0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Д-р Birdie, много ви благодаря за съвета/относно запека/. Намалихме картофа в дневното му меню и резултата беше светкавичен. Вече 2 дни се изхожда сам, като прилича на твърда каша, но има нещо друго коет оме притеснява. Цветът им стана много тъмно зелен, почти черно, дали да не се изследваме?
Хм-това без да го видя... не е проблем тъмнозеленото-важно е да не е черен...
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
Д-р Birdie, много ви благодаря за съвета/относно запека/. Намалихме картофа в дневното му меню и резултата беше светкавичен. Вече 2 дни се изхожда сам, като прилича на твърда каша, но има нещо друго коет оме притеснява. Цветът им стана много тъмно зелен, почти черно, дали да не се изследваме?
Хм-това без да го видя... не е проблем тъмнозеленото-важно е да не е черен...

Днес си свършихме работата, ще видим утре как е и ще ви пиша. Отново ви благодаря.
*
Д-р Бърди незнам дали можете да ми помогнете, но ще се радвам на мнение.
Както вече Ви бях писала, нощем не спим спокойно. Пробвахме с оризовото брашно, намалих температурата в стаята. Памперса е почти сух винаги сутрин и това отпада, обаче ето снощи не съм спала отново. Това мятане наляво надясно е почти непрекъснато, по този начин си маха залъгалката и плаче. Само като го гушна се успокоява и заспива, но след 30-60 минути се започва отначало. Денем е почти същото, само като сме навън повечко дремва, но пак е според зависи. Приспива се винаги в ръцете ми, сам пищи а се вижда, че му се спи. Като по малък е заспивал и сам.
И друго нещо ме притеснява. Когато го оставям сам независимо къде, дали в кошара или на гимнастиката играта му става яростна и агресивна. Пищи силно щом докопа нещо и го набута в устата. Плаче на песнички от компютъра, единствено когато аз се занимавам с него се забавлява. Музикалните играчки не го плашат, интересни са му но щом попаднат в устата и се започва ... На какво се дължи това яростно пищене?
Може да направя клипче в близките дни и да Ви го изпратя за да прецените.
Наблюдаващата му педиатърка твърди, че е много емоционално и живо дете и не се вижда причина за тревога. Естествено като всяко ново място на детето му е интересно първите минути и е по спокоен, но според мен неможе да се прецени 10-20 минути.

Благодаря Ви!
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
Привет,
Леко ограничете дневния сън-по-скоро го "групирайте" сутрин и следобяд 14-16.
Не го оставяйте да спи цял ден...
Нека вижда таткото често, а също и други близки хора-не само Вас.
Не го оставяйте легнал, ако не спи-в столче за кола или по-изправен е добре да прекарва част от времето, когато е буден.
За останалото->>да, филмче може да прегледам и ще кажа мнението си...
е-майл-а от профила ми тук.
Sir Alec Guinness
*
Привет,
Леко ограничете дневния сън-по-скоро го "групирайте" сутрин и следобяд 14-16.
Не го оставяйте да спи цял ден...
Нека вижда таткото често, а също и други близки хора-не само Вас.
Не го оставяйте легнал, ако не спи-в столче за кола или по-изправен е добре да прекарва част от времето, когато е буден.

Той и през деня не спи по много.
В 7.30 ч. първото хранене в 9 ч. заспива максимум до 10 ч., после писковеселба в 11 ч. отново хранене и евентуално сън пак максимум 1 ч.. Ако сме навън спи повече, вкъщи по малко. Общо взето през деня вкъщи спим максимум 4 часа.
Таткото няма как да вижда често, а също и другите близки защото всички са на работа.
Ако не е легнал и изправен ,това означава в скута ми. В столчето за кола стои максимум 10 минути. Вързала съм му играчки но пищи както и с другите играчки.
Ще събера малко клипчета и ще Ви ги изпратя.Е каква станя тя, омръзнала ли съм му ...

