Здравейте докторе,
Имам следният въпрос: Започнах захранване и давах 2 дни пюре от череши.Преди това съм въвела ябълка, круша, сини сливи, моркови, тиква, картоф, броколи, царевица, пъщарнак-категорично не хареса, но днес на 3-ти ден бебката започна да киха докато давам пюрето от череши.Възможно ли е да е някаква алергична реакция?Предните пъти го хапваше с кеф и нищо такова не се е случвало.
От около седмица имаме някакви дребни пъпчици по едната ръчичка, но тя непрекъснато ги дъвче тези ръце и аз все ги мия и мия.Прекалявам ли с миенето,ако ги мия на всяко храненене? Ние не ползваме биберона.Не я харесва от самото начало и си предпочита ръцете.Бибероната я плюе все едно е отрова.Дъвче гризалка за почесване на венците, но напоследък и нея не иска и си гризе завивките.
Другото което ме интерсува е дали, ако започне бебе на почти 5 месеца да лази това може да му увреди ставите? Тя все още е на етап набиране като гъсеничка, но от това, което виждам и темпа, с който напредва с движенията скоро ще започне да лази стабилно, доколкото може да е стабилно бебе на тези месеци.