата така бързо...
След това аз обикновено слагам плод в оризовата каша-круша, например, или ябълка.
След това ще пишем пак...
Млечните и безмлечните каши на прах са си от 6 месец, но поради това че са извънредно сладки (повечето) е добре да ги давате само в 16-17-18 и то редувайки с плодове. Освен това, тези каши са и много калорични и децата пълнеят бързо от тях. Освен че стават зависими от контрастно сладкият им вкус...
Д-р Бърди аз не бързам, но винаги преди да предприема действие питам, консултирам се и тогава отсичам  :), а и явно на детенце му харсева храна различна от млякото, визирам оризовата каша.
Избрала съм каши на които пише след 4-ти месец, не че се ръководя от това но все пак ...
Близо 5 дни давам с лъжичка каша (стигнахме до 100 мл.), а понякога слагам и във вечерното по 2 мерителни лъжички. Видимо имаме вече по големи бузки, предполагам се дължи на кашата (нали това ми беше идеята, да му набавя нужните калории, недостигащи от изпиваното от него мляко).
За плодовете съм съгласна, но имайки предвид "патилата на Тони boy" мислите ли, че при него е добър подход въвеждането на ябълка и/или круша, може ли например да започнем с тиква (знам, че тиквата е с по алергизиращ ефект от ябълката или крушата). Обмислям идеята за тиквата само заради проблемите с коремчето му.
Благодаря  :D 

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
знам, че тиквата е с по алергизиращ ефект от ябълката или крушата

Перде, откъде го извади пък това?!  8O
вярвай ми, аз съм прекарала доста безсънни нощи в ровене из Интернет за информация на тема "алергизиращи храни". сигурно единственото нещо, за което никъде не срещнах дори и дума за алергия, беше жълтата тиква. а, и тиквичките.

напротив, ябълката е доста чест алерген. аз лично затова не започнах първо с нея. същото важи и за прословутите моркови.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #714 -: Март 23, 2007, 09:27:11 am »
знам, че тиквата е с по алергизиращ ефект от ябълката или крушата
вярвай ми, аз съм прекарала доста безсънни нощи в ровене из Интернет за информация на тема "алергизиращи храни".

Вярвам ти Джам, даже аз лично получих алергия от ябълка, когато бях бременна.
http://ilianas.hit.bg/Schemes.html Тук прочетох за схемите на захранване и попаднах на това

АЛЕРГЕНИ
6-9 месеца
Сварени зеленчуци:
Ямс (сладък картоф)
Тиква (всички видове)
Морков
Цвекло
Броколи
Картоф
Зелен фасул
Зеле
Сварени плодове
Круша
Праскова
Банан (суров - не става добре за замразяване,пък и няма смисъл,нали постоянно го има)
Кайсия
Нектарини
Боровинки

9-12 месеца
Аспержи
Авокадо
Карфиол
Брюкселско зеле  

Сливи
Ананас
Грозде
Ябълка(сварена)
Червени боровинки
Стафиди

Нека д-р Бърди ни подскаже малко повече за алергените.

« Последна редакция: Март 23, 2007, 09:32:26 am от Perdeto »

*

Birdie

• 11040
Перденце,

Оставяме още две седмици Тони на оризова каша.
Лактозата съдържаща се в млякото е различна от видовете захари съдържащи се в плодовете.Следователно консумацията на плодове (ябълка, круша) при повечето деца не дава никакъв отрицателен ефект.

Ябълката не е алерген. Въпреки че са възможни алергии към ябълка, аз лично никога за толкова години (от 1994) не съм виждал алергия от ябълка.
Нито от пресни моркови.Повечето майки в Бг имат представа за морковите в детското хранене от пюретата, но това е различно. Морковите са с високо натриево съдържание...
Sir Alec Guinness
*
аз също захраних с ябълка първо.какво по хубаво от пектина за стомаха.Има ли опастност докторе от предозиране?
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Birdie

• 11040
аз също захраних с ябълка първо.какво по хубаво от пектина за стомаха.Има ли опастност докторе от предозиране?
На ябълката ли? не...
Sir Alec Guinness
*

lisiche

• 239
  • БОРКО СТАНА НА 2
д-р Бърди, много съм притеснена. Поставихме на детенце първата ваксина Пентаксим на 20.03 и от тогава започна да яде ужасно малко. Преди това ядеше през 3 часа по 120-130 гр. АМ, а от тогава яде през 4 часа по 80-100 гр. АМ, което му давам от навършване на 2 м. (тогава  спрях да го кърмя ) е Аптамил. Кажете какво да правя, той е вече на 3м. и 1 седмица, а ми яде толкова малко? Притеснявам се, че няма а наддаде този месец. До сега наддаваше ( роден е 2850 и ни изписаха 2600 ) за първия месец 1300 гр., за втория месец 1100 гр. и за третия 850 гр.  :BangHead: :BangHead: :BangHead:
Блъскането на главата в стената изгаря по 150 калории на час. (Не правете това у вас ..... но може би на работа...

*

Birdie

• 11040
д-р Бърди, много съм притеснена. Поставихме на детенце първата ваксина Пентаксим на 20.03 и от тогава започна да яде ужасно малко. Преди това ядеше през 3 часа по 120-130 гр. АМ, а от тогава яде през 4 часа по 80-100 гр. АМ, което му давам от навършване на 2 м. (тогава  спрях да го кърмя ) е Аптамил. Кажете какво да правя, той е вече на 3м. и 1 седмица, а ми яде толкова малко? Притеснявам се, че няма а наддаде този месец. До сега наддаваше ( роден е 2850 и ни изписаха 2600 ) за първия месец 1300 гр., за втория месец 1100 гр. и за третия 850 гр.  :BangHead: :BangHead: :BangHead:
След като се опитвате да го оригнете не хапва ли повече?
Ако сте на обикновени биберони, си струва да опитате НУК
Sir Alec Guinness