*
Здравейте, докторе !
Моята дъщеря е на 6,5 мес. Роди се с тегло на долна граница без изяснена причина -2,550 кг. и продължава да си върви на долна граница /това май няма връзка с въпроса  :ask: /
Вчера я водихме на месечния профилактичен преглед на частно и докторката каза, че няма опора на краката още и трябва да я водим на невролог и физиотерапия след това. Шест месеца бил крайният срок за такава опора. Дпоред нея до месец ще си навакса, уж.Това, естествено, не беше видяно от джи пи то  :twisted:
Въпросът ми е - от какво може да се е получило това и евентуално към какви заболявания насочва?
Ако не бях отишла на частно как щях да разбера за проблема ? Като не може да проходи? И до какво би водило подобен пропуск ?
Благодаря предварително !
*

Birdie

• 11040
Здравейте, докторе !
Моята дъщеря е на 6,5 мес. Роди се с тегло на долна граница без изяснена причина -2,550 кг. и продължава да си върви на долна граница /това май няма връзка с въпроса  :ask: /
Вчера я водихме на месечния профилактичен преглед на частно и докторката каза, че няма опора на краката още и трябва да я водим на невролог и физиотерапия след това. Шест месеца бил крайният срок за такава опора. Дпоред нея до месец ще си навакса, уж.Това, естествено, не беше видяно от джи пи то  :twisted:
Въпросът ми е - от какво може да се е получило това и евентуално към какви заболявания насочва?
Ако не бях отишла на частно как щях да разбера за проблема ? Като не може да проходи? И до какво би водило подобен пропуск ?
Благодаря предварително !
Какво разбират под "опора на долни крайници", защото такава по принцип не е задължителна за тази възраст. Обикновено,когато хванете дете под мишниците и го държите изправено на тази възраст то "седи" "по турски" във въздуха и има моментна опора на долните крайници върху повърхността, като при това прави псевдо-вървящи движения със смяна на двата крайника (псевдо-вървеж).
Sir Alec Guinness
*
Цитат
Какво разбират под "опора на долни крайници",
Ами като я хвана под мишниците, да може да застане на цял крак на земята. А тя криви крака като кашкавал и едното леко захожда зад другия.
Освен това натисна стъпалото към крака и така също установи нещо.
А на бележката за невролог пише "лош стъпателен рефлекс" , струва ми се.
*

Birdie

• 11040
Цитат
Какво разбират под "опора на долни крайници",
Ами като я хвана под мишниците, да може да застане на цял крак на земята. А тя криви крака като кашкавал и едното леко захожда зад другия.
Освен това натисна стъпалото към крака и така също установи нещо.
А на бележката за невролог пише "лош стъпателен рефлекс" , струва ми се.
Ами никой не иска от дете на тази възраст да прави тези неща...

"Освен това натисна стъпалото към крака и така също установи нещо."
->Това е несериозно изобщо. 8O 8O 8O 8O

"лош стъпателен рефлекс"
->Няма такъв рефлекс... 8O

Нещо тук не е наред-някои хора са много зле. Много...
Това, което са "изследвали" го игнорирайте-няма изобщо такива неща, белези, "рефлекси" и т.н.  Това е абсурдно просто...
Ако ползвате английски мога да ви предложа информация...
« Последна редакция: Март 17, 2007, 23:07:16 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Извинявам се за спама, но това са капацитетите в гр.Бургас.  :x :x :x
Могат да изкарат здраво дете болно и обратното. Могат така да те паникьосат и объркат и ти да си блъскаш главата  :BangHead:, а накрая ни лук яли ни мирисали  :mrgreen:  :bonk:. Нямаме за съжаление алтарнатива и това ме вбесява до лудост. :evil:

*
Благодаря Ви за отговора!
Утре или вдругиден ще ходим на невролог и ми е интересно там какво ще кажат...
Да, ползвам английски и ще се радвам на допълнителна информация.
*

