0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Здравейте:)
Синът ми е на 7 месеца. При изследване на урината му са открити "масово урати". Другите показатели са в норма.
Какво означава това и има ли връзка с това, че по принцип отказва да пие течности, освен мляко.
До началото на 6-тия месеца беше само на кърма.

Другото, което ме притеснява е следното: от няколко дена забелязвам, че като му махна памперса тестисите му ги няма и торбичката е празна. След няколко секунди слизат надолу. Преди не е имал такъв проблем.
Благодаря ви предварително

Вероятно по-сгъстена урина... относителното тегло на онази проба беше?
За тестисите-зависи от това какво е установил при прегледа педиатъра с течение на времето-дали в началото са били стабилно долу, дали сега са пак долу, но просто по-високо, когато не е затоплен...
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
Докторе докладвам. Пъпката на бузката стана доста голяма и червена, връхче все още не се вижда. Отново отказваме да се храним, незнам каква е причината но стигнем ли максимум 120 мл. започваме да се гърчим или бърборим. Пробвала съм след оригване 30 минути по късно да дам, но отново срещам съпротива. Знам, че иска и може да се харни още, но дали го боли нещо и затова спира незнам. Вчера сумарно сме изяли 570 мл.  8O дайте идея какво да правим, ще отслабне още. Днес отново отказва да яде повече от 120 мл.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Birdie, красива е НАШАТА България. И не мисля, че сте минало за нея. Надявам се, и че тя не е минало за Вас! Не вярвам, че в душата не е останало нищо, което да не трепти, когато зърнете нещо българско. Съжалявам, че се е наложило да преживеете такива неща. Аз също съм ги преживяла - няма да ги разказвам в тази тема - нека да не бъде толкова тъжна! И да - много често ми е трудно живея тук. Но въпреки, че понякога изглеждам луда в очите на другите - ще се боря до последно и колкото и с каквото мога - България да стане място за живеене, а не за съществуване!
Звучи малко по детски наивно, но е искрено! Извинявайте, ако мислите, че  разводнявам темата...
*
Бърди, благодаря ти много за бързия отговор.
А пробата беше 10-15 мл. А с прием на повече течности дали ще се оправи положението?
« Последна редакция: Март 05, 2007, 11:25:46 am от gybka »
*

Birdie

• 11040
Докторе докладвам. Пъпката на бузката стана доста голяма и червена, връхче все още не се вижда. Отново отказваме да се храним, незнам каква е причината но стигнем ли максимум 120 мл. започваме да се гърчим или бърборим. Пробвала съм след оригване 30 минути по късно да дам, но отново срещам съпротива. Знам, че иска и може да се харни още, но дали го боли нещо и затова спира незнам. Вчера сумарно сме изяли 570 мл.  8O дайте идея какво да правим, ще отслабне още. Днес отново отказва да яде повече от 120 мл.
Намажете я с Фуцидин 3,4 пъти дневно...
Оставете детето на 120 мл (или колкото повече иска)...няма да отслабне...може би толкова иска и може да приеме. Не мисля че го боли нещо-просто толкова иска. 120мл, за някое хранене, или за всичките все по 120 мл? Не упражнявайте натиск да пие повече! ако не иска.Млякото е много добро...
С изхожданията как е положението?

Кога е следващото контролно претегляне?
Можете ли да намерите чисто бебешко оризово брашно?
« Последна редакция: Март 05, 2007, 12:04:37 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Бърди, благодаря ти много за бързия отговор.
А пробата беше 10-15 мл. А с прием на повече течности дали ще се оправи положението?
Ако не иска да пие как да го накарате?
Не го обличайте прекалено, нормална температура в стаята...
Не го завивайте в одеялото, а само го покривайте с него вечер.
« Последна редакция: Март 05, 2007, 12:01:06 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Re: Мнения на посивяващата птичка Birdie... (Консултk
« Отговор #466 -: Март 05, 2007, 12:14:00 pm »
Вчера не се е изхождал като изключа намесата ми с термометъра има напъни и газове но досега все още не е.
Вчера цяла ден хапваше по 110-120 мл., днес второто хранене със зор 130 мл. В петък сме на консултация и ще видим колко сме наддали и дали въобще ще е наддал. Чакам да се изходи за да пуснем посявка на изпражненията. Купила съм оризова каша на Милупа.
Сега ще търся Фуцидин, дано го открия. Докотре не е ли опасно за детето това мазило, защото много се лигави и ...
Вкъщи е между 22-24 градуса и е само по боди с едно памучно елече отгоре. Спи в тънка спална торба защото се отвива и одеалце отгоре на 22 градуса.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #467 -: Март 05, 2007, 12:24:24 pm »
Вчера не се е изхождал като изключа намесата ми с термометъра има напъни и газове но досега все още не е.
Вчера цяла ден хапваше по 110-120 мл., днес второто хранене със зор 130 мл. В петък сме на консултация и ще видим колко сме наддали и дали въобще ще е наддал. Чакам да се изходи за да пуснем посявка на изпражненията. Купила съм оризова каша на Милупа.
Сега ще търся Фуцидин, дано го открия. Докотре не е ли опасно за детето това мазило, защото много се лигави и ...
Вкъщи е между 22-24 градуса и е само по боди с едно памучно елече отгоре. Спи в тънка спална торба защото се отвива и одеалце отгоре на 22 градуса.
Фуцидин не е токсичен. Има го и на сиропче за пиене... :)
Намазвате по време (или преди сън) :)
Изчакайте търпеливо детето-не бързайте с термометъра...
Sir Alec Guinness
*
Е вече наистина незнам какво става, отказа да се храни на обяд.
Да не би вече да иска да се храни с друга храна, дали е възможно да му е омръзнало млякото? Незнам какво да си мисля вече, не е болен но опредлено явно има някакъв дискомфорт за да отказва да се храни. Педиатрите казват здрав е имал колики, но това го чувам откакто сме се родили.
Пуснах една посявка на изпражненията, в сряда ще са готови да видим имаме ли нещо там.

Пердето, и ние имахме подобен проблем на вашата възраст. Пиеше по много малко мляко, плачеше още щом видеше шишето и се оказа, че не иска млякото. Даже имаше един ден в който въобще отказа да го яде. Затова започнах да му давам кисели с мляко, кремчета и грис, за да го приема поне под някаква форма.
*

Birdie

• 11040
Е вече наистина незнам какво става, отказа да се храни на обяд.
Да не би вече да иска да се храни с друга храна, дали е възможно да му е омръзнало млякото? Незнам какво да си мисля вече, не е болен но опредлено явно има някакъв дискомфорт за да отказва да се храни. Педиатрите казват здрав е имал колики, но това го чувам откакто сме се родили.
Пуснах една посявка на изпражненията, в сряда ще са готови да видим имаме ли нещо там.
Имате ли чисто оризово брашно?
Спокойно...
Как живеете с толкова стрес? :)  8O
Аз би трябвало досега да се хвърля в нечии оркестър-имам толкова деца на моя гръб...
От снимките детето изобщо няма вид на недохранено...
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #471 -: Март 05, 2007, 17:14:42 pm »
Аз би трябвало досега да се хвърля в нечии оркестър

Докторе верно живея в стрес  8O :( понякога ми идва ужасно в повече всичко, но искам да правя най доброто за сина си. (Може и да не съм добра майка)
Имам оризово брашно, но тогава ще имаме още по голям проблем с изхождането.
Та по колко да слагам по 1 или 2 ?
Проблемите с храненето започнаха към 3 месец и вече около месец продължават.
« Последна редакция: Март 05, 2007, 17:19:32 pm от Perdeto »

Birdie, позволи ми и аз да успокоя perdeto:
И Лора беше на Фризовом и на 6 месеца (коригирана възраст 4,5 месеца) ядеше по 170 мл. Но плачеше, болеше я коремчето, пръцкаше болезнено. Докато стигнем до съветите на Birdie и открием АЛ-110. Все едно ми смениха детето с друго - добричко, поспаливо и спокойно. Но и при нея количеството храна падна до 120 мл и то не на всяко ядене. Аз обаче имам кантар и я меря всеки ден - параноя от болницата - и установих, че детето продължава да наддава също така добре, така че бях спокойна. Детето се успокои и постепенно си увеличи количеството АМ на някои хранения.
Та моя съвет е - мерете детето веднъж седмично и ако не спада на тегло - слушайте Birdie - той знае!
А кашата на Милупа не е ли млечна? Не ви върши работа ако е млечна. На Нестле оризовата е безмлечна и е добра. Има и безмлечна с бифидус ефект, но Birdie да каже дали е добра идея?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #473 -: Март 05, 2007, 18:26:51 pm »
Аз би трябвало досега да се хвърля в нечии оркестър

Докторе верно живея в стрес  8O :( понякога ми идва ужасно в повече всичко, но искам да правя най доброто за сина си. (Може и да не съм добра майка)
Имам оризово брашно, но тогава ще имаме още по голям проблем с изхождането.
Та по колко да слагам по 1 или 2 ?
Проблемите с храненето започнаха към 3 месец и вече около месец продължават.
Оризовото брашно, противно на общото мнение, не е запичащо.

