0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Благодаря ви др.Birdie!
Имам чувството,че само с АМ.,няма да се засищат.
ще ви послушам,ще разредя малко кремчетата.
Увеличете млякото-може да давате по 200-210-230 мл на хранене...
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

sami

• 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
ще опитам.
Благодаря ви!

http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Здравейте и от нас :lol:
Скоро не съм ви тормозила с въпроси, но оправихме почти нощното спане, ядем си почти всичко през деня и мога да кажа (да чукна на дърво ;) ), че за сега сме добре.
Интересува ме един малко странен въпрос - нали докато са бебета след хранене е задължително да се оригват. Това до каква възраст го правим? След годинка нужно ли е все още или не?
Благодаря предваритлено за отговора и весели пролетни дни!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Birdie

• 11040
Здравейте и от нас :lol:
Скоро не съм ви тормозила с въпроси, но оправихме почти нощното спане, ядем си почти всичко през деня и мога да кажа (да чукна на дърво ;) ), че за сега сме добре.
Интересува ме един малко странен въпрос - нали докато са бебета след хранене е задължително да се оригват. Това до каква възраст го правим? След годинка нужно ли е все още или не?
Благодаря предваритлено за отговора и весели пролетни дни!
До около 6-ия месец.
После не е нужно-сами го правят...
Sir Alec Guinness
*
здравейте. един въпрос относно следните плодове - ягоди, малини, боровинки.до сега не съм давала предвид  6 месечната консумация на Фризопепа, без доказана алергия.няколко сутринта се пристраших и направих за закуска филийка намазана с масло и сладко от ягоди.Никакви петна след това, нищо притеснително.Вие кога съветвате за въвеждане на тези плодове.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Birdie

• 11040
здравейте. един въпрос относно следните плодове - ягоди, малини, боровинки.до сега не съм давала предвид  6 месечната консумация на Фризопепа, без доказана алергия.няколко сутринта се пристраших и направих за закуска филийка намазана с масло и сладко от ягоди.Никакви петна след това, нищо притеснително.Вие кога съветвате за въвеждане на тези плодове.
След 13-15 месечна възраст...
Sir Alec Guinness
*
благодаря ви.даже съм закъсняла,но пусти страх.ще продължавам с въвеждането.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
Re: Мнения на посивяващата птичка Birdie... (Консултk
« Отговор #587 -: Март 14, 2007, 09:06:36 am »
Добро Утро,

Д-р Бърди реших да изпробвам вашите съвети, но ударих на камък с оризовото брашно, в смисъл запушва ни се биберона. Ползвам на Авент с 3 дупки, но едвам си изяде Тони половината мляко (90 мл.) с една мерителна лъжичка оризово брашно и заспа.
Незнам дали защото беше много уморен (от 16 до 22 ч) не беше спал и затова спахме по добре, но проблема с брашното си стои. Искам да попитам, мога ли например една мезурка от брашното да го смесвам с мляко и да му го давам с лъжичка, а останалото количество мляко да си го изпива след това или трябва да търся друга марка биберони с по големи дупки.
Предполагам това е началото на захранването и определено мисля че кашата му хареса.

Лек и приятен ден  :)
« Последна редакция: Март 14, 2007, 09:09:58 am от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

tedi91

• 275
  • Аз обичам моя съпруг!
Здравейте,Д-р Birdie!Ако можете да ми помогнете ще сьм Ви много благодарна.
Синьт ми е на 3.5месеца.Роден е 3.2кг.в 9-я месец.Още в родилния дом го дохранвах с Фризолак.Нямах достатьчно кьрма и постепенно премина само на АМ.Беше на 45 дни когато в изхожданията му забелязах жилки слуз и крьв.Сьщия ден ни приеха в Инфекциозна болница.Последвалите изследвания бяха отрицателни.В продьлжение на месец яде Humana HN.Изхожданията се подобриха.През това време направихме консултация с гастроентеролог.Каза да премине на Нутрилон.На контролния преглед след 20 дни се установи,че детето е наддало само 0.300кг.Изхожданията бяха по 1пьт на ден,но воднисти.Отново започна лечебната хумана.Изхожданията отново се нормализираха.По препорька на гастроентеролога в момента яде Аптамил1,но отново има жилки слуз и изхожданията са с доста рядка консистенция.Отново вьпросния гастроентеролог каза да започна вьвеждането на зеленчукови пюрета.До момента не сьм давала на детето нищо друго освен АМ.
Голямият ми син като бебе имаше аналогичен проблем.Тогава му поставиха диагноза-непоносимост кьм белтька на кравето мляко.До 10м.вьзраст ядеше само АМ Милупа Прегомин.След това го захраних постепенно.На 1.5год.детето вече ядеше всичко,включително и мляко/кисело и прясно/.
В семейството ни няма хора с алергии.
Разказвам Ви всичко това,за да можете да добиете представа какьв би могьл да е проблема.
Смятате ли,че и малкият е с подобна непоносимост,на какво мляко е добре да премине,кога да започна да го захранвам с други храни?
Предварително Ви благодаря!