Birdie

• 11040
Благодаря Ви за отговора!
Утре или вдругиден ще ходим на невролог и ми е интересно там какво ще кажат...
Да, ползвам английски и ще се радвам на допълнителна информация.
Пишете след прегледа-ще обсъдим едно по едно...
Простете за острия език-на толкова физиологични и здрави деца съм виждал да им правят "лечение" и "гимнастики", че просто душата ми се къса...само защото не знаят кое и как... в края на 2007- срамно е просто...
Sir Alec Guinness
*
Докторе, докато чакам резултатите от прегледа, Ви моля да обсъдим два други важни проблема за мен и детето:
1.Наддава много лошо, като всеки месец все по малко. Тя е изключително кърмено бебе, като в края на четвърти месец започнах захранване с оризова каша. Нещата вървяха супер бавно, максимума, постигнат месец по-късно, беше около 80 мл каша и 40-50 гр. пюре. После изведнъж отказа тотално кашата, пюрето почти. От два дена пак я пробвам, като и давам около обед зеленчуково , следобед плодово , а вечер каша. От пюрете с мъки хапва около 50 гр., а каша все още не е прояла. От шишие също отказва и мляко, и каша.
Наддава така:
1 и 2 мес. по 900 гр, 3 и 4 между 450 и 400, 5 и 6 около 350 гр. А най-лошото е, че от нач. на 7 месец за 20 дни е наддала 50 гр. В момента е 5650 гр, като беше изписана на 2340гр.
Някаква идея как да действам и евентуално какви изследвания да направя?
Правила съм 24 часово мерене - изяде около 800гр кърма, което е добро количество.
2. Притеснява ме, че обиколката на главата и също е малка, макар и съразмерна на тялото и. Роди се с 32 см. обиколка, в момента е 38,5 см. Предвид размерите и - 5650 и 63 см, това притеснително ли е?
Благодаря предварително!
*

Birdie

• 11040
Докторе, докато чакам резултатите от прегледа, Ви моля да обсъдим два други важни проблема за мен и детето:
1.Наддава много лошо, като всеки месец все по малко. Тя е изключително кърмено бебе, като в края на четвърти месец започнах захранване с оризова каша. Нещата вървяха супер бавно, максимума, постигнат месец по-късно, беше около 80 мл каша и 40-50 гр. пюре. После изведнъж отказа тотално кашата, пюрето почти. От два дена пак я пробвам, като и давам около обед зеленчуково , следобед плодово , а вечер каша. От пюрете с мъки хапва около 50 гр., а каша все още не е прояла. От шишие също отказва и мляко, и каша.
Наддава така:
1 и 2 мес. по 900 гр, 3 и 4 между 450 и 400, 5 и 6 около 350 гр. А най-лошото е, че от нач. на 7 месец за 20 дни е наддала 50 гр. В момента е 5650 гр, като беше изписана на 2340гр.
Някаква идея как да действам и евентуално какви изследвания да направя?
Правила съм 24 часово мерене - изяде около 800гр кърма, което е добро количество.
2. Притеснява ме, че обиколката на главата и също е малка, макар и съразмерна на тялото и. Роди се с 32 см. обиколка, в момента е 38,5 см. Предвид размерите и - 5650 и 63 см, това притеснително ли е?
Благодаря предварително!
Проблема с храните е в неправилния подход.
Въведете само плод (ябълка и/или круша) в 16-17-18. Бавно-за около 1.5 седмици с увеличаващ се брой лъжички. Може също да направите оризово бебешко брашно+кърма+плод.
Оставете всички останали хранения->>кърма.
Не слагайте в другите хранения външни храни-детето не ги харесва, не яде кърма, не получава калории, и затова не наддава.

Да, на 7 месеца 38.5 е малко-мисля е грешка-поне с 1-1.5 см главата е по-голяма.
« Последна редакция: Март 18, 2007, 21:59:27 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Това с двете хранения го въведох от вчера с цел да поема повече различна храна и да свиква. преди това си беше само на едно. И преди , и сега , на хранене повече от 50гр. пюре не иска да поеме. Просто сега е 2 пъти.
А главата сега и я премерих- около 39 см. е...
*

