0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Вие как усещате-имате ли кърма?
В сутрешното кърмене има ли разлика в "напрегнатостта" на гърдите, в сравнение със едно следобедно кърмене?
60 мл изпивано АМ като добавка е голямо количество. Какво АМ дадохте и с какъв биберон (марка?).
1 час е мноого дълго кърмене...ако до 20-25 минути няма ефект ще се наложи да помислим за дохранване в някои часове  :(

Това не е "запек"-вероятно ще се наложи да дохранвате, но ми трябва информация за да го препоръчам:
*цвят на изпражненията? слуз? миришат на мухъл?
*60 мл изпито АМ бе в колко часа?
Кърма има, сутрин гърдите са напрегнати, нощницата се мокри. Следобед са по-малко напрегнати, а в 23 часа още по-малко.
Дадох Фризолак с биберон на Авент. 1-2 пъти в седмицата пие изцедено мляко със същия биберон, когато се налага да излизам за по-дълго, не е протестирал. АМ съм давала само 2 пъти в 23 часа - в събота и в понеделник. Направих 60 с идеята, че той може да изяде и 40 само. Биберона е с малка дупка, не тече бързо.
Храним се толкова дълго защото много се разсейва. Още от родилното е така - поне по 30-40 минути.
От около месец ака на 3-4 дни, изпражненията са много воднисти, попиват изцяло в памперса, с оранжев цвят са, нямат слуз, не съм забелязала да миришат на мухъл. За последните 8 дни е изакал преди 4 дена количество колкото чаена лъжичка.

p.s. реших да изцедя за обедното хранене, събрах 120 мл, после сука от двете гърди общо 5-6 минути
« Последна редакция: Февруари 28, 2007, 13:46:38 pm от ultra »

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Вземат ли неонатален скрининг в Бг за хипотиреоидизъм?

да отговоря вместо meshko - правят неонатален скрининг за хипотиреоидизъм и фенилкетонурия. в нашата епикриза от неонатологията пише това.

споменахте, че идеалната обиколка на глава за 9 месеца е 44 см. обиколката на главата на Мартинчо е 46 см на 8 месеца - това притеснително ли е? на мен все ми се струва, че му е голяма главата...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Не е проблем това,че седи с отворена уста по този начин. Ще се коригира с поникването и подреждането на всички зъбчета.

Да ви прави впечатление да има по-голямо езиче и да не може да го прибере в устата?
Обиколка на глава 43.2см на 9 месеца е малко под идеалната и изобщо не е на "долна граница"-идеалната обиколка на глава за 9 м е 44см.

На нея са й правени и повторни изследвания на тироидните хормони -в норма са. в предишни постинги на стр. 13 бях обяснила по-подробно всичко, което й е правено. За обиколката на главата -аз лично не съм виждала таблицата, по която я следят, но досега винаги са ми казвали, че е в норма, но на долна граница. На мен не ми изглежда да й е малка главата, така че това не ме тревожи. Не съм забелязала езикът да е по-голям. Тя не винаги е с отворена уста, така че явно може да си го прибере спокойно. венците й са малко по-особени според някои лекари -изглеждат като назъбени, не мога да го обясня по-добре.
<br />[link=http:
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на посивяващата птичка Birdie... (Консултk
« Отговор #323 -: Февруари 28, 2007, 16:38:09 pm »
Докторе Тони отново отказва да се храни  8O. Сутринта в 7 ч. изяде със зор 120 мл., сега в 11 ч. едва 100 мл.. Така беше и преди да навърши 3 месеца за около седмица, когато отслабна с около 400 гр.. Другото го знаете.
Не са толкова лоши за 3месечно дете тези количества-не го принуждавайте за повече...
Какви биберони ползвате?
Тече ли добре биберона? Да не би да са много отворени дупките на биберона?
Има ли детето някакви сърдечни шумове от преглед?

Нестле има добри оризови брашна и Милупа. Хип не се продава в Гърция... Няма разлика-стига да е чисто оризово брашно.