Здравейте докторе,
Имам следният въпрос: Започнах захранване и давах 2 дни пюре от череши.Преди това съм въвела ябълка, круша, сини сливи, моркови, тиква, картоф, броколи, царевица, пъщарнак-категорично не хареса, но днес на 3-ти ден бебката започна да киха докато давам пюрето от череши.Възможно ли е да е някаква алергична реакция?Предните пъти го хапваше с кеф и нищо такова не се е случвало.
От около седмица имаме някакви дребни пъпчици по едната ръчичка, но тя непрекъснато ги дъвче тези ръце и аз все ги мия и мия.Прекалявам ли с миенето,ако ги мия на всяко храненене? Ние не ползваме биберона.Не я харесва от самото начало и си предпочита ръцете.Бибероната я плюе все едно е отрова.Дъвче гризалка за почесване на венците, но напоследък и нея не иска и си гризе завивките.
Другото което ме интерсува е дали, ако започне бебе на почти 5 месеца да лази това може да му увреди ставите? Тя все още е на етап набиране като гъсеничка, но от това, което виждам и темпа, с който напредва с движенията скоро ще започне да лази стабилно, доколкото може да е стабилно бебе на тези месеци.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #590 -: Март 14, 2007, 10:23:14 am »
Добро Утро,

Д-р Бърди реших да изпробвам вашите съвети, но ударих на камък с оризовото брашно, в смисъл запушва ни се биберона. Ползвам на Авент с 3 дупки, но едвам си изяде Тони половината мляко (90 мл.) с една мерителна лъжичка оризово брашно и заспа.
Незнам дали защото беше много уморен (от 16 до 22 ч) не беше спал и затова спахме по добре, но проблема с брашното си стои. Искам да попитам, мога ли например една мезурка от брашното да го смесвам с мляко и да му го давам с лъжичка, а останалото количество мляко да си го изпива след това или трябва да търся друга марка биберони с по големи дупки.
Предполагам това е началото на захранването и определено мисля че кашата му хареса.

Привет!
Половин мезурка брашно. Или по-големичък биберон...
С лъжичка по-късно :)
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте,Д-р Birdie!Ако можете да ми помогнете ще сьм Ви много благодарна.
Синьт ми е на 3.5месеца.Роден е 3.2кг.в 9-я месец.Още в родилния дом го дохранвах с Фризолак.Нямах достатьчно кьрма и постепенно премина само на АМ.Беше на 45 дни когато в изхожданията му забелязах жилки слуз и крьв.Сьщия ден ни приеха в Инфекциозна болница.Последвалите изследвания бяха отрицателни.В продьлжение на месец яде Humana HN.Изхожданията се подобриха.През това време направихме консултация с гастроентеролог.Каза да премине на Нутрилон.На контролния преглед след 20 дни се установи,че детето е наддало само 0.300кг.Изхожданията бяха по 1пьт на ден,но воднисти.Отново започна лечебната хумана.Изхожданията отново се нормализираха.По препорька на гастроентеролога в момента яде Аптамил1,но отново има жилки слуз и изхожданията са с доста рядка консистенция.Отново вьпросния гастроентеролог каза да започна вьвеждането на зеленчукови пюрета.До момента не сьм давала на детето нищо друго освен АМ.
Голямият ми син като бебе имаше аналогичен проблем.Тогава му поставиха диагноза-непоносимост кьм белтька на кравето мляко.До 10м.вьзраст ядеше само АМ Милупа Прегомин.След това го захраних постепенно.На 1.5год.детето вече ядеше всичко,включително и мляко/кисело и прясно/.
В семейството ни няма хора с алергии.
Разказвам Ви всичко това,за да можете да добиете представа какьв би могьл да е проблема.
Смятате ли,че и малкият е с подобна непоносимост,на какво мляко е добре да премине,кога да започна да го захранвам с други храни?
Предварително Ви благодаря!
Труден въпрос без преглед.
Естествено за захранване с "пюрета" на тази възраст и реч не може да става!
Аз бих дал Ал110-то е безлактозно и може да го давате спокойно до 7-8 и повече месеца. Воднистия характер на изпражненията повече за лактазен дефицит говори (а и той е по-чест сред децата).
Дали се касае за АБКМ?
В началото,когато имаше кръв, имаше ли запек?
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте докторе,
Имам следният въпрос: Започнах захранване и давах 2 дни пюре от череши.Преди това съм въвела ябълка, круша, сини сливи, моркови, тиква, картоф, броколи, царевица, пъщарнак-категорично не хареса, но днес на 3-ти ден бебката започна да киха докато давам пюрето от череши.Възможно ли е да е някаква алергична реакция?Предните пъти го хапваше с кеф и нищо такова не се е случвало.
От около седмица имаме някакви дребни пъпчици по едната ръчичка, но тя непрекъснато ги дъвче тези ръце и аз все ги мия и мия.Прекалявам ли с миенето,ако ги мия на всяко храненене? Ние не ползваме биберона.Не я харесва от самото начало и си предпочита ръцете.Бибероната я плюе все едно е отрова.Дъвче гризалка за почесване на венците, но напоследък и нея не иска и си гризе завивките.
Другото което ме интерсува е дали, ако започне бебе на почти 5 месеца да лази това може да му увреди ставите? Тя все още е на етап набиране като гъсеничка, но от това, което виждам и темпа, с който напредва с движенията скоро ще започне да лази стабилно, доколкото може да е стабилно бебе на тези месеци.
Детето е на 4.5 месеца.
Би трябвало да хапва само един вид плод в 16-17-18.
"ябълка, круша, сини сливи, моркови, тиква, картоф, броколи, царевица, пъщарнак"
->>Много,твърде много храни за 4.5 месеца...Съветвам бавно, внимателно и постепенно захранване. Може и да не харесва вкуса на черешите, или да и предизвикват рефлукс...
Увреждане на ставите? не...