Birdie

• 11040
Това с двете хранения го въведох от вчера с цел да поема повече различна храна и да свиква. преди това си беше само на едно. И преди , и сега , на хранене повече от 50гр. пюре не иска да поеме. Просто сега е 2 пъти.
А главата сега и я премерих- около 39 см. е...
Мисля е разумно да я оставите само на плод още около 1-1.5 седмици...
Sir Alec Guinness
*
Здравейте д-р Бърди,
дъЩеря ми е на смесено хранене оЩе от раждането (BEBA HA на Нестле). Аz бях алергична към някои храни (домати, ягоди и иzобЩо всички семчести плодове) до 15 годиШна въzраст, а сега страдам от алергии към домаШен прах и перилни препарати. Съпругът ми е имал непоносимост към глутена до 2 си годинка. Въпросът ми е до колко месеца трябва да я храня с HA? Знам, че 6 месеца са минимума. Вие какво Ще ме посъветвате? И в кой месец да въведа глутена? Благодаря.
*
Здравейте, по-горе бяхте споменали за candida glabrata, но не се разви темата. Аз бих искала да попитам какво значи ако се изолира такава кандида в изпражненията на дете на около 1.5 -2г.
2. Относно 3-та сливица. Синът ми е на 5,4 г. Боледува рядко, предимно вируси /хрема основно/, ангини досега не е имал, отити също. Изобщо аз го смятам за много здраво дете. Антибиотици не е взимал освен заради един цистит преди 2 г.
Обаче, особено като е хремав спи с отворена уста, доста време и след като му е минала хремата, хърка нощем, има сенки под очите и все пита моля, моля? Т.е като че ли не дочува, но може и да е тик, да се разсейва, той е доста разсеян. Иначе говори ясно, без грешки, чудесен правоговор има. Казаха ни, че третата сливица е уголемена - един УНГ специалист каза да се вади, един педиатър каза : не правете нищо, ще се смали сама след 7 години. Та Вие какво мислите. Благодаря.

ТОЙ - 06.11.2001 ; той - 03.12.2007
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Здравейте, докторе!
Бях споменавала преди за обривите на Симеон, но тъй като не минават, пак ще Ви тормозя :D
Симеон е почти на пет месеца, доскоро изцяло на кърма, от 3 седмици давам и Фризолак на следобедното хранене. Ака по веднъж на 4-5 дни, веднъж стигна и до 10 дни. Когато го храня с АМ около устата избиват червени петна:
http://images14.snimka.bg/002432968-big.jpg
минават след 20 минути. От кърма или вода (при миене на лицето) не се появяват.
От около месец има и екземи отстрани и на двете бузки, снимала съм по-голямата:
http://snimka.bg/photo.php?photo_id=2432970
http://snimka.bg/photo.php?photo_id=2432972
Според педиатърката не са проблем, бяха почнали да завяхват, отскоро отново се зачервиха и се разрастнаха доста. Мазах 1 седмица 2 пъти дневно с Fucidin, нямаше никакъв ефект. Кожата е доста грапава и повдигната и мисля, че го дразни или сърби - няколко пъти го видях да търка мястото с ръка.
Вчера изпражненията бяха зелени, примесени с ядки и слуз. От няколко седмици има доста газове през целия ден - шумни и миризливи.
Свързани ли са нещата? Чудя се дали млякото не е неподходящо? С какво да мажа бузките?
Да изследваме ли изпражненията?
Иначе детето е весело, пълно с енергия, храни се и спи нормално.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

Birdie

• 11040
Здравейте д-р Бърди,
дъЩеря ми е на смесено хранене оЩе от раждането (BEBA HA на Нестле). Аz бях алергична към някои храни (домати, ягоди и иzобЩо всички семчести плодове) до 15 годиШна въzраст, а сега страдам от алергии към домаШен прах и перилни препарати. Съпругът ми е имал непоносимост към глутена до 2 си годинка. Въпросът ми е до колко месеца трябва да я храня с HA? Знам, че 6 месеца са минимума. Вие какво Ще ме посъветвате? И в кой месец да въведа глутена? Благодаря.
Това, доколко даването на ХА млека като "профилактично" средство още от раждането е работещ подход е много спорен въпрос. Аз лично само въз основа на анамнеза, и без прояви или проблеми от страна на детето, не бих го давал. Може да го смените на 7 навършени месеца постепенно.
Аз лично въвеждам глутен към 11-12 месец (фиде->>макарони->>сухарчета в основното ядене->хляб).
« Последна редакция: Март 19, 2007, 19:29:16 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness