0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Мерси jam.
Бърди, ето според калкулатора, който jam даде:

Sex = girl
Age = 8 Months
Length = 66.5 centimeters
Weight = 7.25 kilograms
Based on the data you submitted, your child falls into the following percentiles:
Length = between 10th and 25th percentile
Weight = between 10th and 25th percentile

Sex = boy
Age = 8 Months
Length = 70.5 centimeters
Weight = 8.67 kilograms
Based on the data you submitted, your child falls into the following percentiles:
Length = between 25th and 50th percentile
Weight = between 25th and 50th percentile
« Последна редакция: Март 20, 2007, 21:18:28 pm от cygnus »
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
И на 8.5 бяха с тегло?
Тегло на раждане?
В кой перцентил на кривите са?
той - 8670 (тегло при раждане 2900) следващи тегла през месец: 3850, 5350, 6150, 6810, 7500, 7850, (пауза заради грипна ваканция), 8670.
тя - 7250 (тегло при раждане 2300) следващи тегла през месец: 3400, 4400, 5150, 5750, 6450, 6750, (пауза заради грипна ваканция), 7250
родени са 21 дни преди термин и са по-лекички предполагам, защото са близначета.
Последния въпрос не го разбрах. Може ли някаква графика или линк да видя за какво става въпрос?
Благодаря за отзивчивостта!
Децата са на около 25 перцентил по отношение тегло. Това е напълно нормално и малко по-малко от идеалното за възрастта. Отчел съм разликата в термин и актуалната възраст.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
Благодаря :)
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
докторе, бихте ли направили този анализ и за моя Мартинчо?

роден 3 седмици преди термин, тегло 3100 гр., ръст 50 см.

на 9 месеца - тегло 8520 гр, ръст 74 см, глава 46 см.

за последния месец е наддал 300 грама, а яде добре. предните месеци наддаваше по 180-200 грама. уж все нещо болен, ама все пак...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Birdie

• 11040
докторе, бихте ли направили този анализ и за моя Мартинчо?

роден 3 седмици преди термин, тегло 3100 гр., ръст 50 см.

на 9 месеца - тегло 8520 гр, ръст 74 см, глава 46 см.

за последния месец е наддал 300 грама, а яде добре. предните месеци наддаваше по 180-200 грама. уж все нещо болен, ама все пак...
Тегло малко под 25 перцентил,ръст малко над 75 перцентил и обиколка на главата-малко под 75 перцентил.
Нормални са :)
Sir Alec Guinness
Здравейте, Birdie,
Пак за лактозата... Лора е на Al-110 от Нова година.Опитах се да го сменя с НАН-2. В неделя дадох в 10:00. Прие се добре. В понеделник отново в 10:00, но детето започна да е неспокойно и да не иска да е легнало. Вчера (вторник) отново в 10:00 и 60 мл в следобедната каша в 16:00. В резултат - не заспа до вечерта, а цяла нощ на половин час се буди, за да пръцка. Изпражненията й нямат промяна - гъсти са като твърд пластелин и няма слуз. Но днес не посмях да продължа с Нан-а ... От събота не съм давала нова храна. Вече й готвя в къщи (ама много сте убедителен  :balk_602:!!).
Въпросите ми са:
Щом реагира чак на третия ден, значи ли, че в малки количества ще понася лактозата? Има ли шанс след месец-два ако опитам отново да няма проблем?
Това, че има само болезнени газове, но не и слуз и разстройство да не би да е нещо друго и аз не знам какво?
На девет месеца с пет хранения, каква храна да давам сутрин за второ хранене (първото е млечно и е в ранни зори - 6:00 - тя си го иска тогава)?
Благодаря Ви!
*

Birdie

• 11040
Здравейте, Birdie,
Пак за лактозата... Лора е на Al-110 от Нова година.Опитах се да го сменя с НАН-2. В неделя дадох в 10:00. Прие се добре. В понеделник отново в 10:00, но детето започна да е неспокойно и да не иска да е легнало. Вчера (вторник) отново в 10:00 и 60 мл в следобедната каша в 16:00. В резултат - не заспа до вечерта, а цяла нощ на половин час се буди, за да пръцка. Изпражненията й нямат промяна - гъсти са като твърд пластелин и няма слуз. Но днес не посмях да продължа с Нан-а ... От събота не съм давала нова храна. Вече й готвя в къщи (ама много сте убедителен  :balk_602:!!).
Въпросите ми са:
Щом реагира чак на третия ден, значи ли, че в малки количества ще понася лактозата? Има ли шанс след месец-два ако опитам отново да няма проблем?
Това, че има само болезнени газове, но не и слуз и разстройство да не би да е нещо друго и аз не знам какво?
На девет месеца с пет хранения, каква храна да давам сутрин за второ хранене (първото е млечно и е в ранни зори - 6:00 - тя си го иска тогава)?
Благодаря Ви!
Аз бих препоръчал да оставим Ал110 до 11 месеца.
Иначе се храни добре?
Sir Alec Guinness
Да, мисля че няма за какво да се притеснявам с храненето.
*

Birdie

• 11040
12->01 около 300 грама наддаване.
После->>500 и повече... :lol:
Който готви в къщи-така е...
Sir Alec Guinness
*
Докторе, да кажете нещо за меда.Аз започнах да давам и засега няма проблеми.Вие какъв препоръчвате и да изчакам ли да минат 3 години или не.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
12->01 около 300 грама наддаване.
После->>500 и повече... :lol:
Който готви в къщи-така е...
Вярно е, че вече яде повече и всичко, което й предложа без значение в какви комбинации - имам предвид зеленчуците, защото за плодовете сме предимно на ябълка и круша. Яде с апетит, отваря уста, даже когато вечеряме чака нещо от масата - та винаги трябва да имам нещо под ръка - варен морков, картоф, жълтък, ориз. Този път обаче няма да е над 500, защото днес сме 21.03, а тя е 8,040. Но хич не изглежда слаба и недохранена и затова не се притеснявам. Това е Лора и това и това.
Имам въпрос за червеното цвекло - в комбинация с какво да го дам? Пак ли с картоф?
И все пак ако е удобно, ме интересува отговора на въпроса за второто хранене, защото не съм настроена добре към попарките (дано детето да не е злоядо като мен), но не знам с какво бих могла да заменя това хранене - сладко или солено и въобще трябва ли да го заменям?
*
Здравейте, докторе!
На Мария езикът и от доста време е обложен, но не в предната част, а доста по навътре. Имам чувството, че понякога я дразни като преглъща и го виждам като еветуална пречка при трудното ни захранване.
Две докторки са казали, че това не е млечница и нищо повече. Пробвах да го изтъркам леко с марля, но е доста навътре и не става.
Според вас как мога да и изчистя езика?
*

lisiche

• 239
  • БОРКО СТАНА НА 2
докторе, бихте ли направили този анализ и за моето дете?
роден 14 дни по-рано
тегло 2850 гр., ръст 50 см.
на 3 м и 2 дни тегло 5850 гр., ръст 62 см и обиколка на главата 38 см.
Блъскането на главата в стената изгаря по 150 калории на час. (Не правете това у вас ..... но може би на работа...

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
добър вечер, докторе! :)

надявам се да не ме сметнете за прекалено вторачена майка, но понеже утре ще правим нов опит да бъде сложена втората доза Пентаксим, искам да съм сигурна, че Марти е във форма и затова питам може би смешни неща.

та въпросът е такъв - днес момчето ака 6 пъти! (досега)
всичките изхождания бяха с напълно нормална консистенция, мирис и цвят, даже бих казала, че бяха доста твърдички - като пластелин. количеството не беше много голямо всеки път. нормално се изхожда 1-2 пъти на ден, много рядко 3 пъти.
има ли причина за притеснение от това 6-кратно изхождане, при положение, че изпражненията са нормални?

днес в менюто имаше 3 потенциално разхлабващи храни - тиква, круша и слива. но те едва ли водят до учестено изхождане на твърди изпражнения, нали? още повече, 3 пъти той вече се беше реализирал още преди приема на немлечна храна на обяд.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Birdie

• 11040
Докторе, да кажете нещо за меда.Аз започнах да давам и засега няма проблеми.Вие какъв препоръчвате и да изчакам ли да минат 3 години или не.
Тук го даваме над 20 месечна възраст обикновено... :D
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте, докторе!
На Мария езикът и от доста време е обложен, но не в предната част, а доста по навътре. Имам чувството, че понякога я дразни като преглъща и го виждам като еветуална пречка при трудното ни захранване.
Две докторки са казали, че това не е млечница и нищо повече. Пробвах да го изтъркам леко с марля, но е доста навътре и не става.
Според вас как мога да и изчистя езика?
Цвят на обложеното? Площ?
Странично по бузките нещо?
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
докторе, бихте ли направили този анализ и за моето дете?
роден 14 дни по-рано
тегло 2850 гр., ръст 50 см.
на 3 м и 2 дни тегло 5850 гр., ръст 62 см и обиколка на главата 38 см.

Смятам ги 3 месеца без седмица-ръста е 75 перцентил (над идеалното 1 място), а теглото е почти идеално за възрастта. Обиколката на главата струва ми се не е точно измерена-сантиметъра е поставен високо...
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
добър вечер, докторе! :)

надявам се да не ме сметнете за прекалено вторачена майка, но понеже утре ще правим нов опит да бъде сложена втората доза Пентаксим, искам да съм сигурна, че Марти е във форма и затова питам може би смешни неща.

та въпросът е такъв - днес момчето ака 6 пъти! (досега)
всичките изхождания бяха с напълно нормална консистенция, мирис и цвят, даже бих казала, че бяха доста твърдички - като пластелин. количеството не беше много голямо всеки път. нормално се изхожда 1-2 пъти на ден, много рядко 3 пъти.
има ли причина за притеснение от това 6-кратно изхождане, при положение, че изпражненията са нормални?

днес в менюто имаше 3 потенциално разхлабващи храни - тиква, круша и слива. но те едва ли водят до учестено изхождане на твърди изпражнения, нали? още повече, 3 пъти той вече се беше реализирал още преди приема на немлечна храна на обяд.
Привет,
Не е проблем това-разхлабващи не значи обезателно с диарично действие-може да усилват перисталтиката (чести изхождания) без обезателно тези изхождания да са диарични.
« Последна редакция: Март 22, 2007, 10:18:20 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Цитат
Бяло на цвят, само по горната част на езика, без бузите. На вид изглежда все едно, че е останала каша. На едно две места има натрупвания - та за тях ми е въпросът. Изглеждат издигнати и ми се струва, че пречат, все пак.
*

Birdie

• 11040
Цитат
Бяло на цвят, само по горната част на езика, без бузите. На вид изглежда все едно, че е останала каша. На едно две места има натрупвания - та за тях ми е въпросът. Изглеждат издигнати и ми се струва, че пречат, все пак.
Изолирана микоза само на езика без друга локализация по бузките?
Мисля че е добре да ги проследите само-за около месец би трябвало да изчезнат.
Sir Alec Guinness