Докторе отново имахме изхождане със слуз. Говорих с педиатърката предписала мезима и тя мисли да сменим млякото. Вече нямам сили да обяснявам и незнам защо трябва детенце да бъда опитно зайче. :x В БГ за съжаление и особено в нашия град това е практика.
Имаме функционален шум в сърцето от раждането, който проверихме и проверяваме при кардиолог. Значително е намалял, но не е изчезнал все още.
Храни се с бибероните на Авент (в моменат с три дупки) Тече нормано.
Неразбрах оризовото брашно същото като безмлечната оризова каша ли е?
"Докторе отново имахме изхождане със слуз."
->Не е проблем това-може да минат седмици, докато това премине...но
->>да сменим с какво? Само Ал110 би било добър вариант.
Правихте ли ехокардиографско изследване на сърцето? Ако не сте, моля незабавно да уредите такова. Междукамерните дефекти или клапни проблеми причиняват бърза умора и невъзможност за добри количества. Плюс проблеми с наддаването.

"Не разбрах оризовото брашно същото като безмлечната оризова каша ли е?"
Да. Тук се нарича "брашно", при Вас "каша".
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
Не е проблем това,че седи с отворена уста по този начин. Ще се коригира с поникването и подреждането на всички зъбчета.

Да ви прави впечатление да има по-голямо езиче и да не може да го прибере в устата?
Обиколка на глава 43.2см на 9 месеца е малко под идеалната и изобщо не е на "долна граница"-идеалната обиколка на глава за 9 м е 44см.

На нея са й правени и повторни изследвания на тироидните хормони -в норма са. в предишни постинги на стр. 13 бях обяснила по-подробно всичко, което й е правено. За обиколката на главата -аз лично не съм виждала таблицата, по която я следят, но досега винаги са ми казвали, че е в норма, но на долна граница. На мен не ми изглежда да й е малка главата, така че това не ме тревожи. Не съм забелязала езикът да е по-голям. Тя не винаги е с отворена уста, така че явно може да си го прибере спокойно. венците й са малко по-особени според някои лекари -изглеждат като назъбени, не мога да го обясня по-добре.
Значи всичко е наред.
Ето обиколки на главата:
http://www.cdc.gov/nchs/data/nhanes/growthcharts/set1clinical/cj41c020.pdf
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #325 -: Февруари 28, 2007, 16:44:41 pm »
Правихте ли ехокардиографско изследване на сърцето? Ако не сте, моля незабавно да уредите такова. Междукамерните дефекти или клапни проблеми причиняват бърза умора и невъзможност за добри количества. Плюс проблеми с наддаването.

Да правихме в средата на 2 месец и според кардиолога, няма проблеми. Това било според доктора, често срещано при децата и се израствало. Написа ни препоръка към личният педиатър, че няма проблеми при ваксинаци и т.н.
Шума значително е намалял, но все още го има.

П.П. Прави ми впечатление обаче, че започна да спи повече през деня. Дали е умора или нещо нормално немога да преценя? Казах Ви, че съм водила Тони при трима педиатри и те са на мнението че шума едвам се чува вече. Мисля е уместно пак да посетим кардиолог.   

Докторе от понеделник постепенно мрънкането от умерено стана вече рев и писъци. Немога да разбера на какво се дължи това. Днес плаче неутешимо, пеем, носим се, храним се, гушкаме се и нищо. Успокоява се за малко заспиваме и пак се започва със събуждането. Според вас това нормално поведение ли е, аз за съжаление не мисля.
« Последна редакция: Февруари 28, 2007, 16:55:51 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040

да отговоря вместо meshko - правят неонатален скрининг за хипотиреоидизъм и фенилкетонурия. в нашата епикриза от неонатологията пише това.

споменахте, че идеалната обиколка на глава за 9 месеца е 44 см. обиколката на главата на Мартинчо е 46 см на 8 месеца - това притеснително ли е? на мен все ми се струва, че му е голяма главата...
Ето тук:
http://www.cdc.gov/nchs/data/nhanes/growthcharts/set1clinical/cj41c019.pdf
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #327 -: Февруари 28, 2007, 17:59:30 pm »
Докторе от понеделник постепенно мрънкането от умерено стана вече рев и писъци. Немога да разбера на какво се дължи това. Днес плаче неутешимо, пеем, носим се, храним се, гушкаме се и нищо. Успокоява се за малко заспиваме и пак се започва със събуждането. Според вас това нормално поведение ли е, аз за съжаление не мисля.
Разходка? Извеждане? Малко търпение-не всичко са колики и стомашни проблеми.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
@ultra
Можете ли по някакъв начин да съхранявате кърма и да давате добавка в 16 и в следващото хранене?

Всичко в този случай зависи от наддаването, и от това дали можем да даваме добавки на кърма в следобедните хранения (без обаче да нарушаваме останалите хранения-тоест, детето да намира празна гърда).
Не бива да се кърмим повече от 25-30 минути-все пак е дете на 4 месеца-най-много рагади да направим.

60 мл добавка е повече от половината нужно количество за едно хранене. Ако в 3,4 последователни дни давате и изпива това количество като добавка, не е лоша идея в това хранене да давате само биберон,а в следващото само кърма. Увеличените часове между кърменията дава повече време на гърдата и в следващото кърмене детето я намира по-пълна.
Sir Alec Guinness
*

jam

• *
  • 14924
Докторе,

9 дни след като се оправи от диарията със слузта, моето Мартинче отново я започна.

започна както предния път - сутринта забелязахме червено петно на едната буза, този път с неправилна форма. вече 6 часа, петното си е още там.
от сутринта е акал последователно 3 пъти, като последният път беше веднага след приема на АМ и вече беше типичната картина - слуз, ядки, рядка жълтеникава консистенция и мирис на развалени яйца.

може ли да се повтаря вирусният гастроентерит или мислим за друга причина?

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Д-р Бърди,
Честита Баба Марта! Много здраве и щастие Ви  пожелавам!
Благодаря Ви за отзивчивостта!

<a href="http://youtube.com/player2.swf?video_id=8hOKcdZJJFU&amp;l=131&amp;t=OEgsToPDskLpGqqYVizDGv3QYPbON6Qz" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://youtube.com/player2.swf?video_id=8hOKcdZJJFU&amp;l=131&amp;t=OEgsToPDskLpGqqYVizDGv3QYPbON6Qz</a>
Музикален поздрав, Шопен в изпълнение на Вашия фаворит :)
« Последна редакция: Март 01, 2007, 11:02:16 am от cygnus »
*

Birdie

• 11040
Докторе,

9 дни след като се оправи от диарията със слузта, моето Мартинче отново я започна.

започна както предния път - сутринта забелязахме червено петно на едната буза, този път с неправилна форма. вече 6 часа, петното си е още там.
от сутринта е акал последователно 3 пъти, като последният път беше веднага след приема на АМ и вече беше типичната картина - слуз, ядки, рядка жълтеникава консистенция и мирис на развалени яйца.
може ли да се повтаря вирусният гастроентерит или мислим за друга причина?
"Ядките" не са проблем.
Може ли да опишете вчера какво и какви количества хапна?
Sir Alec Guinness
Значи всичко е наред.
Ето обиколки на главата:

Благодаря Ви Докторе. Да считам ли, че според Вас не е необходимо да се правят и генетични изследвания?
Честита Баба Марта!
<br />[link=http:
*

Birdie

• 11040
Честита Баба Марта на всички!
Нека дечицата растат здравички и усмихнати и да живеят в един по-добър свят с по-малко болка и страдание!

@cygnus
Сърдечно благодаря за подаръка!
Революционният етюд на Шопен е повод да се види на живо изкуството на най-великия пианист на 20 век, неговата безумна техника, красотата на неговия ритъм, дълбочината на изпълнението му. И то какъв звук...а както забелязвате пианото е толкова лошо, че даже клавишите не са нивелирани добре :).
Рихтер направи и нас Българите да се чувстваме горди и известни-февруарските му концерти през 1958 в София дариха на света най-великото изпълнение на Шопеновия "Тъжен" етюд (Etude in E,Op.10 No.3 =Tristesse=) и "Картини от една изложба" на Мусоргски. Такива изпълнения, че всеки един музикален фен днес ги споменава просто като "The Sofia Recital".

