0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Здравейте докторе,

Посетихме детски кардиолог, който за щастие ни успокои, че шума много е намалял, но все още го има и трябва да направим контрола след 4-5 месеца. Според кардиолога липсата на апетит и не достатъчното наддаване не е от шума.
Притеглихме се тежим 6540 гр., но бяхме с боди, къси чорапки и сух памперс (предпологам това ас около 100 гр. или тежим 6440 гр.) На 01.03.07 бяхме 6270 гр. или наддали сме за седмица 170 гр., което според мен е прекрасно с това хранене. :)
Изследванията от изпражненията са готови, но за съжаление все още не съм ги взела, защото малък Тони бонбони много рева и пропуснахме разходката днес.
Пропуснах да спомена, че снощи се изходихме пак така трудно, твърдо и малко.
Ами това от нас, а сега какво правим докторе?
Само преглед от кардиолог или И ехокардиографско изследване??
Продължаваме-виждате че и с 120 мл си наддаваме добре!
Махаме лупите от очите си, когато сменяме памперса и ги слагаме само когато почваме да си играем с Тони boy.
Към средата на месеца ще помислим нещо за оризовото брашно-щом наддава добре не е нужно да бързаме...

Чудесно! Може да се каже...
« Последна редакция: Март 07, 2007, 20:07:15 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
Привет от още една разтревожена мама! Нашата госпожица реши рязко да промени хранителният си режим. От Петък се храни през 4 часа. Това добре, обаче всяко хранене зпочва с рев и плюене на млякото. Аз подавам - тя блъска и плюе. На някое от подаванията захапва и не пуска докато не се нахрани. Не го пуска и през почивките. Освен този рев ме тревожи и количеството - 680мл. за денонощие... Ходихме на консултация - здрава е, но е наддала 200гр. за две седмици, а като цяло 2кг. за двата месеца. Близки и познати ме съветват да сменя млякото (сега сме на Milumil), но аз не смея, пък и не знам с какво да го сменя. Не знам какво да правя и се притеснявам да не я направя злояда... Иначе се изхожда нормално - един или два пъти на ден и е весела.
Две неща играят роля:
*или иска да се храни на различни интервали (някъде 4, някъде 4.5 часа)
*или иска друг биберон.
На какъв биберон сте сега?
Sir Alec Guinness
Най-добре се храни с малките биберони на Нук! Има и един на Чико - с него пием само вода, защото при хранене изяжда 70мл. и заспива непробудно... пробвах я и с Авент, то тя си блъска и плюе независимо от биберона... Като усети, че и давам вода, започва да пие нормално, но като сменя с мляко се почва от начало...
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*
Само преглед от кардиолог или И ехокардиографско изследване??

Искам само да поясня, че в Бургас липсват специалисти във всички сфери. Лично съм се убедила в това. Иначе има в града такъв апарат (подарък от добри хора), който да прави ехокардиографии, но това става само след преценка от кардиолог. Е нашия кардиолог ме убеждаваше и убеждава, че това не е наложително при нас и не се налага това изследване.

Ще ви напомня за оризовото брашно другата седмица.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
Най-добре се храни с малките биберони на Нук! Има и един на Чико - с него пием само вода, защото при хранене изяжда 70мл. и заспива непробудно... пробвах я и с Авент, то тя си блъска и плюе независимо от биберона... Като усети, че и давам вода, започва да пие нормално, но като сменя с мляко се почва от начало...
Не давайте вода.
Ако не иска да се храни в даден час, може да опитате половин час по-късно. Нук е добър избор...
Sir Alec Guinness
По принцип и давам вода само след хранене... преди това не (освен за проба един-два пъти). Изобщо ли да не и давам? Да не се обезводни...
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
добро утро, докторе!

днес ни предстои втори прием на Пентаксим. притеснява ме, обаче, следното:
от вчера Мартин нещо не е в настроение. по цял ден вие и мучи, не иска да играе много-много, всичко му омръзва страшно бързо, не иска в кошарата, не иска в столчето и само протяга ръце да го гушкам. не бърбори по обичайния си начин. от време на време се развеселява, но за кратко. днес от сутринта продължава същата история. като че нещо го мъчи, но не мога да разбера какво.
иначе няма температура, храни се и пие нормално, пишка и ака нормално, спи нормално. само тази сутрин чувам в нослето му нещо да хърка от време на време - не се виждат секрети, но нещо има нагоре и понякога подшмърква. иначе диша през носа свободно.