"Тя все още е на етап набиране като гъсеничка..."
->?? Какво имате пред вид, простете?
Sir Alec Guinness
« Отговор #593 -: Март 14, 2007, 11:01:11 am »
Добро Утро,

Д-р Бърди реших да изпробвам вашите съвети, но ударих на камък с оризовото брашно, в смисъл запушва ни се биберона.
Вземи си биберон с 3 позиции. И авент имат такъв.
<br />[link=http:
Здравейте Д-р Бърди. На каква възраст се препоръчва въвеждане на домат в менюто на бебето?
<br />[link=http:
*
Ето ни отново  :?

Вчера след като похвалих Тони за увеличението на изпиването от него мляко, пак отказва да се храни. Днес прегледах устата на детенце и установих, че има на венеца долу в дясно една бяла издутинка. Като погледна от другата симетрична страна има лека разлика, все едно е пъпка с връхче. Докторе дали това е млечница? Какво ще ме посъветвате да правя? Верно че всичко пъха в устата каквото му попадне, но немога да го опазя.

*
@gabi32
За 6.5 месеца това са много храни. И то с две външни хранения...няма закъде да бързаме :). Броколи-не още...също не копър, магданоз,целина
Половин месец може да правите само комбинации от вече даденото.

за обяд
*картоф+морков+малко АМ
*морков+тиквика+малко картоф
*картоф с пилешко+малко морков
*един ден само АМ, без друго

за следобяд 16-17-18
*ябълка+круша
*ябълка+ круша+оризово брашно
*оризово брашно +АМ+круша
*круша с оризово брашно с или без АМ
*АМ+оризово брашно-или в биберон или като каша.

Докторе, вече сме на 7 мес и 4 дни. Днес бяхме на консултация. Тежи 9150 гр, ръст 75 см (родена е 4250 гр, 54 см.)Наддала е 300 гр за последния месец. Какви нови храни са въвеждаме и да давам ли вече сокове? Лекарката и ме посъветва да и давам вече попара. Не е ли рано още?

Докторе, извинете, че се намесвам в темата ви...

Днес прегледах устата на детенце и установих, че има на венеца долу в дясно една бяла издутинка. Като погледна от другата симетрична страна има лека разлика, все едно е пъпка с връхче. Докторе дали това е млечница? Какво ще ме посъветвате да правя? Верно че всичко пъха в устата каквото му попадне, но немога да го опазя.

А не помисли ли, че може да става дума за никнещо събче ?  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

Днес прегледах устата на детенце и установих, че има на венеца долу в дясно една бяла издутинка. Като погледна от другата симетрична страна има лека разлика, все едно е пъпка с връхче. Докторе дали това е млечница? Какво ще ме посъветвате да правя? Верно че всичко пъха в устата каквото му попадне, но немога да го опазя.

Не Ралинка не е зъбче. Първите зъбчета са отпред, а това е отстрании и не е твърдо като го напипвам с пръст.

*

Не Ралинка не е зъбче. Първите зъбчета са отпред, а това е отстрании и не е твърдо като го напипвам с пръст.

Перденце,  и при Юлия имаше нещо подобно преди около два месеца само че горе в ляво. Аз дори го взех за зъб, защото беше твърда. Оказа се гнойна пъпка, която се пукнасама и мина за 2-3 дни.