Докторе, докато чакам резултатите от прегледа, Ви моля да обсъдим два други важни проблема за мен и детето:
1.Наддава много лошо, като всеки месец все по малко. Тя е изключително кърмено бебе, като в края на четвърти месец започнах захранване с оризова каша. Нещата вървяха супер бавно, максимума, постигнат месец по-късно, беше около 80 мл каша и 40-50 гр. пюре. После изведнъж отказа тотално кашата, пюрето почти. От два дена пак я пробвам, като и давам около обед зеленчуково , следобед плодово , а вечер каша. От пюрете с мъки хапва около 50 гр., а каша все още не е прояла. От шишие също отказва и мляко, и каша.
Наддава така:
1 и 2 мес. по 900 гр, 3 и 4 между 450 и 400, 5 и 6 около 350 гр. А най-лошото е, че от нач. на 7 месец за 20 дни е наддала 50 гр. В момента е 5650 гр, като беше изписана на 2340гр.
Някаква идея как да действам и евентуално какви изследвания да направя?
Правила съм 24 часово мерене - изяде около 800гр кърма, което е добро количество.
2. Притеснява ме, че обиколката на главата и също е малка, макар и съразмерна на тялото и. Роди се с 32 см. обиколка, в момента е 38,5 см. Предвид размерите и - 5650 и 63 см, това притеснително ли е?
Благодаря предварително!