според Вас, да отложим ли ваксинацията или не е нужно? притеснява ме подшмъркването и това общо раздразнение, което си мисля да не е поради някакво заболяване.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Докторе не се изолираха бактерии в изпражненията на Тони boy  :D
Това от нас за днес.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
По принцип и давам вода само след хранене... преди това не (освен за проба един-два пъти). Изобщо ли да не и давам? Да не се обезводни...
Ако не я обличате нелогично, няма как да се обезводни...
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
добро утро, докторе!

днес ни предстои втори прием на Пентаксим. притеснява ме, обаче, следното:
от вчера Мартин нещо не е в настроение. по цял ден вие и мучи, не иска да играе много-много, всичко му омръзва страшно бързо, не иска в кошарата, не иска в столчето и само протяга ръце да го гушкам. не бърбори по обичайния си начин. от време на време се развеселява, но за кратко. днес от сутринта продължава същата история. като че нещо го мъчи, но не мога да разбера какво.
иначе няма температура, храни се и пие нормално, пишка и ака нормално, спи нормално. само тази сутрин чувам в нослето му нещо да хърка от време на време - не се виждат секрети, но нещо има нагоре и понякога подшмърква. иначе диша през носа свободно.

според Вас, да отложим ли ваксинацията или не е нужно? притеснява ме подшмъркването и това общо раздразнение, което си мисля да не е поради някакво заболяване.

Привет jam, :)
Нека го прегледат преди ваксинацията.
Ако няма нещо проблемно, нека ваксинират.
Никога не може да знаете дали едно дете е в инкубационен период на някое заболяване (въпреки че сме разпитали за контакти)... Не е нужен абсолютизъм... :)

За схемата, какво решихме-това е много важен въпрос...
« Последна редакция: Март 08, 2007, 10:39:59 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Докторе не се изолираха бактерии в изпражненията на Тони boy  :D
Това от нас за днес.
Чудесно!
Гледаме напред...
Sir Alec Guinness
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Докторе, отложиха ни за понеделник. нищо не му откриха при прегледа, даже подсмърчане вече нямаше, той се и развесели. но й се стори топъл на лекарката, моят инфрачервен термометър за слепоочие показа 37.3 и тя реши да отложи. въпреки, че аз си знам колко е непостоянен този термометър в показанията си и че в момента показва 36.5. ама нейсе, така ни било писано... подут му бил венеца горе, щял да прорязва зъб вероятно. контакти личицето Мартин има само с мен и баща си, здрави сме.

коя схема имате предвид - за ваксините или?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Birdie

• 11040
Докторе, отложиха ни за понеделник. нищо не му откриха при прегледа, даже подсмърчане вече нямаше, той се и развесели. но й се стори топъл на лекарката, моят инфрачервен термометър за слепоочие показа 37.3 и тя реши да отложи. въпреки, че аз си знам колко е непостоянен този термометър в показанията си и че в момента показва 36.5. ама нейсе, така ни било писано... подут му бил венеца горе, щял да прорязва зъб вероятно. контакти личицето Мартин има само с мен и баща си, здрави сме.

коя схема имате предвид - за ваксините или?
За Фризопеп...
Sir Alec Guinness
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
И аз да се включа с въпрос- кога е нормално да почнат коликите при новороденото. Госпожица Стефи от 2 дена се присвива много яко, за сега се кърмим, две вечери съм й разредила по 60 мл АМ Фризолак, като това става във вечери в които ме е изцедила тотално, а не заспива. И също така да попитам на какво може да се дължи продължително будуване, дали трябва да се притеснявам? Детето си избира определено време през денонощието в което не спи, просто си църка в леглото, не търси храна, но така не можем да оформим режим.
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Мнения на посивяващата птичка Birdie... (Консултk
« Отговор #534 -: Март 08, 2007, 19:19:07 pm »
Привет setakap!Искам първо да ти кажа,че като видях снимката на дъщеря ти все едно моята виждам.Направо е като нейно копие :)И прическите им са еднакви.Моята ще стане на 2месеца на 15 и ме озадачава това че твоята се изаква по два пъти на ден,а моята при всяко сменяне на памперса-на 3 часа.Да не би да трябва аз да се притеснявам че ходи много често?
« Последна редакция: Март 12, 2007, 11:04:05 am от ribarca »
*

Birdie

• 11040
И аз да се включа с въпрос- кога е нормално да почнат коликите при новороденото. Госпожица Стефи от 2 дена се присвива много яко, за сега се кърмим, две вечери съм й разредила по 60 мл АМ Фризолак, като това става във вечери в които ме е изцедила тотално, а не заспива. И също така да попитам на какво може да се дължи продължително будуване, дали трябва да се притеснявам? Детето си избира определено време през денонощието в което не спи, просто си църка в леглото, не търси храна, но така не можем да оформим режим.
Плаче? има необичайно много газове?
Следете след привършване на кърменето, детето да е спокойно. Това е непряк белег за достатъчността на кърмата.
Будуване? в кои часове? Не е проблем това, но ако се случва нощем, може би е гладна...
Sir Alec Guinness
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Здравейте докторе!

Удоволствие е да чета темата Ви!

Моето момиченце е на 3 месеца. При последната консултация лекарката изказа съмнение за рахит и удвои дозата Вигантол. Какво прави бебето - от известно време започна силно да плаче по време на дневните си придремвания и понякога крачетата и ръчичките са влажни. Какво правя аз - всеки ден двучасови разходки и - признавам си - досега не давах редовно двете профилактични капки витамин D. Даже мога да кажа умишлено избягвах. Наистина се обърках, не мога да преценя кое е по-опасно - нелекуван рахит или предозиране на витамин D. Моля посъветвайте ме. Другият проблем е настървеното смукане на палеца до степен бъркане в гърлото и задавяне. Биберони категорично отказва, предпочита ръкав, одеялце...
*

Birdie

• 11040
Здравейте докторе!

Удоволствие е да чета темата Ви!

Моето момиченце е на 3 месеца. При последната консултация лекарката изказа съмнение за рахит и удвои дозата Вигантол. Какво прави бебето - от известно време започна силно да плаче по време на дневните си придремвания и понякога крачетата и ръчичките са влажни. Какво правя аз - всеки ден двучасови разходки и - признавам си - досега не давах редовно двете профилактични капки витамин D. Даже мога да кажа умишлено избягвах. Наистина се обърках, не мога да преценя кое е по-опасно - нелекуван рахит или предозиране на витамин D. Моля посъветвайте ме. Другият проблем е настървеното смукане на палеца до степен бъркане в гърлото и задавяне. Биберони категорично отказва, предпочита ръкав, одеялце...
Благодаря за добрите думи!

Нищо от това, което пишете не говори за рахит.
Ако има съмнения, по-добре е да се направят кръвни изследвания.
По принцип без такива не е редно да почвате "лечения".

"силно да плаче по време на дневните си придремвания..."
->Преди, по време на или след съня?

Рахит при добре гледано, извеждано дете,и ако я храните с АМ... ??? и то 3 месечно?? 8O
Sir Alec Guinness
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Плаче? има необичайно много газове?
Следете след привършване на кърменето, детето да е спокойно. Това е непряк белег за достатъчността на кърмата.
Напъва се като при затруднено акане, иначе на всички памперси за деня само един най- много да не е наакан. Вечер след къпане се кърмим по мое мнение обилно, въпреки това в един момент отказва прием на кърма или мляко, но будува и плаче. Ето снощи например- изкъпахме се към 21:30, сукахме последователно и от двете гърди до към 22:30 и после заспахме към 2 часа чак, като  на моменти се отпуска и заспива, но за около 10-на минутки.
« Последна редакция: Март 09, 2007, 09:07:57 am от mini »
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...

"силно да плаче по време на дневните си придремвания..."
->Преди, по време на или след съня?

Рахит при добре гледано, извеждано дете,и ако я храните с АМ... ??? и то 3 месечно?? 8O

Както сладко си е заспала и изведнъж се разплаква много силно и безутешно. По-често се успокоява сама и продължава да спи. Храненето е смесено, часовете са ориентировъчни:
8-9 кърмене
11-12 Аптамил 120 мл
15-16 кърма
18-19 Аптамил 120 мл
22-23 кърма

Иначе детенцето е усмихнато, весело и спокойно - приказка. :)