Здравейте отново докторе
Опитах се да изпълня съветите ви и ето отчета:
- не успях да въведа нощно хранене, Симеон от близо 3 месеца си спи цяла нощ и ми е трудно да го събудя, заспива веднага на гърдата
- кърмим се вече по 1 час минимум, остава понякога и по час и половина на гърдата с малки почивки от 2-3 минути непрекъснато, мързи го да суче, бърбори си, играе, но като проявя инат си засуква лакомо за 3-4 минути и после пак почива
оригваме 1-2 пъти;
преди не бях толкова настоятелна и спирах кърменето след като е отказал поне 3 пъти да захапе и след като е ял/играл поне половин час; предлагам двете гърди
- храним се на 3,5 - 4 часа
Ще го измерим скоро да преценим има ли ефект. Два пъти вечер давах по 60 мл АМ, защото ми се стори, че кърмата не е достаъчна. Много трудно го накарах да засуче биберона, плюеше и се мръщеше, но накрая изпи цялото количество.
Все ми се струва, че няма развито усещане за ситост. Може да стои полугладен и да не протестира, а може и да преяде и да повърне, както тази сутрин
Обаче не акаме вече 8-ми ден! Правим гимнастика и масаж на коремчето, през ден пробвах с термометъра, дадох преди два дни и Дуфалак. Няма резултат. Коремчето е меко и спокойно, няма неестествени петна и обриви, няма температура, детето е весело, не се напъва, не плаче. Само дето газовете му са много миризливи.
Какво мога още да направя?