Ето оризово брашно:
http://papagal.net/index.php?main_page=product_info&products_id=425
http://papagal.net/index.php?main_page=product_info&products_id=380

Преди да започнем с брашното бих искал да го претеглите и премерите контролно.

"...искам да правя най доброто за сина си."
->Ами Вие го правите-на снимките се вижда много добре изглеждащо дете.
Само ще Ви напомня пак, ако има шум за уточняване, да се свържете с детски кардиолог и да направите ехокардиографско изследване.
« Последна редакция: Март 05, 2007, 18:36:40 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #474 -: Март 05, 2007, 18:30:10 pm »
Ще го теглим в петък тогава сме на детска консултация. Докторе искам да ви питам и още нещо. Имайки пред вид перипетиите напоследък на Тони, дали мога да сложа третата ваксина Пентаксим в петък ?

Точно такова брашно съм купила на Милупа

*

Birdie

• 11040
« Отговор #475 -: Март 05, 2007, 18:38:34 pm »
Ще го теглим в петък тогава сме на детска консултация. Докторе искам да ви питам и още нещо. Имайки пред вид перипетиите напоследък на Тони, дали мога да сложа третата ваксина Пентаксим в петък ?
Точно такова брашно съм купила на Милупа
Да, може. Ваксината няма нищо общо.
Ще минат около 2 седмици на Ал110, докато детето се поправи напълно...по отношение функциите на храносмилателната система.

Не може да не си признаем, че сме по-добре от "мезим-епохата"... :)
Sir Alec Guinness
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
мисля, че трябва да предпишете нещо и на Perdeto, освен на Тони.
Наде, почваш да изпадаш в едно прекаляване. знам защо го правиш и как се получава, защото също съм изпадала много пъти в него. но отстрани се вижда по-ясно, затова си позволявам лека другарска забележка.

престани да подскачаш след всяко недоизпито шише. отчитай и онези шишета, които са изпити до дъно - едно птиче ми каза, че имате и доста такива ;)

така, както си я подкарала, ще уплашим доктора и ще избяга от тук...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Birdie

• 11040
@Pepper
Има една порода бели китове, които живеят в Антарктида.
По време на зимния сезон са "заключени" от ледовете в малко пространство с дупка отгоре. През тази дупка всяка бяла мечка слага по една лапа за да си "опита късмета". От това кожата на тези прекрасни същества е на дълбоки, дълбоки напречни бразди...
Та така е и душицата на Д-р Бърди- от "щастието", преживяно на "родна почва"... :(
така си е...
« Последна редакция: Март 05, 2007, 20:46:57 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
Д-Р Бърди,да питам кое според вас е най-ефикасното лекарство против колики.Дъщеря ми е на 2 месеца/почти/ и се скъсва от плач,главно вечер и през нощта.
Дали може да се смесват еспумизан и саб-симплекс?
*

Birdie

• 11040
Д-Р Бърди,да питам кое според вас е най-ефикасното лекарство против колики.Дъщеря ми е на 2 месеца/почти/ и се скъсва от плач,главно вечер и през нощта.
Дали може да се смесват еспумизан и саб-симплекс?
*убеждаваме се че детето не плаче от глад.
*контрол на биберона (как тече), да не пие детето разпенено мляко.
*пробваме друг, алтернативен биберон, ако детето пие много въздух от сегашния. Грижим се размера на биберона да е точно за детето, а не малък или голям. Не пробиваме допълнително дупки!
*най-доброто за колики (макар и да не е абсолютно са безлактозните млека или поне тези с намалено съдържание на лактоза-НАН Сензитив, например).
Саб-Симплекс е по-добър-аз си купувам само от него по принцип (В Гърция няма Саб). Слага се в млякото.
« Последна редакция: Март 05, 2007, 23:47:15 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness