0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Докторе, честита Баба Марта!
Незнам дали е проблем, но синът ми е на 6 месеца и отказва да пие мляко. В резултат на това за последните 2 месеца е качил 400гр. Пробвах да го излъжа като му слагах малко каша вътре, бисквитка, пюре но ми отказва. Сменях биберони, шишета, млека/в момента сме на Милумил/, но без резултат. Яде го само под формата на крем или грис, през деня. За щастие вечер изпива около 160мл. Много ви моля, посъветвай те ме нещо, как да го накарам да яде мляко?
п.с. Тежим 7,400кг и сме високи 69,5см. Другото важно нещо е че се роди 2,750кг. Откриха ни хипотрофия в 32г.с. и бях един месец на Аминовен, Биогама и съдоразширяващи лекарства, защото плацентата беше 2 степен.
« Последна редакция: Март 02, 2007, 11:29:41 am от Cvetelina »
*
Искам да попитам, както останалите няколко майки, за нехаресването на млякото (Нутрилон 2). Чудя се дали просто не им харесва биберона вече и трябва да търсим алтернатива. Имат 3 млечни хранения - сутрин и вечер и в ранния следобяд, едно с месно пюре на обяд и едно с каша около 18-19 ч. и плодово пюре на два пъти по 65 мл.
Е, млякото е голяма борба да се даде. Не е редно на 8 месеца и 25 дни да пият по 140-150 мляко, при положение , че доста по-малки деца пият много повече, но е факт. В редки случаи успявам да ги излъжа по 180-190 през деня, но не винаги, а в някои дни само. Малко ли е това, което изпиват?  Какво да направя за да изпият повече? Кашата следобяда винаги е млечна и е около 170 -180 гр. Наддават по 250 - 350 на месец последните 2 месеца. Преди това беше повече.
« Последна редакция: Март 02, 2007, 11:31:50 am от cygnus »
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Здравейте, докторе!
Днес, на десетия ден, Симеон най-накрая се изака :D Вчера беше твърдо коремчето и дадох за втори път Дуфалак. (Колко време трябва да се изчаква в такива случаи? За какви притеснителни симптоми се следи? Хич не ми се иска да прибягвам пак до Дуфалак...)
Количеството беше огромно, пастетообразно, с кафяв цвят, нормална миризма.
След това сука с повишен интерес и се нахрани за 15 минути.
Все ми се иска да вярвам, че ако ака редовно (а не на 3-4 дни както последния месец), апетитът ще се нормализира и ще наддава добре.
Как можем да преценим кое е причина и кое следствие - нередовното изхождане или намален прием на мляко?

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
@gabi32
За 6.5 месеца това са много храни. И то с две външни хранения...няма закъде да бързаме :). Броколи-не още...също не копър, магданоз,целина
Половин месец може да правите само комбинации от вече даденото.

за обяд
*картоф+морков+малко АМ
*морков+тиквика+малко картоф
*картоф с пилешко+малко морков
*един ден само АМ, без друго

за следобяд 16-17-18
*ябълка+круша
*ябълка+ круша+оризово брашно
*оризово брашно +АМ+круша
*круша с оризово брашно с или без АМ
*АМ+оризово брашно-или в биберон или като каша.

Докторе, дъщеря ми я захраних на 5 мес.,така че тези продукти сме ги въвели в продължение на 1,5 мес. През първите две седмици количествата пюре, което изяждаше бяха символични. Едва напоследък изяжда поне по 150 гр и повече. Кашата и месно пюре въведохме след като стана на 6 мес. Подправките ги въведох защото ги има в състава на готовите месни пюрета. Както разбирам Вие ги смятате за неподходящи за възрастта и. Ще се съобразя с мнението Ви като с Ваше съгласие бих желала да включим и тиквата в списъка. Тя е единствения продукт, който имам с контролиран произход и малката я харесва. Моркови нямам - или трябва да купувам моно пюре или да взема сурови или пък да купя замразени на Бондел? Кое е по-добре според Вас?

Д-р  Birdie, какво бихте препоръчали за закуска на деветмесечно бебе. Мия не харесва попара, ако я давам 1 път в месеца може и да я изяде, но по-често не я иска. Честно казано аз не виждам нищо кой знае колко полезно в попарата с изключение на сиренето, което почнах да прибавям към зеленчуковата супа. Пробвахме и адаптирано мляко с бисквити, и него не го хареса, макар че бисквитена каша яде. Тя се храни 4 пъти и между храненията сутрин и следобед има плодово пюре или сок. Все някога ще трябва да заместим и сутрешното мляко, така че се чудя с какво.
<br />[link=http:
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Здравейте :D
моето момченце е на 5 месеца и от 2 месеца е на НАН ХА, преди това само на кърма. от момента, в който го захраних с АМ акото му стана зелено и миризливо /няма слуз и диария/. сметнах, че е от новата за него храна. след като разбрах, че този цвят не е много нормален, занесох в лаборатория проба на ако от памперса в стерилно шишенце. резултат - в големи количества Klebsiella spp. 8O детето си изглежда добре, яде си нормално, изхожда се 1-2 дневно т.е. не ми е дал повод за притеснение. роден е 3800 сега е 7400. не пием вода и не сме се захранвали с нищо все още. естествено антибиограмата е за антибиотик Аугментин и т.н. какво мислите? наложителен ли е антибиотикът или може да приема нещо за регулация на чревната флора. някъде четох за лечение с Нистатин...
Благодаря!
*

ema2

• 888
  • You kill the beauty of today
Аз искам само да кажа, че моите бебета отказват да пият сутрим мляко - най-много по около 70 -80 гр.
Като решение аз правя каша от 120 гр АМ /2 мер.лъжички/, и 15-20 гр оризова каша, слагам вода, колкото да се получи кремообразна смес.Приема се с голяма охота, хем не е много като количество, хем мисля като калории е добре.Знам, че сутрин трябва да пият мляко по около 180 мл, ама като не искат...не мога насила да им дам...
После преди да заспят сутрешния сън изпиват 30-50 грама/пак не винаги обаче/, и след като се събудят пак пият с охота, но не много.
Не знам дали това решение е правилно, но не можах да измисля друго.
Но пък ние пием много в 23 часа, по около 200 мл всеки.

поздрави на всички
« Последна редакция: Март 02, 2007, 16:22:22 pm от ema2 »
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
Докторе започнахме с АЛ 110, първото количество което изяде е 160 мл. със задоволство. Следва второ хранене с това мляко, но незнам дали мога да давам еспумизан в комбинация с АЛ 110.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Здравейте, докторе!
Днес, на десетия ден, Симеон най-накрая се изака :D Вчера беше твърдо коремчето и дадох за втори път Дуфалак. (Колко време трябва да се изчаква в такива случаи? За какви притеснителни симптоми се следи? Хич не ми се иска да прибягвам пак до Дуфалак...)
Количеството беше огромно, пастетообразно, с кафяв цвят, нормална миризма.
След това сука с повишен интерес и се нахрани за 15 минути.
Все ми се иска да вярвам, че ако ака редовно (а не на 3-4 дни както последния месец), апетитът ще се нормализира и ще наддава добре.
Как можем да преценим кое е причина и кое следствие - нередовното изхождане или намален прием на мляко?
Ако детето е само на кърма изчакваме до 6-7 дена. Следи се за повръщане, раздуване на коремчето, неспокойствие, понижен апетит, температура.
Единствения начин да установите е да наблюдавате:
*спокойно ли е детето след хранене
*издържа ли поне 2 часа без да е неспокойно
*наддава ли добре на тегло
Ако някое от тези не е така, опитваме добавка-в зависимост от това, колко изпива се решава по-нататък.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
Докторе, честита Баба Марта!
Незнам дали е проблем, но синът ми е на 6 месеца и отказва да пие мляко. В резултат на това за последните 2 месеца е качил 400гр. Пробвах да го излъжа като му слагах малко каша вътре, бисквитка, пюре но ми отказва. Сменях биберони, шишета, млека/в момента сме на Милумил/, но без резултат. Яде го само под формата на крем или грис, през деня. За щастие вечер изпива около 160мл. Много ви моля, посъветвай те ме нещо, как да го накарам да яде мляко?
п.с. Тежим 7,400кг и сме високи 69,5см. Другото важно нещо е че се роди 2,750кг. Откриха ни хипотрофия в 32г.с. и бях един месец на Аминовен, Биогама и съдоразширяващи лекарства, защото плацентата беше 2 степен.

ЧБМ и на Вас.
Може ли да напишете схемата,по която го храните?
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Искам да попитам, както останалите няколко майки, за нехаресването на млякото (Нутрилон 2). Чудя се дали просто не им харесва биберона вече и трябва да търсим алтернатива. Имат 3 млечни хранения - сутрин и вечер и в ранния следобяд, едно с месно пюре на обяд и едно с каша около 18-19 ч. и плодово пюре на два пъти по 65 мл.
Е, млякото е голяма борба да се даде. Не е редно на 8 месеца и 25 дни да пият по 140-150 мляко, при положение , че доста по-малки деца пият много повече, но е факт. В редки случаи успявам да ги излъжа по 180-190 през деня, но не винаги, а в някои дни само. Малко ли е това, което изпиват?  Какво да направя за да изпият повече? Кашата следобяда винаги е млечна и е около 170 -180 гр. Наддават по 250 - 350 на месец последните 2 месеца. Преди това беше повече.
Колко пъти храните на ден? 5 или 7? ("Имат 3 млечни хранения - сутрин и вечер и в ранния следобяд, едно с месно пюре на обяд и едно с каша около 18-19 ч. и плодово пюре на два пъти по 65 мл.")
Когато дадете биберона с млякото, започват ли да си играят с него в устата, след което да го изхвърлят и да започват да плачат?
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
@gabi32
Може да сте ги въвели постепенно, но за дете на тази възраст са много. Не забравяйте че замествате хранения с АМ, които във всички случаи са по-калорични.
Може да давате тиква, ако и харесва...
За моркови може да вземете бурканче-Гербер има такова само с моркови и да използвате моркова от него в домашно приготвената храна.
Ако намерите пресни с добро качество-още по-добре
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Д-р  Birdie, какво бихте препоръчали за закуска на деветмесечно бебе. Мия не харесва попара, ако я давам 1 път в месеца може и да я изяде, но по-често не я иска. Честно казано аз не виждам нищо кой знае колко полезно в попарата с изключение на сиренето, което почнах да прибавям към зеленчуковата супа. Пробвахме и адаптирано мляко с бисквити, и него не го хареса, макар че бисквитена каша яде. Тя се храни 4 пъти и между храненията сутрин и следобед има плодово пюре или сок. Все някога ще трябва да заместим и сутрешното мляко, така че се чудя с какво.
Първото и вечерното мляко може да ги оставите много дълго.
Не е нужно да ги замествате-може само след 12-15 месечна възраст да се опитвате да дадете нещо +млякото. Но и да не иска и да я оставите сутрин само на мляко до 24 месеца-не е проблем. Много деца до 24 месеца пият първо млякото и след 2-3 часа имат апетит за нещо повече.
Не е добре да давате плодове сутрин.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте :D
моето момченце е на 5 месеца и от 2 месеца е на НАН ХА, преди това само на кърма. от момента, в който го захраних с АМ акото му стана зелено и миризливо /няма слуз и диария/. сметнах, че е от новата за него храна. след като разбрах, че този цвят не е много нормален, занесох в лаборатория проба на ако от памперса в стерилно шишенце. резултат - в големи количества Klebsiella spp. 8O детето си изглежда добре, яде си нормално, изхожда се 1-2 дневно т.е. не ми е дал повод за притеснение. роден е 3800 сега е 7400. не пием вода и не сме се захранвали с нищо все още. естествено антибиограмата е за антибиотик Аугментин и т.н. какво мислите? наложителен ли е антибиотикът или може да приема нещо за регулация на чревната флора. някъде четох за лечение с Нистатин...
Благодаря!

