0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Ganka не е писала скоро...  :(
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
В петък ще го претеглят.
Днес четвърти ден не се е изхождал (изключвайки намесата ми).

П.П. Докторе какво мислите за ЛЕФАКС (капки за колики) ?
« Последна редакция: Март 06, 2007, 19:30:00 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Ganka не е писала скоро...  :(
Ами аз не мога да се вредя от тревожни мами ;)
Иначе при нас температура няма, кашляме си още, но като че ли по-малко и предимно след като прекали с храненето на власинки от килима :lol: Май ще ни никнат 4 зъба наведнъж и сме ужасно кисели, нощем се буди, даже след като изпие по 280 мл кисело мляко с бисквити, за да яде. Две вечери подред си се дохранваме в 3 през нощта с по 220 мл мляко.
Тази нощ се буди няколко пъти пищейки много жално, сякаш нещо го боли или се е стреснал.
На 8.3.2007 ще ходим на преглед пак при УНГ, за да видим какво става там.
Ами това е от нас :D 
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Birdie

• 11040
В петък ще го претеглят.
Днес четвърти ден не се е изхождал (изключвайки намесата ми).
П.П. Докторе какво мислите за ЛЕФАКС (капки за колики) ?
А без наместа Ви?
Не ни трябват тези лекарства срещу "колики"-ще го претеглят, ще Ви дам идеи за оризовото брашно и всичко ще си дойде на мястото...
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
@Ganka
1 доза Парацетамол вечер за две, три вечери ще Ви избави от нощното хранене...
Търсим какво му харесва, за да го дадем вечер преди лягане...
Не си удря главата вечер като се събуди?
Sir Alec Guinness
*
А без наместа Ви?
Мисля трети

*

Ganka

• 5926
@Ganka
1 доза Парацетамол вечер за две, три вечери ще Ви избави от нощното хранене...
Търсим какво му харесва, за да го дадем вечер преди лягане...
Не си удря главата вечер като се събуди?

Парацетамол давам от доста време по малко вечер преди лягане заедно със сиропа за кашлица. Няма много промяна. Определено му харесва киселото мляко с бисквити, но не го засища изглежда. Мога ли да опитам освен бисквитите в АМ да слагам и малко оризово брашно? Май само това не съм опитвала още. Въпреки че имам резерви, защото по незнайни причини се запича от ориз и оризови изделия. Предпочитание към определена храна, като изключим киселото мляко - няма ясно изразено.
Главата все още си я удря, но то е защото обикаля много леглото, не е позициониран. Забелязвам, че много често си заклещва ръцете в пречките на леглото и от това пищи и се буди. Обиколници имаме, но той ги събаря, събира, минава под тях и аз ги махнах от страх да не се удуши :(

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*

Birdie

• 11040
Мога ли да опитам освен бисквитите в АМ да слагам и малко оризово брашно?
->Да.
Мляко с ориз? (АМ).
Sir Alec Guinness
Re: Мнения на посивяващата птичка Birdie... (Консултk
« Отговор #508 -: Март 07, 2007, 10:44:05 am »
Цитат
Каква е консистенцията и цвета на изпражненията?
На колко време максимално се е случвало да се изхожда?
Прираста на тегло е много добър.
Бих Ви препоръчал в 16-17-18 храненето да дадете цял биберон.
През това време гърдата ще има двойно повече време да съжбира мляко и на следващото кърмене може да я кърмите само.
Моля внимавайте с дрешките-прекаленото изпотяване води до обезводняване и запек също...
Не даваме друго освен кърма/АМ?

Изпражненията са гъсти, жълти, със силна миризма. Максимално се е изхождала на третия ден следобед.
И аз така правя - на храненето в 19 ч. давам цял биберон, но тогава за 6 часа събирам най-много 40гр. кърма от двете гърди и пак се налага да я дохранвам, но с по-малко изкуствено мляко.
Давам само кърма и Нан1...и вода между храненията.
Как мислите, дали да не пробвам да сменя млякото?
Не я обличам прекалено, само на крачетата слагам под ританките чорапки и отгоре терлички. Мислите ли, че е прекалено?
« Последна редакция: Март 07, 2007, 10:55:32 am от jam »

*

Birdie

• 11040
"Максимално се е изхождала на третия ден следобед."
->Това не е запек, особено за кърмено дете. Не е нужно да сменяте млякото...
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
И така да докладвам ;) След комбинацията бисквити, АМ и оризова каша не сме търсили храна, но се будим с писъци и ревем доста продължително без логично обяснение. Като дам залъгалка се приключва за 5 минути и после пак наново. Забелязвам, че като сложа Дентинокс и се успокоява. Възможно ли е да е от зъбите? Мисля че ще ни растат 4 наведнъж и това по някакъв начин го тормози и е причината за тези нощни писъци :?

*

Birdie

• 11040
И така да докладвам ;) След комбинацията бисквити, АМ и оризова каша не сме търсили храна, но се будим с писъци и ревем доста продължително без логично обяснение. Като дам залъгалка се приключва за 5 минути и после пак наново. Забелязвам, че като сложа Дентинокс и се успокоява. Възможно ли е да е от зъбите? Мисля че ще ни растат 4 наведнъж и това по някакъв начин го тормози и е причината за тези нощни писъци :?
Да, възможно е да е неспокоен от зъбки.
Но не и гладен от това... :)
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
Хех, то е ясно че не е гладен от това. :lol: Явно не му стига, защото снощи изяде от това меле 200 мл и спа без да си търси ядене. Но пък какви писъци надаваше през нощта 8O Така че си мисля, че нашите нощни проблеми с буденето, пищенето, реването, тръшкането и сие са от тези прословути зъби :? Вчера общо е ял поне с 200 грама храна по-малко от предния ден, а не е търсил храна през нощта. Изобщо мистерия :lol:

*
Здравейте д-р Бърди,
един въпрос относно млечната zахар. Тук (Германия) я препоръчват като естествено слабително средство. Ефикасна ли е наистина, тъй като дори на кутията с ориzово браШно (Милупа), едната рецепта е с такава zахар?

Понеже се подготвям (теоретически) zа zахранването, при необходимост от подслаждане на някой десерт, каква zахар препоръчвате (плодова, млечна, кафява, обикновена)?
Благодаря  :D.
*

Birdie

• 11040
Здравейте д-р Бърди,
един въпрос относно млечната zахар. Тук (Германия) я препоръчват като естествено слабително средство. Ефикасна ли е наистина, тъй като дори на кутията с ориzово браШно (Милупа), едната рецепта е с такава zахар?

Понеже се подготвям (теоретически) zа zахранването, при необходимост от подслаждане на някой десерт, каква zахар препоръчвате (плодова, млечна, кафява, обикновена)?
Благодаря  :D.
"Млечна"->кафява захар ли подразбирате?
Не препоръчваме да се подслаждат детски храни.
Sir Alec Guinness
*
"Млечна"->кафява захар ли подразбирате?
Не препоръчваме да се подслаждат детски храни.
Не, млечната zахар не е кафява. Имах една мостра и сега я отворих да проверя дали не е кафява. Прилича на пудра zахар и е слабо сладка.
Ето един сайт, на който я продават:
http://www.toepfer-shop.de/product_info.php?info=p40_Milchzucker.html
*

Birdie

• 11040
Това е лактоза в чист вид!
http://de.wikipedia.org/wiki/Milchzucker
Крайно непрепоръчително за употреба до годинка...
Не подслаждайте детски храни...
Sir Alec Guinness
*
Благодаря, няма да полzвам никакви подсладители, а от лактоzата - по-далече  :D.
*
Здравейте докторе,

Посетихме детски кардиолог, който за щастие ни успокои, че шума много е намалял, но все още го има и трябва да направим контрола след 4-5 месеца. Според кардиолога липсата на апетит и не достатъчното наддаване не е от шума.
Притеглихме се тежим 6540 гр., но бяхме с боди, къси чорапки и сух памперс (предпологам това ас около 100 гр. или тежим 6440 гр.) На 01.03.07 бяхме 6270 гр. или наддали сме за седмица 170 гр., което според мен е прекрасно с това хранене. :)
Изследванията от изпражненията са готови, но за съжаление все още не съм ги взела, защото малък Тони бонбони много рева и пропуснахме разходката днес.
Пропуснах да спомена, че снощи се изходихме пак така трудно, твърдо и малко.
Ами това от нас, а сега какво правим докторе?

Привет от още една разтревожена мама! Нашата госпожица реши рязко да промени хранителният си режим. От Петък се храни през 4 часа. Това добре, обаче всяко хранене зпочва с рев и плюене на млякото. Аз подавам - тя блъска и плюе. На някое от подаванията захапва и не пуска докато не се нахрани. Не го пуска и през почивките. Освен този рев ме тревожи и количеството - 680мл. за денонощие... Ходихме на консултация - здрава е, но е наддала 200гр. за две седмици, а като цяло 2кг. за двата месеца. Близки и познати ме съветват да сменя млякото (сега сме на Milumil), но аз не смея, пък и не знам с какво да го сменя. Не знам какво да правя и се притеснявам да не я направя злояда... Иначе се изхожда нормално - един или два пъти на ден и е весела.
« Последна редакция: Март 07, 2007, 18:26:31 pm от setakap »
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"