0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
@nia72
Честита и на Вас!
Здраве за малкото слънчице!
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
@jam,
Моите предложения са:

*да спрем всичко от бурканче с изключение на зеленчук/два в комбинация.
*общо храненията да са 5 максимум 6 -както са и сега.
*предлагам след сутришното хранене да го оставите без друго. Добре е сутрешното хранене да го изместите с 1 час, така че обедното да се пада в 12 часа. Ако не е възможно това, в 10.30-11 да давате само мляко и обедното хранене да е в 14. Предлагам също да не му слагате плодове в 10.30-11, за да има апетит за нормалното хранене.
*за обедното хранене мисля че трябва да почнем със зеленчуци, които е ял, но домашно направени.Кои яде? Кои можем да намерим пресни, и кои можем да вземем от бурканче, но в което има само един, до два зеленчука? Можем да приготвяме зеленчуците и с 1 ч.л добър зехтин за вкус. Детето може да не ги яде, защото са напълно безсолни-аз лично не забранявам солта, ако е в минимални (обективно) количества и не солите моркови (които имат така или иначе високо натриево съдържание).
За месото мисля е добре да въведем бяло пилешко от гръдната част-за начало около 1/4.
*за 17-18 само АМ мляко
*също и последното вечер.

Всъщност целта ще е да обогатявате обедното хранене. За плодове в 16-17-18 ще помислим след малко време. Добре е да го оставите за сега на само едно външно хранене.
Sir Alec Guinness
*
Моля да огледате пак кардиологичната част за да сме сигурни че там нямаме проблем-надявам се детето е преглеждано от детски кардиолози...
На второ място, можем да помислим за Ал110 в този случай.
Моето лично мнение е да се пазите от "мезим-решения" и от специални млека (Прегомин, Фризопеп).
630мл дневно не е малко количество...
Можете да го изведете и без да е толкова слънчево...
Може би имаме подсичане?
Повръща ли по малко часове след хранене?
Кашля ли през нощта?
Забавихме се малко с отговорите, но бяхме при посещение на педиатър и направихме една дълга разходчица след това.
Вчера сумарно бяхме изяли 630 мл., днес е същото но вече 610 мл. и за съжаление прогресивно намалява дневното си хранене.
Педиатърката каза, че в стомахчето или по точно червата се води революция. Според нея това са колики. Нямаме отит, ринит, нито температура. Предписа ни за коликите Лафекс, като засега небило удачно да се сменя млякото.
След седмица две можело вече евентуално с Милумил (по мое желание) да пробваме. Когато попитах за АЛ110 като, че ли останах без отговор.
Имаме и едни такива ситни пъпчици (грапави)по бузките които аз мажа с кремче на мустела. Те ту ни минават, ту ни се появяват и според педиатъра това било атопичен дерматит (ново двайсет), но каза да не бързаме с даването на ХА мляко.
Детски кардиолог преглежда Тони и шума значително е намалял. Колко може да се вярва вече е друг въпрос.
Може би ще трябва наистина да минем на АЛ110, защот отново имаме късно вечерта супер воднисти и слузести изпражнения. Имаме и направление за изследване на изпражненията да видим какво ще излезе от там.
Не сме се подсичали, защото аз мажа след всяка смяна на памперс с едно кремче по рецепта, което съдържа вит.Д,А,  нистатин и т.н. Това при нас действа безотказно.
Не кашляме нито вечер нито през деня, само когато се задави от повишеното слюноотделяне.
Докторе незнам какво да правя вече, днес беше горе долу, но тези изпражнения преди малко ме съсипаха отново. Купих си оризова каша на Милупа, да започна ли да слагам по 1-2 мерителни лъжички. Не е ли това вид захранване и не е ли Тони още малък?
Благодаря Ви!

П.П. Забравих да ви кажа, че тежим 6270 кг. или от ДК на 05.02. - 5850 кг и от посещение на частно  на 13.02. - 5880 кг. сме наддали 390 гр. за 15 дни. Вижда ми се малко.
« Последна редакция: Март 01, 2007, 23:00:30 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
"Педиатърката каза, че в стомахчето или по точно червата се води революция."
->Преслушаха  коремчето? или?
Милумил е същото мляко, както досегашното. Какво да очакваме по-различно?
Ал 110 мисля е най-добрият вариант. Мисля е добро решение->>оризовото брашно ще добави калории само-няма да спре тези воднисти изхождания...
Следователно по-важното е да се реши за млякото...
Защо не получихте отговор за Ал110?
Sir Alec Guinness
*
"Педиатърката каза, че в стомахчето или по точно червата се води революция."
->Преслушаха  коремчето? или?
Милумил е същото мляко, както досегашното. Какво да очакваме по-различно?
Ал 110 мисля е най-добрият вариант. Мисля е добро решение->>оризовото брашно ще добави калории само-няма да спре тези воднисти изхождания...
Следователно по-важното е да се реши за млякото...
Защо не получихте отговор за Ал110?

Да преслушапа му коремчето.
Милумила се харесвал от много злояди деци и е доста калорично мляко, това ми е идеята на мен. Малко да го "угоим" миличкото ми момченце.
Незнам защо не получих отговор за АЛ 110 , утре сутрин мисля пак да я търся

П.П. За колко време да давам това мляко и ако неиска да го яде какво правим?
« Последна редакция: Март 01, 2007, 23:08:56 pm от Perdeto »

*

Birdie

• 11040
Не е там въпроса...въпроса е че детето на база на тези данни се нуждае от безлактозно мляко.
Детето вероятно има болезнена перисталтика от обикновеното АМ, която започва скоро след хранене, предизвиква неспокойствие и оттам недобро изпивано количество поради аерофагия от плач.
Безлактозното е също както нормалното АМ само че не съдържа лактоза.
По калории е почти същото.
« Последна редакция: Март 01, 2007, 23:22:15 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Да разбирам ли, че това означава че имаме лактозен дифицит?

*

Birdie

• 11040
Временен?-имаме всички данни да мислим че да.
Безлактозното мляко не е Фризопеп.
От него нямаме вреда-нито в краткосрочен, нито в дългосрочен аспект.
Sir Alec Guinness
*

ОК ще потърся утре Ал 110, но какво правим ако неиска да се храни с него. За какъв период от време го препоръчвате и след колко дневен прием да търся резултат?

*

Birdie

• 11040

ОК ще потърся утре Ал 110, но какво правим ако неиска да се храни с него. За какъв период от време го препоръчвате и след колко дневен прием да търся резултат?
Не можем ли да постигнем съгласие с педиатъра за Ал110?
Обикновено за 2-3 дена дава резултат...
Добро мляко е-би трябвало да го пие...
Sir Alec Guinness
*
Re: Мнения на посивяващата птичка Birdie... (Консултk
« Отговор #370 -: Март 01, 2007, 23:39:30 pm »
Благодаря Ви докторе, утре ще говоря с педиатъра и ще потърся АЛ 110.
Дано се намира това мляко.

Лека нощ!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Докторе, откакто започна диарията днес, съм го оставила само на 2 пъти оризова каша с вода, рехидратиращ разтвор и чай колкото желае. легна си гладно, горкото. след последното ядене на ориза, моментално се изака отново - изпражненията са ужасно слузести, редки, с мирис, вид и цвят на пресечено развалено яйце. общо 6 пъти за деня е акал. от 18:30 не е ял, не е и акал повече. повръщане повече не е имало, след сутрешното. откога да почна пак да давам АМ? утре сутрин? а пюрето откога?

за обеда. от зеленчуците досега е ял само картоф, тиква, тиквичка, броколи. от тези неща може да се намери само свестен картоф и имам замразени от лятото тиквички. тоест, мога да му приготвя тиквички с картофи само. тиква не се намира, на броколи от магазина в този сезон не знам дали да имам вяра. докато е с диария не знам дали е уместно да въвеждам моркови като нова храна, иначе научих къде продават малките пюренца на Гербер.
какво количество пюре на обяд да се дава?

разбирам, че предлагате да махна следобедната оризова каша с АМ - от какви съображения?

предлагате 4-кратен режим на хранене, но не знам дали ще го издържи. напоследък Марти огладнява през 3 часа, даже и по-малко. а и така калориите съвсем ще намалеят, струва ми се...

пропуснах да кажа, че при предния епизод на същата диария дадох проба от изпражнения за микробиологичен анализ. отрицателно за бактерии, отрицателно за окултни кръвоизливи, наличие на Candida albicans в количество 10 на 3-та степен. може ли от тук да излезе нещо като причина/подтик за новия епизод?

поздрави!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Birdie

• 11040
Може ли да говорим и за Вас за Ал110 докато се стабилизира детето?
Моля не му правете диети-само се влошават нещата.
Може да дадете 2/3:1/3 разредено АМ, може и с оризово брашно , но не диети.

Махането на следобедното АМ+оризово брашно го мисля временно,  само докато се опитваме да поразширим храната в 12-13. Пък и сега с тези диарии е добре да го оставите за известно време на Ал110.
Моля говорете за Ал110...
Ако започнете с него, и за ден се стабилизира, е добре да сложим картоф+тиквичка за първи ден. После картоф+броколи. После пак първото и после да опитаме морковче.
Ако от млякото се нормализират изпражненията обаче първо.

Кандида в изпражнения? Да не би да е бил подсечен, когато са взимали посявките? Посявката от памперс ли я вземаха или Вие занесохте проба?
Sir Alec Guinness
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Кандида в изпражнения? Да не би да е бил подсечен, когато са взимали посявките? Посявката от памперс ли я вземаха или Вие занесохте проба?

аз занесох проба, взета от памперса със стерилно шишенце, което е специално за такива проби.
той имаше на два пъти кандида в изпражненията като 2-месечен, когато борихме и Ешерихията. първо беше Glabrata, после се изолира Albicans. на контролата после нямаше нищо. чудя се от къде е дошла тази кандида сега. утре ще взема пак проба да занеса.

p.s. не беше подсечен, Марти никога не се е подсичал.

за Ал110 - ние нали сме все още на "Пеп" (тъкмо щях да почна прехода към ХА, който обсъдихме, а и втора ваксина ни чака, ама пусти късмет!). не е ли рисковано да минем на не-хидролизирано мляко изведнъж?
« Последна редакция: Март 02, 2007, 00:27:03 am от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Birdie

• 11040

аз занесох проба, взета от памперса със стерилно шишенце, което е специално за такива проби.
той имаше на два пъти кандида в изпражненията като 2-месечен, когато борихме и Ешерихията. първо беше Glabrata, после се изолира Albicans. на контролата после нямаше нищо. чудя се от къде е дошла тази кандида сега. утре ще взема пак проба да занеса.

p.s. не беше подсечен, Марти никога не се е подсичал.

за Ал110 - ние нали сме все още на "Пеп" (тъкмо щях да почна прехода към ХА, който обсъдихме, а и втора ваксина ни чака, ама пусти късмет!). не е ли рисковано да минем на не-хидролизирано мляко изведнъж?

Al110 може да се смесва с Фризопеп. Фризопеп е лактозно мляко въпреки че е хидролизирано. Могат ли да ви дадат схема за смесване или ще Ви откажат? Знаят ли да ги смесват? Може електролити да смесвате с Фризопеп...

За утре е добре да го оставите само на АМ.
Може да слагате електролитите в Фризопеп.
Но ако по принцип ги пие трудно, тогава по-добре отделно.
Но ако пиейки електролитите повръща от тях, по-добре да не му ги давате изобщо.

Да не би тези бурканчета да са били развалени?
« Последна редакция: Март 02, 2007, 01:00:22 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
Докторе нашият педиатър мисли да дадем лечебно мляко на Милупа HN 25, с оглед на това че след това ще минем на Милумил или Аптамил.
Според нея Милумил HN 25 е по добре от АЛ 110, какво правим сега?

*

Birdie

• 11040
Докторе нашият педиатър мисли да дадем лечебно мляко на Милупа HN 25, с оглед на това че след това ще минем на Милумил или Аптамил.
Според нея Милумил HN 25 е по добре от АЛ 110, какво правим сега?
http://papagal.net/index.php?main_page=product_info&products_id=287
"Съдържание на морковен прах.Приготвя се като разтвор или каша.Без консерванти,оцветители и изскуствени ароматизатори.
Да не се дава при непоносимост или алергия към белтъците на кравето мляко,лактозна,фруктозна и захарозна непоносимост..."
 8O
Sir Alec Guinness
*
ОК разбрах ще търсим АЛ 110.
За колко време ще бъдем на АЛ 110?
След това ще може ли да продължа с Милумил, какво ще ме посъветвате?

*

Birdie

• 11040
ОК разбрах ще търсим АЛ 110.
За колко време ще бъдем на АЛ 110?
След това ще може ли да продължа с Милумил, какво ще ме посъветвате?
Защо са против Ал110? Не можем ли да постигнем съгласие по този въпрос?
Може да го оставите на Ал110 до 5.5-6 месеца-тоест до захранването.
Ако му давате тази морковна каша, все едно го захранвате...

Дано да му хареса Ал110...
Sir Alec Guinness
*
Надявам се да го намерим на нашия пазар това мляко и започваме с него. Незнам защо неможем да постигнем съгласие, по телефона явно става така, ще отида на място другата седмица.