Бих Ви препоръчал да направите контролна посявка в добра лаборатория.
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Здравейте и от нас! След прегледа вчера положението е следното - уши, дробове, синуси, гърло - чисти от всякакви секрети. Има съвсем малко течност в бронхите, но това според доктора е отшумяващия бронхит. Не се наблюдава нищо обезпокоително. Той смята, че температурата при нас може да е от никнещи зъби. Въпреки това - изписа ни балсам  - Transpulmin за мазане на гърдите и ни вика в понеделник на преглед. Снощи спахме малко по-добре, кашлицата като че ли не е толкова накъртяща, пием още сироп, а и лекаря препоръча да не го спираме. Единственото ново при нас е, че от две нощи се буди да яде в 2 часа през нощта. С какво мога да променя това? Явно вечерното хранене - АМ 250 мл с бисквити вътре не му е достатъчен или не е достатъчно хранителен. Да добавям ли нещо вътре още или да търся друга схема за хранене?
Днес за пръв път яде в 10.30 попара и му хареса. До сега я отказваше. Така че добавихме още едно хранене - вече са 5 на ден.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Birdie

• 11040
Докторе започнахме с АЛ 110, първото количество което изяде е 160 мл. със задоволство. Следва второ хранене с това мляко, но незнам дали мога да давам еспумизан в комбинация с АЛ 110.
Няма нужда да му давате Еспумизан с Ал110.
Няма проблем да го давате, но няма нужда.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Здравейте и от нас! След прегледа вчера положението е следното - уши, дробове, синуси, гърло - чисти от всякакви секрети. Има съвсем малко течност в бронхите, но това според доктора е отшумяващия бронхит. Не се наблюдава нищо обезпокоително. Той смята, че температурата при нас може да е от никнещи зъби. Въпреки това - изписа ни балсам  - Transpulmin за мазане на гърдите и ни вика в понеделник на преглед. Снощи спахме малко по-добре, кашлицата като че ли не е толкова накъртяща, пием още сироп, а и лекаря препоръча да не го спираме. Единственото ново при нас е, че от две нощи се буди да яде в 2 часа през нощта. С какво мога да променя това? Явно вечерното хранене - АМ 250 мл с бисквити вътре не му е достатъчен или не е достатъчно хранителен. Да добавям ли нещо вътре още или да търся друга схема за хранене?
Днес за пръв път яде в 10.30 попара и му хареса. До сега я отказваше. Така че добавихме още едно хранене - вече са 5 на ден.
Какво обича най-много от храните извън млякото?
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Ами най-много харесва плодови кисели млека. Това яде с най-голямо удоволствие.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Birdie

• 11040
jam?
Как е малкия?
Sir Alec Guinness
8.00-8.30 изпива по около 50мл мляко след това му го додавам като каша
11,00-12,00 му давам желиран десерт/кисел/ направен с мляко 150-170гр, по това време не изпива даже и 50мл чисто мляко.
14,30-15,00 зеленчуково или месно пюре от 130гр.+ 1/2 плодово
6,00-6,30 млечна каша 130-150гр, като добавям останалата 1/2 от плодовото пюре
9,00-9,30 160-170мл мляко, когато ми откаже да испие млякото му го правя на каша и го изяжда.

Пробвах един ден да му давам само мляко без нищо друго/освен вода/ и цял ден стоя гладен и не пожела да пие каквото и да е мляко.