Перденце,
Не са необходими за всичко изследвания-добрия резултат е доказателство за правилността на подхода.
Елда се смята за алергизираща. Не я ползвам по принцип...
Оставете детето на оризово брашно още време-за къде бързаме??
Не се правят нещата така бързо...
След това аз обикновено слагам плод в оризовата каша-круша, например, или ябълка.
След това ще пишем пак...
Млечните и безмлечните каши на прах са си от 6 месец, но поради това че са извънредно сладки (повечето) е добре да ги давате само в 16-17-18 и то редувайки с плодове. Освен това, тези каши са и много калорични и децата пълнеят бързо от тях. Освен че стават зависими от контрастно сладкият им вкус...
Д-р Бърди аз не бързам, но винаги преди да предприема действие питам, консултирам се и тогава отсичам
, а и явно на детенце му харсева храна различна от млякото, визирам оризовата каша.
Избрала съм каши на които пише след 4-ти месец, не че се ръководя от това но все пак ...
Близо 5 дни давам с лъжичка каша (стигнахме до 100 мл.), а понякога слагам и във вечерното по 2 мерителни лъжички. Видимо имаме вече по големи бузки, предполагам се дължи на кашата (нали това ми беше идеята, да му набавя нужните калории, недостигащи от изпиваното от него мляко).
За плодовете съм съгласна, но имайки предвид "патилата на Тони boy" мислите ли, че при него е добър подход въвеждането на ябълка и/или круша, може ли например да започнем с тиква (знам, че тиквата е с по алергизиращ ефект от ябълката или крушата). Обмислям идеята за тиквата само заради проблемите с коремчето му.
Благодаря