Но така е-гениите водят този свят...без тях той няма смисъл и съдържание...
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
Значи всичко е наред.
Ето обиколки на главата:

Благодаря Ви Докторе. Да считам ли, че според Вас не е необходимо да се правят и генетични изследвания?
Честита Баба Марта!
Честита Баба Марта и на Вас!

Само заради устата-едва ли.
Ако обаче има други белези-ниско окосмяване, разлика в положението на ушните миди и/или очните цепки,срастване на пръсти на крака и/или ръце, брадавичка върху ушната увула... тогава ок.
Sir Alec Guinness
*
Честита Баба Марта Докторе, бъдете здрав и много весел.

Докладвам, вчера сумарно изядохме 630 мл., след много писъци деня мина, слава богу. Днес малко по умерено, за съжаление отново неможем да излезем на разходка, защото синоптиците не познаха за хубаво и слънчево време (поне при нас). Липсата на апетит на какво може да се дължи според вас? Утре евентуално ще водя детенце да го видят, че незнам и аз вече какво мога да направя. Къса ми се сърцето да го гледам как реве и пищи, а немога нищо да направя.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
Честита Баба Марта Докторе, бъдете здрав и много весел.

Докладвам, вчера сумарно изядохме 630 мл., след много писъци деня мина, слава богу. Днес малко по умерено, за съжаление отново не можем да излезем на разходка, защото синоптиците не познаха за хубаво и слънчево време (поне при нас). Липсата на апетит на какво може да се дължи според вас? Утре евентуално ще водя детенце да го видят, че не знам и аз вече какво мога да направя. Къса ми се сърцето да го гледам как реве и пищи, а не мога нищо да направя.
Благодаря за пожеланията...
Моля да огледате пак кардиологичната част за да сме сигурни че там нямаме проблем-надявам се детето е преглеждано от детски кардиолози...

На второ място, можем да помислим за Ал110 в този случай.
Моето лично мнение е да се пазите от "мезим-решения" и от специални млека (Прегомин, Фризопеп).
630мл дневно не е малко количество...
Можете да го изведете и без да е толкова слънчево...
Може би имаме подсичане?
Повръща ли по малко часове след хранене?
Кашля ли през нощта?
Sir Alec Guinness
*

jam

• *
  • 14924
"Ядките" не са проблем.
Може ли да опишете вчера какво и какви количества хапна?

вчера яде следното:

1. 07:00 ч. 180 АМ
2. 10:00 ч. 180 АМ
3. 12:00 ч. 125 гр. пюре от круши
4. 14:00 ч. 190 гр пюре тиква, картофи и пуешко месо (месото е 15 грама, за 4-ти ден яде пуйка)
5. 17:30 ч. 180 гр. оризова каша с АМ
6. 20: 30 ч. 170 гр. АМ
7. 23:00 ч. 200 гр. АМ

от тази сутрин беше ял два пъти по 200 гр. АМ.

преди 1 час повърна на фонтан вода, 2 часа след ядене.

*

Birdie

• 11040
jam,

Проблемите са от тиква и от това с пуешкото месо и/или съчетанието им.
Може ли да вземем прясно морковче (бурканче Гербер, ако не можем да купим прясно)+ картоф домашно приготвен (може с АМ)?
Моля не му давай тиква в съчетание с пуешко.
Моля не давай месо от бурканче!
Мога да ти пиша примерни менюта всеки ден, но ако можем да извадим тези бурканчета?
Може ли да намерим пилешко качествено прясно месо?
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Честита Баба Марта, доктор Бърди!
Много усмихнати дни, много здрави деца и весели моменти!
Извинете, че се намесвам, но 7 хранения в такива количества не са ли много? И защо първо плодово пюре, а после зеленчуковите? Синът ми е на 1г и 1 месец, но от около 3-4 месеца яде само по 4 пъти на ден и не желае да си смени режима. Ако се опитам да дам по друго време или да увелича количеството - отказва ми и плюе или повръща.
Нормално ли е да се храни по толкова пъти? Кое е правилното - 7 или 4-5?
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю